Παρασκευή
29-03-2024
13:57
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Η καθαριότητα μας κάνει πιο ηθικούς - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ - FlyLady » Η καθαριότητα μας κάνει πιο ηθικούς (Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη)
Η καθαριότητα μας κάνει πιο ηθικούς
woman-life

Ημερομηνία: Τετάρτη, 28-10-2009, 17:44 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Λίγο ψέκασμα ενός δωματίου με ένα αποσμητικό χώρου ή των τζαμιών με ένα αρωματισμένο καθαριστικό, είναι αρκετό για να αλλάξει αισθητά η συμπεριφορά των ανθρώπων προς το καλύτερο!

Οι άνθρωποι γίνονται υποσυνείδητα πιο δίκαιοι και γενναιόδωροι, όταν βρίσκονται σε ένα δωμάτιο και γενικότερα σε ένα περιβάλλον που μοσχοβολάει από καθαριότητα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που δείχνει, μεταξύ άλλων, ότι στα νοικοκυριά, στους χώρους εργασίας, στα καταστήματα ή στις δημόσιες υπηρεσίες η συμπεριφορά των ατόμων μπορεί να βελτιωθεί, αν οι χώροι είναι περιποιημένοι και αποπνέουν καθαριότητα, αντί για εγκατάλειψη και βρωμιά.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό "Psychological Science" (Ψυχολογική Επιστήμη) με τον εύγλωττο τίτλο "Η μυρωδιά της αρετής", έγινε από την καθηγήτρια Κέιτι Λίλιενκβιστ του μορμονικού πανεπιστημίου Μπρίνγκαμ Γιανγκ στη Γιούτα των ΗΠΑ, σε συνεργασία με τον Άνταμ Γκαλίνσκι του πανεπιστημίου Νορθγουέστερν και τον Τσεν-Μπο Ζονγκ του πανεπιστημίου του Τορόντο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, εκτός από τα διάφορα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται σε διάφορους χώρους από εταιρίες και δημόσιες υπηρεσίες (κάμερες, προσωπικό "σεκιούριτι" κ.α.), κράτος και επιχειρήσεις θα πρέπει επίσης να λάβουν υπόψη τους την θετική επίδραση της καθαριότητας στο να γίνονται οι άνθρωποι πιο πρόθυμοι να τηρούν τους νόμους και τους κανονισμούς (να μην φωνάζουν, να μην κλέβουν, να περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους στην ουρά, να είναι ευγενικοί κλπ).

Σε μια σειρά από πειράματα με εθελοντές, τόσο σε καθαρά και μυρωδάτα δωμάτια, όσο και σε συνηθισμένους χώρους, οι συμμετέχοντες οι οποίοι βρίσκονταν στους χώρους που μοσχοβολούσαν, ήταν κατά μέσο όρο σαφώς πιο πρόθυμοι να εμπιστευθούν άλλους αγνώστους ανθρώπους, να δείξουν αλληλεγγύη προς αυτούς, να μοιραστούν μαζί τους μεγαλύτερο μέρος από τα κέρδη τους, να κάνουν περισσότερες φιλανθρωπικές δωρεές, να συμμετάσχουν ως εθελοντές σε κάποια εργασία κλπ.

Οι εθελοντές, που δεν ήξεραν την φύση του πειράματος, δεν είχαν προσέξει το διάχυτο στο δωμάτιο άρωμα καθαριότητας, αλλά οι αντιδράσεις τους ήσαν υποσυνείδητες.

Οι επιστήμονες εδώ και χρόνια γνωρίζουν ότι τα αρώματα -ανάλογα με τη φύση τους- παίζουν ενεργητικό ρόλο στο να ανακαλέσει κάποιος μια θετική ή αρνητική εμπειρία. Τώρα, για πρώτη φορά, αποδείχτηκε ότι τα αρώματα της καθαριότητας μπορούν να συμβαδίζουν με τα ηθικά αισθήματα.

skai.gr


Woman-Life
 
evik

Ημερομηνία: Παρασκευή, 11-12-2009, 11:31 | Δημοσίευμα # 2
Αρχάριο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 5
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 0

Offline
είναι γεγονός ότι η τάξη στο χώρο μας φέρνει τάξη στη ζωή μας, ή καλυτερα, σχετίζονται άμεσα αυτά τα δύο. Όταν φροντίζουμε το χώρο μας, αναπτύσσουμε μέσα μας το σεβασμό κι αυτό έχει αντίκτυπο σε όλη μας τη ζωή.
Για τον αρωματισμό θα πρότεινα να χρησιμοποιείτε ότι πιό φυσικό υπάρχει. Πολύ καλή επιλογή είναι αυτά τα κεραμικά, όπου τοποθετείς αιθέρια έλαια, ο καλύτερος τρόπος για να αρωματίσεις το χώρο, αλλά και να τον "ανεβάσεις" σε όλα τα επίπεδα. Τα χημικά αρώματα, φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα, όποιος κάνει μία δοκιμή να αποφύγει τις τεχνητές μυρουδιές καθαριστικών, αρωμάτων χώρου κτλ, για ένα δίμηνο, μετά δε μπορεί να τα αντέξει.. wacko , δοκιμασμένο!


Τελευταία επεξεργασία από evik - Παρασκευή, 11-12-2009, 11:32
 
Ρανια

Ημερομηνία: Τετάρτη, 30-11-2011, 10:57 | Δημοσίευμα # 3
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
Απόλυτα σωστό Σέβεσαι τον εαυτό σου και τους άλλους με την καθαριότητα και την τάξη, επίσης βάζεις τάξη στο μυαλό σου και τόσα άλλα... κερδίζεις χρόνο, χρήμα κλπ
Εβικ έχεις απόλυτο δίκιο, τα χημικά που δυστυχώς μπαίνουν στη ζωή μας συχνά και χωρίς τη θέλησή μας, μας καταστρέφουν και μια ωραία πρωία ξυπνάμε με αλλεργίες, αν όχι κάτι σοβαρότερο
 
woman-life

Ημερομηνία: Τετάρτη, 30-11-2011, 19:39 | Δημοσίευμα # 4
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Quote (Ρανια)
τα χημικά που δυστυχώς μπαίνουν στη ζωή μας συχνά και χωρίς τη θέλησή μας, μας καταστρέφουν και μια ωραία πρωία ξυπνάμε με αλλεργίες, αν όχι κάτι σοβαρότερο


Ναι ναι, ειδικά αυτό με τις αλλεργίες ισχύει και ιδίως με μικρά παιδιά.
Γι' αυτό άλλωστε έχουν αυξηθεί κρούσματα με αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες στα παιδάκια.


Woman-Life
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ - FlyLady » Η καθαριότητα μας κάνει πιο ηθικούς (Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats