Πέμπτη
30-11-2023
13:22
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Εκδρομές και Ταξίδια
Δώρα και Εκπλήξεις
Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά
Πάσχα - Ανάσταση
Άλλες γιορτές

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Δώρα - Γιορτές » Δώρα και Εκπλήξεις

Χριστουγεννιάτικα δωράκια για μικρά παιδάκια
Ποιο είναι το καλύτερο δώρο που μπορώ να κάνω στο παιδί μου?

Αυτό το ερώτημα απασχολεί εκατομμύρια γονείς κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο. Από τη μια πλευρά όλα φαίνονται εύκολα – μπορείς απλώς να ρωτήσεις το ίδιο το παιδί τι θέλει και το πρόβλημα λύθηκε. Αλλά μήπως είναι καλύτερα να ψάξει το δώρο ο ίδιος Άγιος Βασίλης; Γράψτε του γράμμα και το θαύμα εγένετο! Σαν με μαγικό ραβδάκι το επόμενο πρωί τα δωράκια εμφανίζονται κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα παιδικά όνειρα παίρνουν μορφή. Ναι, βέβαια, εμείς οι μεγάλοι θα αναλάβουμε τον ρόλο του καλού μάγου, αλλά το παιδάκι δεν το ξέρει. Και μαζί με το δώρο από τον Άγιο Βασίλη είναι πολύ δίκαιο να ζητήσει δώρο κι από εσάς!

Πολλές φορές τα ίδια τα παιδιά δεν ξέρουν τι θέλουν γι' αυτό η επιλογή του δώρου πέφτει στους ώμους των γονέων. Λοιπόν, ξεκινάμε! Καταρχήν ας δούμε τι σημαίνει το "τέλειο δώρο".

 • Πρώτον είναι ένα φωτεινό, πολύχρωμο αντικείμενο που θα τραβήξει την προσοχή του μωρού.
 • Δεύτερον, οι έμπειροι γονείς σίγουρα θα συμβούλευαν να αποφύγουμε τα “άχρηστα” δώρα και να επιλέξουμε εκείνα που κρύβουν ένα “μυστικό νόημα”. Φυσικά κανείς δεν λέει να χαρίζουμε σ' ένα παιδάκι κουρτίνες ή χαλί για το παιδικό του δωμάτιο (αν και αυτά είναι πολύ χρήσιμα και αναγκαία για εκείνον πράγματα). Όμως επιλέγοντας ανάμεσα σε αυτοκινητάκι, παζλ και τουβλάκια, επιλέξτε καλύτερα τα τελευταία.
 • Τρίτον, μην αγοράζετε ακριβά δώρα. Θα πείτε ίσως ότι Χριστούγεννα έχουμε μια φορά το χρόνο και θέλω ... Ναι, θέλουμε πολλά και ταυτόχρονα. Αλλά υπάρχει νόημα εάν το μωρό σας ξεχάσει το παιχνίδι του μετά από δύο μέρες – εβδομάδες μετά τις γιορτές; Εάν τελικά αποφασίσατε να ξοδευτεί μην ξεχάσετε να ακολουθείτε τη λογική και συμφωνήστε είναι καλύτερο να φτιάξετε μια αθλητική γωνία στο παιδικό δωμάτιο παρά να πάρετε με τα ίδια λεφτά μια πανάκριβη κούκλα.
  Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή εξακολουθεί να είναι δικό σας θέμα. Η επιλογή του δώρου είναι μια δουλειά που απαιτεί υπευθυνότητα διότι το δώρο πρέπει να είναι όχι μόνο ευχάριστο, αλλά και χρήσιμο.

  Δώρα για παιδιά από 0 έως 2 χρονών

  Προφανώς σε αυτήν την ηλικία το μωρό δεν μπορεί να πει τι δώρο θα ήθελε από τον Άγιο Βασίλη. Παιδάκια μέχρι ενός έτους ακόμα δεν καταλαβαίνουν τι είναι τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά και δεν περιμένουν κάτι συγκεκριμένο. Αλλά και να αφήσουμε το μωράκι χωρίς δώρο τέτοια μέρα, εμείς, οι μεγάλοι, δεν μπορούμε. Ως εκ τούτου βασιζόμαστε στις γνώσεις μας του πώς αντιλαμβάνεται το παιδί μας τον γύρω κόσμο. Ας εκδηλώσουμε την φροντίδα μας για την υγεία και την ανάπτυξη του μωρού μας. Επιλέξτε πολύχρωμα παιχνίδια που αρμόζουν στην ηλικία του. Εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας.

