Παρασκευή
19-04-2024
19:08
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Το δικό μας "Βιβλίο Συνταγών" - Page 8 - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ » Το δικό μας "Βιβλίο Συνταγών"
Το δικό μας "Βιβλίο Συνταγών"
martzak51

Ημερομηνία: Παρασκευή, 30-03-2012, 02:21 | Δημοσίευμα # 106
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Πολύ νόστιμη πρέπει να είναι η μπουγάτσα σου Βιργινία μου.Σίγουρα θα την φτιάξω νηστήσιμη ή μη...
Στα κουλουράκια της Λαμπρής ,όπως τα έλεγε η μανούλα μου,χρησιμοποιώ την συνταγή της.Θα την γράψω και εγώ για να έχουμε ποικιλία... Και εγώ πιστεύω ότι οι συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς μας είναι οι καλύτερες αφού χρησιμοποιούσαν απλά και αγνά υλικά....
 
virginie

Ημερομηνία: Σάββατο, 31-03-2012, 14:59 | Δημοσίευμα # 107
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Σωστά Μαρία μου για αυτό μοσχοβολούσε η γειτονιά απο τα μαγειρέματά τους wacko
Εσείς στην Κρήτη έχετε παράδοση στα αρτοσκευάσματα και τα κουλουράκια.
Θα περιμένω την συνταγή σου Μαράκι μου
 
virginie

Ημερομηνία: Τρίτη, 03-04-2012, 00:06 | Δημοσίευμα # 108
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Σήμερα κορίτσια θα σας δώσω μια συνταγή για μελιτίνια.
Για την γέμιση θα χρειαστούμε:
1 κιλό ανθότυρο
1 φλυτζάνι αλεύρι μαλακό
5 κρόκους αυγών
1 κιλό ζάχαρη
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 κ.γ κοφτό μπεικιν
Για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι σκληρό
1κ.σ. βούτυρο
1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
νεράκι όσο πάρει
Πλένω το ανθότυρο και το λιώνω στο μύλο ή στην πρέσα για πουρέ.Προσθέτω τα αυγά τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Με τη ζύμη ανοίγω πολύ λεπτό φύλλο.Κόβω με ένα κουπ πάτ σε στρογγυλά φυλλαράκια και βάζω λίγη γέμιση στο κέντρο.
Με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας τσιμπάω γύρω γύρω το φυλλαράκι και το γυρνάω προς τα πάνω για να μη μου χυθεί η γέμιση.
Μοιάζει με τα κρητικά λυχναράκια αλλά με περισσότερα τσιμπήματα και πολύ λεπτότερο το φύλλο.
Ψηνουμε στος 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η γέμιση.Το φύλλο πρέπει να είναι τραγανιστό.
Είναι τα μόνα μελιτίνια που έχω φτιάξει και δεν αισθάνομαι καθόλου την γεύση του τυριού. Θα σας συνιστούσα να κάνετε την μισή δόση αρχικά γιατί έχει κάποια διαδικασία η παρασκευή τους biggrin
 
Ρανια

Ημερομηνία: Τρίτη, 03-04-2012, 11:39 | Δημοσίευμα # 109
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
υπεροχα θα ειναι Βιργινία μου Σε ευχαριστούμε Με πρωτη ευκαιρία θα προσπαθησω να τα φτειαξω
 
martzak51

Ημερομηνία: Τρίτη, 03-04-2012, 11:56 | Δημοσίευμα # 110
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Καλημέρα κορίτσια..
Μοιάζουν πολύ με τα λυχναράκια ,μάλλον είναι ίδια συνταγή.Στην Ανατολική Κρήτη, στο Λασίθι,τα φτιάχνουν ακριβώς έτσι Μου αρέσουν πολύ ,δεν έχω φτιάξει ποτέ. sad
Και γιατί να έφτιαχνα αφού η μανούλα μου ,μου τα έστελνε πάντοτε .Είδες Βιργινία μου ;;; Η Ελληνίδα μάνα είναι ΠΑΝΤΑ ΜΑΝΑ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
woman-life

Ημερομηνία: Τετάρτη, 04-04-2012, 11:57 | Δημοσίευμα # 111
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Κορίτσια μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μοιράζεστε τις συνταγές και τις γνώσεις σας!!!
Είστε υπέροχες!!! Σας χαρίζω από ένα κατακόκκινο τριαντάφυλλο για όλα όσα κάνετε!!!



Woman-Life
 
martzak51

Ημερομηνία: Πέμπτη, 05-04-2012, 01:48 | Δημοσίευμα # 112
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Ευχαριστούμε για το υπέροχο κατακόκκινο τριαντάφυλλο biggrin Και εμεί σου χαρίζουμε ένα bye
 
Ρανια

Ημερομηνία: Πέμπτη, 05-04-2012, 13:00 | Δημοσίευμα # 113
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
εκτός από τις συνταγές εχουμε λοιπον και τριανταφυλλα Υπέροχα!
 
virginie

Ημερομηνία: Πέμπτη, 05-04-2012, 18:03 | Δημοσίευμα # 114
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Μα δεν είναι μια γλύκα αυτό το κορίτσι
Για αυτό και εμείς την αγαπάμε heart
 
Ρανια

Ημερομηνία: Πέμπτη, 05-04-2012, 19:10 | Δημοσίευμα # 115
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
ετσι ειναι Εχουμε την καλύτερη biggrin
 
martzak51

Ημερομηνία: Παρασκευή, 06-04-2012, 02:44 | Δημοσίευμα # 116
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Ετσι Ράνια μου έχουμε την καλύτερη.... flower hands hello
 
virginie

Ημερομηνία: Δευτέρα, 09-04-2012, 01:08 | Δημοσίευμα # 117
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Οι λαμπρόπιττες της αξέχαστης γιαγιάς μου
Για την ζύμη θα χρειαστούμε
1 κιλό αλεύρι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 φακελάκια μαγιά ή 40 γρ. φρέσκια
λίγο αλάτι.
170 γρ. βούτυρο
γάλα όσο πάρει(περίπου 200 γρ.)

Υλικά για την γέμιση
500 γρ. ανθότυρο
μισό κουταλάκι σαφράνι διαλυμένο σε λίγο νερό
λίγο γάλα
μπαχάρι,μοσχοκάρυδο,πιπέρι και αλάτι
1 αυγό
1 κρόκο διαλυμένο με λίγο νερό για επάλειψη
Σουσάμι και μαυροσούσαμο

Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό γάλα.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι το μπέικιν το βούτυρο προσθέτοντας το γάλα με την μαγιά τόσο ώστε να μην γίνει μια πολύ σφικτή ζύμη.
Τα ζυμώνουμε όλα καλά σκεπάζουμε την λεκάνη και αφήνουμε να ανέβει το ζυμάρι για 1 ώρα.
Σε άλλη λεκάνη λιώνουμε το ανθότυρο προσθέτουμε το σαφράνι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Για να γίνει πιο ρευστό το μίγμα ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο γάλα.

Με τη ζύμη κάνουμε μπάλες σε μέγεθος μανταρινιού και ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέτριο φύλλο.Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπ πατ,βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και διπλώνουμε τις άκρες προς το κέντρο χωρίς να κλείσουμε.Να έχουν τετράγωνο σχήμα.
Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε την γέμιση με τα 2 σουσάμια.
Αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
 
Ρανια

Ημερομηνία: Δευτέρα, 23-04-2012, 09:17 | Δημοσίευμα # 118
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
Ειχαμε μιλησει για τη στέβια Λοιπον αποφάσισα να δοκιμασω να φτειαξω ενα κέικ με στεβια ειδικα για τον ανδρα μου που πρεπει να αποφευγει τη ζαχαρη
Χρησιμοποίησα 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ βιταμ
ενα φυσίγγιο βανίλια
3 αυγά
και 80 γρ στέβια
το εψησα σε 180 βαθμούς ( μικρή φορμίτσα)
εγινε πολύ ευχάριστο στη γευση
Η δοση στεβιας που εβαλα, νομιζω ειναι καλη για όσους δε θελουν πολύ γλυκεια γευσης. Πιθανον αν το θελει κανεις πιο γλυκο καλο θα ηταν 100 γρ και ισως πανω
 
virginie

Ημερομηνία: Τρίτη, 24-04-2012, 12:01 | Δημοσίευμα # 119
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Δεν έχω δοκιμάσει να την βάλω στο κέικ γιατί θα χρειαζόμουν όλο το βάζο.Για μικρή ποσότητα δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα.
Μεχρι τώρα την έχω βάλει σε ψητά μήλα,σε κρέμες και γενικά σε γλυκά που θέλουν λιγότερη ποσότητα ζάχαρης.
tongue
 
martzak51

Ημερομηνία: Τετάρτη, 25-04-2012, 00:57 | Δημοσίευμα # 120
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Ωραία θα είναι κορίτσια και κυρίως σε έκείνους που δεν μπορούν να τρώνε ζάχαρη.Θα την δώσω Ράνια μου την συνταγή στιε εξαδέλφες και φίλες που έχουν σακχαρο.Πιστεύω να χαρούν γιατί ο πειρασμός του γλυκού είναι μεγάλος... cool
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ » Το δικό μας "Βιβλίο Συνταγών"
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats