Πέμπτη
18-04-2024
16:59
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Με σωστή διατροφή και γυμναστική... - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Με σωστή διατροφή και γυμναστική... (επιτυγχάνεται η απώλεια βάρους)
Με σωστή διατροφή και γυμναστική...
woman-life

Ημερομηνία: Τετάρτη, 18-02-2009, 21:54 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Για την απώλεια βάρους, ξεχάστε τις ακριβές δίαιτες ή τα χάπια. Ο πιο επιτυχημένος τρόπος απώλειας βάρους είναι η σωστή διατροφή και η τακτική σωματική άσκηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Consumer Reports.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στην οποία έλαβαν μέρος 21.632 άτομα, το ερώτημα αφορούσε το σωματικό τους βάρος, τις διατροφικές, διαιτητικές και συνήθειες άθλησης.

Η ομάδα των ατόμων που χαρακτηρίστηκαν «πάντα αδύνατοι», δηλαδή δεν είχαν υπάρξει ποτέ υπέρβαροι, αναλογούσαν στο 16% του δείγματος, ενώ αυτοί που είχαν «χάσει επιτυχώς βάρος» αναλογούσαν σε ένα επιπλέον 15%. Αυτοί ήταν τα άτομα που κατά την περίοδο της δημοσκόπησης ζύγιζαν τουλάχιστον 10% λιγότερο απ' όσο ήταν όταν ήταν βαρύτεροι και ήταν στο χαμηλό αυτό βάρος για τουλάχιστον μια τριετία.

Οι «αποτυχημένοι» ήταν αυτοί που ήθελαν να είναι αδύνατοι αλλά ζύγιζαν σχεδόν όσο και το ανώτερο υψηλό βάρος τους, και αναλογούσαν στο 42% του δείγματος. Το υπόλοιπο 27% των συμμετεχόντων ήταν άτομα που είχαν χάσει βάρος πρόσφατα, και δεν ταίριαζαν στις προαναφερόμενες κατηγορίες.

Μεταξύ των «πάντα αδύνατων» μόνο το 3% δήλωσε ότι δεν είχε γυμναστεί ποτέ και έτρωγε ότι ήθελε. Μάλιστα, διατροφικές και συνήθειες άθλησης της μεγάλης πλειοψηφίας των «πάντα αδύνατων» ατόμων καθρέπτιζαν τις συνήθειες διατροφής και γυμναστικής των εχόντων «χάσει επιτυχώς» βάρος, ένα στοιχείο που υποδεικνύει ότι τα άτομα που μπορούν να μείνουν σε καλή φυσική κατάσταση έχουν γενετική άκρη.

Οι δύο συγκεκριμένες ομάδες δήλωσαν ότι έτρωγαν υγιεινά, φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και απέφευγαν τα περιττά λιπαρά. Επίσης έλεγχαν το μέγεθος των θερμίδων τους και γυμνάζονταν τακτικά σε έντονο ρυθμό.

Το μόνο πλεονέκτημα που είχαν οι «πάντα αδύνατοι» έναντι αυτών που είχαν «χάσει επιτυχώς» βάρος ήταν οι συνήθειες αυτές ήταν πιο φυσιολογικές γι' αυτούς.

Πάντως, περισσότεροι από τους μισούς που είχαν χάσει επιτυχώς το βάρος ανέφεραν ότι το είχαν πετύχει μόνοι τους χωρίς τη βοήθεια εμπορικών διαιτητικών προγραμμάτων, ιατρικής θεραπείας, κάποιου βιβλίου ή χαπιών διαίτης.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν μια παλαιότερη δημοσκόπηση του Consumer Reports που είχε δείξει ότι το 83% των ατόμων που χάνουν τουλάχιστον το 10% του αρχικού τους βάρους και διατηρούν το νέο βάρος τουλάχιστον για πέντε χρόνια ή περισσότερο, το έχουν πετύχει τελείως μόνοι τους.

in.gr


Woman-Life
 
ANDRIANA

Ημερομηνία: Κυριακή, 13-09-2009, 21:17 | Δημοσίευμα # 2
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 194
Δωράκια: 1
Σεβασμός: 2

Offline
Η σωστή διατροφή και η γυμναστική είναι απαραίτητη προυπόθεση για την απώλεια βάρους και την καλή φυσική μας κατάσταση. Η επίπονες δίαιτες φέρνουν πολλές φορές άσχημα αποτελέσματα!Μπορεί να μας φαίνεται ότι χάνουμε βάρος πιο γρήγορα, επιβαρύνοντας όμως τον οργανισμό μας, ενώ τα κιλά επιστρέφουν πιο γρήγορα!

ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ...
 
martzak51

Ημερομηνία: Παρασκευή, 06-01-2012, 17:26 | Δημοσίευμα # 3
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Κορίτσια κμμιά ιδέα για σωστή διατροφή;;;Βλέπετε;;; Παρακίνηση θέλω ,λες και είμαι μπέμπα .... happy wacko
 
ANDRIANA

Ημερομηνία: Παρασκευή, 06-01-2012, 17:35 | Δημοσίευμα # 4
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 194
Δωράκια: 1
Σεβασμός: 2

Offline
Εχω κάνει μια διατροφή που μου είχε υποδείξει ένας διατροφολόγος..4 κιλά ήθελα να χάσω κ προτίμησα να παώ σε έναν ειδικό...Βέβαια εξακολουθούσα να τρώώ ό,τι κ πριν,απλά περιόρισα τα παχυντικα φαγητα(τύπου γαριδάκια,σοκολάτες,τηγανιτα)χώρις όμως να τα στερηθω...Η διατρφη αυτη μου έμαθε έναν τρόπο ζωής,αν μπορώ να το πω έτσι...!Κάθε πρωί έτρωγα ένα κουλουρι φουρνου είτε απλό είτε γεμιστο,ή ψωμι με μέλι,μια φετα, ή με τυρι κ γαλοπούλα,επινα χυμο κ καφε!Στο ενδιαμεσο έτρωγα κανα2 κριτσίνια κ 1-2 φρούταή χυμο.Το μεσημεριανό μου δεν είχε κάποια ίδιαιτερη αλλαγη...Απαραιτητα όμως ειχα 2 φορέςτη βδομαδα λαδερο φαγητο,αρακα,σπανακι,κλπ.Το απογευμα ετωργα είτε μια μπαρα δημητριακωνμε χυμο ή φρουτα,ή κριτσινια ή κανενα παγωτακι το καλοκαιρι...Κ το βράδυ καμια τονοσαλατα ή με κοτοπουλο,κανενα μπολ με δημητριακα κ γάλα ή γιαουρτι κ φρουα ή κανενα τοστακι...Η πιτσα,τα πιτοσουβλακια κ οι κρεπες δεν ελειπαν από το μενου,καθως κ το φαγητο στα ταβερνακια!!!Αυτό που είναι σημαντικο είναι να θυμόμαστε πως ο οργανισμός μας θέλει συνεχως τροφη για να ξυπνησει κ να κανει καλυτερες καυσεις κ αύξηση του μεταβολισμου μας!Κ φυσικά να μη στερουμαστε τιποτα!!!

ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ...

Τελευταία επεξεργασία από ANDRIANA - Παρασκευή, 06-01-2012, 17:44
 
ANDRIANA

Ημερομηνία: Παρασκευή, 06-01-2012, 17:46 | Δημοσίευμα # 5
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 194
Δωράκια: 1
Σεβασμός: 2

Offline
Ακόμα έμαθα να γυμνάζομαι...Κατί που δεν εκανα!!!Είτε με περπατημα,παρεα με τον σκύλο μου,αρχικα,κ τωρα ξεκινησα κ γυμναστηριο!Βοηθάει η ασκηση στο καλυτερο αποτελεσμα,αλλα εναι θεμακαι υγειας!!Η περιγραφή της διατροφής ήταν για τις αναγκες του δικου μου οργανισμου!Ο κάθε οργανισμός έχει διαφορετικες αναγκες!!!Κ το συμαντικοτερο ήταν οτι δεν στερηθηκα τιποτα!!!Κθε φορα που πηγαινα στον διατρφολογο του έλεγα ότι ήθελα να φαω πχ πίτσα...Και το συνδυαζε!Ψάρι το μεσημερι,πίτσα το βράδυ!!Έμαθα να περιοριζω το λάδι!Για πχ δεν τηγανίζω το σνίτσελ ή τα κεφτεδακια,αλλα τα ψήνω στο φούρνο με λιγο λαδι σε μια λαδοοκολα!!Κάτι που πλέον το κάνει και η μαμαμου!Ακόμα στα λαδερα φαγητα,προσθέτω μια μόνο κουταλια λάδι προς το τέλος..Αφού βράσει το φαγητο,πχ αρακας,οσπρια,σνανακι,κλπ...

ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ...
 
ANDRIANA

Ημερομηνία: Παρασκευή, 06-01-2012, 17:49 | Δημοσίευμα # 6
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 194
Δωράκια: 1
Σεβασμός: 2

Offline
martzak51 δεν ξέρω αν σε βοηθησα καθόλου,απλά σου εδειξα τον δικό μου τροπο διατροφης!!Η διατροφή σου να είναι πάντα συμφωνη με τις αναγκες σου!!! wink

ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ...
 
martzak51

Ημερομηνία: Σάββατο, 07-01-2012, 00:42 | Δημοσίευμα # 7
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Αυτό πιστεύω και εγώ Ανδριάνα μου ...ότι κάθε σώμα έχει τις δικές του ανάγκες....Οταν ήμουν μικρότερη είχα φοβερή πειθαρχία στον εαυτό μου,έχανα κιλά εύκολα γιατί ήμουν στρατιωτάκι σε ότι είχα βάλει σκοπό.....Βέβαια ποτέ δεν ήμουν παχιά,αδύνατη μάλλον αλλά ....τώρα....δεν πειθαρχώ τόσο εύκολα...
Μήπως έπαψα να ενδιαφέρομαι για τον εαυτό μου;;; Μάλλον.....
 
ANDRIANA

Ημερομηνία: Σάββατο, 07-01-2012, 14:42 | Δημοσίευμα # 8
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 194
Δωράκια: 1
Σεβασμός: 2

Offline
Οι περισσοτεροι νομιζω πως καθως περνανε τα χρονια αφηνουμε πιο ελευθερο τον εαυτο μας!Οχι οτι αυτο ειναι το σωστο!Το σημαντικοερο,κατα τη γνωμη μου μου,ειναι να αγαπαμε και να προσεχουμε τον εαυτο μας,οπως κι αν είναι!

ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ...
 
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 07-01-2012, 22:11 | Δημοσίευμα # 9
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Ναι ναι, πρέπει να αγαπάμε και να προσέχουμε τον εαυτό μας. Να προσέχουμε τί τρώμε, πώς κινούμαστε, αν ασκούμε το σώμα μας αρκετά, αν έχουμε αρκετές στιγμές που μας χαρίζουν χαμόγελο.
Και συγκεκριμένα στη διατροφή, πιστεύω πως δεν πρέπει να στερούμε τον εαυτό μας από τις λιχουδιές που συνήθως κάνουν κακό στον εαυτό μας, απλά πρέπει να περιορίζουμε την ποσότητα, όπως είπε και η ANDRIANA. Ή να μαγειρεύουμε πιο λιτά. Ή κάποιες μέρες την εβδομάδα να τρώμε πολύ ελαφριά φαγητά. Να τρώμε συχνά από λίγο αν κι αυτό δεν ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους.
Και σίγουρα κάπου ανάμεσα στα γεύματα πρέπει να κινούμαστε, να βγαίνουμε μια βόλτα, να κάνουμε δουλίτσες στο σπίτι, να κάνουμε κάποιες απλές ασκήσεις μπροστά στην τηλεόραση, να παίζουμε με τα παιδάκια / εγγονάκια / ανιψάκια μας tongue


Woman-Life
 
ANDRIANA

Ημερομηνία: Κυριακή, 08-01-2012, 16:08 | Δημοσίευμα # 10
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 194
Δωράκια: 1
Σεβασμός: 2

Offline
Ακριβως!Η σωστη διατροφη και η ασκηση ειναι το καλυτερο!!Χωρις ομως να στερουμε τιποτα απο τον αγανισμο μας και χωρις υπερβολες!!"Παν μετρον αριστο!!!

ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ...
 
rika

Ημερομηνία: Πέμπτη, 12-01-2012, 16:54 | Δημοσίευμα # 11
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 243
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 1

Offline
Κορίτσια, ωραίες και χρήσιμες οι συμβουλές σας! Να 'στε καλά που μας πληροφορείτε και μοιράζεστε τις γνώσεις σας μαζί μας!
 
