Αρωματικά φυτά στο σπίτι μας
|
|
rika | Ημερομηνία: Πέμπτη, 12-01-2012, 17:02 | Δημοσίευμα # 31 |
Δυνατό Μέλος
| Αααα τι απλή που φαίνετα αυτή η διαδικασία με το αβοκάντο. Πρέπει να το δοκιμάσω κάποια στιγμή. Κάτι τέτοιο με μήλα ή αχλάδια μπορεί να συμβεί;
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Πέμπτη, 12-01-2012, 18:19 | Δημοσίευμα # 32 |
Χάλκινο Μέλος
| απλά το κουκούτσι του αβοκαντο μένει το μισό έξω, ενώ της μηλιάς και αχλαδιάς τα φυτεύεις μέσα στο χωμα τα σποράκια Εγω αυτό το καλοκαίρι φυτεψα για πείραμα σε δυο γλαστρουλες σπορους από δαμάσκηνα. Τωρα εχουν πεταξει μικρό κλωναράκι. Θα δούμε πώς θα πάει ώς την άνοιξη που ίσως τα βάλω στο χώμα
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Παρασκευή, 13-01-2012, 01:05 | Δημοσίευμα # 33 |
Ασημένιο Μέλος
| Πάντως Ράνια μου είσαι μέσα σε όλα...Μπράβο ...!!!!! Εχεις γνώσεις στα πάντα και χαίρομαο πολύ που είσαι μαζί μας...!!!!! Θα ακολουθήσω και εγώ τις συμβουλές σου σχετικα με το φυτέμα των καρπών...Μου αρέσει πολύ να ασχολούμαι και αυτό έγινε μετα το 2002 ....και κοντα στην εξαδέλφη μου έμαθα πολλά ..Τώρα μαθαίνω και απο εσένα.Τι καλά....
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Παρασκευή, 13-01-2012, 09:06 | Δημοσίευμα # 34 |
Χάλκινο Μέλος
| Μαρία μου θα δεις τί χαρά είναι αυτή, εγώ την ανακάλυψα λίγο μεγάλη, αλλά όλα στην ώρα τους μάλλον. Αλλοτ είχα αλλες υποχρεωσεις και άλλο τρόπο ζωής. Οσο για το μέσα σε ολα, είναι του χαρακτηρα μου, όλα με ενδιαφέρουν αλλά δεν ξέρω αν είναι και καλό γιατί σε πόσα να εμβαθύνεις!!?
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Παρασκευή, 13-01-2012, 21:53 | Δημοσίευμα # 35 |
Χάλκινο Μέλος
| Φίλες μου, τώρα που πιάνουν τα κρύα μην ξεχνάτε τα ευαίσθητα φυτά εκτεθειμένα Οταν βρίσκονται στο νότο δεν εχουν μεγάλο πρόβλημα. Οταν όμως είναι προς το Βορρά καλύψτε τα με μια νάυλον διαφανή σακούλα την οποία θα τρυπήσετε σε κάποιες μεριές.
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Σάββατο, 14-01-2012, 02:14 | Δημοσίευμα # 36 |
Ασημένιο Μέλος
| Και εγώ μεγάλη άρχισα να ασχολούμαι με τα λουλούδια και γενικά τα φυτά και αυτό γιατί έπρεπε να κάνω κάτι για να ξεχνιέμαι ;να παρηγοριέμαι; και εγώ δεν ξέρω τι...μετά τον θάνατο του συζύγου μου,δυστυχώς,τότε που η κόρη μου έκανε το διδακτορικό της στην Ολλανδία και ο γυιός ήταν φαντάρος...
