Το δικό μας "Βιβλίο Συνταγών"
|
|
Ρανια | Ημερομηνία: Τρίτη, 17-01-2012, 18:03 | Δημοσίευμα # 31 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| είναι γεγονός Μαρία ότι ο σολομός πέφτει συχνά βαρύς αλλά μπορεί κανείς να τον φάει στη σχάρα οπότε χάνει το λίπος του εμένα αντίθετα μ'αρέσει πολύ. Πολύ ωραίος γίνεται και βραστός όταν έχουμε ολόκληρο το ψάρι. Επίσης τυλοσμένος σε αλουμινόχαρτο με μυρωδικά μέσα στην κοιλιά
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τρίτη, 17-01-2012, 18:26 | Δημοσίευμα # 32 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| Θα σας δώσω μια συνταγή για ριζότο κλασική βάσει της οποίας μπορεί να κάνει κανείς παραλλαγές 200 γρ ρύζι 1/2 λίτρο νερό 1 κύβος λαχανικών 3 κουταλιές της σούπας λάδι ένα ματσάκι αρωματικών : ένα κλαράκι θυμάρι, ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό και ένα φύλλο δάφνης Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το ρύζι γυρίζοντάς το έτσι ώστε να καβουρντιστεί ελαφριά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό ζεστό όπου εχουμε διαλύσει τον κύβο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ματσακιι αρωματικών (μεσα σε ένα τουλπάνι για να αφαιρείται) Καπακώνουμε και αφηνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για ενα τέταρτο
Σε αυτή τη βάση μπορούμε να κάνουμε παραλλαγές πχ Στο λάδι πριν ρίξουμε το ρύζι μπορούμε να τσιγαρίσουμε ελαφρά πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, αλλάζουν όλη τη γεύση κι εχουμε ένα άλλο είδος. Επίσης μανιτάρια
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τετάρτη, 18-01-2012, 13:12 | Δημοσίευμα # 33 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| σήμερα θα σας δώσω μια απλή συνταγή τυρόπιττας δική μου που τη λέω τυρόπιττα της τεμπέλας φύλλο κρούστας 6 φύλλα (3 κατω 3 επάνω) λίγο λάδι για άλειμα των φύλλων 1 κουτί γάλα εβαπορέ 1 πακετάκι έτοιμο τριμένο ρεγκάτο (200γρ) ο,τι τυρί τυχαίνει να έχουμε σε μικρή ποσότητα (πχ λίγη μυζήθρα) ένα κομμάτι φέτα που τη λυώνουμε με το πιρούνι 6 αυγά
αλάτι ανάλογα με την πιπεράδα των τυριών, ανκαι και χωρίς να προσθέσετε γίνεται πικάντικη
Στρώνουμε σε ταψάκι τα 3 φύλλα αφού τα έχουμε αλείψει ένα ένα με λάδι Η γέμιση : Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα τυριά και τα αυγά τα ανακατώνουμε με ένα πιρούνι και στη συνέχεια ρίχνουμε το γαλα (αφήνοντας σε ενα μπωλάκι ένα σφηνακι ποσότητας απο το κουτί του γαλακτος, εκεί θα ρίξουμε κανα δυο σταγονες λάδι για να αλειφουμε τα φύλλα κατα τη διάρκεια του ψησίματος) Επάνω βάζουμε τα λαδωμένα 3 φύλλα και το βάζουμε σε φούρνο προθερμασμένο σε 180ο για περίπου 3/4 2-3 φορές κατα τη διάρκεια του ψησίματος θα αλείψουμε τα επάνω φύλλα
|
|
| |
rika | Ημερομηνία: Τετάρτη, 18-01-2012, 23:13 | Δημοσίευμα # 34 |
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 243
| Quote (Ρανια) τυρόπιττα της τεμπέλας Αυτό πρέπει να το δοκιμάσω μιας και μου ταιριάζει ο τίτλος
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Πέμπτη, 02-02-2012, 15:01 | Δημοσίευμα # 35 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| κάποιες φορές θέλουμε να φάμε πολύ λιτά Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που δίνουν μια νότα σε ένα σκέτο φαγητό
-πχ αν θέλουμε να κάνουμε ένα ρυζάκι σκέτο, μπορούμε να αλείψουμε τον πάτο και τα χαμηλά τοιχώματα της κατσαρόλας με ένα κομμένο σκόρδο, στη συνέχεια ρίχνουμε στον πάτο λάδι, το ζεσταίνουμε και ροδίζουμε λίγο το ρύζι Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό ζεστό σιγά σιγά. Το ρύζι μας θα πάρει ένα διαφορετικό άρωμα από το σκορδάκι αλλά πολύ ελαφρύ
- ενα σπαγγέτο που κάνουν οι ιταλοί είναι το aglio, olio ,peperoncino αφού βράσουν τα ζυμαρικά ζεσταινουν το λάδι με το σκορδάκι και αφού περάσουν τα ζυμαρικά στο λάδι ρίχνουν και peperoncino Νοστιμότατα και νηστισιμα
- πατάτες γιαχνί με τοματα , λάδι και ένα ξυλαράκι κανέλας
- πατάτες κατσαρόλας λεμονάτες με ριγανη
- μακαρονάκι κοφτό αρωματισμένο με μια μπαλίτσα φρέσκο βούτυρο και τριμμένο τυρί
κλπ κλπ ταχυτατα, πανευκολα και χορταστικά
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Πέμπτη, 02-02-2012, 23:20 | Δημοσίευμα # 36 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Μακαρονάκι κοφτό αρωματισμένο με μια μπαλίτσα φρέσκο βούτυρο και τυρί...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το αγαπημένο μου...
