Παρασκευή
29-03-2024
08:15
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Η τελειότητα είναι γυναικεία υπόθεση - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ » Η τελειότητα είναι γυναικεία υπόθεση (Οι γυναίκες υποφέρουν από τελειομανία περισσότερο από τους ά)
Η τελειότητα είναι γυναικεία υπόθεση
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 06-06-2009, 13:56 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Οι γυναίκες θέτουν πολύ υψηλά στάνταρντς στους εαυτούς τους!

Οι γυναίκες είναι πιθανότερο, σε σχέση με τους άνδρες, να νιώθουν αισθήματα ανεπάρκειας, είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά τους, σύμφωνα με τα πορίσματα νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες, σε υψηλότερο ποσοστό έναντι των ανδρών, αισθάνονται πως δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις που οι ίδιες έχουν θέσει στον εαυτό τους όσον αφορά την οικογένεια και το επάγγελμά τους.

Αυτή η τελειομανία μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στις εργασιακές και τις οικογενειακές και λοιπές προσωπικές επιδιώξεις τους, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η μελέτη έγινε από ψυχολόγους του πανεπιστημίου Όμπερν της Αλαμπάμα, υπό την καθηγήτρια ψυχολογίας Τζάκλιν Μίτσελσον, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Journal of Occupational and Organizational Psychology".

Το 34% των γυναικών που ρωτήθηκαν για το επάγγελμά τους, δήλωσαν ότι νιώθουν πως δεν πληρούν τα υψηλά στάνταρντ που έθεσαν στους εαυτούς τους, έναντι ποσοστού 24% των ανδρών. Όσον αφορά το σπίτι και την οικογενειακή ζωή, το αντίστοιχα ποσοστά ήταν 30% για τις γυναίκες και 17% για τους άνδρες.

Η υπεύθυνη της έρευνας δήλωσε ότι δεν περίμενε να καταγραφεί διαφορά μεταξύ ανδρών-γυναικών και τόνισε ότι για πρώτη φορά καταγράφεται μια διαφορά στα ποσοστά τελειομανίας μεταξύ των δύο φύλων, γεγονός που χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.

Μια εξήγηση για αυτό το φαινόμενο, σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ Κάρι Κούπερ, είναι ότι οι γυναίκες συχνά αισθάνονται πολύ ένοχες, όταν μπερδεύουν τις απαιτήσεις της δουλειάς και της οικογένειάς τους, καθώς αισθάνονται ότι δεν τα καταφέρνουν σωστά σε κανέναν από τους δύο τομείς.

skai.gr


Woman-Life
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ » Η τελειότητα είναι γυναικεία υπόθεση (Οι γυναίκες υποφέρουν από τελειομανία περισσότερο από τους ά)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats