Η πρώτη παγκόσμια έρευνα της περιεκτικότητας σε παρασιτοκτόνα των αναψυκτικών και χυμών που βασίζονται σε φρούτα, έδειξε ότι σε αρκετές χώρες υπάρχουν σχετικά υψηλά επίπεδα, ειδικά στη Βρετανία και την Ισπανία.
Η μελέτη επισημαίνει ότι ναι μεν υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί που περιορίζουν τα επίπεδα των παρασιτοκτόνων στα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και το πόσιμο νερό, όμως οι ρυθμιστικές Αρχές έχουν δείξει λιγότερη προσοχή στην παρουσία παρασιτοκτόνων στα αναψυκτικά με βάση τα φρούτα.