Αβοκαντο
|
|
Ρανια | Ημερομηνία: Σάββατο, 03-03-2012, 13:01 | Δημοσίευμα # 1 |
Χάλκινο Μέλος
![Ρανια](/avatar/40/8576-645970.jpg)
Δημοσιεύσεις: 757
| Το αβοκάντο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα φρούτα είναι το μόνο που περιέχει λίπος σε περιεκτικότητα 88%. Πρόκειται, όμως , για ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, με κυριότερο εκπρόσωπο το ελαϊκό οξύ. Επιπλέον, αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Ε, καλίου και φυτικών ινών.
Μπορεί να είναι πλούσιο σε θερμίδες, αλλά τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχει το καθιστούν καρδιοπροστατευτικό, και μειώνουν τόσο την ολική όσο και την «κακή» (LDL) χοληστερίνη, όπως επίσης αυξάνουν την «καλή» (HDL) χοληστερίνη
Εχει αντικαρκινική δράση που αποδίδεται στα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχει, αλλά και στα πολύτιμα καροτενοειδή του (λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, α- και β-καροτίνη), καθώς και στις υψηλές συγκεντρώσεις της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε.
Το αβοκάντο είναι επίσης ιδιαίτερα πλούσιο και σε κάλιο, έναν ηλεκτρολύτη που συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης :D
Η ευεργετική δράση του αβοκάντο στο καρδιαγγειακό σύστημα ενισχύεται και από το γεγονός ότι περιέχει φυλλικό οξύ και βιταμίνη Ε, τα οποία έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακών νοσημάτων.
Εχει αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλειν στη μείωση του αισθήματος του πόνου σε πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα.
Μπροστά σε τόσα ωφέλη τί σημασία έχουν οι θερμίδες του. Ας τις μειώσουμε από κάπου αλλού
Τελευταία επεξεργασία από Ρανια - Σάββατο, 03-03-2012, 13:02 |
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Κυριακή, 04-03-2012, 01:42 | Δημοσίευμα # 2 |
Λαμπερό Μέλος
![virginie](/avatar/00/03/186940.jpg)
Δημοσιεύσεις: 509
| Ακριβώς Ράνια μου.Μπροστά στα ωφέλη του οι λίγο παραπανίσιες θερμίδες του δεν θα μας κάνουν δα και τόσο κακό. Μπορούμε να το απολαύσουμε μέσα σε μια σαλάτα ή σαν σως σε σαλάτα οπότε δεν θα πάρουμε επιπλέον θερμίδες. Θα σας γράψω 2 συνταγές με αβοκάντο μία για σαλάτα και μια για σως στην ενότητα με τις συνταγές μας
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Κυριακή, 04-03-2012, 17:03 | Δημοσίευμα # 3 |
Χάλκινο Μέλος
![Ρανια](/avatar/40/8576-645970.jpg)
Δημοσιεύσεις: 757
| Βιργινία μου περιμένουμε τις συνταγές σου
Εγώ το τρώω ως βαρκούλα (μισό) και μέσα λίγο λαδόξυδι και αλάτι μπορείς να βάλεις και γαριδούλες με μαγιονέζα στη σαλάτα σε ψιλοκομμενες φετούλες επίσης το συνδυαζω με τα αντίβ (ή βελγικά σικόν) με ντρέσινγκ από γιαούρτι
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Δευτέρα, 05-03-2012, 01:07 | Δημοσίευμα # 4 |
Λαμπερό Μέλος
![virginie](/avatar/00/03/186940.jpg)
Δημοσιεύσεις: 509
| Με γαριδούλες και μαγιονέζα είναι πολύ ωραίο.Σκέτο δεν μπορώ να το φάω.Πάντα το ανακατεύω με άλλες γεύσεις,όπως στην παρακάτω σαλάτα. Χρειαζόμαστε: 1 αβοκάντο ώριμο 1 ντομάτα 4-5 φύλλα μαρουλι 1/3 φλ. πληγούρι 1/2 φλ.καλαμπόκι 1/2 ματσάκι μαιντανό λίγο βασιλικό λίγο δυόσμο 2 κρεμμυδάκια φρέκα 2 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι λεμόνι. Στα μυρωδικά εσύ κανονίζεις την ποσότητα ή και αφαιρείς άν κάποιο δεν σου πάει στην γεύση. Βράζουμε μισό φλυτζάνι νερό μαζί με το πληγούρι για 5 λεπτά και το αφήνουμε να μουσκέψει μέχρι να πιει το νερό του και να κρυώσει. Κόβουμε σε κύβους το αβοκάντο και την τομάτα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι,το μαρούλι και τον μαιντανό.Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα μυρωδικά.Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι και το λεμόνι.Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε την σαλάτα μας.Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και καλή μας όρεξη. Εγώ Ράνια μου την τρώω σαν κανονικό γεύμα.Είναι πολύ χορταστική.
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Δευτέρα, 05-03-2012, 01:30 | Δημοσίευμα # 5 |
Λαμπερό Μέλος
![virginie](/avatar/00/03/186940.jpg)
Δημοσιεύσεις: 509
| Ξέχασα την σάλτσα Χτυπάμε μέσα στο μούλτι 1 αβοκάντο ,μισό γιαούρτι στραγγιστό(άν θέλεις βάζεις και περισσότερο),1κ.σ.κρεμμύδι,2κ.σ.μαιντανό ,1κ.σ.άνιθο,1 σκελίδα σκόρδο,1κ.σ. λεμόνι και αλάτι.Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε πράσινες σαλάτες ή με γαρίδες με λίγο μαρούλι .
