Παρασκευή
19-04-2024
15:31
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Ask FlyLady - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ - FlyLady » Ask FlyLady (Μεταφράσεις: Ερωτήσεις - Απαντήσεις)
Ask FlyLady
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 03-12-2011, 12:16 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Σε αυτό το θέμα θα αναδημοσιεύω τις μεταφράσεις από το θέμα "Ask FlyLady" από την ιστοσελίδα FlyLady.net.

Ίσως εδώ να βρείτε απαντήσεις στις τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε σχετικά με το νοικοκυριό και το σύστημα FlyLady.


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 03-12-2011, 12:17 | Δημοσίευμα # 2
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Περί παπουτσιών ο λόγος

Αγαπητή FlyLady!
Η κόρη μου, μου πρότεινε το site σας και είμαι ευτυχής που την άκουσα. Η φίλη μου είναι από το Κάνσας, ενώ εγώ από τη Μινεσότα. Και οι δύο, χωρίς να συνεννοηθούμε, μπήκαμε στην παρέα σας πριν δυο μέρες. Και είμαστε πολύ ενθουσιασμένες με αυτό το σύστημα!
Θέλω να σας κάνω την εξής ερώτηση: εάν υποσχεθώ να φοράω παπούτσια κάθε μέρα, μπορώ να τα βγάζω το απόγευμα, όταν τελειώσω όλες τις δουλειές; Μισώ τα κλειστά παπούτσια. Τα πόδια μου ιδρώνουν, νιώθω άβολα. Σας παρακαλώ!
~ Ρουθ


Αγαπητή Ρουθ!
Το θέμα είναι ότι δεν σου ταιριάζουν τα συγκεκριμένα παπούτσια. Θα χρειαστεί να αγοράσεις καινούργια υποδήματα. Το αξίζεις! Μόνο μια φορά έχω μετρήσει το πόδι μου – ύστερα αδυνάτισα, το νούμερο του ποδιού μου άλλαξε και ένιωθα άβολα με τα παλιά μου παπούτσια. Σοκαρίστηκα από το νούμερο του ποδιού μου. Ήμουν σίγουρη ότι φορούσα μισό μέγεθος μικρότερο! Αγοράζετε ποιοτικά παπούτσια και πάντα στο μέγεθός σας!

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν με την υπερβολική εφίδρωση: Να φοράτε κάλτσες που απορροφούν τον ιδρώτα ή επιλέξτε σανδάλια, στα οποία τα πόδια σας θα αερίζονται καλά. Για πολύ καιρό φορούσαμε παντόφλες ή και κυκλοφορούσαμε ξυπόλητες. Μπορούμε πολύ εύκολα να βγάλουμε τις παντόφλες και χωρίς μάλιστα να το αντιληφθούμε! Γι 'αυτό ακριβώς στέλνω καθημερινά την υπενθύμιση "Πού είναι τα παπούτσια σας;"

Συνήθως βγάζω τα παπούτσια μου μετά το βραδινό δείπνο. Μέχρι εκείνη την ώρα όμως είναι παπουτσωμένη και έτοιμη για κάθε απροσδόκητο συμβάν!
~ FlyLady
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 03-12-2011, 12:21 | Δημοσίευμα # 3
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Σχολικά χαρτιά, φωτοτυπίες, ζωγραφιές...

Αγαπητή Fly-Lady,
Έχετε κάποιες προτάσεις σχετικά με την οργάνωση σχολικών ζωγραφιών της εξάχρονης κόρης μου; Είμαι σοκαρισμένη από τον αριθμό των χαρτιών και ζωγραφιών που φέρνει στο σπίτι από το σχολείο της!
~ Μανούλα από την Βόρεια Γεωργία.


Απάντηση της Fly-Lady:
Χαρτιά, πολλά χαρτιά, και το μόνο που θέλετε είναι να τα βάλετε σε τάξη! Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα άχρηστα δεν μπορούν να μπουν σε τάξη, η μόνη λύση είναι να απαλλαγούμε από αυτά!
Δεν είμαι άκαρδο τέρας, αλλά δεν μπορούμε να φυλάμε το κάθε κομμάτι χαρτιού που φέρνουν τα παιδιά μας από το σχολείο. Πρέπει να υπάρχει κάποιο όριο.

Υπάρχει ένας αξιοπρεπής τρόπος να μην πνιγείτε στα σχολικά (νηπιαγωγιακά) αριστουργήματα. Φτιάξτε για τα παιδιά σας "Πίνακα Τιμής". Κάθε μέρα βάζουμε όλα τα παιδικά έργα τέχνης σ' έναν ντοσιέ. Στο τέλος της εβδομάδας, αφήστε το παιδί σας να διαλέξει την αγαπημένη του δημιουργία η οποία και θα κρεμαστεί στον "Πίνακα Τιμής". Έτσι και το παιδί μαθαίνει να αποχωρίζεται πράγματα που δεν χρειάζεται πια. Στη συνέχεια μάθετε το παιδί σας να υπογράφει φακέλους και στείλτε κάποια αριστουργήματα στη γιαγιά. Την επόμενη εβδομάδα θα διαλέξετε καινούριο δημιούργημα ενώ αυτό θα το βάλετε σε ειδικό "Φάκελο Τιμής". Στο τέλος του έτους θα έχετε συνολικά 52 ζωγραφιές, κι όχι ένα σωρό αγαπημένων και μη ζωγραφιών.

