Πέμπτη
26-12-2024
12:40
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Στέβια - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Στέβια
Ρανια

Ημερομηνία: Τετάρτη, 14-03-2012, 12:54 | Δημοσίευμα # 1
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
«Stevia Rebaudiana Bertoni» λέγεται ο θαμνος αυτός που καταγεται από τη Λατινική Αμερική και καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου, κυρίως στην Κίνα. Ανακαλύφθηκε μολις το 1887 στα υψιπεδα της Παραγουάης
Καλλιέργειες στέβιας εγιναν πειραματικά και στη χώρα μας, σε αγροκτήματα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας και μαλιστα τελευταία μπήκε η καλλιεργεια και σε καποια προγράμματα
Υπάρχουν επίσης ενημερωτικά σεμινάρια αυτο το μηνα σε διαφορα σημεια της Ελλαδας

Τα φύλλα της στέβιας περιέχουν διάφορες φυσικές γλυκαντικές ουσίες, όπως η στεβιοσίδη και η ρεμπαουδιοσίδη, που την καθιστούν 60-80 φορές γλυκύτερη από την κοινή ζάχαρη, ενώ το τελικό προϊόν της, που εξάγεται με τη μέθοδο της εκχύλισης, είναι έως και 300 φορές γλυκύτερο. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι 1 κουταλάκι του τσαγιού τυποποιημένο εκχύλισμα στέβιας έχει την ίδια γλυκαντική ικανότητα με περίπου 1 φλιτζάνι ζάχαρη! Ενώ όμως η ζάχαρη περιέχει υδατάνθρακες και αποδίδει 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, η στέβια δεν περιέχει κανενός είδους θερμιδογόνο συστατικό, επομένως δεν αποδίδει καθόλου θερμίδες, σε οποιαδήποτε ποσότητα κατανάλωσης. Συνεπώς, αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για τα άτομα που τρώνε πολλή ζάχαρη, προσέχουν τη σιλουέτα τους ή πρέπει να ελέγχουν την πρόσληψη σακχάρων και θερμίδων, π.χ. διαβητικοί και παχύσαρκοι.
Σε αντίθεση με αρκετές άλλες γλυκαντικές ύλες, η στέβια είναι σταθερή, δεν αλλοιώνεται και δεν χάνει τη γλυκύτητά της, ακόμα κι όταν μαγειρεύεται σε θερμοκρασίες έως και 200οC Οποτε μπορει να υποκαταστησει τη ζαχαρη στα γλυκισματα
 
Ρανια

Ημερομηνία: Τετάρτη, 14-03-2012, 12:55 | Δημοσίευμα # 2
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
stevia-kapogloupm
διαβαστε εδώ που γινονται τα σεμιναρια
 
virginie

Ημερομηνία: Πέμπτη, 15-03-2012, 00:04 | Δημοσίευμα # 3
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Ράνια μου την στέβια την χρησιμοποιώ τον τελευταίο χρόνο.Έχεις απόλυτο δίκιο για ΄ολες τις πληροφορίες που μας έδωσες για την στέβια.
Στην αρχή την χρησιμοποιούσα σε μορφή δισκίου.'Ομως η γεύση της δεν με ικανοποιούσε.Ηταν λίγο πικρή.Τελικά την βρήκα σε μορφή σκόνης στο κατάστημα με βιολογικά προιόντα της περιοχής μου και η γευση της είναι πολύ καλύτερη.
Είναι απο τα καλύτερα υποκατάστατα ζάχαρης και μάλιστα φυσικό και ακίνδυνο biggrin
 
martzak51

Ημερομηνία: Πέμπτη, 15-03-2012, 02:07 | Δημοσίευμα # 4
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Εμένα πάλι κορίτσια με πιάνετε αδιάβαστη sad Ούτε κάν το όνομά της δεν είχα ακούσει εκτός και αν ονομάζεται και διαφορετικά.
Εγκυκλοπαίδια και μάλιστα από τις καλύτερες είσαι Ράνια μου
Ετσι δεν είναι κορίτσια;;;;
 
Ρανια

Ημερομηνία: Πέμπτη, 15-03-2012, 10:35 | Δημοσίευμα # 5
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
Η Βιργινια μας ειναι πρωτοπορος
Εγω την στεβια την ειχα ακουσει απο μια φιλη Καναδεζα γυρω στο 2001 Στην Ευρωπη ακομα δεν ειχε ερθει ουτε επιτραπει Το κακο ειναι οτι οταν προκειται για φυσικο υλικο οι αντιδρασεις γινονται πιο σθεναρες απο ο,τι στα χημικα Μαλλον ειναι τα μεγαλα συμφεοντα των φαρμακευτικων εταιρειων
Βεβαια μπροστα σε μια τοσο σπουδαια φυσικη υλη ποσο μπορουσε να κρατησει η αντιδραση happy
Εδω και δυο χρονια δειλα- δειλα το βλεπω και στην Ελλαδα με τις πειραματικες καλλιεργειες και σε τυποποιημενη μορφη
Ηρθε η ωρα να παρω κι εγω Πολυ περισσοτερο που εχουμε και την εμπειρια του δοκιμαστη μας της Βιργινιας
 
virginie

Ημερομηνία: Πέμπτη, 15-03-2012, 22:06 | Δημοσίευμα # 6
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Ράνια μου μήπως όλα αυτά τα χημικά σκευάσματα δεν αντιγράφουν τη φύση;
Εγώ πάντα υποστηρίζω κάθε τι που μας δίνει απλόχερα η φύση.Πιστεύω στη δύναμη της.
Ευτυχώς που όλο και περισσότεροι το αντιλαμβανόμαστε αυτό.
Εγω έμαθα πρώτη φορά για την στέβια σε μια έκθεση βιολογικών προιόντων.Το διασταύρωσα και άρχισα να την χρησιμοποιώ αρχικά στον καφέ .Όταν την βρήκα σε μορφή σκόνης άρχισα να την χρησιμοποιώ και σε κάποια γλυκά.Μπορώ να σου πω ότι κανείς δεν κατάλαβε την διαφορά.
Νομίζω Ράνια μου ότι αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσεις tongue
 
martzak51

Ημερομηνία: Παρασκευή, 16-03-2012, 01:10 | Δημοσίευμα # 7
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Και βέβαια θα δοκιμάσουμε Βιργινία μας.Ελπίζω μόνο να την βρώ στου Μόκα.Η φύση απλόχερα μας δίνει τα θαυματουργά βότανά της αρκεί όπως και εσύ λές να το καταλάβουμε και να την προσέχουμε sad
Δεν συμφέρει βέβαια τις φαρμακευτικές εταιρίες και πολεμούν οτιδήποτε αγνό και φυσικό. Νομίζω όμως πως,έστω και αργά το εμπεδώσαμε smile
 
Ρανια

Ημερομηνία: Παρασκευή, 16-03-2012, 01:59 | Δημοσίευμα # 8
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
σιγουρα θα τη δοκιμασω Φανταζομαι θα βρω σε 1-2 καταστηματα με βιολογικα κοντα στη γειτονια μου
 
martzak51

Ημερομηνία: Σάββατο, 17-03-2012, 03:19 | Δημοσίευμα # 9
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Πιστεύω στο Ρέθυμνο να το βρώ και εγώ tongue
 
virginie

Ημερομηνία: Σάββατο, 17-03-2012, 21:02 | Δημοσίευμα # 10
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Kορίτσια κοιτάξτε και σε φαρμακεία με φυτικά προιόντα. cool
 
Ρανια

Ημερομηνία: Σάββατο, 17-03-2012, 21:26 | Δημοσίευμα # 11
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
Λοιπον εχθες αγορασα στεβια στο Αρκευθος καταστημα που εχει παντος ειδους μπαχαρικα, βοτανα, βιολογικα κλπ Δυστυχως ειναι ακριβο προιον Τα 250 γρ 8,41 Ακομα δεν τη δοκιμασα. Αν χρειαζεται μικρη ποσοτητα τοτε εχει καλως. Δεν ξερω αν υπαρξει καλλιεργεια σε μεγαλυτερη εκταση, θα ελαττωθει η τιμή της? Θα δουμε στο μελλον!
Θα δοκιμασω σε καποιο γλυκισμα γιατι ετσι κι αλλιως τον καφε τον πινουμε πικρο εδω και αμετρητα χρονια dry
 
martzak51

Ημερομηνία: Κυριακή, 18-03-2012, 02:08 | Δημοσίευμα # 12
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Εεεε όχι και αμέτρητα χρόνια Ράνια μου...Μια χαρά κορίτσια είμαστε....
Γερές να είμαστε happy . Αρκετά ακριβή ,μάλλον λόγω χαμηλής παραγωγής .... wink
Τότε θα το βρώ και στο Ρέθυμνο όχι για τίποτα άλλο αλλά για να το δοκιμάσω tongue
 
Ρανια

Ημερομηνία: Δευτέρα, 19-03-2012, 13:18 | Δημοσίευμα # 13
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
χαχα Μαρια δεν ξερω εσεις μπορει , εξαλλου εισαστε και πιο νεες biggrin Εγω ισως επειδη εζησα εντονα και σε πολλες χωρες τα νοιωθω στους ώμους μου, αλλα δεν με νοιαζει Νοιωθω τοσο γεματη τα εχω ζήσει είναι οι εμπειριες μου cool
 
martzak51

Ημερομηνία: Δευτέρα, 19-03-2012, 13:43 | Δημοσίευμα # 14
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Ράνια μου μη το ξαναπείς ,μπορεί να έχεις πολλές εμπειρίες και να έχεις ζήσει τόσα πολλά ,πολύ ωραία θα είναι να έχεις ζήσει σε τόσες πολλές χώρες,αλλά η καρδιά μας δεν γερνάει...Μπορεί να περνάει πολλές φορές από Κ.Τ.Ε.Ο.αλλά τα συναισθήματά μας δεν γερνούν. smile Άλλοτε βέβαια νιώθουμε 5 χρόνων και άλλοτε 1οο5 αλλά....
 
virginie

Ημερομηνία: Τρίτη, 20-03-2012, 01:58 | Δημοσίευμα # 15
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Μπράβο Μαρία μου έτσι όπως τα λες είναι.Σημασία έχει πως νιώθει κανείς .
Εγω έχω δει κοριτσάκια χωρίς ζωντάνια λες κι έίναι 100 χρόνων.Γερνάμε μόνο όταν γεράσει το μυαλό μας.
Έτσι έλεγε η γιαγιάκα μου που στα 90 της τα είχε τετρακόσια και σε όλους μας λείπει η ζωντάνια και η δύναμη που μας έδινε. cool
 
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats