Τρίτη
28-06-2022
17:57
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Διακόσμηση
Φυτά και ζώα
Η καλή Νοικοκυρά
Χρήμα, αγορά, οικονομία
Κατασκευές βήμα-βήμα

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Σπίτι - Διακόσμηση » Διακόσμηση

Decor με κουρτίνες και χωρίς– 20 ιδέες
Η διακόσμηση εσωτερικού χώρου είναι μια διαδικασία τόσο συναρπαστική που πολλές φορές δυσκολεύεσαι να σταματήσεις. Νιώθεις άσβεστη δίψα για αλλαγές ενώ βομβαρδίζεσαι από διάφορες ιδέες.

1. Δυσκολεύεστε να επιλέξετε το κατάλληλο ύφασμα για τις κουρτίνες; Τα θέλετε όλα μαζί; Κανένα πρόβλημα, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σας αποτρέψει από τη χρήση πολλών υφασμάτων με διαφορετικά σχέδια. Το βασικό είναι να υπάρχει κάτι κοινό μεταξύ αυτών και τότε θα ταιριάξουν αρμονικά. Στη πρώτη μας φωτογραφία ο συνδετικός κρίκος έγινε η ασπρόμαυρη γκάμα στην οποία χρησιμοποιήθηκαν υφάσματα φιλανδικής εταιρείας Marimekko.

2. Παρκαρισμένα αμάξια το ένα δίπλα στο άλλο, τρελαμένοι οδηγοί στην απέναντι εθνική, τοίχοι διπλανών οικοδομών – δεν έχετε καμία όρεξη να βλέπετε από το παράθυρο και να "χαίρεστε" τέτοιες ομορφιές. Και σ' αυτό το σημείο έρχονται να μας σώσουν στόρια-ρολλοκουρτίνες με μεγάλα flower-prints σχέδια. Η ωραία θέα είναι εγγυημένη όλο το εικοσιτετράωρο.

1. 2.


3-4. Το ιδιωτικό σπίτι, μάλλον η μονοκατοικία είναι βολική από την άποψη ότι μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος, το σχήμα και τη διάταξη των παραθύρων όπως θέλετε εσείς. Είναι αμαρτία να μην εκμεταλλευτείτε τέτοια ευκαιρία. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τον κανόνα εγγυάται ένα ασυνήθιστο και πρωτότυπο αποτέλεσμα. Οι κουρτίνες, προφανώς, δεν χρειάζονται, αλλά η υπέροχη θέα και το κατάλληλο χρώμα κουφωμάτων είναι απαραίτητα. Χωρίς αυτά δε θα υπάρξει καλό αποτέλεσμα.

3. 4.


5-8. Στις θερμές χώρες, όπως και στην Ελλάδα, μια από τις πιο δημοφιλές επιλογές διακόσμησης παραθύρων (αλλά και απαραίτητο αξεσουάρ) είναι τα παντζούρια. Εκμεταλλευτείτε σωστά αυτό το απαραίτητο για την χώρα μας αξεσουάρ. Τα παντζούρια "φιλτράρουν" το φως και δημιουργείται μια γλυκιά και οικία ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα μας βοηθάνε να ξεχάσουμε το βαρετό πλύσιμο, σιδέρωμα και κρέμασμα των κουρτινών. Παρόμοιο αποτέλεσμα μπορείτε να πετύχετε εάν χρησιμοποιήσετε στα παράθυρα περσίδες. Αυτή δεν είναι η τελευταία επιλογή. Για παράδειγμα χρησιμοποιήστε παντζούρια δίφυλλα ταμπλαδωτά ή ραμποτέ διακοσμημένα με διάφορα σχέδια. Ή τα κλασικά που αφήνουν το φως να περνά μέσα στο δωμάτιο, συνοδευόμενα από βαριές βελούδινες κουρτίνες και "πλούσιο" επιχρυσωμένο γείσο. Στις μέρες μας, κανένας πια συνδυασμός, δε θεωρείται παράλογος.

5. 6.

7. 8.


9. Το παραθυράκι του μπάνιου – σίγουρα πολύ βολικό αλλά μάλλον κανένας ιδιοκτήτης αυτού του "θαύματος" δε θα ήθελε να κάνει μπάνιο μπροστά στα μάτια των γειτόνων. Γι' αυτό εδώ δεν μπορούμε χωρίς κουρτίνα. Το βασικότερο είναι, το επιλεγμένο ύφασμα, να αφήνει το φως να διαπερνά γιατί το να κάνεις ντους στο φως του ήλιου είναι σκέτη απόλαυση. Η πιο ιδανική επιλογή είναι κάποιο δαντελωτό ή ένα λεπτό βαμβακερό ύφασμα διακοσμημένο με κεντήματα και γιατί όχι και με πούλιες.

10. Τεράστια, από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα, παράθυρα συν υπέροχη θέα. Ο συνδυασμός αυτός δεν χρειάζεται καμία απολύτως διακόσμηση. Γι' αυτό, αντί για υφάσματα με σχέδια που αποσπάνε την προσοχή, χρησιμοποιείστε περσίδες σε ουδέτερο χρώμα και από λεπτό υλικό. Αυτές θα σας βοηθήσουν να ρυθμίζετε την ποσότητα του φωτός που θα εισβάλει στο δωμάτιο.

9. 10.


11-12. Αν αρνείστε τις κουρτίνες αυτό δε σημαίνει ότι απαρνείστε και από την προσωπική και την ιδιωτική σας ζωή. Απλώς κολλήστε ειδικά αυτοκόλλητα με διακριτικά σχέδια πάνω στα τζάμια. Τέτοιου είδους διακόσμηση παραθύρων δε θα αποτελέσει εμπόδιο για το ηλιακό φως αλλά όμως θα γίνει τέλειος φύλακας της ιδιωτικής σας ζωής η οποία θα μείνει μακριά από ξένα βλέμματα. Τα σχέδια στα αυτοκόλλητα μπορούν να είναι όσο ελεύθερα (πχ. λουλούδια) άλλο τόσο και αυστηρά (πχ. γεωμετρικά σχήματα) ή και να μιμείται ψηφιδωτό.

11. 12.


13-14. Όμορφα παράθυρα – ένα από τα πιο συναισθηματικά φορτισμένα στοιχεία του εσωτερικού χώρου. Εάν είστε ιδιοκτήτης παραθύρων με κάσα παλαιού τύπου, μην βιάζεστε να τα αλλάξετε με καινούρια κουφώματα διότι σίγουρα δε θα μπορέσετε να έχετε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που έχετε τώρα κι αφήστε τους πωλητές να λένε τα δικά τους. Καλύτερα ξοδέψτε αυτά τα χρήματά σας για αναπαλαίωση και αποκατάσταση και δε θα το μετανιώσετε. Τέτοιο παράθυρο (που λυπάσαι να το κρύψεις πίσω από κουρτίνες) είναι τέλειο διακοσμητικό στοιχείο και για μοντέρνο αλλά και για παραδοσιακό εσωτερικό χώρο.

13. 14.


15-16. Ο χώρος δίπλα στα παράθυρα, δεν στερείται φυσικού φωτός και, συνεπώς, είναι κατάλληλο για τη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου ή ενός χώρου ανάγνωσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετηθεί ένας πάγκος ή μερικά σκαμπό καλυμμένα με ένα όμορφο στρώμα ή μαξιλάρια. Μια άλλη επιλογή είναι να μετατρέψετε το περβάζι σε "παγκάκι" αλλά θα πρέπει να το μεγαλώσετε και να το κάνετε να αντέχει τα βάρη.

15. 16.


17-18. Οι περσίδες, όπως στις παρακάτω φωτογραφίες, κλείνουν μόνο το μισό παράθυρο, δηλαδή εκείνα τα συγκεκριμένα σημεία ώστε να μπορούν να κρύβουν την ιδιωτική σας ζωή από ξένα μάτια. Έχετε όμως κι άλλη μια δυνατότητα να αυξήσετε την περιέργεια των γειτόνων σας αν επιλέξετε κουρτίνες ή περσίδες σε έντονα χρώματα και τότε αυτοί σίγουρα θα εκπλαγούν από το θάρρος σας.

17. 18.


19. Η συγκεκριμένη κουρτίνα θυμίζει τα κλασικά ρωμαϊκά υφάσματα μόνο που είναι φτιαγμένη με πολύ πιο απλό τρόπο. Το κόντεμα (μάζεμα) γίνεται με τη βοήθεια μερικών επιπλέον κρίκων ή κουμπότρυπων τοποθετημένων κατά το μήκος του κάτω άκρου. Αντί για γείσο χρησιμοποιούνται αγκιστράκια. Ωστόσο, η χρήση τέτοιου είδους κουρτινών είναι περιορισμένη. Ταιριάζουν μόνο για παράθυρα που βρίσκονται αρκετά χαμηλά, ειδάλλως θα είναι δύσκολο το "μάζεμα" των κουρτινών.

20. Τέτοιες κουρτίνες μπορείτε να φτιάξετε με τα χέρια σας. Ως βάση χρησιμοποιείται γερή πετονιά πάνω στην οποία τοποθετούνται διάφορα μικροαντικείμενα: πλαστικά φυτά και λουλούδια, καλαμάκια, χάντρες κλπ. Αυτή είναι μια τέλεια επιλογή για χώρους που έχουν έλλειψη ηλιακού φωτός, διότι μια τέτοια κατασκευή δε θα γίνει σοβαρό εμπόδιο για τις ηλιαχτίδες.

19. 20.


© Woman-Life

Κατηγορία: Διακόσμηση | Έγραψε: woman-life (28-06-2009) | Το διάβασαν: 38697

Άλλα άρθρα με θέμα διακόσμηση, νοικοκυριό:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2022 - Site managed by uCoz
  website stats