Και τώρα, το σημαντικότερο μυστικό. Επιτρέψτε στους παππούδες και γιαγιάδες να ανακυκλώνουν το χαρτί μόλις χορτάσουν τις δημιουργίες των εγγονιών τους.
- FlyLady
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 03-12-2011, 12:26 | Δημοσίευμα # 4
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Χειροποίητος Καφές Μόκα

Αγαπητή FlyLady,
Μερικά χρόνια πριν, στη σελίδα σας υπήρχε μια συνταγή "μόκα-μιξ". Αν θυμάμαι καλά, στα υλικά περιλαμβάνονταν γάλα σε σκόνη, στιγμιαίος καφές, κακάο και ζάχαρη, αν δεν κάνω λάθος. Η δωδεκάχρονη κόρη μου θέλει να φτιάξει τέτοιο μιξ για να το δωρίσει στους δασκάλους της τα Χριστούγεννα. Το προσωπικό μου σύστημα αποθήκευσης συνταγών έχει καλυτερέψει από τότε που γνωρίστηκα με το σύστημα FlyLady, αλλά εξακολουθεί να απέχει πολύ από τη λέξη με το γράμμα "Α" (Άψογο). Θα μπορούσατε να επαναλάβετε την συνταγή;

Με την ευκαιρία, στην κόρη μου τελικά φάνηκε πολύ χρήσιμο το Ημερολόγιο FlyLady. Περισσότερο απ' όλα της αρέσουν τα «μαθητικά» αυτοκόλλητα. Αυτή τη χρονιά σχεδιάζει μόνη της το πρόγραμμά της. Τώρα η ίδια αποφασίζει, αν έχει χρόνο για κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα. Στο σπίτι μειώθηκαν οι συγκρούσεις και η γκρίνια από τότε που η ίδια μπορεί να δει τι πρέπει να κάνει και πότε. Ξέρω ότι της αρέσει, όταν την ρωτάω πού και πότε θα πρέπει να πάει. Εύχομαι να συνεχίσει να προγραμματίζει τις εβδομάδες της (βέβαια πάντα υπό κρυφή παρακολούθηση)!


Αγαπητή φίλη,
Έχετε κάποιο αγαπημένο ρόφημα; Εγώ έχω και είναι ζεστό κακάο, καφές μόκα και μερικές φορές τσάι. Το αγαπημένο μου χόμπι – να κάθομαι, κρατώντας στα χέρια την κούπα με το αγαπημένο μου ρόφημα. Είμαι πολύ επιλεκτική σοκο-λάτρης. Και για κάθε διάθεση έχω διαφορετικές κούπες.

Το αγαπημένο μου ζεστό ρόφημα - Μόκα-Καφέ. Η ίδια φτιάχνω το μείγμα και το αποθηκεύω σ' ένα γυάλινο, αεροστεγές βαζάκι. Έτσι οποιαδήποτε στιγμή κι αν θελήσω, σε λίγα μόλις λεπτά το ρόφημά μου είναι έτοιμο. Δεν μου αρέσουν οι ακριβές έτοιμες σκόνες. Είμαι πεπεισμένη ότι η δική μου εκδοχή είναι καλύτερη για την υγεία, διότι περιέχει γάλα σε σκόνη.

1 μερίδα καφέ (φουντούκι, βανίλια, χωρίς καφεΐνη ή κλασικό κλπ) με
2 μερίδες Nesquik και
3 μερίδες γάλα σε σκόνη. Για μένα καλύτερα διαλύεται το Carnation.

Ανακατέψτε και αποθηκεύστε σε ένα γυάλινο δοχείο. Εγώ γι' αυτό το σκοπό έχω ένα μεγάλο βάζο. Επίσης πάντα έχω στο ψυγείο χτυπημένη κρέμα με λίγα λιπαρά, την οποία χρησιμοποιώ για να διακοσμώ το ρόφημά μου. Μου αρέσει να με κακομαθαίνω. Από τότε, που αναγκάστηκα να περιορίσω και να ελέγχω την κατανάλωση ζάχαρης, έπρεπε να αντικαταστήσω το Nesquik με κάποιο άλλο κακάο όπως Hershey και Splenda. Αλλά ακόμα πειραματίζομαι.
- FlyLady
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Κυριακή, 18-12-2011, 17:53 | Δημοσίευμα # 5
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Δεν μπορώ να "καλομαθαίνω" τον εαυτό μου

Αγαπητή FlyLady,
Προσπαθώ να αναπτύξω την συνήθεια να "καλομαθαίνω" τον εαυτό μου. Αλλά το θέμα είναι ότι ο αγαπημένος μου τρόπος χαλάρωσης, στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου χαλαρωτικός. Δεν ανήκω στο είδος των ανθρώπων που χαλαρώνουν όταν "μουλιάζουν" στην μπανιέρα γεμάτη αφρούς. Σε τέτοιες στιγμές, προσωπικά, αισθάνομαι ότι δεν κάνω τίποτα. Προτιμώ να κάνω κάτι χαλαρωτικό και παραγωγικό ταυτόχρονα.

