Τετάρτη
19-01-2022
15:00
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Μόδα και Τάσεις
Στυλ και Image
Μακιγιάζ και άρωμα
Ομορφιά - Βήμα βήμα
Ομορφιά και περιποίηση

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Μόδα - Ομορφιά » Μακιγιάζ και άρωμα

Μακιγιάζ κάντε το Σωστά!
Μιλήστε μας για τις τάσεις του μακιγιάζ το φετινό καλοκαίρι;
Τα χρώματα του μακιγιάζ επηρεάζονται από τη μόδα στα ρούχα, που φέτος είναι τσιγγάνικη και χίπικη με πολλά και ωραία χρώματα. Το φετινό μακιγιάζ θέλει το πρόσωπο λαμπερό, δηλαδή καθαρό, λίγο μαυρισμένο, με επιμελώς ατημέλητα φρύδια -όχι ιδιαίτερα βγαλμένα-, ωραίο δέρμα, χωρίς make-up όμως. Το καλοκαίρι είναι λάθος η χρήση του make-up καθώς το δέρμα είναι αφυδατωμένο, οπότε προτιμήστε τις αντηλιακές κρέμες που έχουν λίγο χρώμα.
Για να καλύψετε τυχόν σημάδια χωρίς make-up, απλώστε την υδατική κρέμα και με το πινέλο του ρουζ περάστε σε όλο το πρόσωπο πούδρα στο χρώμα της τερακότα. Τα μάτια είναι βαμμένα με έντονες σκιές σε αποχρώσεις πράσινες μπλε, κίτρινες. Τα ζυγωματικά έχουν ροζ φυσικό χρώμα και τα χείλη είναι ζουμερά, χωρίς περίγραμμα, με lip gloss σε απαλές αποχρώσεις όπως τα διάφανα ροζ και πορτοκαλί. To concealer χρησιμοποιείται ανάλογα με το πόσο έχουμε μαυρίσει, προσέχοντας στην επιλογή του χρώματος ώστε να μην είναι περισσότερο από έναν τόνο πιο ανοιχτό από το δέρμα.
Αν δεν έχουμε concealer, μπορούμε να βάλουμε στη θέση του υγρό make-up, που θα το απλώσουμε αφού το αφήσουμε να στεγνώσει πρώτα. Τέλος η μάσκαρα είναι πάντοτε στη μόδα και επιβάλλεται και φέτος.

Πώς βάφεται η Ελληνίδα;
Η Ελληνίδα έχει αρχίσει να περιποιείται πολύ τον εαυτό της. Όμως δεν βάφεται σωστά γιατί δεν ξέρει. Είναι υπερβολική, με την έννοια ότι μπερδεύει τα χρώματα και χρησιμοποιεί όλων των ειδών τα καλλυντικά. Πρέπει να προσέχει να μη βάζει μεγάλη ποσότητα υλικών και χρωμάτων. Το μακιγιάζ δεν είναι υπόθεση πέντε λεπτών. Το μακιγιάζ των 5 λεπτών δεν έχει διάρκεια.

Ποια είναι τα σωστά βήματα του μακιγιάζ;
Το πρώτο βήμα είναι να απλώσουμε την υδατική κρέμα, που την αφήνουμε να απορροφηθεί για 5'. Μετά βάζουμε το make-up και περιμένουμε και πάλι για ένα λεπτό. Αμέσως μετά τοποθετούμε την πούδρα και το concealer. Η πούδρα μπαίνει με πινέλο ή με pon-pon και καλύπτει τη γυαλάδα του make-up. Πολλές φορές οι γυναίκες βάζουν μόνο πούδρα, χωρίς make-up, αλλά έτσι δεν καλύπτονται οι ατέλειες. Μετά περνάμε στο μακιγιάζ ματιών,δηλαδή σκιά, μολύβι ή eye liner, μακιγιάζ φρυδιών και μάσκαρα. Στη συνέχεια βάζουμε το ρουζ. Έπειτα μπαίνει το κραγιόν και τελευταία το περίγραμμα με μολύβι ώστε να γλιστράει πάνω στο κραγιόν και η γραμμή να μπει ίσια. Το κραγιόν απλώνεται από το κέντρο των χειλιών, ανεβάζουμε το V των χειλιών και μετά φτιάχνουμε τις γωνίες είτε γεμίζοντας τες είτε όχι.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του βραδινού και του πρωινού make-up;
Η διαφορά βρίσκεται στην ποσότητα των υλικών. Στο πρωινό μακιγιάζ επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν όλα τα καλλυντικά, αλλά τα χρώματα είναι λιγότερο σκούρα. Το πρωινό μακιγιάζ θέλει λιγότερη ποσότητα και πιο "συγκρατημένα" χρώματα.

