Πέμπτη
25-04-2024
01:47
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Δημιουργώντας Περιοδικό Ελέγχου - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ - FlyLady » Δημιουργώντας Περιοδικό Ελέγχου
Δημιουργώντας Περιοδικό Ελέγχου
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 17-12-2011, 00:15 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Δημιουργώντας Περιοδικό Ελέγχου

Θέλω να καταλάβετε ότι το Π.Ε. (Περιοδικό Ελέγχου) σας – είναι ένα μέρος όπου υπάρχουν γραμμένες οι καθημερινές σας ρουτίνες, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, οι Ζώνες σας και άλλες διάφορες πληροφορίες. Με το Π.Ε. έχετε ένα μέρος όπου κρατάτε σημαντικές πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένων των αντιγράφων σημαντικών εγγράφων).

Π.Ε. - είναι ο προσωπικός σας οδηγός και βοηθός για να φτιάχνετε λίστες και να παρακολουθείτε τις ρουτίνες σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σημειωματάριο, έναν φάκελο αρχείων, κλασέρ ή κι ένα απλό τετράδιο - δεν έχει σημασία. Το βασικό είναι να λειτουργεί! Μπορείτε να χωρίσετε το Π.Ε., για παράδειγμα: το ένα αφήνετε στο σπίτι, το δεύτερο παίρνετε μαζί σας στο σούπερ μάρκετ κλπ. Η FlyLady χρησιμοποιεί έναν πλαστικό φάκελο με ζελατίνες όπου βάζει τα χαρτιά της. Επίσης μπορείτε να το χωρίσετε σε θέματα χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα ώστε η οργάνωση και η εύρεση πληροφοριών να γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα.

Δημιουργήστε Π.Ε. ειδικά για σας. Να το κοιτάτε σαν κάτι το θετικό. Η FlyLady έχει το Π.Ε. Της σ' ένα φάκελο που κλείνει με φερμουάρ, έτσι έχει βάλει μέσα κάποιες οικογενειακές φωτογραφίες, συνδετήρες, Post-It χαρτάκια, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, δίπλωμα οδήγησης, κλπ. Στην πίσω πλευρά έχει αριθμούς που η FlyLady ίσως χρειαστεί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και ένα ποίημα που της αφιέρωσε ο σύζυγός της.

Δεν θα μπορέσετε να δημιουργήσετε το Περιοδικό Ελέγχου σας μέσα σε μία νύχτα. Θα πάρει κάποιο χρόνο. Ακόμα κι αν αποφασίσετε ότι έχετε τελειώσει με τη δημιουργία του Π.Ε., μπορεί να χρειαστεί να κάνετε αλλαγές στις ρουτίνες σας, για να γίνουν καλύτερες και πιο αποτελεσματικές. Μην βιάζεστε να φτιάξετε Π.Ε. Το οποίο αμέσως θα λειτουργήσει για σας. Παρακάτω θα διαβάσετε βήματα που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό Περιοδικό Ελέγχου. Θα πρέπει να κάνετε ένα βήμα κάθε φορά. Και σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τη σειρά που σας παρουσιάζουμε πιο κάτω. Διαλέγετε κάθε φορά εκείνο το τμήμα που σας εμπνέει περισσότερο την κάθε φορά.

~FlyLady
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 17-12-2011, 00:17 | Δημοσίευμα # 2
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Βήμα 1

Αγαπητοί φίλοι και φίλες!
Σας προτείνουμε απλώς κάποιες αρχές με τη βοήθεια των οποίων θα πρέπει να χτίσετε το Περιοδικό Ελέγχου σας. Διώξτε την τελειομανία σας! Δεν τη χρειάζεστε την ώρα που θα δουλεύετε με το Π.Ε. Η τελειοθηρία μας σαμποτάρει συνεχώς και στήνει παγίδες γύρω μας. Χρειαζόμαστε χρόνο για να το συνειδητοποιήσουμε, γι' αυτό και έχουμε τις ρουτίνες οι οποίες θα μας βοηθήσουν να την αντιμετωπίσουμε.

Το επόμενο βήμα, θέλω να σπάσω σε πιο μικρά βηματάκια. Πολλοί αισθάνονται τόσο χαμένοι που συνέχεια το αναβάλλουν. Το ξέρω, σας τρώει η περιέργεια... Έτσι, αυτή την εβδομάδα θα αφιερώσουμε στη δημιουργία (ή αναδημιουργία) του Π.Ε. μας. Ναι! Καλά ακούσατε. Αυτή τη φορά, θα το κάνετε! Δε θα δεχτώ καμία δικαιολογία! Θα το κάνουμε μαζί!