Για παράδειγμα, μου αρέσει η γενεαλογία και με μεγάλη χαρά θα αφιέρωνα χρόνο καθισμένη σε υπολογιστή και να κάνω ακριβώς αυτό. Από το να κάθομαι σε μια μπανιέρα γεμάτη σαπουνάδα αποκλειστικά και μόνο για να βγω μετά και να σκουπιστώ. Μήπως κάνω λάθος; Ίσως πρέπει να μάθω να "καλομαθαίνω" τον εαυτό μου, έτσι όπως το κάνουν οι περισσότερες γυναίκες;
~ Flybaby


Αγαπητή φίλη,
Σε όλους μας είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να επιβραδύνουμε τη ροή των σκέψεων, και, τέλος, να παύουμε να κατηγορούμε τον εαυτό μας για την έλλειψη παραγωγικής δραστηριότητας κάθε στιγμή της ημέρας. Να μάθουμε απλά να καθόμαστε χωρίς να προσπαθούμε συνέχεια να κάνουμε κάτι χρήσιμο. Αυτή είναι η μπερδεμένη οντότητά μας. Πρέπει να μάθουμε να επιβραδύνουμε τα πράγματα. Χαλαρώνοντας στο μπάνιο δεν χρειάζεται να μιλάτε στο τηλέφωνο ή να χρησιμοποιείτε υπολογιστή. Μπορείτε απλά να διαβάσετε ένα βιβλίο, να τρίψετε πολύ καλά το σώμα σας με σφουγγάρι, να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας αφρόλουτρο, κι απλά να χαλαρώσετε μέσα στη μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό. Για παράδειγμα, εγώ όσο βρίσκομαι στην μπανιέρα κάνω meditation ή "μιλάω με τον Θεό". Η λειτουργία του εγκεφάλου μου επιβραδύνεται - έμαθα να χαλαρώνω. Το ξέρω ότι κι εσείς μπορείτε αρκεί να προσπαθήσετε.

Μέσα σε 15 λεπτά μπορείτε να κάνετε τα πάντα, ακόμη και να χαλαρώσετε, αρκεί να το δοκιμάσετε. Γι' αυτό πηγαίνετε, χαλαρώστε κι αφήστε το αίσθημα του μπερδέματος και της υποχρέωσης να φύγει μαζί με το νερό. Κι όταν βγείτε από το μπάνιο, απολαύστε στο έπακρον το χόμπι σας!
- FlyLady
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 14-01-2012, 20:46 | Δημοσίευμα # 6
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Επιτέλους Αγαπώ τον Εαυτό μου (FLY - Finally Loving Yourself);

Αγαπητή FlyLady,
Βρήκα την ιστοσελίδα τον Ιανουάριο και είμαι συγκλονισμένη από το τί σημαντικές αλλαγές έχουν έρθει στην οικογενειακή μου ζωή! Είμαι ευγνώμων για το ότι βοηθήσατε εμένα και την οικογένειά μου. Βέβαια, το μεγαλύτερο πρόβλημά μου εξακολουθεί να είναι “η αγάπη για τον εαυτό μου”. Ουδέποτε έχω εκπληρώσει έστω και μια αποστολή που έχει σχέση με την “κακομάθηση” του εαυτού μου. Κάθε φορά σκέφτομαι, "Ω, αυτό δεν είναι για μένα” και τελικά τρέχω πέρα δώθε, μέχρι να κάτσω να ξεκουραστώ. Μερικές φορές τρώω πρωινό στις 4 το μεσημέρι κι αυτό μόνο και μόνο γιατί γουργουρίζει η κοιλιά μου. Και όλα αυτά επειδή συνέχεια λέω στον εαυτό μου: «πρέπει να κάνω αυτό κι αυτό πριν το πρωινό» κι έτσι περνάνε οι ώρες μου. Νιώθω σαν να κλέβω στιγμές απόλαυσης για τον εαυτό μου. Επίσης έχω πρόβλημα με κίνητρα. Μου αρέσουν οι ρουτίνες μου. Φοβάμαι τρομερά να μην επιστρέψει το χάος στη ζωή μας. Αλλά οι ρουτίνες και το ξεκαθάρισμα φαίνονται παιχνιδάκια σε σύγκριση με το ψυχολογικό τεστ που ονομάζεται "Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου”.
Πώς μπορώ να μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου αληθινά; Είναι τόσο δύσκολο για μένα.
Σας ευχαριστώ πολύ για το θάρρος που μου χαρίζετε.


Αγαπητή φίλη,
Οι πράξεις μας μιλούν από μόνες τους. Πρέπει επίτηδες να διαθέτουμε χρόνο για το πρωινό. Το πρωινό - δεν είναι τιμωρία, ούτε και ανταμοιβή. Πες μου, θα έκανες κάτι τέτοιο με τα παιδιά σου; Αν ναι, τότε το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο απ' ότι φαντάζεσαι.

