Παρασκευή
26-04-2024
22:56
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Site menu

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » 2009 » Οκτώβριος » 31 » Τσιγάρα – αλκοόλ πιο βλαβερά από LSD και ecstasy

Τσιγάρα – αλκοόλ πιο βλαβερά από LSD και ecstasy
09:28
Το αλκοόλ και τα τσιγάρα είναι πιο επικίνδυνα από πολλά παράνομα ναρκωτικά, όπως η κάνναβη, το LSD και το "ecstasy", σύμφωνα με τον καθηγητή Ντέηβιντ Νατ του Αυτοκρατορικού Κολλεγίου (Imperial College) του Λονδίνου, ο οποίος επίσης είναι ο κορυφαίος σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης για τα ναρκωτικά.

Ο επιφανής επιστήμονας ζήτησε να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα ταξινόμησης των ναρκωτικών ουσιών, ώστε το ευρύ κοινό να καταλαβαίνει καλύτερα και να συγκρίνει πιο σωστά τον κίνδυνο που προέρχεται από νόμιμες και παράνομες ουσίες. Κατήγγειλε επίσης τον "τεχνητό" διαχωρισμό του αλκοόλ και του καπνού από τα παράνομα ναρκωτικά.

Όπως ανέφερε, σε επιστημονικό υπόμνημά του για το Κέντρο Εγκληματολογικών Μελετών και Δικαίου του King's College του Λονδίνου, το αλκοόλ πρέπει να βρίσκεται στην πέμπτη θέση του νέου καταλόγου επικινδυνότητας, μετά την ηρωίνη, την κοκαϊνη, τα βαρβιτουρικά και τη μεθαδόνη. Ο καπνός πρέπει να βρίσκεται στην ένατη θέση, ενώ η κάνναβη στην 11η, το LSD στην 14η και το "ecstasy" στην 18η, δηλαδή χαμηλότερα από τον καπνό και το αλκοόλ.

Τα κριτήρια επικινδυνότητας για την ταξινόμηση περιλαμβάνουν τη φυσική βλάβη στον άνθρωπο, το βαθμό εξάρτησής του και την κοινωνική βλάβη. "Κανείς δεν υποστηρίζει ότι τα ναρκωτικά δεν είναι επιβλαβή. Το κρίσιμο ερώτημα αφορά την κλίμακα και το βαθμό", επεσήμανε ο καθηγητής Νατ, που είναι πρόεδρος του κρατικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου για την Κατάχρηση των Ναρκωτικών.

"Πρέπει να το αποδεχτούμε ότι στους νέους αρέσει να πειραματίζονται, με ναρκωτικά και άλλες δυνητικά επιβλαβείς δραστηριότητες… Πρέπει συνεπώς να τους παρέχουμε πιο ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες", πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, επέκρινε την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, φέτος τον Ιανουάριο, να αναβαθμίσει το βαθμό επικινδυνότητας της κάνναβης από την "κατηγορία Γ" (που περιλαμβάνει τα ηρεμιστικά και μερικά αναλγητικά) στην "κατηγορία Β" (που περιλαμβάνει τις αμφεταμίνες).

Μόλις πριν από πέντε χρόνια η κάνναβη είχε κατέβει κατηγορία επικινδυνότητας (από Β σε Γ). Όπως είπε ο καθηγητής, τέτοιες αποφάσεις "διαστρεβλώνουν" και "απαξιώνουν" τα πορίσματα των επιστημονικών ερευνών και μπερδεύουν το κοινό.

Σύμφωνα με τον Νατ, η κάνναβη είναι επιβλαβής, αλλά η χρήση της δεν προκαλεί σημαντικά προβλήματα υγείας. Οι χρήστες αντιμετωπίζουν, όπως είπε, "ένα σχετικά χαμηλό κίνδυνο" εμφάνισης ψύχωσης, σε σχέση με τον κίνδυνο των καπνιστών να πάθουν καρκίνο των πνευμόνων. Ο ίδιος επιστήμονας είχε πρόσφατα προκαλέσει νέο σάλο, όταν είχε υποστηρίξει ότι το χάπι "ecstasy" δεν είναι πιο επικίνδυνο από την συχνή ιππασία, έναν ισχυρισμό που επαναλαμβάνει και στη νέα επιστημονική εργασία του.

skai.gr

Άλλα άρθρα με θέμα κάπνισμα, υγεία, αλκοόλ:
Το διάβασαν: 1366 | Έγραψε: woman-life

Τελευταίες Ειδήσεις

· Το κάπνισμα και το αλκοόλ γερνά νωρίτερα ...
· Ακόρεστα λιπαρά για υγιέστερη ζωή
· Γυναίκες με ημικρανίες αντιμετωπίζουν αυξ...
· Η ενδοοικογενειακή βία «κληροδοτείται» στ...
· Στην εξωσωματική χρειάζεται υπομονή
· Ετήσιο τεστ αίματος σώζει από τον καρκίνο...
· Μακριά οι αρνητικές σκέψεις και το... Αλτ...
· Ο εγκέφαλός μας είναι και ανδρικός και γυ...
· Η πολλή τηλεόραση γερνάει τον εγκέφαλο
· Tο πιο διαδεδομένο παιδικό όνομα στον κόσ...

Σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]

Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    Όνομα :
    Κωδικός :





    News calendar
    «  Οκτώβριος 2009  »
    ΚυρΔευΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Αναζήτηση Ειδήσεων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Copyright MyCorp © 2024
    Site managed by uCoz
    website stats