 • Μουσικά παιχνίδια (αρκουδάκια, λαγουδάκια, σκιουράκια που παίζουν μουσική ή τραγουδάνε)
 • Διάφορα παιχνίδια με ρόδες (χελώνες, πάπιες, αεροπλανάκια)
 • Μαλακά, λούτρινα κουκλάκια
 • Παιδικές πυραμίδες και σπιτάκια
 • Μεγάλα μαλακά τουβλάκια
 • Αυτοκίνητο με το οποίο το παιδί μπορεί να κάνει βόλτες
 • Παιχνίδια που φωτίζονται
 • Μεγάλα αυτοκινητάκια
 • Μαλακές, υφασμάτινες κούκλες και καροτσάκια για κούκλες
 • Διάφορα χρήσιμα παιδικά πράγματα (ρουχαλάκια, μαλακό χαλάκι για το παιδικό, καρεκλάκι, ομπρελίτσα κλπ)

  Ο Άι-Βασίλης θα περιμένει

  Εάν το παιδί είναι μικρότερο των 3 χρονών, σκεφτείτε το εκατό φορές πριν φέρετε τον Άγιο Βασίλη σπίτι σας. Πολύ συχνά τα μικρά παιδάκια τον φοβούνται. Τα μωράκια αντιλαμβάνονται τον κόσμο όπως μπορούν – οπτικά, διαισθητικά, υποσυνείδητα. Το κόκκινο χρώμα της στολής μπορεί να φανεί στο παιδί σαν επιθετικότητα του καλεσμένου. Τα πυκνά φρύδια που κρύβουν τα μάτια, τα μεγάλα γένια – όλα αυτά είναι τρομακτικά για ένα μωρό. Κι εκτός όλων αυτών, ο κόκκινος άνθρωπος χωρίς πρόσωπο και μεγάλα χέρια κουβαλάει κι ένα μεγάλο τρομακτικό σακίδιο. Αυτό ήταν! Το παιδάκι κλαίει, κρύβεται πίσω από τη μαμά και η γιορτή καταστρέφεται. Αφού το μωρό έχει συνηθίσει να βλέπει ανοιχτά πρόσωπο, από τα μάτια και τις κινήσεις να καταλαβαίνει τι άνθρωπος τον πλησιάζει και του μιλάει. Κι αν τελικά δεν κρατιέστε και θέλετε οπωσδήποτε έναν Άγιος Βασίλης στο σπίτι σας τότε θα πρέπει από πριν να γνωρίσετε στον μικρούλι σας τον Άγιο Βασίλη. Πριν τις γιορτές κάντε βόλτες στους στολισμένους δρόμους. Δείξτε όλες αυτές τις ομορφιές και διηγηθείτε του ότι ο "παππούς με τα κόκκινα, με μεγάλα γένια και σακίδιο" εκπληρώνει τις ευχές των μικρών παιδιών και φέρνει δώρα. Και παρακαλέστε τον Άγιο Βασίλη που θα έρθει στο σπίτι σας να επιλέξει αν γίνεται γαλάζια ή λευκή στολή, να μιλά χαμηλόφωνα και ήρεμα και να μην καλύπτει εντελώς το πρόσωπό του.

  Δώρα για παιδιά από 2 έως 4 χρονών

  Παιδιά 2, 3, 4 χρονών καταλαβαίνουν και ξέρουν πολλά και μπορούν να σας ψιθυρίσουν στο αφτί τι δώρο περιμένουν να τους φέρει ο Άγιος Βασίλης. Το βασικότερο πράγμα που πρέπει να θυμάστε διαλέγοντας χριστουγεννιάτικο δώρο – συνδυασμός ευχάριστου και χρήσιμου.

  Κάθε παιδί περιμένει από τον Άγιο Βασίλη ένα συγκεκριμένο δώρο. Και γι' αυτό, σαν γονιός, δεν έχετε το δικαίωμα να μην ξέρετε τι είναι αυτό. Εάν κάτι δεν θα αρέσει στο μωράκι, η παιδική απογοήτευση δεν θα έχει όρια (πώς μπόρεσε ο Άγιος Βασίλης να μην με ακούσει, να με κοροϊδέψει, αφού τον περίμενα τόσο πολύ!). Μάθετε από πριν τι δώρο περιμένει να βρει το παιδί σας κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ρωτήστε το ίδιο και τους συγγενείς, ίσως με κάποιον από αυτούς το παιδάκι μοιράστηκε την επιθυμία του. Ή ακόμα καλύτερα γράψτε μαζί ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη.

 • Παιχνίδια που βοηθούν στην ανάπτυξη του παιδιού (πχ παζλ)
 • Λούτρινα αρκουδάκια με χριστουγεννιάτικα στοιχεία (πχ αρκουδάκι που φορά σκούφο Άγιου Βασίλη)
 • Κούκλες
 • Παιχνίδια που μιλάνε ή τραγουδάνε
 • Αυτοκίνητα
 • "Καλλιτεχνικά παιδάκια" (μολύβια, μαρκαδόροι, μπλοκ ζωγραφικής, νερομπογιές κλπ)
 • Παιδικά πολύχρωμα βιβλία
 • Παιδικό ποδήλατο
 • Θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη
 • Και φυσικά γλυκά δώρα (σοκολάτες, καραμέλες, γλειφιτζούρια)

  Δώρα για παιδιά από 4 έως 7 χρονών

  Παιδιά 4, 5, 6 χρονών έχουν δική τους γνώμη για την εν λόγω γιορτή και με ανυπομονησία περιμένουν τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος για όλα τα καλά που έκανε το παιδάκι κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, θα έρθει και θα του χαρίσει εκείνο το συγκεκριμένο δώρο που θέλει. Συνήθως, λίγο πριν τις γιορτές, παιδιά αυτής της ηλικίας τουλάχιστον μια φορά θα πουν στους γονείς τους τι θα ήθελαν να βρουν κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Και σ' αυτό το σημείο η μαμά και ο μπαμπάς θα πρέπει να καταλάβουν την πολυτιμότητα της πληροφορίας που μόλις έλαβαν. Ωστόσο, παιδιά 4, 5, 6 ετών βρίσκονται σε "αναμονή" για το σχολείο, ξέρουν κάποια γράμματα της αλφαβήτου, μετρούν ως το δέκα και ίσως μπορούν να γράψουν το όνομά τους. Έτσι, αξίζει να σημειωθεί ότι στα παιδιά αυτής της ηλικίας αρέσει να προετοιμάζονται για το σχολείο και να μιμούνται τους ενήλικες. Γι' αυτό ας επιλέξουμε δώρα τα οποία θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του παιδιού και θα του βοηθήσουν στο μέλλον.

  Αυτά είναι κάθε ειδών σετ δημιουργικότητας και καλλιτεχνίας (ζωγραφική, ραπτική ,πλαστελίνες κλπ). Παράλληλα αγοράζετε ποιοτικά προϊόντα. Σε αυτήν την ηλικία δεν γίνεται ζωή χωρίς τις κούκλες, καροτσάκια γι' αυτές, παιδικά κουζινικά είδη, σετ ιατρικών εργαλείων, σετ εργαλείων "σαν του μπαμπά" με κατσαβίδια και πριόνια, ποδοσφαιρική μπάλα, γάντια πυγμαχίας, κινούμενα σχέδια με τους αγαπημένους ήρωες και έναν σοκολατένιο Άγιο Βασίλη.

  Συμβουλή για τους γονείς: Εάν το παιδί δεν σας λέει τι δώρο θα ήθελε να πάρει τα Χριστούγεννα και περιμένει από τον Άγιο Βασίλη να μαντέψει μόνος του, αν αρνείται να γράψει ακόμα και γράμμα, τότε προσπαθήστε να το μάθετε με πονηρό τρόπο.

  Δοκιμάστε να παίξετε μαζί με το παιδί σας ένα παιχνίδι φαντασιώσεων. Το μόνο που χρειάζεστε εσείς σαν γονιός είναι λίγη φαντασία. Πείτε του: "Φαντάσου ότι μας επισκέφτηκε η καλή νεράιδα / πιάσαμε χρυσόψαρο / βρήκαμε μαγικό ραβδάκι κλπ. Τώρα μπορούμε να κάνουμε τρεις ευχές οι οποίες θα βγουν αληθινές. Τι λες να ζητήσουμε;"

  Το πιο πιθανό είναι οι ευχές του μωρού σας να ξεπερνούν τις τρεις. Εννοείται πώς δε θα μπορέσετε να τις πραγματοποιήσετε όλες, αλλά να διαλέξετε την κατάλληλη θα μπορέσετε σίγουρα.

  Καλές γιορτές σε εσάς και στις οικογένειές σας!
  Και εύχομαι ο Άγιος Βασίλης να φέρει σε εσάς και στα παιδιά σας τα δώρα που ονειρεύεστε!

  © W-L

 • Κατηγορία: Δώρα και Εκπλήξεις | Έγραψε: woman-life (18-12-2009) | Το διάβασαν: 5128

  Άλλα άρθρα με θέμα Χριστούγεννα, δώρα, παιδί, γιορτές:

  Καινούρια Άρθρα :

  · Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

  · 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

  · Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

  · Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

  · Δουλεύω στο σπίτι

  · Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

  · Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

  · 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

  · Η ζωή με σκύλο

  · 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

  · Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

  · 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

  · Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

  · 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

  Συνολικά σχόλια: 0

  Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

  [ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]  Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2023 - Site managed by uCoz
  website stats