«Μισό λεπτό να κάνω κι αυτό, κι αυτό και μετά κι αυτό...» - αυτό σημαίνει ότι η τελειομανία έχει το πάνω χέρι. Σταμάτα την! Βρες χρόνο για πρωινό. Όταν πρέπει να γίνει κάποια συγκεκριμένη στιγμή, κάθισε, φάε και χαλάρωσε!

Η "κακομάθηση" του εαυτού μας - δεν είναι η μόνη εναλλακτική λύση. Κανείς δεν συμπαθεί αυτούς που δεν σέβονται το ίδιο τους τον εαυτό, ακόμα και οι ίδιοι τους εαυτούς τους. Κάθε μέρα, να περιποιείστε τον εαυτό σας. Πίνετε νερό, τρώτε στην ώρα σας και οπωσδήποτε να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας. Και μην κατηγορείτε τον εαυτό σας. Εάν εσύ η ίδια δεν φροντίζεις τον εαυτό σου τότε ποιος θα το κάνει για σένα;

Μπορείτε να κάνετε τα πάντα μέσα σε 15 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου και της "κακομάθησης". Αυτή είναι η ουσία της Πτήσης μας.
- FlyLady
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 11-02-2012, 15:33 | Δημοσίευμα # 7
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Η τσάντα της "κακομάθησης"

Αγαπητή FlyLady,
Σήμερα επέλεξα επιτέλους την τσάντα της "κακομάθησης" (τσάντα ταξιδιού μεσαίου μεγέθους) και δεν μπορώ να σκεφτώ τι να βάλω μέσα. Έχω ένα περιοδικό με Sudoku, λίγα συναισθηματικά πράγματα, αλλά θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες πιο πρακτικές συμβουλές. Ίσως μπορέσετε να με βοηθήσετε, ή μήπως θελήσουν και οι άλλες κυρίες να μοιραστούν τις ιδέες τους;
Σας ευχαριστώ, Ιπτάμενη από το Σικάγο


Αγαπητή φίλη,
Κάθε εβδομάδα η Dana μας δίνει μια ιδέα για το πώς μπορούμε να κακομάθουμε λίγο τον εαυτό μας. Το παρακάτω κειμενάκι είναι το καθήκον γι' αυτή την εβδομάδα.

Αυτή την εβδομάδα, θα φτιάξουμε το «αιώνιο» δώρο για τον άνθρωπο, τον οποίο συχνά παραμελούμε - για τον ίδιο μας τον εαυτό. Πρώτα απ' όλα, βρείτε μια μεγάλη τσάντα, η οποία θα μπορέσει να υπηρετήσει στο νέο σκοπό. Στην τσάντα βάλτε τα πράγματα που σας βοηθούν να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε. Να κάποιες ιδέες, για παράδειγμα αυτά μπορεί να είναι: βιβλίο, βερνίκι νυχιών, σοκολάτα, CD player με ακουστικά και οι αγαπημένοι δίσκοι μουσικής, αγαπημένη κρέμα προσώπου, μικρό άλμπουμ φωτογραφιών, ημερολόγιο και όμορφη πένα, σετ για κέντημα. Απελευθερώστε τη φαντασία σας γεμίζοντας την τσάντα η οποία πρέπει να φέρει όχι πρακτικό όφελος, αλλά μόνο ευχαρίστηση!

Τώρα που η τσάντα είναι γεμάτη, θα μπορέσετε να χαροποιήσετε τον εαυτό σας οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε! Κάθε φορά που θα αισθάνεστε στεναχωρημένη ή θυμωμένη, πιάστε την "κακομαθημένη τσάντα" και αρχίστε να "αύτο-ηρεμείτε". Δεδομένου ότι η «κακομαθημένη» τσάντα είναι αρκετά βολική, μπορείτε να την παίρνετε μαζί σας όπου θα πρέπει να περάσετε κάποιο χρόνο περιμένοντας – στο συνεργείο, στο γραφείο ή στην αίθουσα αναμονής, στο αμάξι εκείνη την ημέρα όταν εκτελείτε το ρόλο του οικογενειακού ταξιτζή.

Προσπαθήστε, σε τακτά χρονικά διαστήματα, να βρίσκετε χρόνο να απολαμβάνετε το περιεχόμενο της "μαγικής τσάντας". Το αξίζετε!
~ Με αγάπη, Dana
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Τρίτη, 21-02-2012, 14:53 | Δημοσίευμα # 8
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Duster - Φροντίδα και διατροφή

Αγαπητή FlyLady,
Τον Ιούλιο, o DH (Dear Husband = Αγαπημένος Σύζυγος) μου χάρισε ένα χρονόμετρο και Duster (ξεσκονιστήρι). Μου άρεσαν πολύ τα δώρα, αλλά τώρα έχω μια ερώτηση σχετικά με το πουπουλένιο ξεσκονιστήρι. Μπορείτε να δώσετε κάποιες συμβουλές για το τι φροντίδα χρειάζεται; Μήπως θέλει κάποια συγκεκριμένη περιποίηση; Το δικό μου όταν βρομίζει, το καθαρίζω τινάζοντάς το. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος; Μπορώ να χρησιμοποιήσω ηλεκτρική σκούπα;
Σας ευχαριστώ για την υπέροχη δουλειά σας!


Αγαπητή φίλη,
Χρησιμοποιούμε το Duster κάθε μέρα. Τουλάχιστον εγώ το χρησιμοποιώ καθημερινά, και κάθε ενάμιση - δύο χρόνια το αλλάζω με καινούριο. Αυτό μου ραγίζει την καρδιά, αλλά στην ουσία, αυτός είναι ο λόγος που το χρησιμοποιούμε, ενώ οι σκόνες και τα ακάρεα σκόνης το σκοτώνουν.

Δεν είναι δύσκολο να καθαρίσετε ένα ξεσκονιστήρι. Συνήθως το πλένουν περίπου μία φορά κάθε τρεις μήνες. Απλά βάλτε το σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και σαπούνι. Μόλις βραχεί καλά, ανακαινίστε το νερό, κουνήστε το ξεσκονιστήρι ώστε να ανοίξουν τα φτερά και να βραχούν καλά. Μόλις αρχίσει να μοιάζει με βρεγμένη γάτα, μπορείτε να το στεγνώσετε με πιστολάκι μαλλιών ή να το τοποθετήσετε με το χερούλι προς τα κάτω σ' ένα βάζο. Και μια συμβουλή, προκειμένου να είναι φουντωτό και να μην έχει υπερβολικό στατικό ηλεκτρισμό, θα πρέπει να το κρατήσετε πάνω από λίγο ατμό από βραστό νερό.

Έτσι, εάν παρατηρήσετε ότι κατά τον καθαρισμό του σπιτιού πετάνε πούπουλα, τότε αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει το Duster σας. Κάποια ξεσκονιστήρια ζουν περισσότερο, άλλα πεθαίνουν πιο γρήγορα αλλά σαν ήρωες στον αγώνα κατά της σκόνης.

- FlyLady
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 25-02-2012, 11:53 | Δημοσίευμα # 9
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Επιστροφή στην λάμψη

Αγαπητή FlyLady,
Στην κουζίνα έχω λευκό νεροχύτη, σαν αυτά που έχουμε στα μπάνια, και κάθε φορά που βάζω μια κατσαρόλα μέσα, μένουν άσχημες γρατσουνιές και σημάδια. Αλλά πρέπει με κάποιο τρόπο να φεύγουν! Πείτε μου πώς να τα αφαιρέσω και να ξαναποκτήσει ο νεροχύτης μου την λάμψη του.


Αγαπητή φίλη,
Αυτές οι γρατσουνιές είναι απλά ίχνη μετάλλου, όλο κι όλο. Εξαφανίζονται εύκολα με τα πιο απλά, συμβατικά καθαριστικά, ή και με την μαγειρική σόδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μη διαβρωτικό καθαριστικό. Μετά την αφαίρεση των γρατζουνιών μπορείτε να καλύψετε το νεροχύτη με υγρό κερί αυτοκινήτου. Αυτό θα αποτρέψει την εμφάνιση γρατσουνιών και θα χαρίσει λάμψη.

- FlyLady
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 19-03-2012, 18:07 | Δημοσίευμα # 10
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Πώς να κάνω το ημερολόγιο να δουλεύει για μένα...

Αγαπητή FlyLady,
Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς να κάνω το Οικογενειακό Ημερολόγιο λειτουργικό για όλη την οικογένεια, αφού πάντα κρέμεται στον τοίχο στο σπίτι. Έχετε πει πολλές φορές ότι αυτό το ημερολόγιο πρέπει να είναι ένα για όλη την οικογένεια, αλλά όταν είμαι στον γιατρό ή κάνω μανικιούρ, δεν μπορώ να συμβουλεύομαι αυτό το ημερολόγιο για να προσαρμόσω τα σχέδιά μου. Τώρα, όσο τα παιδιά μου είναι ακόμα μικρά, μαζί με τον σύζυγο συγχρονίζουμε τα προσωπικά μας ημερολόγια μία φορά την εβδομάδα, και στέλνουμε ο ένας στον άλλον e-mail με ημερομηνίες και ώρες διαφόρων εκδηλώσεων. Έτσι το προσωπικό μου ημερολόγιο τσέπης είναι λειτουργικό και πολύ χρήσιμο. Αναρωτιέμαι λοιπόν, πώς μπορώ να μετατρέψω ένα ημερολόγιο τοίχου σε ενιαίο, οικογενειακό, ώστε όταν μεγαλώσουν τα παιδιά να μπορούν να το χρησιμοποιούν μόνοι τους.
Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας!


Αγαπητή φίλη,
Ακριβώς γι' αυτό το λόγο χρειαζόμαστε το βασικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Προσωπικά αφιερώνω μια μέρα την εβδομάδα στη δημιουργία χρονοδιαγράμματος. Μόλις κλείνω κάποιο ραντεβού (πχ σε γιατρό) αμέσως το σημειώνω πάνω στο ημερολόγιο. Μερικές φορές τηλεφωνώ στο σπίτι και αφήνω μήνυμα στον τηλεφωνητή για να μην ξεχάσω να το γράψω στο πρόγραμμα. Αυτό το σύστημα που έχω φτιάξει λειτουργεί πάντα. Επιπλέον, όλα τα μέλη της οικογένειάς σας, βλέπουν ότι πρέπει κι εσείς να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας. Η ίδια γνωρίζετε πότε θα έρθει εκείνη η ημέρα που αφιερώνετε στην κακομάθηση του αγαπημένου σας εαυτού. Κι αν ακόμα δεν έχετε καθιερώσει μια τέτοια μέρα, ήρθε η στιγμή να το κάνετε. Λοιπόν, διαλέξετε μία ημέρα της εβδομάδα και αφιερώστε την στον προγραμματισμό και μια άλλη μέρα στην "κακομάθηση".

Πριν βγείτε από το σπίτι για να επισκεφτείτε το γιατρό / μανικιουρίστα / κομμωτή ... σας, ρίξτε μια ματιά στο ημερολόγιο και επιλέξτε μια μέρα, στην οποία θα σας βολέψει να επαναλάβετε την επίσκεψη και κρατήστε την στη μνήμη σας ώστε να την προτείνετε όταν θα κλείνετε το επόμενο ραντεβού. Εσείς οι ίδιες πρέπει να φτιάχνετε το πρόγραμμά σας και να μην εξαρτιέστε από το χρονοδιάγραμμα εκείνων. Αυτή είναι η ζωή σας, και μόνο εσείς μπορείτε να την ελέγξετε!.

- FlyLady
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 24-03-2012, 17:05 | Δημοσίευμα # 11
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Σύστημα αποθήκευσης σημαντικών εγγράφων ...

Αγαπητή FlyLady,
Πρόσφατα μετακόμισα και προσπαθώ τώρα να οργανώσω τα έγγραφά μου, συμπεριλαμβανομένου αυτών της δουλειάς μου (έχω δική μου επιχείρηση εκτός σπιτιού). Έχω να ξεκαθαρίσω τα χαρτιά εδώ και τρία χρόνια και κυριολεκτικά αναποδογύρισα βουνά ολόκληρα όταν τα στοίβαζα σε κούτες κατά τη διάρκεια της μετακόμισης (προσπάθησα να ξεφορτωθώ τα άχρηστα, αλλά δεν είχα αρκετό χρόνο). Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο εύκολο σύστημα αποθήκευσης σημαντικών εγγράφων; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!


Αγαπητή φίλη,
Η καλύτερη αποθήκευση των εγγράφων είναι να τα πετάς αμέσως αφού γίνουν άχρηστα! Και τώρα η πρότασή μου – ξεκινήστε να ξεκαθαρίζετε τις κούτες. Κάθε μέρα από μία κούτα. Τα παλιά και άχρηστα έγγραφα να τα αποχωρίζεστε χωρίς τύψεις ενώ τα χρήσιμα να τα χωρίζετε σε κατηγορίες.

Αγοράστε ντοσιέδες, ζελατίνες, κλασέρ ή ορίστε στα ντουλάπια σας συρτάρια και ράφια όπου θα στοιβάζετε τα έγγραφα ανά κατηγορία. Π.χ. ένα για τις αποδείξεις και τους λογαριασμούς της οικίας σας, ένα για τα χαρτιά που αφορούν την οικογένειά σας όπως “Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης”, “ΑΦΜ”, “ΑΜΚΑ” κι ένα για τα έγγραφα της εργασίας σας τα οποία, φαντάζομαι, κι εκείνα μπορούν να χωριστούν σε επιμέρους κατηγορίες.

Μην βιάζεστε και μην κουράζεστε άσκοπα. Μία κούτα την ημέρα θα σας φέρουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα! Και μην ξεχνάτε ανά διαστήματα να κάνετε ξεκαθάρισμα στα χαρτιά σας είτε είναι πολλά είτε λίγα!

- FlyLady
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Κυριακή, 21-10-2012, 21:26 | Δημοσίευμα # 12
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Τα πράγματά Του

Αγαπητή FlyLady,
Χθες μπήκα στην παρέα σας και έχω μια ερώτηση. Μπορώ να φανταστώ πόσο εύκολο είναι να κάνω τα παιδικά μου να συμμετέχουν στις ρουτίνες (6 και 8 ετών), αλλά πώς να τα καταφέρω με τον μπαμπά τους; Απλά δεν ταιριάζουμε και έχουμε διαφωνίες πάνω στο θέμα της καθαριότητας.
Όλα τα 14 χρόνια του γάμου μας, εγώ συμμάζευα και έβαζα σε στοίβες τα πράγματά του, ώστε να τα βάλει στην θέση τους, όποτε βρει χρόνο. Λοιπόν, μπορείτε να φανταστείτε ότι οι στοίβες μετατράπηκαν σε σωρούς, μετά σε ράφια, μετά σε κούτες και τέλος σε ολόκληρο δωμάτιο. Δεν λέω, κι εγώ δημιουργώ στοίβες και σωρούς, αλλά μπορώ να λάβω τη σωστή απόφαση στο σωστό χρόνο και να τις "καταπολεμήσω". Να, όπως τώρα, αλλάζω συνήθειες. Τι μπορώ να κάνω όμως με τον άντρα μου;
Μερικές φορές, στα κρυφά πετάω κάποια πράγματα από τους σωρούς του, και ποτέ δεν έχει παρατηρήσει ότι κάτι λείπει. Στο γραφείο του, φοβάμαι να μπω λόγω της ακαταστασίας που επικρατεί εκεί, και γι' αυτόν τον λόγο δεν το έχω συμπεριλάβει στις "Ζώνες". Αλλά σίγουρα πρέπει κάτι να γίνει! Τι να κάνω με τα πράγματά του; ......
Σας ευχαριστώ.


