Σάββατο
22-01-2022
01:59
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Μόδα και Τάσεις
Στυλ και Image
Μακιγιάζ και άρωμα
Ομορφιά - Βήμα βήμα
Ομορφιά και περιποίηση

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Μόδα - Ομορφιά » Μακιγιάζ και άρωμα

Πινέλα για μακιγιάζ
Πινέλα, σφουγγαράκια, βουρτσάκια, εργαλεία κλπ. Κάθε “καλλιτέχνης του μακιγιάζ” έχει τόσα εργαλεία και πινέλα όσα και καλλυντικά. Είτε εργάζεται στο θεατρικό μακιγιάζ είτε στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση ή στο μακιγιάζ για παρουσιάσεις και φωτογραφίσεις μόδας, είτε στο απλό καθημερινό μακιγιάζ, ο επαγγελματίας ξέρει πως χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία είναι εντελώς αδύνατο να πετύχει αποτελέσματα επιθυμητής τελειότητας.
Πολλές γυναίκες δεν έχουν ακόμα εξοικειωθεί με πολλά εργαλεία του μακιγιάζ και συχνά αναρωτιούνται αν όντως χρειάζονται τόσα πολλά διαφορετικά πινέλα. Η απάντηση είναι μία: πηγαίνετε στην κουζίνα σας και ανοίξτε το συρτάρι με τα μαχαιροπίρουνα. Σας είναι απαραίτητα όλα τα είδη των μαχαιριών; Φυσικά, γιατί είναι αδύνατο να κόψετε την μπριζόλα με το μαχαίρι βουτύρου, ή να κάνετε φέτες το ψωμί με το μαχαίρι του φρούτου. Το ίδιο συμβαίνει και με τα πινέλα των καλλυντικών. Το καθένα παίζει το ρόλο του κι έχει σχεδιαστεί για μια ειδική δουλειά.

Τα είδη των πινέλων του μακιγιάζ

Το λεπτό πινέλο για το άι-λάινερ (φ.1)
Το ιδιαίτερα λεπτό πινέλο για το άι-λάινερ είναι φτιαγμένο από την πολύ ελαστική τρίχα αντιλόπης. Χρησιμοποιείται πάνω από την μολυβιά του άι-λαινερ για να διαχύσουμε το χρώμα μέχρι να γίνει λεπτή, ανεπαίσθητη γραμμή. Τραβάμε μια γραμμή και στα δύο βλέφαρα, στο πάνω και στο κάτω, με ένα μολύβι κολ και χρησιμοποιούμε το πινέλο για να “σβήσουμε” την αντίθεση που δημιουργεί η γραμμή με το δέρμα.

Το λεπτό πινέλο του άι-λάινερ έχει πολλές ακόμα χρήσεις. Οι επαγγελματίες μακιγιέρ μας δίνουν μερικές συμβουλές για το που αλλού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο πινέλο:

 • Σήμερα οι σκιές για τα μάτια κατασκευάζονται σε άπειρα χρώματα. Αυτήν την ατέλειωτη παλέτα χρωμάτων μπορούμε να την αξιοποιήσουμε και σαν άι-λάινερ. Πολλές σκιές σε μορφή κομπάκτ (πεπιεσμένης πούδρας) αν αναμιχθούν με λίγο νερό γίνονται θαυμάσια άι-λάινερ. Επομένως φτιάξτε ένα τέτοιο μείγμα και απλώστε το με τη βοήθεια του εν λόγο πινέλου. Σήμερα τα κομπάκτ είναι τόσο σταθερά στο στρώσιμο, ώστε συχνά δε χρειάζεται να τ' αναμίξουμε με νερό για να γίνουν άι-λάινερ. Ακόμα και στεγνά, με το λεπτό, κατάλληλο πινέλο επιτελούν το διπλό τους ρόλο.
 • Το πινέλο του άι-λάινερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σκεπάσει ρυτίδες και γραμμές στο πρόσωπο όταν βάζουμε μ' αυτό τα κατάλληλα προϊόντα, υγρά ή σε μορφή κρέμας.
 • Το λεπτό πινέλο είναι ιδανικό για τις βλεφαρίδες. Η μάσκαρα δε φτάνει σχεδόν ποτέ στη ρίζα τους και το μειονέκτημα αυτό είναι περισσότερο φανερό στις ξανθιές γυναίκες. Επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το λεπτό πινέλο για να βάψετε τη βάση των βλεφαρίδων με μάσκαρα.

  Το πινέλο του άι-λάινερ (φ.2)
  Κι αυτό είναι καμωμένο από ελαστική τρίχα αντιλόπης, είναι όμως περίπου τρεις φορές παχύτερο από το λεπτό πινέλο του άι-λάινερ. Όταν βραχεί, γίνεται στην άκρη μυτερό. Χρησιμοποιείται όπως το πρώτο, όμως τραβάει πιο αδρές γραμμές όπου χρειάζονται.
  Βοηθάει επίσης στο στρώσιμο του κραγιόν γιατί είναι λεπτότερο από τα πινέλα χειλιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει το λεπτό περίγραμμα στα χείλη και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τις γωνιές του στόματος.

  Πινέλο για τις σκιές των ματιών (φ.3)
  Είναι αρκετά ελαστικό και το πολύ 3-4 χιλιοστά πλατιά. Οι τρίχες του πινέλου είναι κομμένες λοξά, έτσι που τα άκρα του να μπορούν να φτάσουν τη γωνιά του ματιού. Ένα καλό πινέλο δεν πρέπει να είναι πολύ πλατύ. Παρ' όλο που η επίπεδη επιφάνειά του βοηθάει στο στρώσιμο των χρωμάτων, το πινέλο αυτό χρησιμοποιείται κυρίως για να βάζουμε τη σκιά στο μάτι – ιδιαίτερα στο πάνω βλέφαρο και στο δέρμα της κόγχης του ματιού κάτω από τα φρύδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο αυτό πινέλο για πολλές αποχρώσεις αν το καθαρίζετε πριν από το επόμενο χρώμα, σκουπίζοντάς το μ' ένα χαρτομάντιλο. Αν μείνει βρόμικο τα χρώματα θα ανακατευτούν. Δεν είναι απαραίτητο, όμως θα άξιζε ίσως τον κόπο να έχετε δύο τέτοια πινέλα, ένα για τις ανοιχτόχρωμες σκιές κι ένα για τις σκούρες.
  Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τα πινέλα των σκιών μόνο όταν έχετε κομπάκτ. Αν όμως προτιμάτε τις υγρές σκιές τότε το σφουγγάρι είναι περισσότερο κατάλληλο για την υφή τους.

  Μεγάλα και μικρά πινέλα σκιάς (φ.4-5)
  Τα πινέλα για τις σκιές είναι φτιαγμένα από μαλακές και εύκαμπτες τρίχες και ανοίγουν σαν βεντάλια στην άκρη τους.
  Χρησιμεύουν κυρίως για το στρώσιμο των χρωμάτων γι' αυτό είναι και τόσο εύκαμπτα. Είναι τα πινέλα που θα σας επιτρέψουν να στρώσετε το χρώμα και να το κάνετε όσο έντονο θέλετε. Και το μικρό και το μεγάλο πινέλο σκιάς κάνουν την ίδια εργασία. Χρησιμεύουν για να κάνουν περίγραμμα και για να τονίσουν ορισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου όπως η μύτη, το σαγόνι, τα μάγουλα και η περιοχή γύρω από τα μάτια, ενώ το μεγάλο θα σκιάσει μεγαλύτερες επιφάνειες στο πρόσωπο. Συνήθως, το μεγαλύτερο πινέλο χρησιμοποιείται όταν τονίζουμε την περιοχή αμέσως κάτω από το φρύδι.

  Το χνουδωτό πινέλο (φ.6)
  Είναι φτιαγμένο από εξαιρετικά μαλακή και εύκαμπτη τρίχα. Έχει το ίδιο σχήμα με τα πινέλα σκιάς. Το χρησιμοποιούμε τελευταίο για να βάλουμε την ημιδιαφανή πούδρα στην περιοχή των ματιών ώστε να σταθεροποιήσουμε το μακιγιάζ. Το χνουδωτό πινέλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε μικρή επιφάνεια του προσώπου που χρειάζεται να πουδραριστεί. Η απαλότητα της τρίχας του επιτρέπει να γλιστράει στο πρόσωπο χωρίς να χαλάει τις σκιές και το κομπάκτ.

  Μπαστουνάκι με σφουγγάρι (φ.7)
  Είναι φτιαγμένα από απαλό συνθετικό σφουγγάρι, εξαιρετικής ποιότητας. Χρησιμοποιούνται για το στρώσιμο της σκιάς των ματιών σε μορφή υγρή ή κρέμας. Μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν για σβήσιμο. Τραβάτε μια γραμμή χρωματιστή είτε με τη σκιά είτε με μολύβι ματιών και μετά τη σβήνετε σχεδόν τελείως με το μπαστουνάκι. Η σκιά που έμεινε δημιουργεί μια αίσθηση βάθους και τονίζει το μάτι.
  Το μπαστουνάκι με το σφουγγάρι είναι το κατάλληλο εργαλείο για να διορθώσουμε κάθε μικρό λάθος στο μακιγιάζ, όπως η περίσσια μάσκαρα. Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να σκουπίσετε τη σκιά των ματιών που έχει ξεφύγει στην περιοχή κάτω από το μάτι. Όταν έχετε τελειώσει το μακιγιάζ των ματιών κάντε ένα βήμα πίσω, εξετάστε προσεκτικά το αποτέλεσμα και με το μπαστουνάκι ισορροπήστε την ένταση των χρωμάτων, έτσι ώστε και τα δύο μάτια να μην παρουσιάζουν καμία διαφορά μεταξύ τους.
  Χρησιμοποιήστε το μπαστουνάκι για να τοποθετήσετε τα καλλυντικά που κρύβουν τα ελαττώματα κάτω από τα μάτια και για να σκεπάσετε με τις κατάλληλες κρέμες τις ατέλειες του προσώπου.

  Σφουγγαράκια λίγων χρήσεων (φ.8)
  Είναι όμοια με τα μπαστουνάκια με τη διαφορά ότι, όπως φαίνεται και από το όνομά τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μερικές φορές και να πεταχτούν. Θα σας φανούν πολύτιμα. Από άποψη υγιεινής είναι ιδεώδη γιατί με την περιορισμένη χρήση τους αποφεύγουμε τις μολύνσεις στα μάτια.
  Όλα όσα μπορείτε να κάνετε με τα μπαστουνάκια γίνονται και με τα αντίστοιχα σφουγγαράκια λίγων χρήσεων. Η διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι τα δεύτερα είναι αρκετά οικονομικά κι όταν λερώνονται τα πετάτε. Αντικαθιστούν επιπλέον τα μπαστουνάκια που συνοδεύουν τη συσκευασία της σκιάς των ματιών όταν εκείνα χαλάσουν και θα πρέπει να πεταχτούν.

  Βουρτσάκια φρυδιών
  Χρησιμεύουν για να βουρτσίζουμε τα φρύδια προς την φυσική τους κατεύθυνση. Στην αρχή θα βουρτσίσετε τα φρύδια προς την αντίθετη μεριά και μετά θα τα στρώσετε πάλι στο φυσικό τους σχήμα. Υπάρχουν τριών ειδών βουρτσάκια φρυδιών.

 • Το βουρτσάκι από τρίχα αγριογούρουνου (φ.9) - Είναι φτιαγμένο από σκληρή, φυσική τρίχα συνήθως σε δύο σειρές και μοιάζει με λεπτή οδοντόβουρτσα. Επειδή οι τρίχες είναι ζωικές δεν είναι όλες εντελώς όμοιες. Με αυτό μπορείτε να δώσετε σχήμα στα φρύδια αλλά συγχρόνως να το χρησιμοποιήσετε και για να χωρίζετε τις βλεφαρίδες κάθε φορά που βάζετε μάσκαρα. Το βουρτσάκι των φρυδιών αφαιρεί την παραπανίσια μάσκαρα και ξεχωρίζει μία μία τις βλεφαρίδες. Χρησιμοποιήστε το ακόμα για να ανοίξετε ή να σκουραίνετε τα φρύδια όταν βάζετε την ανοιχτόχρωμη ή τη σκούρα σκιά στα μάτια.
 • Χτενάκι και βουρτσάκι φρυδιών (φ.10) - Το βουρτσάκι αυτό έχει τρίχες από νάιλον από τη μία πλευρά και δόντια χτένας από την άλλη. Χρησιμεύει για να στρώνει και για να χρωματίζει τα φρύδια και για να χωρίζει τις βλεφαρίδες όπως και το βουρτσάκι από ζωική τρίχα. Το χτενάκι χωρίζει κι αυτό τις βλεφαρίδες, χτενίζει και στρώνει τα φρύδια.
 • Πινελάκι φρυδιών από νάιλον, κομμένο λοξά (φ.11) - Είναι φτιαγμένο από σκληρή τρίχα νάιλον με λεπτή άκρη και κομμένη λοξά. Μοιάζει με το πινελάκι για τη σκιά των ματιών. Χρησιμοποιήστε το για να δημιουργήσετε την εντύπωση φρυδιών, όταν το μεγάλο μέρος τους λείπει. Χρησιμοποιώντας μια όμοια με το χρώμα των φρυδιών σκιά (πχ ανοιχτό καστανό, σκούρο καστανό ή γκρι – μαύρο) τρίψτε το πινέλο στη σκιά των ματιών και μετά με ανάλαφρες πινελιές, μπορείτε να συνεχίσετε τη φυσική γραμμή των φρυδιών όπου λείπουν.

  Πινελάκι χειλιών (φ.12)
  Το πινελάκι χειλιών είναι ελαστικό αλλά συγχρόνως και σταθερό. Έχει πάχος περίπου τριών χιλιοστών κι όταν βουτηχτεί στο κραγιόν καταλήγει σε ένα αμβλύ άκρο. Χρησιμεύει για να δίνει απαλότητα και ομοιογένεια στο στρώμα του κραγιόν και ένα καθαρό, τέλειο περίγραμμα. Με το αμβλύ άκρο ζωγραφίζουμε το περίγραμμα των χειλιών. Με το πλάι του πινέλου γεμίζουμε με χρώμα τα χείλη. Το τελευταίο στρώμα του κραγιόν που δίνει γυαλάδα – το lip-gloss απλώνεται με το ίδιο αυτό πινέλο.
  Το πινελάκι των χειλιών, σας επιτρέπει να αναδείξετε το φυσικό σχήμα και τις γραμμές του στόματος όπως και τη δυνατότητα να διορθώσετε το σχήμα των χειλιών όταν χρειάζεται.
  Από άποψη αισθητικής είναι πολύ κομψό για μια γυναίκα να βάφει το στόμα της με πινέλο. Από άποψη πρακτικής είναι ο μόνος τρόπος για να έχετε επαγγελματικής ποιότητας αποτέλεσμα.

  Πινέλο περιγράμματος (φ.13)
  Το πινέλο αυτό έχει πάχος πάνω από ένα εκατοστό. Έχει αμβλύ άκρο και χρησιμεύει για το τελικό βούρτσισμα του προσώπου ή ακόμα και για το στρώσιμο των χρωμάτων.
  Κυρίως χρησιμοποιείται για να σκιάσει ή να τονίσει μεγάλες επιφάνειες στο πρόσωπο, όπως τα μάγουλα και το σαγόνι. Το ιδιαίτερο σχήμα του πινέλου αυτού επιτρέπει πιο ζωηρές κινήσεις στις μεγάλες επιφάνειες με αποτέλεσμα μεγαλύτερες σε έκταση σκιές. Η απαλότητα και η ελαστικότητα της τρίχας βοηθάει στην ομοιογενοποίηση των χρωμάτων χωρίς να ερεθίζεται η επιδερμίδα.
  Το πινέλο περιγράμματος χρησιμοποιείται με τις σκουρόχρωμες πούδρες, τα μολύβια και τις κρέμες που σκιάζουν το πρόσωπο και τις ανοιχτόχρωμες πούδρες, τα μολύβια και τις κρέμες που το τονίζουν.

  Πινέλο για το ρουζ (φ.14)
  Είναι ένα μαλακό, εύκαμπτο πινέλο από αρκετά μακριά (δυο ως δυόμιση εκατοστά) τρίχα, που ανοίγει σαν βεντάλια στο πάνω άκρο και λεπταίνει από τα πλάγια προς το κέντρο. Χρησιμεύει αποκλειστικά για να βάζουμε και να στρώνουμε το ρουζ. Εξαιτίας του μήκους του οι κινήσεις μας πάνω στο πρόσωπο δεν παρουσιάζουν δυσκολία.
  Μπορείτε να πετύχετε μια χωρίς κενά και ομοιογενή σκιά πάνω στις φυσικές γραμμές που σχηματίζουν τα οστά του προσώπου. Το πινέλο του ρουζ χρησιμοποιείται στα ζυγωματικά, στα μάγουλα, γύρω από τη γνάθο, στο σαγόνι, στο μέτωπο και τη μύτη.

  Πινέλο της πούδρας (φ.15)
  Είναι το μεγαλύτερο από όλα τα πινέλα. Έχει πάχος δυόμιση περίπου εκατοστά και μήκος πάνω από τρία και μισό. Το πινέλο της πούδρας χρησιμοποιείται αφού ολοκληρωθεί η εργασία του μακιγιάζ, για να το σταθεροποιήσετε πουδράροντας, είτε με πούδρα σε μορφή σκόνης είτε με πούδρα κομπάκτ. Περάστε με ελεύθερες κινήσεις ολόκληρο το πρόσωπο, το λαιμό, τους ώμους, το σώμα, την πλάτη, το χώρισμα ανάμεσα στα στήθη.
  Όσο μεγαλύτερο, πλατύτερο και πυκνότερο είναι το πινέλο της πούδρας τόσο το καλύτερο.

  J.Alexander & R.Elins

 • Κατηγορία: Μακιγιάζ και άρωμα | Έγραψε: woman-life (01-09-2009) | Το διάβασαν: 4516

  Άλλα άρθρα με θέμα μακιγιάζ:

  Καινούρια Άρθρα :

  · Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

  · 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

  · Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

  · Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

  · Δουλεύω στο σπίτι

  · Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

  · Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

  · 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

  · Η ζωή με σκύλο

  · 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

  · Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

  · 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

  · Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

  · 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

  Συνολικά σχόλια: 0

  Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

  [ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]  Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2022 - Site managed by uCoz
  website stats