Πέμπτη
30-11-2023
12:02
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Εκδρομές και Ταξίδια
Δώρα και Εκπλήξεις
Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά
Πάσχα - Ανάσταση
Άλλες γιορτές

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Δώρα - Γιορτές » Δώρα και Εκπλήξεις

Τι να χαρίσεις όταν δεν έχεις λεφτά?
Μερικές φορές τα γενέθλια των φίλων και συναδέλφων, κοντινών και μακρινών, γνωστών κι αγνώστων έρχονται το ένα μετά τ' άλλο. Και εσύ, ως συνήθως, δεν διαθέτεις αρκετά χρήματα για να αγοράσεις σε όλους από ένα δώρο. Αν μου πεις τώρα ότι δεν σου έχει συμβεί κάτι τέτοιο... τότε μην διαβάσεις παρακάτω! Αν όμως είσαι ένας από εμάς, σου συμβαίνει κι εσένα να μετράς τα λεφτά δραχμή δραχμή, τότε σίγουρα θα βρεις τουλάχιστον μια καλή συμβουλή στο παρακάτω κείμενο.

Εάν, εντός ίδιου μήνα τυχαίνει να χρειάζεται να αγοράσετε δέκατο δώρο για κάποιο λόγο, τότε μπορεί να λυθεί το πρόβλημα ανέξοδα και γρήγορα αν επιλέξετε να αγοράσετε, για παράδειγμα:

 • Μια κούπα με πρωτότυπο σχέδιο
 • T-shirt με αστείο λογότυπο
 • Kinder-έκπληξη
 • Σημειωματάριο
 • Κερί ή κηροπήγιο
 • Διασκεδαστικό παιχνίδι
 • Μαγνητάκι για το ψυγείο
 • Αφρόλουτρο ή άλλο είδος περιποίησης σώματος
 • Φακό
 • Κάκτο σε γλάστρα
 • Ανθοδέσμη
 • Γλυκά, σοκολατάκια
 • Ευχητήρια κάρτα και ούτω καθεξής...

  Αλλά όλα τα παραπάνω "δώρα" χαρίζονται πολύ συχνά και από πολλούς. Αυτά τα μικρά πράγματα, όπως κι άλλα χίλια δυό τέτοιου είδους, πολύ πιθανόν να φανούν χρήσιμα. Ίσως γι 'αυτό τα χαρίζουν συνέχεια και σε όλους. Τα αντικείμενα της παραπάνω λίστας είναι κατάλληλη επιλογή, για παράδειγμα, για τον συνάδελφο, τον οποίο ... μάλλον τον λένε Πέτρο ή Παύλο και έχει στο σπίτι του ... εεε ... σκύλο ή ίσως και σύζυγο. Κοινώς, για έναν άνθρωπο όχι πολύ κοντινό, αλλά στον οποίο οφείλετε να πάρετε ένα δώρο για Χ λόγους. Βέβαια, ίσως μετά από κάποιο διάστημα να μην θυμάται ποιος του το χάρισε ή μήπως το αντικείμενο με κάποιο τρόπο εμφανίστηκε από μόνο του στο σπίτι. Όπως και να 'χει, το δώρο δεν θα είναι μοναδικό και αξέχαστο.

  Αν όμως πλησιάζουν τα γενέθλια ενός καλού φίλου ή συγγενή; Και είναι τρίτος (πέμπτος, έβδομος) αυτό το μήνα; Τώρα έχετε μια καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε την δημιουργική σας ενέργεια, χαρίζοντας στον άνθρωπο θάλασσα χαράς με ελάχιστο οικονομικό κόστος. Αρκεί απλώς να θυμάστε μια σειρά από απλούς κανόνες:

  - Πρώτον, το δώρο μπορεί να είναι χρήσιμο, άχρηστο, περίεργο κλπ, αλλά το σημαντικότερο είναι ο παραλήπτης να το θυμάται ως χαρμόσυνη στιγμή.
  - Δεύτερον, όπως προκύπτει από το πρώτον: Το μόνο που χρειάζεται είναι να το "σερβίρετε" σωστά και όμορφα.
  - Και τρίτον, χρησιμοποιήστε την έμπνευσή σας και τότε οι δύο προηγούμενοι κανόνες θ' αρχίσουν αμέσως να εκτελούνται από μόνοι τους!

  Είναι σημαντικό ο παραλήπτης να νιώσει σαν την Αλίσα στην χώρα των θαυμάτων, να νιώσει το άγγιγμα του παραμυθιού, κι ας κρατήσει μόλις δέκα δευτερόλεπτα η στιγμή αυτή. Και κάθε ευχάριστη και απρόσμενη έκπληξη δημιουργεί μια τέτοια αίσθηση. Ο στόχος σας δεν είναι να γεμίσετε το σπίτι του εορταζόμενου με άλλο ένα κοινό αντικείμενο, αλλά να του δώσετε μια στιγμή χαράς και/ή μιας ευτυχισμένης προσδοκίας.

  Τα παραπάνω λόγια σας φαίνονται σαν μια γυμνή και ακαταλαβίστικη θεωρία; Τότε σας παραθέτω κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα από τη ζωή.

  Αγοράζουμε από το κοντινότερο μανάβικο ένα μήλο. Το πιο μεγάλο και το πιο ζουμερό. Μετά από αυτό, προσπαθούμε να θυμηθούμε όλα όσα γνωρίζουμε για τα μήλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον βιβλιογραφία, όπως για παράδειγμα παραμύθια και εγκυκλοπαίδειες. Μαζεύουμε όλες τις πληροφορίες για τα αναζωογονητικά μήλα, ξινά μήλα, μαγικά μήλα, χυμό μήλου και τις μοναδικές του ιδιότητες. Όλα αυτά τα εμπεδώνουμε και γράφουμε "Οδηγίες χρήσης μήλου", που θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον 99 ιδιότητες, κανόνες και οδηγίες. Ύστερα τα εκτυπώνουμε σ' ένα όμορφο χαρτί, τυλίγουμε το μήλο σε χαρτί περιτυλίγματος και το χαρίζουμε! Το δώρο είναι και νόστιμο και διασκεδαστικό, και απολαυστικό. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με ανανά, πορτοκάλι, αχλάδι κι ότι άλλο σας κατέβει στο νου.

  Προχωράμε. Αν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από την ιδέα του "γλυκού" δώρου, τότε αγοράστε καραμέλες, ξετυλίξτε τις, γράψτε από μια ευχή και ξανατυλίξτε τις. Έτσι χαρίζετε όχι μόνο απλές καραμέλες, αλλά μια ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια με ευχές, ποιηματάκια και έξυπνα ρητά.

  Άλλη μια ιδέα, να βάλετε σ' ένα όμορφο κουτί καραμέλες (ακόμα και τις πιο φτηνές) και άλλα μικροπράγματα όπως αναπτήρες, κλωστές, μολύβια, κουμπιά, καθρεφτάκια κλπ. Και σε κάθε μικροαντικείμενο να κολλήσετε μια ετικέτα που θα γράφει: "Φάε με!", "Άναψέ με", "Χαμογέλασέ μου", "Σκίσε με" και ούτω καθεξής. Σίγουρα θα διασκεδάσετε όλοι σας!

  Χαρίστε στον αγαπημένο σας άνθρωπο έναν Περίπατο. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μπορείτε να ακολουθήσετε την διαδρομή που επιθυμείτε και να διηγηθείτε ιστορίες που μόνο εσείς γνωρίζετε! Ακόμα και αν δεν υπάρχουν στη φύση, για κάθε γέφυρα και κάθε δέντρο μπορεί να επινοηθεί ένας μύθος. Πώς να το κάνετε; Πάρτε ένα χάρτη της πόλης, σχεδιάστε μια διαδρομή, φτιάξτε ένα χειροποίητο εισιτήριο, το πρόγραμμα του περιπάτου και προσκαλέστε τον αγαπημένο/ αγαπημένη/ φίλο/ φίλη! Η βόλτα μπορεί να μετατραπεί σε κυνήγι θησαυρού, αν κάπου ανάμεσα στα δέντρα ή στους θάμνους κρύψετε ένα κουτί με καραμέλες (το ίδιο κουτί για το οποίο μιλήσαμε στην προηγούμενη παράγραφο). Και χρησιμοποιώντας το χάρτη και τις διάφορες ενδείξεις που θα έχετε προετοιμάσει από πριν, να αφήσετε τον εορταζόμενο να βρει το θησαυρό. Ταιριάζει ιδιαίτερα για τα παιδάκια. Αλλά πείτε μου, ποιος από εμάς δεν κρύβει μέσα του ένα παιδί?!

  Μια άλλη ιδέα. Επιλέξτε μια ευχή που θέλετε να χαρίσετε στον φίλο/η. Για παράδειγμα, "Να λάμπεις από χαρά". Έτσι μπορείτε να μαζέψετε διάφορα μικρά πράγματα που "αντιπροσωπεύουν" αυτήν την ευχή και να χαριστούν τη στιγμή που θα προφέρετε την ευχή σας αυτή. Για παράδειγμα: κερί + λαμπτήρα + Laser + ρεσό + αναπτήρα + σπίρτα + φωσφορούχο βραχιόλι που λάμπει στο σκοτάδι + αφίσα που θα γράφει κάποιο σλόγκαν για την λάμψη και το φως...

  Ή απλώς φτιάξτε μια εφημερίδα με ευχές, φωτογραφίες, κοινές σας εμπειρίες κλπ.. Απολύτως κατάλληλο δώρο για τις νοικοκυρές. Ακόμα και τα παιδιά σας θα σας βοηθήσουν καθώς τα αποτυπώματα των χεριών και των ποδιών τους μπορούν να γίνουν ένα θαυμάσιο φόντο.

  Τέλος να θυμάστε πως ακόμη και το πιο κοινό αλλά χρήσιμο στο νοικοκυριό δώρο, όπως ένα τηγάνι για τη σύζυγο, μπορεί να δοθεί με τέτοιο τρόπο που δεν θα προσβάλλει την οικοδέσποινα. Για παράδειγμα, να την καλέσετε σ' ένα εστιατόριο και στο τέλος του γεύματος να χαρίσετε το τηγάνι εκφράζοντας την ευχή "καλά μαγειρέματα και στο σπίτι". Μετά από έναν ευχάριστο δείπνο και πολλά υποσχόμενο βράδυ... να είστε σίγουροι ότι το τηγάνι θα χρησιμοποιηθεί όπως πρέπει!

  Να είστε δημιουργικοί, μοναδικοί και να κάνετε εκπλήξεις! Και τότε οι αγαπημένοι σας από όλα τα δώρα θα θυμούνται εκείνα που γεννήθηκαν με την ψυχή και το χιούμορ!

  © Woman-Life

 • Κατηγορία: Δώρα και Εκπλήξεις | Έγραψε: woman-life (06-10-2011) | Το διάβασαν: 3800

  Άλλα άρθρα με θέμα δώρα:

  Καινούρια Άρθρα :

  · Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

  · 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

  · Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

  · Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

  · Δουλεύω στο σπίτι

  · Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

  · Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

  · 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

  · Η ζωή με σκύλο

  · 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

  · Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

  · 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

  · Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

  · 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

  Συνολικά σχόλια: 0

  Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

  [ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]  Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2023 - Site managed by uCoz
  website stats