Ποια είναι τα καλλυντικά που πρέπει η γυναίκα να έχει πάντα μαζί της;
Μάσκαρα, ρουζ και lip gloss.

Για ποιο καλλυντικό δεν πρέπει να τσιγκουνευόμαστε τα λεφτά μας;
Για τέσσερα προϊόντα: το make-up, την πούδρα, το concealer και τη μάσκαρα. Το make-up και η πούδρα μπαίνουν πάνω στο δέρμα, η μάσκαρα πάνω στις βλεφαρίδες και το concealer στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, άρα πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας.

Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο μακιγιάζ
Το μακιγιάζ έχει σχέση με τη διάθεση. Όταν νιώθεις θηλυκή, βάφεις πιο έντονα τα μάτια σου. Aν θέλεις να είσαι πιο αθλητική, προτιμάς περισσότερη μάσκαρα και έντονο lip gloss αν θέλεις να δείξεις πιο νέα, ακολουθείς το ίδιο μακιγιάζ με το αθλητικό στιλ. Είναι καθαρά θέμα διάθεσης.

Διορθωτικό Μακιγιάζ

Χείλη

Κανονικά χείλη: Βάζετε make-πούδρα και τονίζετε το V των χειλιών με μολύβι.
Λεπτά χείλη: Βάζετε make-up και πούδρα. Ξεκινώντας από το V των χειλιών, σχεδιάζετε καινούργιο περίγραμμα μεγαλώνοντας τα χείλη, χωρίς όμως να ξεφεύγετε πολύ από τη φυσική γραμμή τους. Προτιμάτε ανοιχτόχρωμα κραγιόν και περιγράμματα.
Σαρκώδη χείλη: Βάζετε πούδρα και make-up. Ακολουθείτε το περίγραμμα τους ή μπαίνετε λίγο πιο μέσα με το μολύβι. Δεν γεμίζετε υπερβολικά τις άκρες. Χρησιμοποιείτε σκούρα χρώματα και αποφεύγετε τα lip gloss.
Χείλη με ρυτίδες: Βάζετε πούδρα και make-up. Τεντώνετε απαλά με τα δάχτυλα σας κάθε σημείο που βάφετε. Σχεδιάζετε
το περίγραμμα και βάζετε λιπαρά κραγιόν. Αποφεύγετε τα στεγνά κραγιόν.

Βάλτε σωστά το ρουζ

Αν θέλουμε το μακιγιάζ να φαίνεται πιο φυσικό, βάζουμε, το ρουζ στο κέντρο των ζυγωματικών. Αν το θέλουμε πιο έντονο και βραδινό, τότε τονίζουμε την περιοχή κοντά στους κροτάφους.
Στα στρογγυλά πρόσωπα το ρουζ μπαίνει χαμηλά ενώ στα οβάλ το ρουζ μπαίνει πάνω από την περιοχή που σχηματίζεται όταν ρουφάμε τα μαγουλά μας.
Αν το πρόσωπο σας έχει έντονες γωνίες, προτιμήστε ρουζ σε ματ αποχρώσεις που τοποθετείται στο κέντρο των ζυγωματικών, τριγωνικά σβήνοντας προς τους κροτάφους.

Μύτη

Για να δείχνει πιο...
Στενή: Σκιάζετε τις δύο πλευρές της από την εσωτερική γωνία των ματιών μέχρι τις άκρες της, χαμηλά. "Φωτίζετε" σε όλο το μήκος της μύτης μέχρι την άκρη της.
Μακριά: Σκιάζετε κατά μήκος τις δύο πλευρές της. Ξεκινώντας από τη βάση, "φωτίζετε" κατά μήκος μέχρι την περιοχή ανάμεσα στα φρύδια.
Κοντή: Σκιάζετε στο κάτω μέρος της και στα ρουθούνια. "Φωτίζετε" ξεκινώντας λίγο κάτω από το ύψος των ματιών μέχρι τη σκιασμένη επιφάνεια.

Μάτια

Ανοδικά μάτια: Η εξωτερική γωνία ανεβαίνει προς τα πάνω.
Η γραμμή του περιγράμματος στο πάνω βλέφαρο ξεκινάει λεπτή στην εσωτερική γωνία του ματιού, περιβάλλει την καμπύλη του βλεφάρου και τελειώνει ευθεία. Χρησιμοποιήστε σκιά σε δύο τόνους. Αν το μάτι είναι μικρό, τοποθετήστε λευκό μολύβι στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου.
Καθοδικά μάτια:Η εξωτερική γωνία κατεβαίνει προς τα κάτω.
Χρησιμοποιήστε σκιές σε δύο τόνους, ανοιχτό και σκούρο. Σχηματίστε γωνία η οποία να τελειώνει ανοδικά στο βλέφαρο. Η γραμμή του περιγράμματος ξεκινάει λεπτή από την εσωτερική γωνία του ματιού και παχαίνει σταδιακά από τη μέση του βλεφάρου έχοντας ανοδική τάση.
Εξόφθαλμα μάτια: Οι βολβοί των ματιών προεξέχουν.
Επιλέγετε την τεχνική smokey eyes. Δίνετε έμφαση στα τόξα των φρυδιών με ανοιχτόχρωμη σκιά. Η γραμμή του περιγράμματος ξεκινάει φαρδιά απ' την εσωτερική γωνία και τελειώνει το ίδιο φαρδιά στην εξωτερική γωνία.
Πυκνόφθαλμα μάτια: Μάτια πολύ κοντά.
Χρησιμοποιήστε σκιά σε δύο τόνους. Δώστε έμφαση στην εξωτερική γωνία επιλέγοντας ανοιχτόχρωμες και ματ σκιές. Το περίγραμμα ξεκινάει λεπτό από την εσωτερική γωνία και παχαίνει σταδιακά.

Επιλέξτε μάσκαρα
Οι τρίχες στο βουρτσάκι πρέπει να είναι κοντές και στρογγυλές. Στη μέση οι τρίχες πρέπει να είναι ακόμα πιο κοντά κομμένες ώστε να σχηματίζεται μια λακουβίτσα. Αυτό το βουρτσάκι πιάνει ακόμα και την πιο μικρή τρίχα και κάνει τις βλεφαρίδες πιο πυκνές και πιο μακριές.


* Η Κατερίνα Κυριακού σπούδασε δημόσιες σχέσεις και πολιτική οικονομία. Αποφασίζοντας να κάνει μια δημιουργική επαγγελματική στροφή, γράφεται στα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών Cristi, όπου παρακολουθεί μαθήματα επαγγελματικοί μακιγιάζ για ειδικά εφέ. Μετά την αποφοίτηση της συμμετείχε σε 2 πανελλήνιους διαγωνισμούς μακιγιάζ για ειδικά εφέ, στους οποίους κατέλαβε την πρώτη θέση. Έχει συνεργαστεί με πολλές εκπομπές σε όλα ία τηλεοπτικά κανάλια. Από το 1998 έως το 2003 εργάστηκε ως καθηγήτρια επαγγελματικού μακιγιάζ για ειδικά εφέ στη Σχολή Cristi. Σήμερα εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας και συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της φωτογραφίας και της διαφήμισης.

Πηγή: Άγνωστη

Κατηγορία: Μακιγιάζ και άρωμα | Έγραψε: woman-life (20-02-2013) | Το διάβασαν: 2681

Άλλα άρθρα με θέμα συμβουλές, μακιγιάζ:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2022 - Site managed by uCoz
  website stats