Εάν η ρουτίνες σας δεν εκτελούνται έτσι όπως θα θέλατε, μήπως πρέπει να τις κάνετε πιο μικρές ή κάνετε κάποιες αλλαγές; Τα πράγματα αλλάζουν γύρω μας και όλα όσα πρέπει να κάνουμε - είναι να ξαναγράψουμε τις ρουτίνες μας, ώστε όλα να μπουν σε μια ροή.

Θέλω να πάρετε έναν φάκελο, ντοσιέ, κλασέρ ή και ένα απλό τετράδιο. Βάλτε το στο τραπέζι. Αν θέλετε στολίστε το εξώφυλλο – κολλήστε μια ωραία φωτογραφία ή οποιαδήποτε εικόνα σας κάνει να χαμογελάτε. Τώρα προσθέστε λίγα φύλλα χαρτιού με γραμμές ή χωρίς, δεν έχει σημασία. Δέκα, δεκαπέντε σελίδες είναι αρκετές για αρχή. Δεν είναι έργο τέχνης που θα πρέπει να παραδώσετε! Είναι απλώς ένα αρχείο στο οποίο κρατάμε τις ρουτίνες μας!
Αυτά. Φτάνει για σήμερα.

~ FlyLady
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 09-01-2012, 18:06 | Δημοσίευμα # 3
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Βήμα 2

Στην πρώτη σελίδα του Περιοδικού Ελέγχου γράφουμε την βραδινή μας ρουτίνα. Συνηθίστε να ανοίγεται και να ανατρέχετε στο Π.Ε. Λοιπόν, ανοίξτε το στην πρώτη σελίδα και γράψτε την λίστα: "Πριν τον ύπνο" ή "Βραδινή ρουτίνα":

Και από κάτω απαριθμήστε αυτά που κάνετε στην βραδινή σας ρουτίνα. Καλύτερα να χρησιμοποιείτε μολύβι για αρχή.

1. Χαρίζω λάμψη στο νεροχύτη
2. Ετοιμάζω τα ρούχα για αύριο
3. Βουρτσίζω τα δόντια
4.
5.

Μην ανησυχείτε για τα σημεία 4 και 5. Θα έρθουν μόνα τους με τον καιρό.

Στο κάτω μέρος του φύλλου γράψτε με μεγάλα γράμματα: "Να πάω για ύπνο μια αξιόλογη ώρα. Χρειάζομαι ξεκούραση"!

Τώρα απλά κάντε το! Μην προσπαθείτε να τα κάνετε όλα «σωστά» ή «όμορφα». Όλα θα γίνουν με τον καιρό! Απλά μην βιάζεστε και απολαμβάνετε το κάθε σας βήμα!

~ FlyLady
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
martzak51

Ημερομηνία: Τρίτη, 10-01-2012, 01:31 | Δημοσίευμα # 4
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Ηδη ξεκίνησα ......!!!!!
 
woman-life

Ημερομηνία: Τρίτη, 10-01-2012, 16:38 | Δημοσίευμα # 5
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Quote (martzak51)
Ηδη ξεκίνησα ......!!!!!


Μπράβο Μαρία μου
Αν μπορέσεις κάποια στιγμή, βγάλ'το μια φώτο να μας το δείξεις wink


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 16-01-2012, 15:35 | Δημοσίευμα # 6
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Βήμα 3

Αγαπητοί φίλοι και φίλες!

Στην επόμενη σελίδα του Περιοδικού Ελέγχου θα σημειώσουμε την πρωινή μας ρουτίνα, η οποία θα είναι πολύ απλή. Μπορείτε να πάρετε για παράδειγμα τη δικιά μου ρουτίνα, ώστε να έχετε μια ιδέα και να δημιουργήσετε τη δικιά σας πιο εύκολα. Αλλά προς Θεού, μην προσπαθήσετε να την εφαρμόσετε όλη από την πρώτη κιόλας ημέρα!

Λοιπόν, πάρτε ένα φύλλο χαρτί. Μην αφήνετε την τελειομανία να έχει το πάνω χέρι! Δεν είναι απαραίτητος ο εκτυπωτής ή κάποια συγκεκριμένα στυλό! Για αρχή χρησιμοποιούμε το πιο συνηθισμένο και απλό μολύβι. Στο πάνω μέρος της σελίδας, γράψτε με μεγάλα γράμματα "Πρωινή Ρουτίνα".

Παρακάτω γράψτε αριθμούς από το 1 ως το 11. Απλά ... μου αρέσει ο αριθμός 11. Μην ξεχάσετε να αφήσετε διαστήματα μεταξύ των αριθμών. Προσπαθήστε να τα χωρέσετε σε μία σελίδα.