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Σάββατο, 14-01-2012, 09:12 | Δημοσίευμα # 37 |
Χάλκινο Μέλος
| αχ Μαρία μου δύσκολο να χάνεις το σύντροφό σου και ακόμα περισσότερο τα παιδιά νάναι μακριά. τώρα βέβαια με τη φροντίδα της εγγονούλας θα παίρνεις μεγάλη χαρά και μαλιστα διπλή με την πεποίθηση ότι βοηθάς και το παιδί σου
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Σάββατο, 14-01-2012, 17:34 | Δημοσίευμα # 38 |
Ασημένιο Μέλος
| Ακριβώς έτσι είναι Ράνια μου....
|
|
| |
woman-life | Ημερομηνία: Κυριακή, 10-02-2013, 11:50 | Δημοσίευμα # 39 |
Πλατινένιο Admin
| Πιο πάνω η Ράνια μας είχε περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να φυτέψουμε αβοκάντο.
Βρήκα μία φώτο που ίσως βοηθήσει κάποιους.
Quote (Ράνια) Σε κανά δυό μέρες πάρτε 3 οδοντογλυφίδες Μπήξτε τις σε 3 μεριές στο κάτω μέρος (στρογγυλό του πυρήνα) Βάλτε σε ένα ρηχό μπωλάκι νερό και στήστε το κουκούτσι του αβοκάντο με τη μύτη προς τα επάνω, έτσι ώστε να ακουμπάει στο νερό μόνο το κάτω μέρος
photo:alternative-energy-gardning.blogspot.gr
Woman-Life
|
|
| |
anaman | Ημερομηνία: Κυριακή, 10-02-2013, 21:27 | Δημοσίευμα # 40 |
Δυνατό Μέλος
| Με ξεσηκωσατε παλι Αυριο παω ν αγορασω γλαστρακια με αρωματικα φυτα! Ειχα διαφορα αλλα με τις παγωνιες και κατι μυστηρια κλαδεματα χαθηκανε Η λουζα η λεβαντα , και η ριγανη μου , πιο πολυ στεναχωρεθηκα με την ριγανη τη μαζευα την αποξερενα και ειχα παντα ριγανη ευωδιαστη Ευτυχως η δαφνη μου υπαρχη και μεγαλωνει , το δενδρολιβανο το ιδιο και το καλοκαιρι γεμιζει ο τοπος δυοσμο Ενας υπεροχος δυοσμος με μεγαλα , μοσχοβολαει ο τοπος και φυσικα οι υπεροχες φραουλιες μου Εχω φυτεψει και δεντρακια και εδω και ενα χρονο απολαμβανουμε τους καρπους τους βερυκοκια , μηλα , ροδια , καστανα, κυδωνια , νεκταρινια , ροδακινα , φυστικια , κερασια, πετροκερασα, καρυδια ( τα καρυδια ακομα δεν εχουν βγαλει καρπο ) και μια λεμονια που η παγωνιες δεν την αφηνουν να βγαλει λεμονια Η πιο υπεροχη ευχαριστηση ειναι η ασχολια με τα φυτα
|
|
| |
anaman | Ημερομηνία: Κυριακή, 10-02-2013, 21:28 | Δημοσίευμα # 41 |
Δυνατό Μέλος
|
|
|
| |
anaman | Ημερομηνία: Κυριακή, 10-02-2013, 21:29 | Δημοσίευμα # 42 |
Δυνατό Μέλος
| μπορουμε να βαλουμε σπορους σε ρολλα απο χαρτι υγειας
|
|
| |
anaman | Ημερομηνία: Κυριακή, 10-02-2013, 21:32 | Δημοσίευμα # 43 |
Δυνατό Μέλος
| Το αβοκαντο ετσι οπως το λεει η Ρανια ειναι υπεροχο , δοκιμασα πρωτη φορα στον Μαυρικιο και ξετρελαθηκα δεν ηξερα οτι μπορω να το κανω και δεντρακι Ευχαριστω για την ιδεα Ρανια
|
|
| |
woman-life | Ημερομηνία: Τετάρτη, 13-02-2013, 23:37 | Δημοσίευμα # 44 |
Πλατινένιο Admin
| Αυτό με τον ανανά το έχει δοκιμάσει κανείς; Σε πόσο καιρό άραγε θα βγάλει ρίζες;
Woman-Life
|
|
| |