Πέμπτη
18-04-2024
08:41
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Περί σοκολάτας ο λόγος - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Περί σοκολάτας ο λόγος
Περί σοκολάτας ο λόγος
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 11-04-2009, 10:59 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Ο εγκέφαλος λατρεύει τη σοκολάτα

Αγαπημένη "τροφή" του εγκεφάλου αποδεικνύεται η σοκολάτα, όπως διαπιστώνει ακόμα μία επιστημονική έρευνα.

Ειδικότερα, έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου Νορθάμπρια, έδειξε ότι οι φλαβονόλες που περιέχονται στη σοκολάτα αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Έτσι, εθελοντές που είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα ροφήματος σοκολάτας σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις, ενώ ήταν και πιο ξεκούραστοι.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η μαύρη σοκολάτα ήταν ακόμα πιο αποτελεσματική από τη γάλακτος ή τη λευκή

Εκτός από τη σοκολάτα, φλαβονόλες περιέχονται επίσης στα φρούτα και τα λαχανικά, γι΄αυτό και πρέπει να περιέχονται σε καθημερινή βάση στη διατροφή μας.


Επίσης ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω:
  • Η σοκολάτα ρίχνει την υψηλή πίεση
  • Η κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με την κατάθλιψη
    skai.gr


    Woman-Life
  •  
    rika

    Ημερομηνία: Τρίτη, 04-08-2009, 00:09 | Δημοσίευμα # 2
    Δυνατό Μέλος

    Δημοσιεύσεις: 243
    Δωράκια: 0
    Σεβασμός: 1

    Offline
    Η μαύρη σοκολάτα παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της υπέρτασης και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

    Το μαγνήσιο και κάλιο που περιέχει η σοκολάτα έχει βρεθεί ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της υπέρτασης και στη μείωση καρδιαγγειακών νοσημάτων, προσδίδοντας έτσι στη σοκολάτα επιπλέον διατροφική αξία. Επίσης, η σοκολάτα περιέχει αλκαλοειδή, δηλαδή οργανικές ουσίες που βρίσκονται στα φυτά, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για τον οργανισμό. Η πιο σημαντική είναι η θεοβρωμίνη (μεταβολίτης της καφείνης), η οποία διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και τα νεφρά δρώντας ως ελαφρύ διουρητικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μαύρη σοκολάτα περιέχει περίπου τριπλάσια ποσότητα θεοβρωμίνης συγκριτικά με τη σοκολάτα γάλακτος. Η καφείνη, αντιθέτως, βρίσκεται σε πολύ μικρότερες ποσότητες στη σοκολάτα σε σχέση με τον καφέ, τσάι και αναψυκτικά τύπου cola. Μια σοκολάτα μετρίου μεγέθους περιέχει περίπου 6 mg καφείνης, ενώ 1 φλιτζάνι καφέ περιέχει 100-150 mg!!!

    Γράφει Παπαχρήστος Παρασκευάς, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Πτυχιούχος Α.ΤΕ.Ι.Θ., M.Sc στην Διασφάλιση Ποιότητας

    dietologoi.gr
     
    martzak51

    Ημερομηνία: Πέμπτη, 11-11-2010, 20:23 | Δημοσίευμα # 3
    Ασημένιο Μέλος

    Δημοσιεύσεις: 1235
    Δωράκια: 7
    Σεβασμός: 4

    Offline
    Η σοκολάτα είναι το αγαπημένο μου γλυκό και χαίρομαι όταν επιβεβαιώνομαι στο ότι η σοκολάτα κανει καλό.....Ξέρεται βρίσκω δικαιολογίες τώρα στο εαυτό μου να την τρώγω χωρίς τύψη tongue biggrin smile wink
     
    rika

    Ημερομηνία: Κυριακή, 28-11-2010, 21:38 | Δημοσίευμα # 4
    Δυνατό Μέλος

    Δημοσιεύσεις: 243
    Δωράκια: 0
    Σεβασμός: 1

    Offline
    Κι εγώ μια από τα ίδια martzak51, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς σοκολάτα, ειδικά γάλακτος αν και ξέρω ότι είναι προτιμότερο να τρώμε την μαύρη.

    Θα ψάξω μήπως βρω κι άλλο άρθρο που να μειώνει τις τύψεις μας tongue

     
    rika

    Ημερομηνία: Τετάρτη, 19-01-2011, 21:18 | Δημοσίευμα # 5
    Δυνατό Μέλος

    Δημοσιεύσεις: 243
    Δωράκια: 0
    Σεβασμός: 1

    Offline
    Η σοκολάτα μειώνει την πίεση του αίματος

    Νέα έρευνα καταδεικνύει ότι η κατανάλωση ενός κομματιού σοκολάτας την ημέρα μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος, περιορίζοντας τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
    Σαράντα τέσσερις άνθρωποι με υψηλή πίεση χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Τα μέλη της μίας ομάδας κατανάλωναν έξη γραμμάρια μαύρης σοκολάτας την ημέρα, ενώ τα μέλη της άλλης την ίδια ποσότητα λευκής.

    Στην πρώτη ομάδα σημειώθηκε ελαφρά μείωση της πίεσης, ενώ στη δεύτερη δεν υπήρξε καμία αλλαγή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στην Επιθεώρηση Αμερικανικής Ιατρικής (JAMA)

    Το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας προειδοποίησε, πάντως, ότι η σοκολάτα είναι "μεν απόλαυση αλλά όχι θεραπευτική αγωγή".

    Η θεωρία ότι το κακάο ωφελεί την υγεία δεν είναι καινούργια, και προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να μειώσει την πίεση.

    Η ιδιότητα αυτή έχει αποδοθεί στις χημικές ουσίες του φυτού που ονομάζονται φλαβανόλες.

    Ωστόσο, εθεωρείτο ότι απαιτούνταν μεγάλες ποσότητες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, και ότι τα οφέλη θα ακυρώνονταν από τις συνέπειες της κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας λιπαρών και ζάχαρης, που περιέχονται στα προϊόντα κακάο.

    Όμως, οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κολωνίας υποστηρίζουν ότι έχουν αποδείξει πως τα οφέλη μπορούν να επιτευχθούν με μικρή ποσότητα - σοκολάτα 30 θερμίδων.

    Εξέτασαν 44 ανθρώπους ηλικίας μεταξύ 56 και 73 ετών που είχαν είτε προϋπέρταση είτε υπέρταση σε αρχικό στάδιο. Κανείς από όσους κατανάλωσαν μαύρη σοκολάτα δεν εμφάνισε αλλαγές στο σωματικό βάρος, ή τα επίπεδα γλυκόζης και λιπιδίων. Όμως, η συστολική πίεσή τους έπεσε κατά 2,9 mm, και η διαστολική πίεση κατά 1,9 mm.

    Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η μείωση ήταν μικρή, όμως τόνισαν πως τα αποτελέσματα ήταν αξιοσημείωτα από κλινικής πλευράς. Μια μείωση της πίεσης κατά 3 mm μπορεί "να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό κατά 8%, από νόσο της στεφανιαίας κατά 5%, και από οποιαδήποτε άλλη αιτία κατά 4%", σημειώνουν χαρακτηριστικά.

    Επίσης τόνισαν ότι το να ζητούν από ανθρώπους να καταναλώνουν δύο κομμάτια σοκολάτα την ημέρα ήταν πολύ ευκολότερο από το να τους παροτρύνουν να αλλάξουν τη συμπεριφορά και τις συνήθειές τους, προκειμένου να μειώσουν την πίεσή τους.

    Προσθέτουν, βέβαια, ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως η σοκολάτα είναι πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά, και η υπερκατανάλωση δεν είναι καλή για την καρδιά. Τα φρούτα και τα λαχανικά παρέχουν μια ποικιλία πολυφενολών, καθώς και σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα.

    Η κατανάλωση πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα είναι, συνεπώς, ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσουμε την καρδιά μας, και δεν υπάρχει ανησυχία μήπως, σε αυτή την περίπτωση, το παρακάνουμε.

    skai.gr
     
    martzak51

    Ημερομηνία: Παρασκευή, 28-01-2011, 01:21 | Δημοσίευμα # 6
    Ασημένιο Μέλος

    Δημοσιεύσεις: 1235
    Δωράκια: 7
    Σεβασμός: 4

    Offline
    Είδες Ρίκα μου πόσο καλά κάνουμε που δεν μπορούμε χωρίς την σοκολάτα; Εκτός αυτών των ελαφρυντικών που βρήκες θα υπάρχουν και άλλα πολλά......Δεν το παρακάνουμε κιόλας αλλά μην πάθουμε και στερητικό σύνδρομο..... tongue
     
    woman-life

    Ημερομηνία: Πέμπτη, 29-03-2012, 12:09 | Δημοσίευμα # 7
    Πλατινένιο Admin

    Δημοσιεύσεις: 2513
    Δωράκια: 6
    Σεβασμός: 5

    Offline
    Κορίτσια κι άλλη μια ευχάριστη είδηση!!! biggrin

    Μπορεί η σοκολάτα να μας κρατήσει αδύνατους;

    Οι άνθρωποι που τρώνε σοκολάτα τακτικά τείνουν να είναι πιο αδύνατοι, σύμφωνα με μία νέα έρευνα. Τα συμπεράσματα προέρχονται από μια μελέτη σχεδόν 1.000 αμερικανικών, που εξέτασε τη διατροφή, τη λήψη θερμίδων και τον δείκτη μάζας σώματος- μονάδα μέτρησης για την παχυσαρκία.

    Η μελέτη αποκάλυψε ότι εκείνοι που έτρωγαν σοκολάτα μερικές φορές την εβδομάδα, ήταν κατά μέσον όρο, πιο «λεπτοί», από όσους έτρωγαν περιστασιακά. Μπορεί η σοκολάτα να είναι γεμάτη θερμίδες, ωστόσο περιέχει συστατικά που ευνοούν την απώλεια βάρους παρά την παχιά της σύνθεση, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

    Απ’ ότι φαίνεται, αυτό που μετράει είναι πόσο συχνά τρώμε σοκολάτα, και όχι η ποσότητα που καταναλώνουμε...

    Καλή όρεξη λοιπόν!
    Πηγή: BBC
    σκαι.gr


    Woman-Life
     
    Ρανια

    Ημερομηνία: Πέμπτη, 29-03-2012, 14:51 | Δημοσίευμα # 8
    Χάλκινο Μέλος

    Δημοσιεύσεις: 757
    Δωράκια: 5
    Σεβασμός: 2

    Offline
    χαράς ευαγγέλια λοιπον biggrin
     
    virginie

    Ημερομηνία: Πέμπτη, 29-03-2012, 23:23 | Δημοσίευμα # 9
    Λαμπερό Μέλος

    Δημοσιεύσεις: 509
    Δωράκια: 8
    Σεβασμός: 2

    Offline
    Επιτέλους να φάμε τη σοκολατίτσα μας χωρίς ενοχές και φόβο.
    Αυτή κι αν είναι ευχάριστη είδηση.....
     
    martzak51

    Ημερομηνία: Παρασκευή, 30-03-2012, 02:07 | Δημοσίευμα # 10
    Ασημένιο Μέλος

    Δημοσιεύσεις: 1235
    Δωράκια: 7
    Σεβασμός: 4

    Offline
    Αdmin μας γλυκειά ...να σε φιλήσουμε Ολο ωραία νέα μας φέρνεις biggrin Τι καλά Ααααα δεν κρατιέμαι πάω για ένα σοκολατάκι υγείας....Με τέτοια νέα..... hands
     
    virginie

    Ημερομηνία: Παρασκευή, 27-04-2012, 19:46 | Δημοσίευμα # 11
    Λαμπερό Μέλος

    Δημοσιεύσεις: 509
    Δωράκια: 8
    Σεβασμός: 2

    Offline
    Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι λέει μια παλιά παροιμία.
    Σε μένα ταιριάζει αυτό κορίτσια.Απο το Πάσχα σχεδόν σε καθημερινή βάση τρώω την σοκολατίτσα μου.
    Το παραέκανα tongue Απο αύριο σταματάω γιατί δεν με βλέπω καλά wacko tongue
     
    martzak51

    Ημερομηνία: Σάββατο, 28-04-2012, 01:25 | Δημοσίευμα # 12
    Ασημένιο Μέλος

    Δημοσιεύσεις: 1235
    Δωράκια: 7
    Σεβασμός: 4

    Offline
    Εγώ πάντως κορίτσια το ψωμί το κόβω με πολύ ευχαρίστηση....την σοκολάτα ομως......
    Θα φάω πολύ λιγότερο φαγητό για να μή την στερηθώ..... smile
    Ααααα κορίτσια μου ανοίξατε την όρεξη ...και είναι τόσο αργά...... wink
     
    woman-life

    Ημερομηνία: Σάββατο, 15-09-2012, 00:37 | Δημοσίευμα # 13
    Πλατινένιο Admin

    Δημοσιεύσεις: 2513
    Δωράκια: 6
    Σεβασμός: 5

    Offline
    Κι άλλα ευχάριστα νέα για την σοκολάτα happy

    Η σοκολάτα δημιουργεί σιλουέτα...

    Ποιος θα πίστευε ότι υπάρχει η δίαιτα της... σοκολάτας; Απίστευτο αλλά αληθινό, αφού σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας όσοι τρώνε σοκολάτα αρκετές φορές την εβδομάδα έχουν μικρότερο σωματικό βάρος από όσους την αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Το σχετικό δημοσίευμα στην επιθεώρηση Archives of internal Medicine αναφέρει ότι οι αντιοξειδωτικοί παράγοντες της σοκολάτας, που μειώνουν υπέρταση και χοληστερίνη, ίσως βοηθούν στον περιορισμό του σωματικού βάρους .

    «Ο κόσμος πάντα πίστευε ότι καθώς η σοκολάτα έχει πολλές θερμίδες και τρώγεται ως γλυκό είναι ανθυγιεινή», επισημαίνει η δρ Μπίατρις Γκολόμπ. Η ομάδα της ανέλυσε στοιχεία χιλίων υγιών ενηλίκων (20 έως 85 ετών) που συμμετείχαν σε μελέτη φαρμάκων για τον έλεγχο της χοληστερίνης. Ολοι είχαν αποκαλύψει τη συχνότητα με την οποία έτρωγαν σοκολάτα. Κατά μέσο όρο δοκίμαζαν το έδεσμα δύο φορές την εβδομάδα και ο Δείκτης Μάζας Σώματός τους ήταν 28 (δηλαδή ήταν υπερβαροι αλλά όχι παχύσαρκοι). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι την έτρωγαν συχνότερα κατανάλωναν περισσότερες θερμίδες και περισσότερα κεκορεσμένα λίπη, συγκριτικά με όσους απείχαν.Παρ’ όλα αυτά οι λάτρεις της σοκολάτας είχαν μικρότερο σωματικό βάρος από όσους ούτε την πλησίαζαν. Η διαφορά μάλιστα κυμαίνονταν από 2,3 ώς 3,2 κιλά μεταξύ όσων έτρωγαν πέντε φορες εβδομαδιαίως και αυτών που δεν την άγγιζαν .Η μελέτη είναι πολύ περιορισμένη και αδυνατεί να καταδείξει τη σχέση αιτίου και αιτιατού, αλλά πιθανολογείται ότι κάποιες ουσίες που περιέχει η σοκολάτα βοηθούν στη δημιουργία μυϊκής μάζας περιορίζοντας το σωματικό βάρος.

    kathimerini.gr


    Woman-Life
     
    woman-life

    Ημερομηνία: Τετάρτη, 31-10-2012, 21:26 | Δημοσίευμα # 14
    Πλατινένιο Admin

    Δημοσιεύσεις: 2513
    Δωράκια: 6
    Σεβασμός: 5

    Offline
    Διαβάζουμε το παρακάτω άρθρο τρώγοντας ένα κομμάτι σοκολάτας biggrin

    Η σοκολάτα σώζει ζωές

    Οι γυναίκες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες σοκολάτας μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Ήδη σε παλαιότερες μελέτες είχε αποδειχθεί ότι η σοκολάτα μπορεί να συμβάλλει στην μείωση της καρδιαγγειακής πίεσης.

    Οι γυναίκες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες σοκολάτας μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

    Ήδη σε παλαιότερες μελέτες είχε αποδειχθεί ότι η σοκολάτα μπορεί να συμβάλλει στην μείωση της καρδιαγγειακής πίεσης. Τώρα όμως οι ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης παρουσίασαν τα αποτελέσματα μιας μακρόχρονης έρευνας, που δείχνουν την αδιαμφισβήτητη σχέση μεταξύ κατανάλωσης σοκολάτας και εγκεφαλικών επεισοδίων. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of the American College of Cardiology».

    Το 1997 οι επιστήμονες μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 33.000 γυναικών από τη Σουηδία, ηλικίας 49 μέχρι 83 ετών. Οι γυναίκες, που συμμετείχαν στην έρευνα, καλούνταν να αναφέρουν πόσο συχνά συνήθιζαν να τρώνε σοκολάτα, καθώς και άλλα 95 προϊόντα. Ως χρονικό πλαίσιο, οι επιστήμονες, έθεσαν τον προηγούμενο χρόνο. Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια οι ερευνητές κατέγραψαν συνολικά 1.600 εγκεφαλικά επεισόδια ανάμεσα στο δείγμα των εξεταζόμενων γυναικών.

    Αρκούν 66 γραμμάρια την εβδομάδα
    Οι γυναίκες που καταναλώνουν 66 γραμμάρια σοκολάτας την εβδομάδα μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού Οι γυναίκες που καταναλώνουν 66 γραμμάρια σοκολάτας την εβδομάδα μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού

    Αφού εξέτασαν όλους τους πιθανούς παράγοντες κινδύνου, που μπορεί να συνδέονται με εγκεφαλικά επεισόδια, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν τις μικρότερες ποσότητες σοκολάτας (από καθόλου έως 8 γραμμάρια την εβδομάδα) είχαν υποστεί τα περισσότερα επεισόδια. Αντίθετα, οι γυναίκες που έτρωγαν 66 γραμμάρια σοκολάτας την εβδομάδα, δηλαδή τη συγκριτικά μεγαλύτερη ποσότητα μεταξύ όλων των γυναικών, σπάνια σχετίζονταν με εγκεφαλικά επεισόδια.

    Στις μελέτες τους οι επιστήμονες δεν διέκριναν μεταξύ της λεγόμενες σοκολάτας υγείας και της σοκολάτας γάλακτος. Ωστόσο σημειώνουν ότι κατά τη δεκαετία του ’90 στη Σουηδία το 90% των ανθρώπων προτιμούσε τη σοκολάτα γάλακτος. Εάν είχαν χωριστεί τα δείγματα μεταξύ αυτών που προτιμούσαν τη σοκολάτα υγείας από τη σοκολάτα γάλακτος, τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμα πιο ξεκάθαρα, αφού το κακάο στη σοκολάτα είναι το θαυματουργό συστατικό που προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό. Τώρα οι ερευνητές αναμένουν παρόμοια αποτελέσματα από την αντίστοιχη μελέτη που πρόκειται να πραγματοποιήσουν σε άντρες.

    Πηγή: DW
    skai.gr


    Woman-Life
     
    rika

    Ημερομηνία: Κυριακή, 24-02-2013, 05:50 | Δημοσίευμα # 15
    Δυνατό Μέλος

    Δημοσιεύσεις: 243
    Δωράκια: 0
    Σεβασμός: 1

    Offline
    Μία σοκολάτα την ημέρα τα κιλά τα κάνει πέρα!‏

    Φαίνεται πως οι μύθοι για τη σοκολάτα καταρρίπτονται με τη νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο στο Τελ Αβίβ, η οποία έδειξε ότι, εάν συμπεριλαμβάνουμε ένα κομμάτι τούρτας σοκολάτας σε πρωινό 600 θερμίδων, αυξάνουμε την απώλεια βάρους τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

    Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η προσθήκη σοκολάτας στο πρωινό μειώνει την ανάγκη για κατανάλωση γλυκών στη διάρκεια της ημέρας, ενώ βοηθά τα άτομα να διατηρήσουν το βάρος τους ακόμα και μετά το τέλος της δίαιτας.

    Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Ισραήλ επισημαίνουν ότι η δίαιτα που περιλαμβάνει «απαγορευμένες» τροφές είναι καλύτερη για τη μακροπρόθεσμη απώλεια κιλών απ' ό,τι η ολοκληρωτική αποχή.

    Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη
    www.inews.gr
     
    ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Περί σοκολάτας ο λόγος
    • Page 1 of 3
    • 1
    • 2
    • 3
    • »
    Search:

    Καινούρια Άρθρα

    (15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
    (23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
    (20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
    (17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
    (14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
    (12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

    Κατασκευές βήμα βήμα
    Μόνο για μέλη

    Τέχνη Σερβιρίσματος
    Μόνο για μέλη


    Copyright MyCorp © 2024
    Site managed by uCoz
    website stats