Μιλάμε για κρασί
|
|
martzak51 | Ημερομηνία: Παρασκευή, 13-01-2012, 01:09 | Δημοσίευμα # 31 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Ολες θα μας κάνει εξπέρ όχι μόνο στα κρασιά αλλά και σε άλλα θέματα....
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Κυριακή, 15-01-2012, 17:29 | Δημοσίευμα # 32 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| κορίτσια νομίζω ότι έχουμε μέρες να ασχοληθούμε με τα κρασιά ηρθε η σειρά για τα αγαπημένα κόκκινα ας αρχίσουμε από το Αγιωργήτικο τη μαύρη Νεμεάτικη ποικιλία που είναι καθαρά ελληνική. Εκτός από τη Νεμέα συναντάται και σε αλλες Πελοποννησιακές πόλεις, αλλά και στη Στερεά Ελλάδα, Ευβοια και Θεσσαλία. Το όνομα του κρασιού προήλθε από ένα μικρό ομώνυμο χωριό κοντά στη Νεμέα και λένε ότι το βελούδινο αυτό κρασί με έντονο ρουμπινί χρώμα και ωραίο άρωμα φρούτων του δάσους, είναι ο αρχαίος φλιάσιος οίνος που έπινε ο Αγαμέμνονας Δοκιμάστε τα ΟΠΑΠ Νεμέας (ονομασίας προέλευσης) που για να πα΄ρουν την ονομασία αυτή πρέπει να έχουν υποστεί παλαίωση σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον ένα χρόνο Θα συνοδεύσουμε ωραιότατα τα κρεατικά μας κυρίως το μοσχάρι είτε μαγειρευτό είτε στη σχάρα , καθώς και πολλά τυριά
Τελευταία επεξεργασία από Ρανια - Κυριακή, 15-01-2012, 17:31 |
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Δευτέρα, 16-01-2012, 00:25 | Δημοσίευμα # 33 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Ολα αυτά τα κρασιά τα έχεις δοκιμάσει Ράνια;;;Αλλα τι ρωτώ ....αφού είσαι γνώστης πάντων.....
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Δευτέρα, 16-01-2012, 10:48 | Δημοσίευμα # 34 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| καλημέρα Μαράκι και όσες τυχαινει ναναι μέσα Μαρία μου για όσα γραφω τα έχω δοκιμάσει Εξάλλου φαινονται και κάποιες προτιμήσεις μου δεν μπορώ να το κρύψω! ούτε ειδήμων είμαι ούτε σπουδασμένη γευσιγνώστης απλά εραστής του καλού κρασιού και της γεύσης. Ο παππούς μου με καταγωγή από χωριό κοντά στη Νεμέα κι ετσι νωρίς πήραμε την κουλτούρα του καλού κρασιού. (η αγάπη στο αγιωργήτικο ανάγεται από πολύ παλιά) Επιπλέον έζησα πολλά χρόνια στη Γαλλία όπου η κουλτούρα του κρασιού είναι επιστήμη.Ακόμα και στην Ιταλία επισκέφθηκα υπόγειες κάβες στην Τοσκάνη και γεύθηκα υπέροχα κρασιά
Τελευταία επεξεργασία από Ρανια - Δευτέρα, 16-01-2012, 10:49 |
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τρίτη, 17-01-2012, 17:38 | Δημοσίευμα # 35 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| Μετά το Αιγιωργήτικο άλλο αγαπημένο το ξινόμαυρο και δικαιολογημένα γιατί αυτα τα δυό είναι οι πιο ευγενείς ελληνικές ποικιίες . Το ξινόμαυρο καλλιεργείται στη Βόρεια Ελλάδα, Νάουσα, Γουμένισσα, Αμύνταιο, Ραψάνη κλπ Το ξινόμαυρο έχει πιο αισθητή γεύση απο τανίνες από ο,τι το αιγιωργήτικο που η γεύση του είναι πιο ήπια. Ετσι συνοδεύει ωραιότατα πιάτα με κυνήγι, με κρέατα κοκκινιστά Είναι κρασί με προσωπικότητα και δυνατά αρώματα φρούτων και βοτάνων
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Τετάρτη, 18-01-2012, 00:55 | Δημοσίευμα # 36 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Το αιγιωργίτικο αρέσει και σε μένα....Αν σου πώ ότι ποτέ πρίν δεν κοίταζα τι κρασί είναι θα με πιστέψεις;;;Τώρα με σένα άρχισα να ψάχνω....μη γελάς Ράνια μου...Σήμερα είδα ένα ντοκιμαντέρ σε κάποιο τοπικό κανάλι με θέμα την ποιότητα και παραγωγή κρασιού σε οινοπαραγωγικές περιοχές της Γερμανίας...Δεν σας κρύβω ότι μαγεύτηκα με όλη την διαδικασία ,από το φύτεμα του αμπελιού μέχρι την παραγωγή και δοκιμή του κρασιού....Επι 2 ώρες δεν κουνήθηκα,σπάνιο για μένα.....
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τετάρτη, 18-01-2012, 12:44 | Δημοσίευμα # 37 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| α! είδες Μαρία μου καμιά φορά χρειάζεται κανείς ένα απλό σκουντηματάκι για να ανοιξει μια πόρτα. Μ'αρέσει πολύ να μοιράζομαι πράγματα που μου αρέσουν, κι εσύ έχεις έναν ενθουσιασμό που Μαρία μου είναι μεταδοτικός, επίσης είσαι πολύ επικοινωνιακός άνθρωπος κάτι που έχουμε όλοι μας ανάγκη
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Παρασκευή, 20-01-2012, 13:12 | Δημοσίευμα # 38 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| Μιλώντας για κόκκινο κρασί έρχεται στο μυαλό μας τί άλλο το Μπορντώ η πόλη των διάσημων κρασιών (80% των κρασιών του είναι κόκκινα) Από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία ήταν γνωστά τα κρασιά του Μπορντώ Η καλύτερη ποικιλία του είναι το Cabernet Sauvignon που το βρίσκουμε πια σε όλες τις οινοπαραγωγικές χώρες και στην Έλλάδα καλλιεργείται εδώ και 30 χρόνια Εχει πού ενδιαφέρουσα γεύση με αρωμα που κινείται από φρούτα του δάσους έως σοκολατα, βανίλια κλπ Εχει τη δυνατότητα παλαίωσης μέσα σε δρύινα βαρέλια Μια άλλη ξεχωριστή ποικιλία είναι το Merlot που συχνά συνδυαζεται με το Cabernet Sauvignon Το Merlot δίνει κρασιά με απαλή βελούδινη γεύση Ενας συνδυασμος των 2 ποικιλιών με την ποικιλία cabernet franc μας δίνει κρασιά με την επωνυμία Saint Emilion από την ομώνυμη περιοχή του Μπορντώ
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Παρασκευή, 20-01-2012, 15:55 | Δημοσίευμα # 39 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Ευχαριστώ Ράνια μου για τα καλά σου λόγια και εγώ χαίρομαι να μοιράζομαι και να μαθαίνω πράγματα....Ειλικρινά μαγεύτηκα με όσα είδα,άκουσα,έμαθα στο ντοκιμαντέρ για τα κρασιά ....!!!!!!!!!!!Ναι ένα απλό σκούντημα χρειάζεται για να ανοίξει ή να κλείσει μία πόρτα ,σε κάτι που τον κοιμίζει... Γηράσκων αεί διδασκόμενος.....όπως έλεγαν οι αρχαίοι και πάντα ΕΠΙΚΑΙΡΟΙ ημών πρόγονοι
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Παρασκευή, 20-01-2012, 18:24 | Δημοσίευμα # 40 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| εκεί στη Μακεδονία έχετε πολλά ωραία κρασιά Μπορεί κάποια στιγμή να σου δοθεί η ευκαιρία να επισκεφθείς κανένα οινοποιείο να δεις από κοντά
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Σάββατο, 21-01-2012, 00:54 | Δημοσίευμα # 41 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Είχα πάει το καλοκαίρι στην Σαντορίνη σε οινοποιείο αλλά τότε δεν πρόσεχα και πολλά πράγματα...Τώρα όμως;;;;;χαχαχαχαχα
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Σάββατο, 21-01-2012, 13:13 | Δημοσίευμα # 42 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| Μαρία σε θέλω και στην Κρήτη να πας να δεις τα οινοποιεία Αρχανες ωραίο κρασί!!!!
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Σάββατο, 21-01-2012, 17:08 | Δημοσίευμα # 43 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Eχω πάει και στις Αρχάνες Ράνια μου ,παλαιότερα,αλλά όπως σου ειπα απλώς κοίταζα.....Τώρα μας έμαθες αρκετά πράγματα και κυρίως έχεις κεντρίσει το ενδιαφέρον μας στο τομέα ΚΡΑΣΙΑ
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Κυριακή, 22-01-2012, 01:18 | Δημοσίευμα # 44 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
|
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Κυριακή, 22-01-2012, 17:04 | Δημοσίευμα # 45 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Kορίτσια ενα ποτηράκι κρασάκι για την παρέα μας Στην υγειά μας
|
|
| |