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Δευτέρα, 05-03-2012, 11:43 | Δημοσίευμα # 6 |
Χάλκινο Μέλος
![Ρανια](/avatar/40/8576-645970.jpg)
Δημοσιεύσεις: 757
| σε ευχαριστώ πολύ Βιργινια μου Θα τα δοκιμάσω γιατι ομολογώ το αβοκαντο μου αρεσει πολυ Οπως και το πληγουρι Αυτό είναι κανονικό πιάτο (plat unique που λενε οι Γάλλοι) γευμα σωστό ό,τι πρέπει για νηστεία, αλλά και υγιεινή διατροφή
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Τρίτη, 06-03-2012, 02:04 | Δημοσίευμα # 7 |
Ασημένιο Μέλος
![](http://av5.rimg.info/7545803a62209b0240fe48dfa42665dc.gif)
Δημοσιεύσεις: 1235
| Δεν το συνηθίζω το αβοκάντο κορίτσια γιατί δεν μου πολυαρέσει αλλά με τέτοιες ιδιότητες που λές ότι έχει Ράνια μου πρέπει να το εντάξω στο φαγητό μου...Βιργινία μου η συνταγή σου με τις γαρίδες πρέπει να είναι πολύ -πολύ νόστιμη και μιά που οι γαρίδες είναι το πολυαγαπημένο μου φαγητό λέω να δοκιμάσω
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Τρίτη, 06-03-2012, 12:43 | Δημοσίευμα # 8 |
Λαμπερό Μέλος
![virginie](/avatar/00/03/186940.jpg)
Δημοσιεύσεις: 509
| Ναι, Μαράκι μου δεν έίναι πολύ γευστικό αλλά όταν το τρώς μαζί με άλλες γεύσεις είναι ευχάριστο. Έχω και άλλη μια συνταγή για σάλτσα με αβοκάντο για σαλάτα αλλά την έχω στο εξοχικό.Έτσι που είμαι μια εδώ μία εκεί,έχω σκορπίσει τις συνταγές μου σε δύο μέρη
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Τετάρτη, 07-03-2012, 03:07 | Δημοσίευμα # 9 |
Ασημένιο Μέλος
![](http://av5.rimg.info/7545803a62209b0240fe48dfa42665dc.gif)
Δημοσιεύσεις: 1235
| Παρομοίως...πρέπει όλα να τα έχουμε διπλά Βιργινία μου....
|
|
| |
woman-life | Ημερομηνία: Τετάρτη, 07-03-2012, 11:45 | Δημοσίευμα # 10 |
Πλατινένιο Admin
![](http://av5.rimg.info/7545803a62209b0240fe48dfa42665dc.gif)
Δημοσιεύσεις: 2513
| Κι εγώ δεν μπορώ να το φάω σκέτο. Μ' αρέσει όμως η γεύση του σε συνδυασμό με άλλα φαγητά. Να πω την αμαρτία μου δεν γνωρίζω καμία συνταγή με αβοκάντο, αλλά η μαμά μου φτιάχνει νοστιμότατες σαλάτες μ' αυτό
Woman-Life
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τετάρτη, 07-03-2012, 15:05 | Δημοσίευμα # 11 |
Χάλκινο Μέλος
![Ρανια](/avatar/40/8576-645970.jpg)
Δημοσιεύσεις: 757
| εμένα κορίτσια, μου αρέσει η γεύση του Βέβαια αρκεί να είναι πραγματικά ώριμο και μαλακό γιαυτό μη βιαστείτε να το κόψετε γιατί θα πεταχτεί σίγουρα είναι άνοστο σαν ξυλάγγουρο Οπως και από τα φρούτα ο λωτός αν δεν ωριμάσει είναι στυφός, ενώ στη σωστή ωρίμανση είναι μέλι!
|
|
| |
woman-life | Ημερομηνία: Κυριακή, 11-03-2012, 12:46 | Δημοσίευμα # 12 |
Πλατινένιο Admin
![](http://av5.rimg.info/7545803a62209b0240fe48dfa42665dc.gif)
Δημοσιεύσεις: 2513
| Δηλαδή, Ράνια μου, αγοράζοντας αβοκάντο πρέπει να διαλέγουμε αυτά που είναι μαλακά για να είναι ώριμα, καλά κατάλαβα;
Woman-Life
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Δευτέρα, 12-03-2012, 01:29 | Δημοσίευμα # 13 |
Ασημένιο Μέλος
![](http://av5.rimg.info/7545803a62209b0240fe48dfa42665dc.gif)
Δημοσιεύσεις: 1235
| Μάλλον Admin μου....Ισως Ράνια μου να μην έκανα την σωστή επιλογή και αγόρασα άγουρα ...που δεν τρώγονται....
Τελευταία επεξεργασία από martzak51 - Δευτέρα, 12-03-2012, 01:30 |
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Δευτέρα, 12-03-2012, 11:19 | Δημοσίευμα # 14 |
Χάλκινο Μέλος
![Ρανια](/avatar/40/8576-645970.jpg)
Δημοσιεύσεις: 757
| βεβαιως admin και Μαρια πρεπει να τα τρμε οταν ειναι ωριμα , να νοιωθουμε μεσα απο τη σκληρη φλουδα τη σαρκα μαλακια Οταν τα αγοραζουμε μπορει να μην ειναι ωριμα αλλα τα αφηνουμε να ωριμασουν Αν τα αφησουμε πλαι σε μηλα βοηθιεται η ωριμανση τους
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Τρίτη, 13-03-2012, 01:42 | Δημοσίευμα # 15 |
Ασημένιο Μέλος
![](http://av5.rimg.info/7545803a62209b0240fe48dfa42665dc.gif)
Δημοσιεύσεις: 1235
| Θα το κάνω Ράνια μου όπως ακριβώς το λές ...ετσι κάνω και με τα ακτινίδια μάχρι να ωριμάσουν ,πλάϊ σε μήλα
|
|
| |