1. Σήκω από το κρεβάτι και ετοιμάσου να πετάξεις!
2. Στρώσε το κρεβάτι.
3. Ντύσου, φόρα παπούτσια και περιποιήσου τον εαυτό σου (π.χ. κάνε ντους, χτενίσου, εφάρμοσε ενυδατική κρέμα, κάνε ελαφρύ μακιγιάζ).
4. Στο μπάνιο: Ελαφρώς πέρνα με τη βούρτσα την λεκάνη της τουαλέτας, ξέπλυνε το νεροχύτη, απομάκρυνε τα όσα δεν πρέπει να βρίσκονται στο μπάνιο.
5. Βγάλε τα πιάτα από το πλυντήριο πιάτων.
6. Έλεγξε το ημερολόγιό σου - μήπως υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις, δουλειές.
7.
8.
9.
10.
11.

Και στο τέλος της σελίδας γράψτε «Έτσι ξεκινάει η μέρα μου!»

Τώρα, βάλτε το φύλλο αυτό στο Περιοδικό Ελέγχου πριν από το φύλλο με την "Βραδινή Ρουτίνα". Η ενότητα αυτή θα ονομάζεται «Καθημερινότητα».

Όσο για αυτούς που αγόρασαν έτοιμο Π.Ε., προχωρήστε στην ολοκλήρωση της Πρωινής Ρουτίνας. Εάν ήδη έχετε δικό σας Π.Ε., θέλω να επανεξετάσετε την Πρωινή σας ρουτίνα: ίσως πρέπει να προσθέσετε κι άλλο ένα σημείο ή να σβήσετε κάποιο. Σημειώστε με μολύβι. Εάν υπάρχει κάποιο δικό μου κείμενο που σας αρέσει, εκτυπώστε το και βάλτε το φύλλο αυτό στο Π.Ε. σας, σε άλλη ενότητα, όχι στην "Καθημερινότητα".

Είμαι τόσο περήφανη για εσάς!
~ FlyLady

© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Τρίτη, 17-01-2012, 17:02 | Δημοσίευμα # 7
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Βήμα 4

Αγαπητοί φίλοι και φίλες!

Έχουμε κι άλλη μία ρουτίνα την οποία δεν αναφέρω συχνά. Εάν δουλεύετε εκτός σπιτιού, αυτή η ρουτίνα θα σας βοηθήσει να μην ξεχάσετε αυτά που πρέπει να κάνετε ώστε να ξεκινήσετε την προετοιμασία για το βράδυ. Μπορεί να ονομαστεί "μετά τη δουλειά" ή "μεσημεριανή / απογευματινή ρουτίνα", ενώ για τα παιδιά "μετά το σχολείο". Εάν εργάζεστε από το σπίτι, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε αυτή την ρουτίνα στον εαυτό σας. Εγώ την εκτελώ μετά το μεσημεριανό μου φαγητό. Αυτό με βοηθάει να μην ξεχνάω τα πολλά πράγματα που έχω να κάνω.

Λοιπόν, πάρτε ένα καινούριο φύλλο χαρτί και ένα μολύβι.

Στο πάνω μέρος της σελίδας, γράψτε με μεγάλα γράμματα: "Μετά τη δουλειά" ή "Μεσημεριανή ρουτίνα". Παρακάτω γράψτε αριθμούς από το ένα ως το πέντε αφήνοντας διαστήματα.

1. Επιστρέφοντας στο σπίτι, αλλάζω ρούχα και παπούτσια.
2. Ξεκινάω την προετοιμασία για το βραδινό: βάζω νερό να βράσει.
3. Κάθομαι, πίνω ένα ποτήρι νερό και χαλαρώνω για πέντε λεπτά.
4. Στρώνω το τραπέζι.
5.

Ξεκίνα να σκέφτεσαι την αυριανή μέρα αυτή τη στιγμή! Άρχισε να εκτελείς την "Βραδινή Ρουτίνα" πριν αρχίσεις να κουτουλάς από τη νύστα.

~FlyLady
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
Ρανια

Ημερομηνία: Τετάρτη, 18-01-2012, 16:16 | Δημοσίευμα # 8
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
μια από τις πρακτικές ρουτίνες της επιστροφής στο σπιτι είναι και το άδειασμα της τσάντας, μια και αν δεν το κάνουμε σε 2 μέρες θα είναι σκέτη αποθήκη από εισιτήρια, κέρματα, αποδείξεις πεταμένες γρήγορα, στυλό ανοιγμένα, καλλυντικά χύμα, σκέτο καλάθι αχρήστων biggrin
 
martzak51

Ημερομηνία: Τετάρτη, 18-01-2012, 16:33 | Δημοσίευμα # 9
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Και εγώ προσωπικά ....αν δεν την ανοίξω την ίδια ημέρα της επιστροφής ,την αφήνω στην άκρη θεωρώντας αυτήν την δουλειά αγγαρεία wink
 