martzak51

Ημερομηνία: Παρασκευή, 13-01-2012, 01:17 | Δημοσίευμα # 12
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Σωστά ''Παν μέτρον άριστον Αντριάνα μου''.Εχουμε το καλύτερο forum Ρικάκι και πραγματικά πλουτίζουμε τις γνώσεις μας...!!!! tongue
 
virginie

Ημερομηνία: Δευτέρα, 02-04-2012, 23:32 | Δημοσίευμα # 13
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Εγώ κορίτσια έβαλα την γυμναστική στη ζωή μου πριν 3 χρόνια.Μέχρι τότε πίστευα ότι οι δουλειές του σπιτιού που δεν τελείωναν ποτέ ήταν αρκετές για να θεωρώ ότι είχα αρκετή κίνηση στην καθημερινότητά μου.
Με αφορμή μια φίλη μου που έπρεπε να βάλει την γυμναστική στο πρόγραμμα της και για να της κάνω παρέα γραφτήκαμε σε γυμναστήριο.
Μας ακολούθησαν άλλες δυο φίλες και απο τότε δεν σταματήσαμε να γυμναζόμαστε.
Εγω που νόμιζα ότι ήμουν η πιο γυμνασμένη της παρέας ομολογώ ΄οτι την πρώτη εβδομάδα τα βρήκα σκούρα.Μετά όμως συνήθισα.
Πραγματικά η σωματική άσκηση σου αλλάζει την διάθεση.Ειδικά αν έχεις και παρέα είναι ακόμη καλύτερα.
Εμένα με βοήθησε πολύ και στο αυχενικό και στους πόνους της μέσης που είχα κατα καιρούς.
Συνήθως πηγαίνουμε δύο φορές την εβδομάδα επειδή οι φίλες μου εργάζονται.Παρ'ολα αυτά είναι αρκετές για να κρατάμε σε φόρμα τον οργανισμό μας.
 
martzak51

Ημερομηνία: Τρίτη, 03-04-2012, 01:00 | Δημοσίευμα # 14
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Πάντα λέω ότι θα πηγαίνω σε γυμναστήριο αλλά μένει στο θά. Πριν λίγα χρόνια γυμναζόμουν πολύ και μάλιστα σπίτι μου.Το λιγότερο 1 ώρα έκανα γυμναστική και καθημερινα περπατούσα 5-7 χιλιόμετρα.Απο τότε που έμεινα μόνη τίποτα.Πειθαρχούσα τόσο πολύ στον εαυτό μου που απορούσαν οι φίλες μου και τώρα ....Τώρα βέβαια εκ των πραγμάτων μου είναι αδύνατον αλλά τα προηγούμενα χρόνια; wink
Ηξεραν τι έλεγαν οι αρχαίοι ημων πρόγονοι ''νους υγιής εν σώματι υγιεί''


Τελευταία επεξεργασία από martzak51 - Τρίτη, 03-04-2012, 01:17
 
Ρανια

Ημερομηνία: Τρίτη, 03-04-2012, 11:01 | Δημοσίευμα # 15
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
Μπραβο Βιργινια smile Ευχομαι να το συνεχισεις όσο μπορείς
Κι εσυ Μαρία μου αν μπορεις να περπατας και το καλοκαιρι να κολυμπας είναι πολυ καλο Πιστευω οτι οντας στην Κρητη θα μπορείς να το εφαρμοσεις αυτό
Εγώ πριν 2 χρονια ειχα γραφτει στο γυμναστηριο και επί 6 μηνες πηγαινα καθε μερα (οργανα και μετα καποιο προγραμμα, στρετσινγκ, λιγο γιογκα λιγο πιλατες. Μετα το 6μηνο το ελαττωσα γιατι ειχαμε υποχρεωσεις με την αρρωστη πεθερα μου στο σπιτι και στη συνεχεια κουραστηκα τοσο πολυ και δε μου εμενε χρονος και το εκοψα Στη συνεχεια επεσα και επαθα καταγμα στη σπονδυλικη στηλη οπότε επί ενα χρονο πονουσα και δε μπορουσα να κανω τιποτα Τωρα ειμαι καλυτερα και μια και επιασαν οι καλυτερες μερες οι πονοι εχουν σχεδον ελαχιστοποιηθει (εκτος αν παρακουραστω), οπότε θα ξεκινήσω από τον διάδρομο που εχουμε στο σπίτι, μαζι με το περπάτημα που κανω Ε cool δεν εχω και πολλες απαιτησεις πια από τον εαυτό μου Ισα για συντηρηση για να μπορω να βοηθώ την οικογενεια όσο χρειάζεται biggrin
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Με σωστή διατροφή και γυμναστική... (επιτυγχάνεται η απώλεια βάρους)
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats