«Πρωινή ρουτίνα» της FlyLady Παρακάτω σας γράφω ολόκληρη την πρωινή μου ρουτίνα. Πέρασαν μερικοί μήνες πριν αρχίσω να καταφέρνω να την εκτελώ ολόκληρη. Δείτε πως κινούμε στο σπίτι από τη στιγμή που ντύνομαι και μετά. Καθώς πηγαίνω από δωμάτιο σε δωμάτιο, εκπληρώνω παράλληλα και την ρουτίνα μου. Ύστερα ελέγχω μήπως μου ξέφυγε κάτι.
Ναι, η ρουτίνα φαίνεται μεγάλη. Αλλά αν κάνατε την βραδινή ρουτίνα τότε αυτή η πρωινή θα σας φανεί σαν ένα μικρό κομμάτι τούρτας. Αυτά που πραγματικά κάνετε είναι να ντυθείτε, να καθαρίσετε λίγο το μπάνιο και να περιποιηθείτε τον εαυτό σας.
Η πρωινή ρουτίνα αποτελείται από τέσσερα μέρη 1. Ξύπνα και χαμογέλα • Κατευθείαν, μόλις σηκωθείς, φτιάξε το κρεβάτι.
• Πάνω στο μπάνιο.
• Δες αν όλα λάμπουν και κάνε ντους.
• Περιποιήσου το πρόσωπό σου και χτενίσου.
• Καθάρισε τη λεκάνη με την ειδική βούρτσα. Τώρα μπορείς με ήσυχη τη συνείδηση να βγεις από το μπάνιο και να μην το ξαναθυμηθείς μέχρι αύριο.
• Ρίξε μια ματιά στο υπνοδωμάτιο για ρούχα που δεν βρίσκονται στη θέση του. Κρέμασέ τα, δίπλωσέ τα ή βαλ' τα στο πλυντήριο.
2. Κουζίνα • Εάν έκανες την βραδινή σου ρουτίνα, τότε η κουζίνα σου είναι καθαρή και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τα πιάτα που στέγνωσαν στα ράφια τους.
• Φτιάξε και φάε πρωινό.
• Τάισε την οικογένειά σου.
• Τάισε τα οικόσιτα ζωάκια σου.
3. Σκέψου την σημερινή μέρα • Έλεγξε το ημερολόγιό σου.
• Δες την ToDo-λίστα.
• Βγάλε από τον καταψύκτη κρέατα, λαχανικά ή οτιδήποτε άλλο που θα μαγειρέψεις το μεσημέρι.
• Υπολόγισε τα οικονομικά σου (πόσα διαθέτεις, τι πρέπει να πληρώσεις, πόσα θέλεις να ξοδέψεις κλπ).
• Σβήσε τα hot-spots. Εάν έκανες την βραδινή σου ρουτίνα τότε δεν έχεις hot-spots.
4. Σκέψου τον εαυτό σου • Πάρε βιταμίνες.
• Κάθισε.
• Φάε ήρεμα το πρωινό σου (εάν δεν πρόλαβες να φας πριν).
• Κάνε την γυμναστική σου.
• Τώρα μπορείς να ανταμείψει τον εαυτό σου και να κάτσεις στον υπολογιστή, να ελέγξεις τα mail σου, να μπεις στα φόρους κλπ.
© μετάφρ. Woman-Life