Kαρύδια
|
|
Ρανια | Ημερομηνία: Δευτέρα, 19-12-2011, 22:05 | Δημοσίευμα # 1 |
Χάλκινο Μέλος
| τα καρύδια ακόμα και σε μικρή ποσότητα αποτελούν μια σημαντική πηγή πολλών χρήσιμων διατροφικών στοιχείων για την υγεία μας
βοηθούν στην ελάττωση της χοληστερίνης είναι αντιοξειδωτικά είναι καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων περιέχουν αργινίνη, κάτι που επιδρά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος βοηθούν στην πρόληψη των φλεγμονών περιέχουν λινολεϊκό οξύ και γυναίκες που τα καταναλώνουν έχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
Αντενδείκνυνται μόνο σε περίπτωση αλλεργίας
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Δευτέρα, 19-12-2011, 23:30 | Δημοσίευμα # 2 |
Ασημένιο Μέλος
| Πάρα πολλές διατροφικές αξίες έχουν οι ξηροί καρποί και κυρίως τα καρύδια.! Δέν γνώριζα ότι περιέχουν αργινίνη και ότι βοηθούν στην πρόληψη φλεγμονών. Σε ευχαριστουμε πολύ Ράνια για τις γνώσεις που μας προσφέρεις....
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τρίτη, 20-12-2011, 09:07 | Δημοσίευμα # 3 |
Χάλκινο Μέλος
| καλημέρα κορίτσια το καλό με τα καρύδια είναι ότι τρώγονται σε κάθε περίσταση -με το απεριτιφ - σε γλυκά -σε σαλάτα
καλό είναι όταν είναι καθαρισμένα να τα τρώμε σε 2 μηνες, μπορεί να τα φυλάξουμε και σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο για να μην ταγκίζουν τα ελληνικά καρύδια είναι ωραιότατα Ειναι πιο ακριβά από κάποια ξένα των σουπερμάρκετ, αλλά η τιμη τους αξίζει τον κόπο.Εξάλλου η θρεπτική τους αξία είναι κατά πολύ ανώτερη Οπότε προτιμάμε ελληνικά
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τρίτη, 20-12-2011, 09:12 | Δημοσίευμα # 4 |
Χάλκινο Μέλος
| Σαλάτες με καρύδια είναι η γνωστή Waldorf , αλλά και η παρά κάτω ωραία πράσινη σαλάτα που αποτελεί πλήρες γεύμα
για 2 ατομα 1 σαλατα άισμπεργκ (είναι τραγανό και ζουμερό σαλατικό) 100 γρ ροκφόρ κρουτόν (κατά προτίμηση σπιτικά με ελαιόλαδο) 4 καρύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
για το ντρέσινγκ: λάδι 5 κουταλιές της σούπας χυμό 1 λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο σκορδόχορτο
|
|
| |
rika | Ημερομηνία: Πέμπτη, 12-01-2012, 16:45 | Δημοσίευμα # 5 |
Δυνατό Μέλος
| Λατρεύω τα καρύδια! Είναι και νόστημα και θρεπτικά! Πολύ συχνά τα χρησιμοποιώ σε διάφορα γλυκά και κέικ.
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Δευτέρα, 30-01-2012, 00:58 | Δημοσίευμα # 6 |
Ασημένιο Μέλος
| Και τα καρύδια μου αρέσουν ..και τα φυστίκια...και τα αμύγδαλα...και τα φουντούκια...τα κάσιους...και ότι αλλο σε ξηρό καρπό..... Είμαι καλόφαγη βλέπεται...χαχαχαχα
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Δευτέρα, 30-01-2012, 10:08 | Δημοσίευμα # 7 |
Χάλκινο Μέλος
| καλημερα κοριτσια σε μια εφημερίδα ειδα μια συνταγη για καρυδοκεφτεδες Θα την αντιγραψω Φαινεται ενδιαφερουσα εμενα μου αρεσουν πολύ τα καρύδια με το γιαουρτι κα μέλι αγαπημένο βραδινό
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Δευτέρα, 30-01-2012, 13:53 | Δημοσίευμα # 8 |
Λαμπερό Μέλος
| Kαλη σου μέρα Ράνια μου Τα καρύδια είναι το αγαπημένο σνακ της οικογένειας Όταν φτιάξεις αυτή τη συνταγή να μας πεις τις εντυπώσεις σου
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τρίτη, 31-01-2012, 12:03 | Δημοσίευμα # 9 |
Χάλκινο Μέλος
| Θαλεγα να τη γραψω εδώ κι οποιος τη δοκιμάσει να μας πει γιατί μέχρι να κάνω εγώ τηγανιτό θα αργήσει!! τα αποφεύγουμε, αλλά αυτή μου φαινεται ασυνήθιστη
Τελευταία επεξεργασία από Ρανια - Τρίτη, 31-01-2012, 14:26 |
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Τετάρτη, 01-02-2012, 00:14 | Δημοσίευμα # 10 |
Ασημένιο Μέλος
| Αχ Ράνια μου ότι νόστιμο είναι και απαγορευμένο ......Και μένα μου αρέσουν τα τηγανητά αλλά.....
|
|
| |
rika | Ημερομηνία: Κυριακή, 12-02-2012, 20:21 | Δημοσίευμα # 11 |
Δυνατό Μέλος
| Ράνια, που είναι η συνταγή ; Σε κάποιο άλλο θέμα ή απλά δεν την έγραψες ακόμα; Χάθηκα!
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Δευτέρα, 13-02-2012, 16:23 | Δημοσίευμα # 12 |
Χάλκινο Μέλος
| Ρίκα μου έχεις δίκιο Δεν την αντέγραψα Μολις βρω λίγη ηρεμία θα την περάσω εδώ
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Τρίτη, 14-02-2012, 02:42 | Δημοσίευμα # 13 |
Ασημένιο Μέλος
| Ράνια μου την περιμένουμε... .Γεια σου Ρικάκι μας....
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τετάρτη, 15-02-2012, 15:25 | Δημοσίευμα # 14 |
Χάλκινο Μέλος
| ΚΑΡΥΔΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
αρχίζω κι ελπίζω να την ολοκληρώσω!!
1 μετρια πατάτα περι τα 170 γρ αποφλοιωμένη 225 γρ αλεύρι 1 κουταλιά της σούπας σόδα 240 γρ χονδροκομμένα καρύδια 2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο αλατοπίπερο ελαιόλαδο ή αλλο λάδι για τηγάνισμα ανεβατό ή άλλο μαλακό, ξινό ελληνικό τυρί ή γιαούρτι για το σερβίρισμα
τρίβουμε την πατάτα στον τρίφτη και στη συνέχεια πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά Τοποθετούμε την τριμένη πατάτα σε ενα μπωλ. σε ξεχωριστό μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, τα καρύδια, το σκόρδο, το δυόσμο και το κρεμμύδι Ρίζνουμε αλάτι, πιπέρι Ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να σχηματιστεί μια μάζα αρκετά συμπαγής. Παίρνοντας λίγο από το μίγμα κάθε φορά περίπου μια κουταλιά της σούπας, φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια. Μπορούμε να κάνουμε και μακρόστενα σαν σουτζουκάκια. Τα αλευρώνουμε Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 5 εκ. λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ώσπου να φθάσει περίπου 185βαθμούς Τηγανίζουμε τα καρυδοκεφτεδάκια λίγο λίγο ώσπου να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε. Δίπλα μπορούμε να σερβίρουμε λίγο ανεβατό τυρί ή γιαούρτι
|
|
| |
woman-life | Ημερομηνία: Τετάρτη, 15-02-2012, 16:23 | Δημοσίευμα # 15 |
Πλατινένιο Admin
| Ποτέ δεν έχω δοκιμάσει τέτοιο συνδυασμό, πατάτες και καρύδια. Να πω την αλήθεια δεν μπορώ να το φανταστώ καν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα φτιάξω και να δοκιμάσω
Woman-Life
|
|
| |