Διαβάζετε βιβλία?
|
|
Ρανια | Ημερομηνία: Τετάρτη, 15-02-2012, 15:40 | Δημοσίευμα # 61 |
Χάλκινο Μέλος
| ''Δίπλα στο ποτάμι " ''Η Κυρά της Σμύρνης'' το πετραδι της Ιωνίας μπαινουν στα προσεχώς μου τι καλά!!!!
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Τετάρτη, 15-02-2012, 18:57 | Δημοσίευμα # 62 |
Λαμπερό Μέλος
| Αχ Ράνια μου για να μην μπερδευτείς το πρώτο βιβλίο είναι "το σπίτι δίπλα στο ποτάμι" της Λένας Μαντά
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Πέμπτη, 16-02-2012, 10:14 | Δημοσίευμα # 63 |
Χάλκινο Μέλος
| ευχαριστω Βιργινία μου της Μαντά δεν εχω διαβασει κανένα ανκαι ειδα ότι εχει πολλους τίτλους και αν καταλαβα καλα είναι από αυτά που αρεσουν σε μας τις γυναικες Οταν πάω στο πολυκατάστημα που ψωνίζω και όπου έχει μεγάλο τμήμα βιβλίων θα το πάρω
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Πέμπτη, 16-02-2012, 12:40 | Δημοσίευμα # 64 |
Λαμπερό Μέλος
| Ναι πράγματι! Διαβάζονται ευχάριστα και σου κρατούν το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα.Το συγκεκριμένο βιβλίο με συγκίνησε πολύ
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Σάββατο, 17-03-2012, 21:45 | Δημοσίευμα # 65 |
Χάλκινο Μέλος
| Κοριτσια εχουμε αφησει λιγο το διαβασμα? ή είναι η ιδέα μου
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Σάββατο, 17-03-2012, 22:07 | Δημοσίευμα # 66 |
Λαμπερό Μέλος
| Ναι, Ράνια τουλάχιστον ότι αφορά εμένα δεν έχω διαβάσει κάτι τον τελευταίο καιρό.Εχω βαλθεί να τελειώσω μια κουρτίνα που πλέκω και έχω παραμελήσει λίγο το διάβασμα.Τα περισσότερα βιβλία τα διαβάζω το καλοκαιράκι.Είμαι πιο χαλαρή και ήρεμη τότε και το απολαμβάνω
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Κυριακή, 18-03-2012, 01:31 | Δημοσίευμα # 67 |
Ασημένιο Μέλος
| Ναι Ράνια μου το παραμέλησα και εγώ...Λογω της Μ.Τεσσαροκοστής έδωσα προτεραιότητα σε ανάλογα βιβλία .Επειτα το βράδυ γυρίζω κουρασμένη,ακούω κάποια ακολουθία ή θεία λειτουργία,οτι εκπέμπει ,και συγχρόνως επικοινωνώ μαζί σας. Δεν έχω πολύ χρόνο.
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Κυριακή, 18-03-2012, 17:30 | Δημοσίευμα # 68 |
Χάλκινο Μέλος
| Βιργινια η κουρτινα σου ειναι δαντέλα λευκή? Καλη δυναμη Μαρια μου κι εγω τον τελευταιο μηνα δεν εχω πιάσει νεο μυθιστορημα Αλλα βιβλία ναι διαβαζω αλλα για το μυθιστορημα πρεπει ναχω τη διαθεση να μπω στο κλιμα του Μια και βλεπω οτι σου αρεσουν καποια αναγνωσματα που αφορουν τις ημερες της προετοιμασίας πριν από το Πασχα σου προτείνω (επειδη η επόμενη Κυριακή είναι Δ νηστειων Οσιου Ιωαννου Σιναϊτου) την Κλιμακα που υπάρχει σε κειμενο και μεταφραση στα νεα ελληνικα στην παρακατω διευθυνση ΛΟΓΟΣ ΑΣΚΗΤΙΚΟΣ ειναι πο τα ωραια και ενδιαφεροντα κειμενα του ασκητικου βιου, χρησιμα σε ολους που εχουν πνευματικές ανησυχιες
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Δευτέρα, 19-03-2012, 01:53 | Δημοσίευμα # 69 |
Ασημένιο Μέλος
| Ευχαριστώ πάρα πολύ Ράνια μου,για την διεύθυνση που μου έδωσες.Θα τα διαβάσω με πολύ προσοχή.Ξέρουμε πως όσες φορές και να διαβάσουμε θεολογικά κείμενα ποτέ δεν φτάνουν γιατί πάντα ανακαλύπτουμε κάτι καινούριο.Εχω πάρα πολλά βιβλία των Αγίων Πατέρων μας αλλά.....στην Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς δεν μπορώ να τα ανεβοκατεβάζω κάθε φορά. Δικαίως η εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Ιωάννη τον Σιναίτη την Δ Κυριακή των νηστειών,γνωστός ως Ιωάννης την Κλίμακος...Πραγματικά είναι υπέροχα τα κείμενα!!!!!!!!!!!!!!! Και εγώ πρέπει να εχω διάθεση να διαβάσω ένα μυθιστόρημα. Οσες φορές και το πάρω για να το διαβάσω πάντα μένω στην πρώτη σελίδα αν δεν εχω όρεξη
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Δευτέρα, 19-03-2012, 13:10 | Δημοσίευμα # 70 |
Χάλκινο Μέλος
| Μια και λεμε για θεολογικα κειμενα Μαρία δεν ξερω αν εχεις τη φιλοκαλλία. Εξαιρετικό!
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Δευτέρα, 19-03-2012, 13:58 | Δημοσίευμα # 71 |
Ασημένιο Μέλος
| Την έχω Ράν
Τήν εχω Ράνια μου,πράγματι εξαιρετικό βιβλίο...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Παρασκευή, 06-04-2012, 12:47 | Δημοσίευμα # 72 |
Χάλκινο Μέλος
| Εδώ και δυο μέρες έχω αρχίσει και διαβάζω το μυθιστόρημα του Δημήτρη Τσαλίδη , Γιοκ Τζάνιμ, εκδόσεις Νεφέλη Είναι απολαυστικό
Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία δυο οικογενειών που ζουν στα δυο άκρα της Πόλης, από τις αρχές του αιώνα έως τα τραγικά γεγονότα του '55 και τον αφανισμό του ελληνισμού μετά το '64. Η ιδιαιτερότητα του μυθιστορήματος συνίσταται στο ότι δεν τοποθετεί -ως συνήθως- στο κέντρο της αφήγησης τα αστικά στρώματα, αλλά τους ανθρώπους της εργατικής τάξης, με την πολύχρωμη και βουερή καθημερινότητά τους, τον χυμώδη λαϊκό λόγο, τη θερμότητα και την ειλικρίνεια των αισθημάτων. Κεντρική μορφή του μυθιστορήματος είναι η Αγγέλκω, δεσποτική και ταυτόχρονα στοργική, αθυρόστομη, αλλά και ανοιχτή στις απολαύσεις της ζωής, εντελώς ξεχωριστή. Μέσα από τις συχνές περιπλανήσεις της προβάλλει ολοζώντανη η τοπογραφία της Κωνσταντινούπολης, με το Πέραν και τις εξοχές της, τα εξωτικά τοπωνύμια, τους κατοίκους και τα ήθη τους. Το "γιοκ τζάνιμ" δεν έχει τη συνήθη για το παραδοσιακό μυθιστόρημα χρονολογική-αιτιακή πλοκή. Κυρίαρχος είναι εδώ ο ρόλος της μνήμης με τις αναμνήσεις να κατακλύζουν τους ήρωες και να ευρύνουν τον χρονολογικό και θεματικό ορίζοντα της αφήγησης, που τείνει να πάρει διαστάσεις τοιχογραφίας μιας εποχής. Δεν πρόκειται ωστόσο για ένα κείμενο νοσταλγίας. Αν κάτι κυρίως χαρακτηρίζει το "γιοκ τζάνιμ", είναι η αποτύπωση της πραγματικής ζωής στην πιο αυθεντική εκδοχή της.
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Παρασκευή, 06-04-2012, 16:38 | Δημοσίευμα # 73 |
Ασημένιο Μέλος
| Το έχω διαβάσει Ράνια μου και πράγματι είναι απολαυστικό. .Μου άρεσε πάρα πολύ Η Αγγέλκω είναι ΄'ολα τα λεφτά να δανειστώ και εγώ την φρασεολογία της νεολαίας Δεν κατάλαβα και εμείς νεολαία δεν είμαστε;;;;χαχαχαχαχαχα
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Σάββατο, 07-04-2012, 21:16 | Δημοσίευμα # 74 |
Χάλκινο Μέλος
| και βεβαια Μαρία μου, ακολουθούμε κι εμείς το ρεύμα της εποχής
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Κυριακή, 08-04-2012, 01:22 | Δημοσίευμα # 75 |
Ασημένιο Μέλος
| Τι να κάνουμε Ράνια μου.....;;;Θέλουμε δε θέλουμε ακολουθούμε την νεολαία μας