Οι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν αρκετά φλιτζάνια πράσινου τσαγιού έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη, υποστηρίζουν Ιάπωνες ερευνητές. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το μυστικό βρίσκεται στα χημικά στοιχεία της "καλής διάθεσης" που περιέχονται σ' αυτόν τον τύπο του τσαγιού.
Πολλές μελέτες συνδέουν την κατανάλωση πράσινου τσαγιού με τη μείωση των ψυχολογικών προβλημάτων και ο δόκτωρ Καϊζτούμ Νίου, του πανεπιστημίου Τοχόκου και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ηλικίας άνω των 70 που καταναλώνουν περισσότερα από τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι ημερησίως έχουν 44% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν συμπτώματα κατάθλιψης.