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Σάββατο, 04-02-2012, 12:53 | Δημοσίευμα # 37 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| όταν τα προϊόντα είναι αγνά και φρέσκα΄, όσο πιο απλή είναι η κουζίνα, τόσο πιο πολύ αναδεικνύεται η γνήσια γεύση
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Σάββατο, 04-02-2012, 16:19 | Δημοσίευμα # 38 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Οσο για την τυρόπιτα της τεμπέλας , όπως την λές Ράνια μου,εμένα μου αρέσει πάρα πολύ και συνηθίζεται πάρα πολύ και εδώ....Ολα τα σπιτικά εδέσματα είναι υπέροχα Συμφωνώ μαζί σου ότι πιο απλο τόσο το καλύτερο γιατί μένουν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα.Γι αυτό το φαγητό της γιαγιάς και της μαμάς μας εξακολουθεί να είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ...!!!!!!
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Πέμπτη, 16-02-2012, 10:37 | Δημοσίευμα # 39 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| Μια εύκολη συνταγη για τη Ρίκα μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε τετραγωνάκια 1 μπουκάλι μπύρα 1 φύλλο δάφνης λίγο ελαιόλαδο αλάτι και κόκκους πιπεριού (προαιρετικό) Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια κρέατος με λίγο λάδι, στη συνέχεια ρίχνουμε από επάνω τα κρεμμύδια, τη μπύρα το φύλλο δάφνης, αλάτι και το πιπέρι Καπακώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά Πότε πότε ελέγχουμε τη μπύρα, στην ανάγκη προσθέτουμε λίγη μπύρα όχι νερό. Οταν΄είναι έτοιμο σε περίπου μια ώρα θα δείτε τί ωραία που θα έχει δέσει η σάλτσα συνοδεύεται με ρύζι, πατάτες βραστες ή τηγανητες
|
|
| |
rika | Ημερομηνία: Παρασκευή, 17-02-2012, 21:06 | Δημοσίευμα # 40 |
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 243
| Quote (Ρανια) Μια εύκολη συνταγη για τη Ρίκα Σ' εχαροστώ πάρα πάρα πολύ Ράνια μου Ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει μπύρα σε φαγητά Καιρός να δοκιμάσω και κάτι καινούριο!!!
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Παρασκευή, 17-02-2012, 21:33 | Δημοσίευμα # 41 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| ναι μπραβο! θα δεις τι γευστικό που γίνεται
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Τετάρτη, 22-02-2012, 10:29 | Δημοσίευμα # 42 |
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
| Μία πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή κορίτσια για τυροπιττάκια κουρού.Κική πιστεύω ότι είναι ότι πρέπει για τα μικρούλια σου. Για τη ζύμη χρειαζόμαστε :1πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 βιταμ με γιαούρτι 1 γιαούρτι 1,5 κ.γ αλάτι Για τη γέμιση: 100 γρ. φέτα 150γρ.ανθότυρο ή μυζήθρα φρέσκια 2 αυγά και 1 κροκάδι αραιωμένο με 1κ.σ για επάλειψη Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να πετύχουμε ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι.Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.Ανοίγουμε φυλλαράκια σε ότι μέγεθος θέλουμε και βάζουμε λίγη απο τη γέμιση που έχουμε φτιάξει με τα τυριά και τα 2 αυγά.κλείνουμε τα τυριπιττάκια βρέχοντας λίγο τις άκρες για να κλείσουν.Αλείφουμε με το αραιωμένο κροκάδι και ψήνουμε σε όχι προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Πέμπτη, 23-02-2012, 11:02 | Δημοσίευμα # 43 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| Βιργινία μου σε ευχαριστώ πολύ Οι τυροπιτούλες αυτές είναι η αδυναμία μου Ομολογώ ότι δεν τις εχω φτειαξει ποτέ Παράξενο? ναι Να η ευκαιρία να δοκιμάσω
να σε ρωτήσω ομως οταν λες ενα γιαούρτι εννοείς τον παραδισιακό κεσε ή τα μεταγενέστερα (δε θυμαμαι των πόσων γραμμαρίων) Τωρα που θα βγω θα αγοράσω το βιταμ με γιαούρτι και το ανθότυρο, υλικά που μου λείπουν
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Παρασκευή, 24-02-2012, 01:46 | Δημοσίευμα # 44 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Πολύ ωραία τα τυροπιτάκια σου Βιργινία Περίπου την ίδια συνταγή έχω και εγώ.Η μόνη διαφορά είναι ότι στο ζυμάρι προσθέτω 1 φλυτζάνα τριμμένο Regato ή κεφαλογραβιέρα. Ράνια μπύρα σε φαγητό δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.Πρώτα ο Θεός μετα το Πάσχα που θα εντάξω πάλι το κρέας στην διατροφή μου θα το δοκιμάσω.
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Σάββατο, 25-02-2012, 01:14 | Δημοσίευμα # 45 |
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
| Ράνια μου συγνώμη που δεν σου απάντησα αμέσως αλλά ήμουν εκτος Άθηνών και δεν είχα internet. Εγώ χρησιμοποιώ τα γνωστά γιαούρτια του super market . Όμως και οκεσές ο παραδοσιακός νομίζω κάνει μια χαρά.Ελπίζω να σου αρέσουν.Όποτε τα φτιάξω πάντως δεν μένει ούτε ψιχουλάκι
Μαρία μου έχω δοκιμάσει και με τυρί στο ζυμάρι και πράγματι είναι πολύ νόστιμα.Απλά έχω καταλήξει σε αυτή τη συνταγή γιατί δουλεύεται καλύτερα η ζύμη της . Κορίτσια τώρα που θα πάω στο Ξυλόκαστρο θα φτιάξω πρώτη φορά γεμιστά ζυμαρικά, αφού θα έχω και βοήθεια.Αν πετύχουν θα σας γράψω την συνταγή
|
|
| |