Αγαπητή φίλη,
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο συχνά μου κάνουν αυτήν την ερώτηση! Μπορείς να κάνεις τον σύζυγό σου να συμμετέχει; Όχι, δεν μπορείς, αγαπητή μου! Θα πρέπει να παραδεχτείς ότι το πρόβλημα, ως επί το πλείστον, είναι δικό σου. Απλώς οι άντρες νιώθουν και βλέπουν εντελώς διαφορετικά την οικία τους. Τα αισθήματα ενοχής που σε καταβροχθίζουν από μέσα, τους είναι εντελώς άγνωστα.

Ξεκίνα με το νεροχύτη της κουζίνας. Φτιάξε μικρές ρουτίνες και κάνε "ξεκαθάρισμα" 15 λεπτά την ημέρα. Μόνο στα πράγματά σου! Δεν νομίζω ότι αξίζει να ανακατεύεσαι στα πράγματα του συζύγου. Μπορείς να ενώσεις όλες τις στοίβες σε έναν σωρό, αλλά μην πετάς τους «θησαυρούς» του. Όταν θα έχεις υπό έλεγχο τα δικά σου HotSpot, τότε θα γίνεις παράδειγμα γι 'αυτόν. Σου υπόσχομαι ότι όσο το σπίτι θα γίνεται όλο και ομορφότερο, ο σύζυγος σιγά σιγά θ' αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι τα δικά του πράγματα δημιουργούν την ακαταστασία. Μην ξεχνάς πως καθαρίζεις το σπίτι σου για σένα!

- FlyLady
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Τρίτη, 06-11-2012, 20:56 | Δημοσίευμα # 13
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Δεν έχω πλυντήριο πιάτων ...

Αγαπητή FlyLady,
Ίσως ακουστεί χαζό: τι μπορώ να κάνω αν δεν έχω πλυντήριο πιάτων, αλλά έχω οικογένεια από 5 άτομα, συν του ότι τα παιδιά κάνουν μαθήματα κατ' οίκον, δηλαδή, όλα - πρωινό, γεύμα, κολατσιό, βραδινό - όλα αυτά στο σπίτι. Πρέπει να πλένω το κάθε πιάτο αμέσως μετά τη χρήση; Αυτό σημαίνει ότι όλη την ημέρα δεν θα απομακρυνθώ από το νεροχύτη. Πώς μπορεί ο νεροχύτης μου να είναι άδειος και λαμπερός; Πού είναι το καλύτερο μέρος για να φυλάω τα άπλυτα πιάτα μέχρι να τα πλύνω; Έχω δοκιμάσει και μου άρεσε η εικόνα ενός "χαμογελαστού" νεροχύτη, αλλά αυτή η μαγική αίσθηση κράτησε μόλις λίγα λεπτά ...
Παρακαλώ, βοηθήστε με.


Αγαπητή φίλη,
Άδειασε λίγο χώρο κάτω από το νεροχύτη και τοποθέτησε εκεί έναν δίσκο ή μια λεκάνη για τα βρώμικα πιάτα. Όταν έρθει η ώρα να πλύνεις τα πιάτα, απλώς τοποθέτησε ολόκληρο το δίσκο μέσα στο νεροχύτη. Για να κυριολεκτήσουμε, ο ρόλος του πλυντηρίου πιάτων είναι να φυλάει τα άπλυτα μέχρι να έρθει η “ώρα” τους.

Με την ευκαιρία, ακόμα κι αν πλένεις τα πιάτα δύο ή τρεις φορές την ημέρα, αυτό δε σημαίνει ότι θα χάσεις όλη τη μέρα σου εκεί! Φαίνεται μάλλον ότι σε κυριεύει η τελειομανία!

Γι' αυτό δεν πρέπει να αφήνεις την τελειομανία να έχει το πάνω χέρι. Αν ξεκινήσεις να φτιάχνεις σωστό πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα, σύντομα θα ανακαλύψεις ότι ακόμα και το πλύσιμο των πιάτων, αμέσως μετά το φαγητό, θα διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

- FlyLady
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Κυριακή, 03-02-2013, 20:18 | Δημοσίευμα # 14
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Αφήνοντας το πατρικό...

Αγαπητή FlyLady,
Ο μικρότερος γιος μου είναι στον στρατό και πρόσφατα μεταφέρθηκε στο Ιράκ. Το δωμάτιό του έχει παραμείνει ένα προπύργιο ακαταστασίας. Προσωπικά "πετάω" με την Fly-παρέα εδώ και δύο χρόνια - μερικές φορές με επιτυχία, μερικές φορές όχι, αλλά συνεχίζω να αλλάζω τη ζωή μου και το σπίτι μου προς το καλύτερο. Έχω ξεκαθαρίσει τα πιο ορατά σημεία, αλλά μου είναι δύσκολο να αντιμετωπίσω τα υπόλοιπα. Όπως λέτε, είναι δύσκολο να χορεύω για ένα άλλο πρόσωπο. Θέλω αυτό το δωμάτιο για μία ακόμη φορά να γίνει μέρος του σπιτιού μου. Αγαπώ τον γιο μου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μετατρέψω τον χώρο του σε κρύπτη, μαυσωλείο ή αποθήκη... Χρειάζομαι την συμβουλή σας, τι να κάνω;
Καίτη από το New Hampshire.


Αγαπητή φίλη,
Το βασικό ερώτημα είναι - ο γιος σου, όταν επιστρέψει, σκοπεύει να μείνει μαζί σου; Ακόμη κι αν όχι - θα πρέπει να υπάρχει ένα δωμάτιο στο οποίο θα μπορεί να κοιμάται όταν θα σε επισκέπτεται. Ίσως ήρθε η ώρα να πακετάρετε τα πράγματά του για να μπορέσει να τα μεταφέρει στο νέο του σπίτι; Να είσαι προσεκτική και επιφυλακτική - Μην πετάς πράγματα και σημείωνε πάνω στις κούτες τι περιέχουν, για παράδειγμα "ρούχα", "βιβλία", "CD & DVD". Τότε, όταν επιστρέψει από το Ιράκ θα μπορεί εύκολα να βρεί όλα τα υπάρχοντά του. Ίσως πολλά από τα πράγματά του θα πρέπει να πεταχτούν, αλλά αυτή δεν είναι δική σου απόφαση, αυτό πρέπει να το κάνει ο ίδιος.

Μετά μετέτρεψε το δωμάτιο αυτό σ' έναν φιλόξενο χώρο που πάντα θα τον περιμένει. Στο κάτω κάτω, είναι δικό σου σπίτι και τα παιδιά, όταν φεύγουν για σπουδές ή στο στρατό, σπάνια επιστρέφουν στο πατρικό για πάντα. Απλά έρχονται για να το επισκεφθούν.

~ FlyLady
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Τρίτη, 05-03-2013, 22:56 | Δημοσίευμα # 15
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
15-λεπτο ξεκαθάρισμα

Αγαπητή FlyLady,
Έχετε αναφερθεί στο 15-λεπτο ξεκαθάρισμα του κάθε δωματίου (αν δεν κάνω λάθος, κάθε δεύτερη εβδομάδα του μήνα). Αλλά αν κοιτάξετε όλα αυτά που έχω στα δωμάτιά μου, είναι απίθανο να τα καταφέρω μέσα σε μόλις 15 λεπτά που μας δίνετε (αποθήκη, ντουλάπες, χολ, μπαλκόνι, όλα είναι γεμάτα από πράγματα που πρέπει να τακτοποιηθούν). Πώς να χωρίσω το σπίτι μου σε ζώνες και να μην θαφτώ κάτω από όλα αυτά τα πράγματα; Ευχαριστώ.


Αγαπητή φίλη,
Τη δεύτερη εβδομάδα του μήνα δουλεύουμε στην Ζώνη 2, και πιο συγκεκριμένα, στην κουζίνα. Στη ζώνη 3 συνδυάζουμε το κυρίως μπάνιο συν άλλο ένα οποιοδήποτε δωμάτιο. Αυτό μπορεί να είναι το γραφείο, ο χώρος του πλυντηρίου, το εργαστήριο ή ένα από τα δωμάτια των παιδιών. Μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε όλα τα δωμάτια με τη μία. Για να απαλλαγούμε από όλα τα περιττά πράγματα, εγώ προσωπικά χρειάστηκα 9 μήνες.
Συγκεντρωθείτε και να θυμάστε - καθαρίζουμε μόνο ένα δωμάτιο κάθε φορά. Μόλις 15 λεπτά την ημέρα θα φέρουν τη διαφορά στη ζωή σας και στο σπίτι σας, και σε γενικές γραμμές - σε ολόκληρο τον κόσμο γύρω σας. Δεν χρειάζεται να προσπαθείτε να αγκαλιάσετε την απεραντοσύνη. Μην ξεχνάμε και το σύνθημα "ναι στην εξέλιξη, όχι στην τελειομανία"! Κάνε ξεκαθάρισμα κάθε μέρα κι από λίγο. Θα ήταν καλό να συμπεριλάβετε αυτήν την δουλίτσα σε κάποια από τις ρουτίνες σας. Κάντε το ευχάριστα και θα πετύχετε τον στόχο σας!

Δεν μπορείτε να τακτοποιήσετε τα άχρηστα πράγματα! Μπορείτε όμως να τα ξεφορτωθείτε!

~ FlyLady
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ - FlyLady » Ask FlyLady (Μεταφράσεις: Ερωτήσεις - Απαντήσεις)
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats