Το δικό μας "Βιβλίο Συνταγών"
|
|
martzak51 | Ημερομηνία: Πέμπτη, 15-03-2012, 01:28 | Δημοσίευμα # 76 |
Ασημένιο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1235
| Ολες μας λοιπόν κορίτσια έχουμε μία μεγάλη που είναι η σοκολάτα Αλήθεια ποιός θα μπορούσε να αντισταθεί σε αυτόν τον πειρασμό; Πράγματι Βιργινία μου η Θεσσαλονίκη είναι μοναδική στην γαστρονομία και την ζαχαροπλαστική.....Αχ αυτά τα μαζεδάκια της ...Αμ η μπουγάτσα της;;; Α ωραία Βιργινία μου τα γκότζι μπέρι θα τα βρίσκω πολύ εύκολα αφού αυτά τα καταστήματα ,τα εν καρπώ ,βρίσκονται σχεδόν σε κάθε γειτονιά της πόλης. :). Τώρα που είναι νηστεία Ράνια μου αντί για κρέμα γάλακτος ρίχνουμε λίγο καλαμποκέλαιο στην λιωμένη κουβερτούρα και βουτάμε τα αμύγδαλα Στο Ρέθυμνο αυτού του είδους τα σοκολατάκια τα λένε βραχάκια,ενώ στην Θεσσαλονίκη ανώμαλα.Οποιο και να είναι το όνομά τους είναι γλύκα
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Πέμπτη, 15-03-2012, 10:40 | Δημοσίευμα # 77 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| μπραβο Μαρια μου καλαμποκελαιο λοιπον
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Παρασκευή, 16-03-2012, 01:13 | Δημοσίευμα # 78 |
Ασημένιο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1235
| Το μυστικό μου το είπε ένας εξάδελφός μου ζαχαροπλάστης .Το καλαμποκέλαιο δίνει και μία ωραία όψη στα σοκολατάκια.
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Παρασκευή, 16-03-2012, 02:12 | Δημοσίευμα # 79 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| γιατι λοιπον να μην το χρησιμοποιουμε και στα μη νηστησιμα ? Αλλη ερωτηση η πεθερα μου κανοντας μαγιονεζα εβαζε παντα καλαμποκελαιο. Εσεις τι βαζετε?
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Σάββατο, 17-03-2012, 02:57 | Δημοσίευμα # 80 |
Ασημένιο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1235
| Σπάνια πλέον φτιάχνω μαγιονέζα Ράνια μου γιατί σε μένα προσωπικά δεν αρέσει πολύ.Οταν όμως ήταν μαζεμένη η οικογένεια χρησιμοποιούσα ελαιόλαδο δικής μας παραγωγής.Είχαμε ένα λιόφυτο(ελαιώνα)που έβγαζε καταπληκτικό λάδι...Οταν πέθανε ο πατέρας μου ρήμαξε,εμεις Θεσσαλονίκη τα αδέλφια μου τις δουλειές τους και....Τώρα ομως χρησιμοποιώ σε τέτοιες περιπτώσεις και σε γλυκά μισο καλαμποκέλαιο-μισό ελαιόλαδο αρκεί να είναι ελαφρύ.
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Σάββατο, 17-03-2012, 21:43 | Δημοσίευμα # 81 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| Ισως ειναι καλυτερα οπως λες Μαρια μου μισο ελαιολαδο μισο καλαμποκελαιο Κοριτσια εφτειαξα κολλυβα Ειχα παρα πολλά χρονια να φτειαξω και σχεδον ειχα ξεχασει. Αλλα αποφασισα εφετος να τα ετοιμασω εγω για τα 2 χρονια της πεθερας μου Εψαξα συνταγες, ρωτησα και τελικα εκανα μια δική μου εκδοχη Εγιναν πολυ νοστιμα και ευχαριστηθηκα που στην προετοιμασια μελετούσα, μνημονευα και ακουγα και λειτουργια. Εχθες ετοιμασα το στάρι (μουλιασμα , βρασιμο, στεγνωμα σε πετσετα ολη νυχτα ) και προετοιμασια των αλλων υλικών (κοψιμο των ξηρων καρπών, τριψιμο του αφρατου στραγαλιου, μυρωδικα κλπ) Το πρωι σηκώθηκα εκανα το ανακατεμα των υλικών και εστρωσα επανω την αχνη και εκανα το στολισμό με τα αμυγδαλα και ασημενια κουφετακια. Για μενα ηταν ένα ξεχωριστό μνημόσυνο
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Σάββατο, 17-03-2012, 22:13 | Δημοσίευμα # 82 |
Λαμπερό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 509
| Κορίτσια εγω την φτιάχνω μόνο με ελαιόλαδο και γίνεται το ίδιο καλή.Φτάνει μόνο να είναι έξτρα παρθένο και χωρίς οξύτητα.
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Κυριακή, 18-03-2012, 01:25 | Δημοσίευμα # 83 |
Ασημένιο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1235
| Εκανες ήδη το καλύτερο μνημόσυνο στην πεθερά σου Ράνια μου....με συγκίνησες Ολη αυτή η διαδικασία με προσευχή και θεία λειτουργία...!!!!!!!!!!!!! Καλό Παράδεισο να έχει και εσείς να είστε καλά να την θυμάστε...
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Κυριακή, 18-03-2012, 17:21 | Δημοσίευμα # 84 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| ευχαριστώ καλή μου Μαρία Ετσι το νοιωθω όχι σαν μια τυπική διαδικασία, αλλά πιο πολυ σαν τελετουργικό με πολλή σκέψη και ενέργεια
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Δευτέρα, 19-03-2012, 01:58 | Δημοσίευμα # 85 |
Ασημένιο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1235
| Ετσι είναι Ράνια μου......Και μόνο ότι έκανες όλα αυτά για την πεθερά σου επιβεβαιώνει ότι είσαι ξεχωριστή Χαίρομαι πολύ που είμαστε φιλες,πάρα πολύ. Δεν χρειάζεται να γνωρίσεις κάποιον από κοντά για να καταλάβεις τι άνθρωπος είναι
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Δευτέρα, 19-03-2012, 13:09 | Δημοσίευμα # 86 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| Νασαι καλα Μαρια μου Κι εγω χαιρομαι που γνωριστήκαμε , το εννοώ, καμιά φορά κανείς γνωρίζεται βαθύτερα έστω και όχι δια ζώσης Κάθε ανθρωπος ειναι ξεχωριστος, εκεί εγκειται κι η γοητεια της επικοινωνίας και η πρόκληση της δημιουργία των ανθρώπινων σχέσεων. Η ύπαρξή μας οφείλεται στην ύπαρξη του πλησίον μας, αν είμαστε μόνοι στην έρημο δε θα είμαστε αυτοί που είμαστε Μέσα από τον άλλον μαθαίνουμε τον εαυτό μας
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Δευτέρα, 19-03-2012, 14:01 | Δημοσίευμα # 87 |
Ασημένιο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1235
| Το ίδιο πιστεύω και εγώ Ράνια μου....
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Τρίτη, 20-03-2012, 00:38 | Δημοσίευμα # 88 |
Ασημένιο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1235
| Να γράψουμε ενα νηστήσιμο γλυκό κορίτσια για τις ημέρες της νηστείας .Στα παιδιά μου αρέσει πάρα πολύ αλλά και σε μένα ΣΑΜΑΛΙ 1 κούπα πορτοκαλόζουμο 2.1/3 κούπες σιμιγδάλι ψιλό 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό. 1 κούπα νερό 1 κούπα ζάχαρι 1 κουταλάκι σόδα 1 μπεϊκιν 1/2 κουταλάκι αμμωνία (την διαλύουμε στο πορτοκαλόζουμο) 1/2 κουταλάκι μαστίχα 2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού αμυγδαλα χοντροκοπανισμένα. ΣΙΡΟΠΙ 2 κούπες ζάχαρι 1.1/2 κούπες νερό μισό λεμόνι. χοντροκοπανισμένα αμύγδαλα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ,περίπου 1 ώρα,μέχρι να ροδίσει τα γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Φτιάχνουμε και το σιρόπι και περιχύνουμε το γλυκό.Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα ,αν θέλουμε.
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Τρίτη, 20-03-2012, 00:49 | Δημοσίευμα # 89 |
Λαμπερό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 509
| Μαρία μου ο άντρας μου σε ευχαριστεί ιδιαιτέρως γιατί είναι το αγαπημένο του γλυκό απο παιδί. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει σάμαλι και να μην φάει. Μαράκι θα βάλουμε και μέσα αμύγδαλα ή μόνο απο πάνω;
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τρίτη, 20-03-2012, 09:47 | Δημοσίευμα # 90 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| ευχαριστω κι εγω Μαρια Σιγουρα θα την κανω Θυμαμαι παλαιοτερα η μαμα μου εβαζε αμμωνια σε γλυκα Πρεπει να δω από που θα βρω Αραγε φαρμακειο ή σε μαγαζι μπαχαρικων?
|
|
| |