Τρίτη
07-02-2023
17:00
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Άντρας vs γυναίκα
Έρωτες και σχέσεις
Έγγαμος βίος
Γονείς και παιδιά
Φίλοι και κοινωνία

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Σχέσεις - Οικογένεια » Έρωτες και σχέσεις

Προβλήματα στη σχέση
Τα προβλήματα στη σχέση δεν είναι σπάνιο φαινόμενο για ένα ζευγάρι. Αντίθετα, αργά ή γρήγορα, τα περισσότερα ζευγάρια έρχονται αντιμέτωπα με προβλήματα, που είτε είχαν σκεφτεί είτε όχι.

Αν αναγνωρίσουν τα προβλήματα στη σχέση νωρίς, τα ζευγάρια θα έχουν μια πολύ καλύτερη πιθανότητα να αντεπεξέλθουν σε αυτά, λένε οι ειδικοί.

Ζευγάρια και προβλήματα στη σχέση

Στην ιδανική περίπτωση, ένα ζευγάρι θα πρέπει να συζητήσει ορισμένα βασικά ζητήματα – όπως είναι τα χρήματα, η δουλειά, η συγκατοίκηση και τα παιδιά – πριν αποφασίσουν να ξεκινήσουν τη ζωή τους μαζί. Φυσικά, ακόμα και όταν έχει συζητήσει κανείς τα θέματα αυτά εκ των προτέρων, ο γάμος (ή μια μακροχρόνια ερωτική σχέση) δεν πρόκειται να είναι όπως πιστεύετε ότι μπορεί να είναι. Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις, και τις περισσότερες φορές το ίδιο συμβαίνει στις ερωτικές σχέσεις επίσης.

Παρά το γεγονός ότι κάθε ζευγάρι αντιμετωπίζει προβλήματα στη σχέση, πολλά ζευγάρια έχουν μάθει πώς να τα διαχειρίζονται και να διατηρούν την ερωτική τους ζωή ενεργή. Η επιτυχημένη αντιμετώπιση των προβλημάτων οφείλεται στην προσπάθεια και την καλή διάθεση.

Τα ζευγάρια πρέπει να μάθουν πώς να ελίσσονται μέσα από τα πολύπλοκα ζητήματα της καθημερινής ζωής. Πολλοί το κάνουν αυτό διαβάζοντας βιβλία αυτοβοήθειας, παρακολουθώντας σεμινάρια, διαβάζοντας σχετικά άρθρα στο διαδίκτυο, αναζητώντας συμβουλές από ειδικούς, παρατηρώντας άλλα επιτυχημένα ζευγάρια, ή απλά δοκιμάζοντας. Εξάλλου δεν υπάρχει μυστικό ή συνταγή επιτυχίας για να αποφύγει κάποιος κάθε πρόβλημα στη σχέση του.

Συνηθισμένα προβλήματα στη σχέση

 • Επικοινωνία και κατανόηση στη σχέση
  Όλα τα προβλήματα πηγάζουν από κακή επικοινωνία και αδυναμία κατανόησης σε μια σχέση. H επικοινωνία, ή για να είμαστε πιο ακριβείς η έλλειψη της, είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα στις σχέσεις.
  Αν το ζευγάρι δεν φροντίζει να βρει πάντα χρόνο για να επικοινωνήσει, να κατανοήσει και να λύσει τα όποια προβλήματα πριν αυτά διογκωθούν, τότε θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στη σχέση, που μπορεί να οδηγήσουν και στο χωρισμό.
  Σε μια σχέση χρειάζεται να καλλιεργήσουμε νέες αρετές, να συνειδητοποιήσουμε τα λάθη μας και τα ελαττώματά μας και να πειραματιστούμε μαζί με το σύντροφό μας προς μια πιο δημιουργική επικοινωνία και πραγματική κατανόηση.

 • Σεξουαλικα προβλήματα
  Πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα στη σχέση τους. Είτε γιατί δεν κάνουν πια σεξ, είτε γιατί δεν ταιριάζουν πολύ ερωτικά. Οι ειδικοί ωστόσο τονίζουν ότι τα περισσότερα σεξουαλικά προβλήματα στη σχέση, στην πραγματικότητα κρύβουν προβλήματα επικοινωνίας, καθώς το ζευγάρι δε συζητά τι το απασχολεί, και οι σύντροφοι δεν συζητούν τι πραγματικά θέλουν στο σεξ, τι τους ενδιαφέρει και τι τους αρέσει. Το αποτέλεσμα είναι σταδιακά να μειώνεται το ερωτικό ενδιαφέρον και στο τέλος να χάνεται τελείως το πάθος και η φλόγα του έρωτα.

 • Εγωισμός
  Ένα άλλο κοινό πρόβλημα στις σχέσεις είναι ο εγωισμός. Ίσως και τα δύο μέρη κατανοούν τι χρειάζεται ο σύντροφός τους, αλλά κανείς από αυτούς δεν είναι διατεθειμένοι να το δώσουν ή να προσπαθήσουν για αυτό. Στην περίπτωση αυτή, το πρόβλημα είναι η έλλειψη δράσης και όχι η έλλειψη κατανόησης.
  Για παράδειγμα, χρειάζεται χρόνος για να χτίσει κάποιος μια σχέση, αλλά μπορεί να είμαστε πολύ απασχολημένοι για να δώσουμε τον αναγκαίο χρόνο στον άλλο. Ακόμα και αν κάποιος είναι πραγματικά πολυάσχολος, μπορεί πάντα να βρει χρόνο για να τον περάσει δημιουργικά και τρυφερά με το σύντροφό του. Όσοι δεν το κάνουν, απλά δεν θέλουν.
  Το να θέλουμε επίσης να γίνουμε εμείς κατανοητοί χωρίς να προσπαθούμε να καταλάβουμε, είναι επίσης μια μορφή εγωισμού. Η κατανόηση, όπως και η ερωτική σχέση είναι υπόθεση δυο ανθρώπων.

 • Οικονομικά προβλήματα
  Τα οικονομικά προβλήματα σε μια σχέση μπορεί να δημιουργήσουν πολλές τριβές. Έχοντας μη ρεαλιστικές προσδοκίες και απαιτήσεις, μπορεί κάποιος να βασίζει όλη του την ύπαρξη και τις ανάγκες του στον άλλο. Στηριζόμενοι στην σύντροφό σας για να καλύψει όλες τις ανάγκες σας είναι πιθανόν να δημιουργήσετε πάρα πολλή πίεση πάνω τους. Επιπλέον,ο σύντροφός σας είναι ένας άνθρωπος που κάνει λάθη, κουράζεται και έχει τις δικές του ανάγκες.
  Αν για κάποιο λόγο ένας από τους δυο πρέπει να σηκώσει το οικονομικό βάρος μιας σχέσης, πρέπει να υπάρχει απόλυτη συνεννόηση και κατανόηση για να μην δημιουργηθούν γκρίνιες και τσακωμοί.

 • Γκρίνια στη σχέση
  Η γκρίνια είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στη σχέση. Είτε γιατί ο ένας από τους δυο είναι εκ φύσεως γκρινιάρης, είτε γιατί η ζωή και οι συνθήκες τα φέρνουν έτσι, η γκρίνια μπορεί να μπει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι και να το απομακρύνει. Aφορμές γκρίνιας και παραπόνων είναι συνήθως καθημερινά γεγονότα που μπορεί όμως να γίνουν αφορμή για μεγάλους καβγάδες.
  Καλό είναι σε μια σχέση να χρησιμοποιούμε τη διάθεση για γκρίνια δημιουργικά, δηλαδή για να συζητάμε προβλήματα και όχι για να παραπονιόμαστε άνευ λόγου.

  Υπάρχει λύση στα προβλήματα στις σχέσεις;

  Κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση και να γίνεται πραγματική προσπάθεια για να βρεθεί η καλύτερη λύση κάθε φορά. Για να προστατεύσουμε τη σχέση από τα προβλήματα, ας θυμόμαστε αυτό που έγραψε ο Sam Keane:

  «Δεν φτάνουμε στην αγάπη βρίσκοντας ένα τέλειο άνθρωπο αλλά μαθαίνοντας να βλέπουμε ένα ατελή άνθρωπο τέλεια.»


  www.eros-erotas.gr

 • Κατηγορία: Έρωτες και σχέσεις | Έγραψε: woman-life (03-08-2013) | Το διάβασαν: 753

  Άλλα άρθρα με θέμα :

  Καινούρια Άρθρα :

  · Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

  · 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

  · Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

  · Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

  · Δουλεύω στο σπίτι

  · Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

  · Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

  · 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

  · Η ζωή με σκύλο

  · 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

  · Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

  · 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

  · Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

  · 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

  Συνολικά σχόλια: 0

  Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

  [ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]  Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2023 - Site managed by uCoz
  website stats