Ρανια

Ημερομηνία: Τετάρτη, 18-01-2012, 16:40 | Δημοσίευμα # 10
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
χαχα Μαρία εγώ την κάνω θησαυροφυλάκιο και ό,τι θέλω να βρώ οπωσδήποτε, το ρίχνω εκεί μέσα με αποτέλεσμα να γίνεται κι εγω δεν ξέρω biggrin Οπότε πρέπει να το εφαρμόσω!!
 
rika

Ημερομηνία: Τετάρτη, 18-01-2012, 23:24 | Δημοσίευμα # 11
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 243
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 1

Offline
Εγώ μια στο τόσο έκανα ξεκαθάρισμα της τσάντας μου με αποτέλεσμα να γίνεται θυσαυροφυλάκιο και σκουπιδιάρικο μαζί.
Αλλά από τότε που άρχισα να κάνω τις δουλίτσες της ΦλάιΛαίδη άρχισα να μπαίνω σ' ένα πρόγραμμα. Αν θυμάμαι καλά κάθε Σάββατο υπάρχει η δουλίτσα που μας λέει να κάνουμε αναθεώριση των όσων έχουμε στην τσάντα μας.
Αλλά κι αυτό που λες Ράνια είναι αρκετά βολικό μιας και η δουλίτσα αυτή ουσιαστικά θα πιάνει 2 λεπτάκια αν την κάνουμε κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα.
 
woman-life

Ημερομηνία: Πέμπτη, 19-01-2012, 17:25 | Δημοσίευμα # 12
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Βήμα 5

Αγαπητοί φίλοι και φίλες!
Το επόμενο βήμα μας στη δημιουργία του Περιοδικού Ελέγχου είναι πολύ απλό.

Φτιάχνοντας το βασικό εβδομαδιαίο πρόγραμμά μας, πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε την κάθε μέρα της εβδομάδας. Γι' αυτό θέλω να πάρετε ένα φύλλο χαρτί και να γράψετε τις μέρες της εβδομάδας:

Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή - μέρα επισκέψεων
Σάββατο - ξεκούραση και διασκέδαση με την οικογένεια
Κυριακή - αναζωογόνηση της ψυχής

Κάντε μια συνεδρία καταιγισμού ιδεών σήμερα για να σκεφτείτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, γιατί αύριο θα κάνουμε ακόμη περισσότερα!

Μην σταματήσετε εδώ. Μπορείτε να το κάνετε! Μόλις αρχίσετε να προγραμματίζετε την εβδομάδα σας, να βρείτε αρκετό ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σας.

~ FlyLady
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
Ρανια

Ημερομηνία: Πέμπτη, 19-01-2012, 23:55 | Δημοσίευμα # 13
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
τον παλιό καιρό οι κυρίες της καλής κοινωνίας είχαν ορίσει μια μέρα της εβδομάδας όπου δεχόντουσαν τις φίλες τους κυρίως απόγευμα για τσαί κλπ χωρίς ιδιαίτερη πρόσκληση, εκείνη την ημέρα είχαν το σπίτι τους ανοιχτό και η μέρα αυτή λεγόταν jour fix
μου ήρθε στο μυαλό βλέποντας την Παρασκευή της woman life ημέρα επισκέψεων biggrin
 
martzak51

Ημερομηνία: Παρασκευή, 20-01-2012, 00:35 | Δημοσίευμα # 14
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Για την παρέα μου και μενα( μιά παρέα απο τα μαθητικά μας χρόνια που δόξα τω Θεώ διατηρείται ζωντανή ,σαν να μη πέρασε μια ημέρα απο 1969 που τελειώσαμε το γυμνάσιο biggrin )ημέρα συναντήσεως είναι η Πέμπτη κυρίως.....Κάνουμε μία υποχώρηση ανάλογα με τις υποχρεώσεις μας για μία άλλη ημέρα... αλλά πολύ σπάνια.....
Καταλαβαίνεται τι γίνεται...έ..;;;Παιδιά..
 
woman-life

Ημερομηνία: Παρασκευή, 20-01-2012, 15:08 | Δημοσίευμα # 15
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Φαντάζομαι τι γίνεται όταν μαζεύεστε όλες μαζί, Μαρία μου
Άρα εσύ, την Πέμπτη θα γράψεις "μέρα επισκέψεων" ή "μέρα συναντήσεων".

Πιστεύω πως είναι σημαντικό να αφιερώνουμε χρόνο στους φίλους και γνωστούς μας. Ακόμα κι αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να συναντηθούμε, μπορούμε απλά αυτήν την ημέρα να τηλεφωνήσουμε σε κάποιους που έχουμε καιρό να μιλήσουμε.


Woman-Life
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ - FlyLady » Δημιουργώντας Περιοδικό Ελέγχου
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats