Κυριακή
16-01-2022
12:05
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Μόδα και Τάσεις
Στυλ και Image
Μακιγιάζ και άρωμα
Ομορφιά - Βήμα βήμα
Ομορφιά και περιποίηση

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Μόδα - Ομορφιά » Μακιγιάζ και άρωμα

Σχήμα Ματιών
Όλες γνωρίζουμε ότι το μακιγιάζ κολακεύει ένα πρόσωπο και μπορεί εύκολα να κρύψει τις ατέλειες που έχει κάθε γυναίκα, αρκεί να εφαρμοστεί σωστά. Αν δε γίνει αυτό, είναι πολύ πιθανό να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα οι ατέλειες να γίνουν πιο εμφανής. Μαζί λοιπόν, θα μάθουμε βήμα βήμα μερικά μυστικά για τη σωστή εφαρμογή του μακιγιάζ….

Ξεκινάμε, λοιπόν, με τα μάτια και συγκεκριμένα θα μιλήσουμε για το σχήμα των ματιών, το οποίο διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα.

Αν τα μάτια σου έχουν την σωστή απόσταση μεταξύ τους, το μέγεθός τους είναι κανονικό (σε σχέση με το πρόσωπο) και βρίσκονται στο ίδιο ύψος, τότε έχεις αμυγδαλωτά μάτια. Το σχήμα αυτό είναι το ιδανικό. Η γυναίκα που έχει αμυγδαλωτά μάτια μπορεί να εφαρμόσει οποιοδήποτε μακιγιάζ και το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο.

Αν έχουν στρογγυλό σχήμα, με σωστή απόσταση μεταξύ τους κ στο ίδιο ύψος, τότε τα μάτια σου είναι στρογγυλά.

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, υπάρχει τρόπος να τα κάνεις πιο αμυγδαλωτά, χρησιμοποιώντας σκούρα σκιά που να τα καταλήγει σε ανοδικό πλάγιο V, και βάζοντας μία πιο ανοιχτή σκιά πάνω από τη σκούρη. Μπορείτε, αν θέλετε, να χρησιμοποιήσετε λίγη φωτεινή σκιά ακριβώς κάτω από τα φρύδια.

Με περίγραμμα(eyeliner ή μολύβι)μπορείς να κάνεις τα μάτια να φαίνονται πιο αμυγδαλωτά . Η γραμμή θα ξεκινάει από το κέντρο του ματιού και θα ενώνεται ανοδικά προς τα έξω, με τη γραμμή που βρίσκεται στο μισό του κάτω βλεφάρου.

Aν έχεις μάτια με καθοδική φορά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να εστιάσεις στο να τους δώσεις ανοδικότητα. Μια από τις καλύτερες λύσεις είναι να χρησιμοποιήσεις μολύβι ή eyeliner σε όλο το κινητό βλέφαρο, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία, όπου θα σχηματίσεις μία λεπτή γραμμή η οποία θα φαρδαίνει σταδιακά "κουμπώνοντας" στο τελείωμα. Όσον αφορά τη μάσκαρα: θα βάλεις μόνο στις άνω βλεφαρίδες, αλλά θα περάσεις και δεύτερη στρώση μόνο στις ακριανές.

Ένα ακόμα μυστικό είναι να αφαιρέσεις λίγες τριχούλες από την εξωτερική μεριά των φρυδιών. Αυτό το σημείο κάνει τα μάτια πιο καθοδικά. Τέλος με ένα μολύβι πρέπει να ζωγραφίσετε το τελείωμα πιο ευθύ.

Όταν τα μάτια είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, τότε μιλάμε για πυκνόφθαλμα μάτια. Για να τα κάνεις να φαίνονται πιο απομακρυσμένα χρησιμοποιείς 3 σκιές με τον εξής τρόπο:

Βάζεις φωτεινή σκιά στη εσωτερική γωνία των ματιών, πάνω και κάτω, στο κινητό βλέφαρο και πολύ λίγο κάτω από την εξωτερική γραμμή των φρυδιών. Χρησιμοποιείς μία μεσαίου τόνου σκιά στην εσοχή του ματιού, και σβήνεις απαλά προς τα πάνω και έξω. Στην εξωτερική γωνία των ματιών βάζεις μία σκούρα σκιά σε γωνία και με την ίδια σκιά τονίζεις το κάτω βλέφαρο στο εξωτερικό του.

Για να κάνεις περίγραμμα χρησιμοποίησε μολύβι ή eyeliner, ξεκινώντας λίγο πριν την εσωτερική γωνία του ματιού και κάνοντας μία λεπτή γραμμή που θα φαρδαίνει σταδιακά προς τα έξω. Μία λεπτή γραμμή μολύβι στο εξωτερικό κάτω βλέφαρο που θα "σβήσεις" ομαλά με πινέλο προς την εσωτερική μεριά των ματιών, θα δώσει ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Μπορείς να τονίσεις τις βλεφαρίδες σου βάζοντας μάσκαρα στην εξωτερική μεριά των ματιών.

Όταν τα μάτια είναι μακριά μεταξύ τους, τότε μιλάμε για αραιόφθαλμα μάτια.

Σε αυτή την περίπτωση, το σκούρο χρώμα σκιάς πρέπει να καλύπτει όλο το εσωτερικό τμήμα και το περίγραμμα του κινητού βλεφάρου, αλλά δεν πρέπει να ξεπερνά τα όρια της εξωτερικής γωνίας του ματιού.Το ανοιχτό χρώμα σκιάς πρέπει να καλύπτει το σημείο κάτω από το τόξο των φρυδιών. Η μεσαίου χρώματος σκιά θα μπει στο μέρος του κινητού βλεφάρου που έχει μείνει κενό, δηλαδή στο κέντρο αλλά και για το σβήσιμο της γραμμής μεταξύ της σκούρας και της ανοιχτής σκιάς στο πάνω μέρος κοντά στο φρύδι.

Για το περίγραμμα, θα χρησιμοποιήσεις eyeliner ή μολύβι από την εσωτερική γωνία χωρίς να προεκτείνεις τη γραμμή πιο πέρα από τα όρια της εξωτερικής γωνίας του ματιού.
Όταν βάλεις μάσκαρα, δεν πρέπει να τονίσεις τις βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνίας των ματιών σου.

Τα καλύτερα χρώματα για αυτό τον τύπο ματιών είναι τα ουδέτερα και ματ.

Τέλος, αν έχεις καθοδικά μάτια, με το σωστό μακιγιάζ μπορείς να ζωντανέψεις το χαλαρωμένο βλέμμα. Η εφαρμογή φωτεινής σκιάς στην εσωτερική γωνία των βλεφάρων θα ήταν μια καλή αρχή. Μετά μπορείς να βάλεις μια καφέ σκιά στην κόγχη του ματιού για να σηκώσεις το βλέμμα. Τελειώνεις εφαρμόζοντας μια σκιά ελαφριάς απόχρωσης στις εσωτερικές γωνίες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ενός πιο ξύπνιου βλέμματος.

Υπάρχει, όμως, τρόπος να γλιτώσουμε από πολύ κόπο χρησιμοποιώντας ένα νέο τύπο σκιάς που θα εντυπωσιάσει τους φίλους μας, αλλά και εμάς τους ίδιους…..!

Κατηγορία: Μακιγιάζ και άρωμα | Έγραψε: ColoronPro (08-12-2013) | Το διάβασαν: 1122

Άλλα άρθρα με θέμα μάτια, μακιγιάζ:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2022 - Site managed by uCoz
  website stats