Πως φτιάχνετε κεφτέδες;
|
|
woman-life | Ημερομηνία: Σάββατο, 29-01-2011, 11:48 | Δημοσίευμα # 1 |
Πλατινένιο Admin

| Λοιπόν θα μοιραστώ τον πόνο μου. Μ' αρέσει όταν τα κεφτεδάκια είναι μαλακά. Έχω ακολουθήσει διάφορες συμβουλές, αλλά τη μία οι κεφτέδες είναι μαλακοί και την άλλη όχι. Έχω δοκιμάσει να προσθέσω ψωμί, καρότο, πατάτες κλπ. Αλλά όπως είπα, τη μια τα καταφέρνω και την άλλη όχι. Κι επειδή ξέρετε ότι η μαγειρική δεν είναι το ατού μου, θέλω να ρωτήσω εσάς. Τι προσθέτετε εσείς; Σε τι ποσότητες; Πώς τα μαγειρεύετε;
Woman-Life
|
|
| |
giaexroma | Ημερομηνία: Σάββατο, 29-01-2011, 16:06 | Δημοσίευμα # 2 |
Φρέσκο Μέλος

| Για να βγουν τα κεφτεδάκια μαλακά θέλουν συχνό γύρισμα δυνατούτσικη θερμοκρασία (8,5) και άρκετό λάδι στο τηγάνι (απεχθάνομαι το τηγάνισμα στη φριτέζα) Αν βάλεις στο μείγμα σου λίγο ξύδι και λίγο λάδι τους μαλακώνει αρκετά....άλλοι βάζουν και ένα σφηνάκι ούζο μέσα. Τους φτιάχνω με 1 κιλό κιμά μοσχ.,1 αυγό, μια φλ. φρυγανιά τρίμμα,1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μεσσαία,αλατοπίπερο,δυόσμο μαιντανό ψιλοκομμένο,λαδι και ξύδι Αναμειγνύω τα υλικά μου καλά σε ένα βαθύ μπολ και αφήνω το μείγμα στο ψυγείο για 1 ωρίτσα. Πλάθω και τηγανίζω για 6-7 λεπτά γυρίζοντας τα, συνεχώς.(Αν θες τα αποθηκευεις σε ένα μεγάλο μπολ ...το κλείνεις με το καπάκι του εννοείτε μέχρι π.χ. να φτιάξεις μια σαλάτα ή να τηγανιστούν οι πατατούλες σου...οι υδρατμοί που δημιουργούνται μέσα στο μπολ τα κρατούν πολύ μαλακά!!) Τώρα αν θες κάνεις μπιφτέκια βάλε 1 μεγάλη κόκκινη τριμμένη ντομάτα 1 μικρό κολοκυθάκι και 1 μικρό καρότο επίσης τριμμένα + όλα τα παραπάνω υλικά...θα χρειαστείς σίγουρα παραπάνω φρυγανιά όμως.Αποτέλεσμα αφράτα ζουμερά μπιφτεκάκια!! Εγώ τα ψήνω στο φούρνο (πάνω στη σχάρα μου που έχω απλώσει πάνω της λαδόκολλα.Επίσης βάζω τη σχάρα με τα μπιφτέκια μου στη δεύτερη θέση ...μετρώντας απο πάνω) στο γκριλ 2 βαθμίδα και ψήνω 10 λεπτά απ τη μια και 10 απο την άλλη. καλή επιτυχία!! 
Ξύπναααααααα........η ζωή τρέχει!!!!
|
|
| |
ANDRIANA | Ημερομηνία: Σάββατο, 29-01-2011, 16:48 | Δημοσίευμα # 3 |
Δυνατό Μέλος

| Συμφωνώ απόλυτα με τις συμβουλές σου giaexroma!Στον κιμά,για να βγουν τα κεφτεδάκια πιο μαλακά,προσθέτω λίγο νεράκι!Περίπου ένα σφηνάκι!Ωραία γίνονται και στο φούρνο,με λίγο λαδάκι για να μην κολλήσουν!!
ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ...
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Σάββατο, 29-01-2011, 23:29 | Δημοσίευμα # 4 |
Ασημένιο Μέλος

| Μου ανοίξατε την όρεξη κορίτσια.........και προσπαθώ να κάνω δίαιτα η καημένη.......
|
|
| |
woman-life | Ημερομηνία: Κυριακή, 30-01-2011, 14:30 | Δημοσίευμα # 5 |
Πλατινένιο Admin

| Σφηνάκι ούζο; Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Δε νομίζω να μου αρέσει ο συνδυασμός αυτός. Θα δοκιμάσω την επόμενη να βάλω ξύδι μιας και ποτέ δεν το έχω δοκιμάσει. Το μπαγιάτικο ψωμί κάνει τη δουλειά της φρυγανιάς; Ή είναι καλύτερα να βάζω φρυγανιές;
Woman-Life
|
|
| |
giaexroma | Ημερομηνία: Κυριακή, 30-01-2011, 14:49 | Δημοσίευμα # 6 |
Φρέσκο Μέλος

| Ενα σφηνάκι ούζο σε 1 κιλό κιμά,δεν ακούγεται καν στη γεύση του κεφτέ.Να σαι σίγουρη. 2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί κάνουν την ίδια δουλειά με την τριμμένη φρυγανιά,απλά η φρυγανιά κάνει ομοιόμορφους κεφτέδες χωρίς ....γρομπαλάκια ψωμιού.
Ξύπναααααααα........η ζωή τρέχει!!!!
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Δευτέρα, 31-01-2011, 16:01 | Δημοσίευμα # 7 |
Ασημένιο Μέλος

| Κορίτσια στα κεφτεδάκια και γενικά στο κόκκινο κρέας δεν βάζουμε ούζο ,αλλό κόκκινο κρασί και κατά προτίμηση μπρούσκο.Ενα σφηνάκι λοιπόν ,κόκκινο κρασί σε μισό κιλό κιμά είναι αρκετό.Προτιμότερο είναι το μπαγιάτικο ψωμί ,μουσκεμένο και καλά στραγγισμένο .Δεν αφήνει γρομπαλάκια και τα κεφτεδάκια γίνονται πιο μαλακά.Η φρυγανιά τα σφίγγει. Πολλές νοικοκυρές βάζουν και λίγο γάλα.Πάλι γίνονται αφράτα. Ακόμα θέλουν καλό ζύμωμα να αφομοιωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τετάρτη, 16-11-2011, 16:28 | Δημοσίευμα # 8 |
Χάλκινο Μέλος

| Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν και λιγο κρεμμυδι καθώς και λίγο σκόρδο ( βαρειά βεβαια΄για τα σημερινά δεδομένα) και φυσικά το μπαγιατικο ψωμί (μιλάμε για αληθινό ψωμί όμως) μουλιασμένο και καλά στραγγιγμένο και στη συνέχεια αλεύρωναν τα μπαλάκια γύρω γύρω Περιττό να πω ότι το τηγάνισμα΄τους είναι η μεγάλη τέχνη. Καλό μπόλικο λάδι και η νοικοκυρά από πανω από το τηγάνι
|
|
| |
rika | Ημερομηνία: Σάββατο, 19-11-2011, 22:17 | Δημοσίευμα # 9 |
Δυνατό Μέλος

| Quote (Ρανια) Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν και λιγο κρεμμυδι καθώς και λίγο σκόρδο πωπω τι μου θύμισες τώρα Τα κεφτεδάκια τις γιαγιάς μου!!! Mμμμ.. τρελα!
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Δευτέρα, 21-11-2011, 02:05 | Δημοσίευμα # 10 |
Ασημένιο Μέλος

| Μα το κρεμμύδι φίλες μου,είναι απαραίτητο στα κεφτεδάκια.Το σκόρδο μπαίνει στα σουτζουκάκια.Επίσης και στην σάλτσα τους χρησιμοποιούμε λιγο σκορδο....Τι γεύσεις μου έρχονται τώρα ....και είναι και σαρακοστή....Οπως ξέρετε από τις 15 Νοεμβρίου έχει αρχίσει η παραμονή των Χριστουγέννων.Τρώγεται βέβαια το ψάρι εκτός Τετάρτης και Παρασκευής και είναι πιο ελαφριά καθώς λέμε.
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τετάρτη, 23-11-2011, 11:51 | Δημοσίευμα # 11 |
Χάλκινο Μέλος

| Μαρτζακ. καλημέρα εγώ παλιά νοικοκυρά είμαι αλλά όχι παραδοσιακή και έχω ζήσει πολλά χρόνια εκτός Ελλάδας, οπότε ίσως έχω άλλες συνταγές να προτείνω Ας δούμε τις νεώτερες τι λένε και τί θέλουν να μάθουν ίσως από τις παλαιότερες
Τελευταία επεξεργασία από Ρανια - Τετάρτη, 23-11-2011, 11:52 |
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Δευτέρα, 19-12-2011, 18:29 | Δημοσίευμα # 12 |
Χάλκινο Μέλος

| Τώρα με τη νηστεία μην ξεχνάμε και την ποικιλία χορτοκεφτέδων πχ τοματοκεφτέδες , κολοκυθοκεφτεδες, πιστευω και αλλους με μυρωδικα Ξερει κανείς καμιά συνταγή; Αλλά και οι ρεβυθοκεφτέδες ειναι ωραιότατοι
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Τρίτη, 20-12-2011, 00:21 | Δημοσίευμα # 13 |
Ασημένιο Μέλος

| Οι πατατοκεφτέδες και οι κολοκυθοκεφτέδες είναι πάρα πολύ νόστιμοι και γίνονται πολύ εύκολα.Εκείνοι που θέλουν μαεστρία και τέχνη είναι οι τοματοκεφτέδες και όσες φορές και να έφαγα δεν ενθουσιάστηκα εκτός από ενα ταβερνάκι στην Σαντορίνη.... Δεν εχω επιχειρήσει να φτιάξω ποτέ γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο... Φυσικά Ράνια πάντα μαθαίνουμε απο τις μεγαλύτερες όσο και από τις μικρότερες...
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τρίτη, 20-12-2011, 09:13 | Δημοσίευμα # 14 |
Χάλκινο Μέλος

| α βέβαια Μαρία μου ..οι πατατοκεφτέδες νοστιμότατοι!
|
|
| |
maraki85 | Ημερομηνία: Παρασκευή, 20-01-2012, 04:26 | Δημοσίευμα # 15 |
Αρχάριο Καινούριος

| Η μαμά μου πάντα βάζει ξύδι, το ίδιο και εγώ και σαν τους κεφτέδες με ξύδι δεν έχει!!! όσον αφορά το ούζο, πρώτη φορά έφαγα στη μητυλίνη. Εκεί βάζουν ούζο αντί για ξύδι. ήταν πολύ ελαφριά η γεύση του ξυδιού ισα ίσα να σπάει την κρεατίλα, πολύ ωραίοι ήταν και αυτοί...αλλά σαν της μανούλας δεν έχει!!!
τροφές σκύλων
|
|
| |