Νηστίσιμες συνταγές για φαγητά και γλυκά
|
|
woman-life | Ημερομηνία: Πέμπτη, 24-11-2011, 20:08 | Δημοσίευμα # 1 |
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
| Συνταγές, συμβουλές, ιδέες, μυστικά και οτιδήποτε άλλο πάνω στο θέμα "Νηστίσιμες συνταγές για φαγητά και γλυκά"!
Woman-Life
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Πέμπτη, 24-11-2011, 20:08 | Δημοσίευμα # 2 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Και αφού μιλήσαμε για σαρακοστή τι θα λέγατε να ανταλλάξουμε νηστήσιμες συνταγές για φαγητα και γλυκά;;; Εχω αδυναμιά στα ψωμοειδή γλυκά όπως κουλουράκια ,κέικ διάφορα νηστήσιμα, πάντα. Θέλω να ακούσω εσάς τις νεώτερες που οπωσδήποτε έχετε πολύ καλές ιδέες. Θα σας δώσω και εγώ σαν παλιά νοικοκυρά τις δικές μου και θα τις δοκιμάσουμε όλες για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Παρασκευή, 25-11-2011, 18:09 | Δημοσίευμα # 3 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| ωραιότατα νηστήσιμα είναι τα όσπρια Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα παραδοσιακά ελληνικά - που φυσικά είναι νοστιμότατα όπως τα φτειάχνουμε, αλλά ετσι για ποικιλία- μπορείτε να βρείτε ιταλικά ανάμικτα όσπρια που περιέχουν μέσα και στάρι. Δε θέλουν μούλιασμα. Ο τρόπος παρασκευής τους δεν διαφέρει πολύ από τα δικά μας: προσθέτετε κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες ή κυβάκια, μια δυο σκελίδες σκόρδο, δάφνη, λάδι. Οταν πλησιάζουν να βράσουν, βράζετε χωριστά λίγη πάστα (πχ μακαρονάκι κοντό) Οι ιταλοί συνδυάζουν τα όσπρια πάντα με ζυμαρικό γιατί βοηθάει στην απορρόφηση των συστατικών των οσπρίων. Κάτι που συνηθίζουν να προσθέτουν οι Ιταλοί μέσα σε αυτή τη σούπα είναι αποξηραμένα μανιτάρια τα οποία τα μουλιάζουν σε νερό όση ώρα γράφει η συσκευασία τους και τα προσθέτουν προς το τέλος. Αν δεν νηστεύετε το κλού του πιάτου είναι λεπτές φέτες καπνιστή παντσέτα ροδισμένες στο τεφάλ Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε
|
|
| |
woman-life | Ημερομηνία: Δευτέρα, 28-11-2011, 13:25 | Δημοσίευμα # 4 |
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
| Λοιπόν πήγα χθες σε μια γνωστή μου για καφέ η οποία με κέρασε με νοστιμότατα, χειροποίητα μπισκοτάκια και δεν μπόρεσα να αντισταθώ να μην της ζητήσω την συνταγή. Την μοιράζομαι και μαζί σας. Απλά να ξέρετε δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα.
Νηστίσιμα μπισκότα με γεύση μπανάνα
Συστατικά: 1,5 ποτήρι αλεύρι (ποτήρι = 250 ml) 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα Λίγο αλάτι 1,5 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο (ή τζίντζερ, ή μοσχοκάρυδο, ή κανέλα, κλπ. ότι σας αρέσει) Μισό ποτήρι (ή λίγο παραπάνω) ζάχαρη 10 γρ. ζάχαρη βανίλια 1,5 με 2 μπανάνες (θα χρειαστούμε 1 φλιτζάνι πουρέ μπανάνας) Μισό φλιτζάνι φυτικό λάδι 1/2 φλιτζάνι ψίχα καρύδας (ή ψιλοκομμένα καρύδια) Χυμό λεμονιού (για να "σβήσουμε" τη σόδα και να "ψεκάσουμε" λίγο τις μπανάνες)
* Αν η ψίχα καρύδας είναι πολύ ξηρή, τότε καλό είναι να την ενυδατώσετε με λίγη ποσότητα βραστό νερό για να μαλακώσει.
Προετοιμασία: 1) Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 2) Μετατρέψτε τη μπανάνα σε πουρέ (η φίλη μου το περνάει από τρίφτη). Ραντίστε ελαφρώς το πουρέ με χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε το μείγμα μαζί με τη ζάχαρη και το λάδι. Χτυπήστε το στο μίξερ για 2 λεπτά. Προσθέστε τη σόδα σβησμένη με χυμό λεμονιού. 3) Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το αλάτι και το κάρδαμο (ή άλλο μπαχαρικό). Ύστερα ενώστε τα με το πουρέ μπανάνας, προσθέστε καρύδα (ή καρύδια). Ανακατέψτε τα όλα μαζί πολύ καλά. Η ζύμη πρέπει να είναι παχύρρευστη. 4) Βάλτε λίγο λάδι στα χέρια σας και παίρνοντας με το κουτάλι ένα μικρό κομμάτι της ζύμης φτιάξτε μπάλες (στο μέγεθος ενός καρυδιού). Μετά τοποθετήστε τις μπάλες σε ένα ταψί στο οποίο από πριν έχετε βάλει λαδόκολλα. Οι μπαλίτσες πρέπει να είναι μαλακές ώστε να απλωθούν σταδιακά. 5) Ψήνουμε τα μπισκότα για 15-17 λεπτά. Ύστερα τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα για φάγωμα!
Ελπίζω να σας αρέσουν! Πάντως όποιος τα φτιάξει πρώτος, ας μοιραστεί τις εντυπώσεις του μαζί μας
Woman-Life
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τετάρτη, 30-11-2011, 00:41 | Δημοσίευμα # 5 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| πολυ ασυνήθιστη συνταγή με καρύδα και μπανάνα. Πιστεύω ότι σε αυτή την εκδοχή ταιριάζει το κάρδαμο ή τζίντζερ, ενώ με τα καρύδια πιο πολύ η κανέλα
|
|
| |