Συστατικά: Γαρίδες - 200 γρ Μύδια - 200 γρ Ρύζι - 100 γρ Αγγούρια - 2 τεμ Καλαμπόκι κονσέρβας - 200 γρ Μαγιονέζα - 4 κουτ. σούπας Αλάτι Προετοιμασία: 1. Βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, για 3-5 λεπτά τις γαρίδες και τα μύδια, τα οποία έχουμε καθαρίσει προηγουμένως. 2. Κόβουμε σε μικρούς κύβους τα αγγούρια. 3. Βράζουμε το ρύζι σε επίσης αλατισμένο νερό για 20-25 λεπτά περίπου. 4. Στραγγίζουμε το καλαμπόκι. 5. Παίρνουμε ένα γυάλινο, διαφανές σκεύος και βάζουμε μέσα σε στρώσεις ρύζι, καλαμπόκι, αγγούρια, θαλασσινά. Ρίχνουμε από πάνω λίγη μαγιονέζα και στολίζουμε με λίγη πρασινάδα (άνηθο, μαϊντανό κλπ).
|