Το δικό μας "Βιβλίο Συνταγών"
|
|
martzak51 | Ημερομηνία: Παρασκευή, 30-03-2012, 02:21 | Δημοσίευμα # 106 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Πολύ νόστιμη πρέπει να είναι η μπουγάτσα σου Βιργινία μου.Σίγουρα θα την φτιάξω νηστήσιμη ή μη... Στα κουλουράκια της Λαμπρής ,όπως τα έλεγε η μανούλα μου,χρησιμοποιώ την συνταγή της.Θα την γράψω και εγώ για να έχουμε ποικιλία... Και εγώ πιστεύω ότι οι συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς μας είναι οι καλύτερες αφού χρησιμοποιούσαν απλά και αγνά υλικά....
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Σάββατο, 31-03-2012, 14:59 | Δημοσίευμα # 107 |
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
| Σωστά Μαρία μου για αυτό μοσχοβολούσε η γειτονιά απο τα μαγειρέματά τους Εσείς στην Κρήτη έχετε παράδοση στα αρτοσκευάσματα και τα κουλουράκια. Θα περιμένω την συνταγή σου Μαράκι μου
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Τρίτη, 03-04-2012, 00:06 | Δημοσίευμα # 108 |
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
| Σήμερα κορίτσια θα σας δώσω μια συνταγή για μελιτίνια. Για την γέμιση θα χρειαστούμε: 1 κιλό ανθότυρο 1 φλυτζάνι αλεύρι μαλακό 5 κρόκους αυγών 1 κιλό ζάχαρη ξύσμα απο 1 πορτοκάλι 1 κ.γ κοφτό μπεικιν Για το φύλλο 1 κιλό αλεύρι σκληρό 1κ.σ. βούτυρο 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι νεράκι όσο πάρει Πλένω το ανθότυρο και το λιώνω στο μύλο ή στην πρέσα για πουρέ.Προσθέτω τα αυγά τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Με τη ζύμη ανοίγω πολύ λεπτό φύλλο.Κόβω με ένα κουπ πάτ σε στρογγυλά φυλλαράκια και βάζω λίγη γέμιση στο κέντρο. Με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας τσιμπάω γύρω γύρω το φυλλαράκι και το γυρνάω προς τα πάνω για να μη μου χυθεί η γέμιση. Μοιάζει με τα κρητικά λυχναράκια αλλά με περισσότερα τσιμπήματα και πολύ λεπτότερο το φύλλο. Ψηνουμε στος 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η γέμιση.Το φύλλο πρέπει να είναι τραγανιστό. Είναι τα μόνα μελιτίνια που έχω φτιάξει και δεν αισθάνομαι καθόλου την γεύση του τυριού. Θα σας συνιστούσα να κάνετε την μισή δόση αρχικά γιατί έχει κάποια διαδικασία η παρασκευή τους
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τρίτη, 03-04-2012, 11:39 | Δημοσίευμα # 109 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| υπεροχα θα ειναι Βιργινία μου Σε ευχαριστούμε Με πρωτη ευκαιρία θα προσπαθησω να τα φτειαξω
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Τρίτη, 03-04-2012, 11:56 | Δημοσίευμα # 110 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Καλημέρα κορίτσια.. Μοιάζουν πολύ με τα λυχναράκια ,μάλλον είναι ίδια συνταγή.Στην Ανατολική Κρήτη, στο Λασίθι,τα φτιάχνουν ακριβώς έτσι Μου αρέσουν πολύ ,δεν έχω φτιάξει ποτέ. Και γιατί να έφτιαχνα αφού η μανούλα μου ,μου τα έστελνε πάντοτε .Είδες Βιργινία μου ;;; Η Ελληνίδα μάνα είναι ΠΑΝΤΑ ΜΑΝΑ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
| |
woman-life | Ημερομηνία: Τετάρτη, 04-04-2012, 11:57 | Δημοσίευμα # 111 |
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
| Κορίτσια μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μοιράζεστε τις συνταγές και τις γνώσεις σας!!! Είστε υπέροχες!!! Σας χαρίζω από ένα κατακόκκινο τριαντάφυλλο για όλα όσα κάνετε!!!
Woman-Life
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Πέμπτη, 05-04-2012, 01:48 | Δημοσίευμα # 112 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Ευχαριστούμε για το υπέροχο κατακόκκινο τριαντάφυλλο Και εμεί σου χαρίζουμε ένα
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Πέμπτη, 05-04-2012, 13:00 | Δημοσίευμα # 113 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| εκτός από τις συνταγές εχουμε λοιπον και τριανταφυλλα Υπέροχα!
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Πέμπτη, 05-04-2012, 18:03 | Δημοσίευμα # 114 |
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
| Μα δεν είναι μια γλύκα αυτό το κορίτσι Για αυτό και εμείς την αγαπάμε
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Πέμπτη, 05-04-2012, 19:10 | Δημοσίευμα # 115 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| ετσι ειναι Εχουμε την καλύτερη
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Παρασκευή, 06-04-2012, 02:44 | Δημοσίευμα # 116 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Ετσι Ράνια μου έχουμε την καλύτερη....
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Δευτέρα, 09-04-2012, 01:08 | Δημοσίευμα # 117 |
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
| Οι λαμπρόπιττες της αξέχαστης γιαγιάς μου Για την ζύμη θα χρειαστούμε 1 κιλό αλεύρι 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ 2 φακελάκια μαγιά ή 40 γρ. φρέσκια λίγο αλάτι. 170 γρ. βούτυρο γάλα όσο πάρει(περίπου 200 γρ.)
Υλικά για την γέμιση 500 γρ. ανθότυρο μισό κουταλάκι σαφράνι διαλυμένο σε λίγο νερό λίγο γάλα μπαχάρι,μοσχοκάρυδο,πιπέρι και αλάτι 1 αυγό 1 κρόκο διαλυμένο με λίγο νερό για επάλειψη Σουσάμι και μαυροσούσαμο
Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό γάλα. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι το μπέικιν το βούτυρο προσθέτοντας το γάλα με την μαγιά τόσο ώστε να μην γίνει μια πολύ σφικτή ζύμη. Τα ζυμώνουμε όλα καλά σκεπάζουμε την λεκάνη και αφήνουμε να ανέβει το ζυμάρι για 1 ώρα. Σε άλλη λεκάνη λιώνουμε το ανθότυρο προσθέτουμε το σαφράνι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Για να γίνει πιο ρευστό το μίγμα ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο γάλα.
Με τη ζύμη κάνουμε μπάλες σε μέγεθος μανταρινιού και ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέτριο φύλλο.Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπ πατ,βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και διπλώνουμε τις άκρες προς το κέντρο χωρίς να κλείσουμε.Να έχουν τετράγωνο σχήμα. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε την γέμιση με τα 2 σουσάμια. Αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Δευτέρα, 23-04-2012, 09:17 | Δημοσίευμα # 118 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| Ειχαμε μιλησει για τη στέβια Λοιπον αποφάσισα να δοκιμασω να φτειαξω ενα κέικ με στεβια ειδικα για τον ανδρα μου που πρεπει να αποφευγει τη ζαχαρη Χρησιμοποίησα 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 200 γρ βιταμ ενα φυσίγγιο βανίλια 3 αυγά και 80 γρ στέβια το εψησα σε 180 βαθμούς ( μικρή φορμίτσα) εγινε πολύ ευχάριστο στη γευση Η δοση στεβιας που εβαλα, νομιζω ειναι καλη για όσους δε θελουν πολύ γλυκεια γευσης. Πιθανον αν το θελει κανεις πιο γλυκο καλο θα ηταν 100 γρ και ισως πανω
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Τρίτη, 24-04-2012, 12:01 | Δημοσίευμα # 119 |
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
| Δεν έχω δοκιμάσει να την βάλω στο κέικ γιατί θα χρειαζόμουν όλο το βάζο.Για μικρή ποσότητα δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα. Μεχρι τώρα την έχω βάλει σε ψητά μήλα,σε κρέμες και γενικά σε γλυκά που θέλουν λιγότερη ποσότητα ζάχαρης.
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Τετάρτη, 25-04-2012, 00:57 | Δημοσίευμα # 120 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Ωραία θα είναι κορίτσια και κυρίως σε έκείνους που δεν μπορούν να τρώνε ζάχαρη.Θα την δώσω Ράνια μου την συνταγή στιε εξαδέλφες και φίλες που έχουν σακχαρο.Πιστεύω να χαρούν γιατί ο πειρασμός του γλυκού είναι μεγάλος...
|
|
| |