Παρασκευή
14-06-2024
13:56
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Άντρας vs γυναίκα
Έρωτες και σχέσεις
Έγγαμος βίος
Γονείς και παιδιά
Φίλοι και κοινωνία

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Σχέσεις - Οικογένεια » Άντρας vs γυναίκα

Οι 10 μεγάλες διαφορές που χωρίζουν τα 2 φύλα
Οι γυναίκες έχουν την τάση να παρατηρούν περισσότερο τους ανθρώπους, ενώ οι άντρες τα αντικείμενα. Εκείνες συγκεντρώνουν στο σώμα τους λίπος, εκείνοι μύες ενώ οι ημικρανίες φαίνεται πως είναι γυναικείο προνόμιο. Έχει γίνει πολύς λόγος για τις διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, όμως φαίνεται πως είναι πολύ πιο βαθιές απ' όσο νομίζουμε και μάλιστα τώρα μελετώνται και μέσω μίας νέας επιστήμης, της γενετικής ιατρικής. Ανακαλύψτε με τη βοήθεια των ειδικών τι κρύβεται πίσω από 10 μεγάλες διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών και μάθετε να τις αποδέχεστε, αλλά και να τις εκμεταλλεύεστε προς όφελός σας!Το βιβλίο του Αμερικανού ψυχολόγου Τζον Γκρέι «Άνδρες από τον Άρη, γυναίκες από την Αφροδίτη» σημείωσε παγκόσμια επιτυχία, επειδή καταπιάστηκε μ' ένα θέμα που πάντα μας ενδιέφερε: τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα. Το μήνυμά του ήταν ότι πράγματι άντρες και γυναίκες διαφέρουν, ωστόσο μπορούν να επικοινωνήσουν και κυρίως να κατανοήσουν ο ένας τον άλλο και να αγαπηθούν. Αυτό το “θαύμα” επιβεβαιώνεται καθημερινά κι ενώ από τη μία τα δύο φύλα μοιάζουν όλο και περισσότερο σε σχέση με τους ρόλους και τις υποχρεώσεις τους, από την άλλη οι ερευνητές επιδιώκουν να μάθουν τι είναι αυτό που τους διαφοροποιεί. Διότι χάρη σ' αυτές τις ανακαλύψεις είναι δυνατόν να βελτιωθεί η ζωή, αλλά και η υγεία του καθενός, άντρα ή γυναίκας. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας της γενετικής, που απέδειξε ότι οι ψυχολογικές και σωματικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα δεν ξεκινούν από την εφηβεία (όταν ενεργοποιούνται οι θηλυκές και αρσενικές ορμόνες) αλλά από τη γέννηση.

1. Εκείνος όλος μύες, εκείνη με καμπύλες;
Η φύση επιβάλλει στις γυναίκες να ζουν με μεγαλύτερη ποσότητα σωματικού λίπους κατά μέσο όρο από αυτή των ανδρών. Κι αυτό, γιατί το καθετί στο γυναικείο οργανισμό έχει την τάση να ευνοεί την αναπαραγωγή. Για παράδειγμα, με ποσοστό λίπους κάτω του 16% δεν έρχεται η πρώτη έμμηνος ρύση, αφού πρέπει να υπάρχει απόθεμα για να τραφεί ένα ενδεχόμενο μωρό.
Γιατί, όμως, το λίπος της γυναίκας βρίσκεται κυρίως στους μηρούς (και φεύγει με πολύ κόπο), ενώ στους άντρες συγκεντρώνεται κυρίως γύρω από τη μέση;
Το σπλαχνικό λίπος, χαρακτηριστικό των ανδρών, πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμο, καθώς τους χρησιμεύει για να αναζητούν τη “λεία”. Αντιθέτως, εκείνο των μηρών και των γλουτών προστατεύεται από τις θηλυκές ορμόνες, για να χρησιμοποιηθεί όταν γίνουν μητέρες. Για το λόγο αυτό, είναι δυσκολότερο για τις γυναίκες να διατηρήσουν το ιδανικό τους βάρος και αν δεν λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, το σωματικό τους λίπος θα αυξάνεται μαζί με την ηλικία τους. Δεν χρειάζεται μόνιμη δίαιτα. Αρκεί μια σταθερή σωματική άσκηση για τη διατήρηση και ενδυνάμωση της μυικής μάζας και η τήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής.

2. Οι γυναίκες παίρνουν πιο πολλά φάρμακα και τα αφομοιώνουν γρηγορότερα
Οι μεγαλύτεροι καταναλωτές φαρμάκων και θεραπευτικών βοτάνων είναι οι γυναίκες, σε ποσοστό που ενίοτε ξεπερνά αυτό των ανδρών και πάνω από 40%. Παρόλα αυτά, δοκιμές για νέα φάρμακα πραγματοποιούνταν μόνο σε άνδρες, ως το 1993, που ξεκίνησαν στις ΗΠΑ και στις γυναίκες. Οι λόγοι της απίστευτης αυτής καθυστέρησης είναι ότι οι γυναίκες θεωρούνταν πιο “περίπλοκες” περιπτώσεις, αφού θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη διάφοροι μεταβλητοί παράγοντες όπως η έμμηνος ρύση, η εμμηνόπαυση, κ.ά.
Διαφορές προκύπτουν και λόγω διαστάσεων. Οι ουσίες δοκιμάζονται συνήθως σε άνδρες γύρω στα 70 κιλά, όμως σε μία γυναίκα 55 κιλών ο γιατρός θα πρέπει να αλλάξει τη δοσολογία. Πόσο μάλλον όταν έχει αποδειχθεί πως οι γυναίκες μεταβολίζουν γρηγορότερα ορισμένα φάρμακα.

3. Εκείνος λατρεύει το αυτοκίνητό του, εκείνη λατρεύει να τον βλέπει να οδηγεί
Μόλις έφερε σπίτι το νέο του τετράτροχο που λαχταρούσε καιρό. Το γυαλίζει, το καμαρώνει, το κοιτάζει σαν ερωτευμένος. Εκείνη ζηλεύει λίγο, επειδή το μόνο που την ενδιαφέρει σ' αυτό το αυτοκίνητο είναι ότι θα τη μεταφέρει κάπου μαζί του. “Για τον άνδρα, το αυτοκίνητο, το πολυτελές ρολόι, το καλό ένδυμα είναι σύμβολα ισχύος” παρατηρούν οι ψυχολόγοι. Η εξουσία, ο πλούτος, η ικανότητα συντήρησης μιας γυναίκας και των παιδιών είναι χαρακτηριστικά που ελκύουν ασυνείδητα τις γυναίκες.
Στους άντρες η τάση για επίδειξη είναι έμφυτη, όπως έμφυτη είναι και η ικανότητα των γυναικών να συγκεντρώνουν τα “ενδιαφέροντα” στοιχεία από αναπαραγωγικής πλευράς. Αυτό είναι και το ιδανικό αλληλοσυμπλήρωμα των δύο φύλων για να φτάσουν στον τελικό προορισμό: να γίνουν ζευγάρι και να δημιουργήσουν ένα άλλο ανθρώπινο ον Ακόμη και οι γυναίκες που αγαπούν τα ωραία αυτοκίνητα δεν σημαίνει ότι είναι αρρενωπές. Και εκείνες αναζητούν στον άντρα τα προτερήματα που θα την κάνουν να νιώσει αγαπητή και προστατευμένη.

4. Στρες: εκείνος εξαγριώνεται, εκείνη κλαίει και ζητά παρηγοριά
Οι άντρες δεν τα πάνε καλά με τη διαχείριση του άγχους: έχουν την τάση να αντιδρούν με επιθετικότητα ή με το να κλείνονται στον εαυτό τους. Από την άλλη, οι γυναίκες προτιμούν να τηλεφωνήσουν σε μια φίλη, να αγκαλιάσουν το σύντροφό τους, να χαϊδέψουν το μωρό τους ή το κατοικίδιο. Το προτέρημα αυτό φαίνεται πως οφείλεται στην οξυτοκίνη, (η ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του τοκετού και κατά τον οργασμό) η οποία μας εξάπτει την επιθυμία να είμαστε κοντά στους άλλους και να τους φροντίζουμε. Τα οιστρογόνα, οι γυναικείες ορμόνες, φαίνεται πως αυξάνουν την αποδοτικότητά της, ενώ η τεστοστερόνη (η ορμόνη του ανδρισμού αλλά και της επιθετικότητας) τη μειώνει. Σαν αποτέλεσμα, στις δύσκολες στιγμές εκείνοι εκνευρίζονται, χτυπούν τη γροθιά στο τραπέζι, ενώ εκείνες ξεσπούν κλαίγοντας στον ώμο μιας φίλης, παρηγορούνται και βλέπουν αμέσως τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία.

5. Η γυναικεία καρδιά είναι πιο προστατευμένη, όμως μέχρι τα 50
Όταν ένας άντρας βάλει το χέρι του στην καρδιά, συνήθως ρωτάμε: νιώθεις καλά; Όταν το κάνει μια γυναίκα, η πρώτη μας σκέψη είναι πως είναι ερωτευμένη. Η καρδιά των γυναικών προστατεύεται από τα οιστρογόνα και μπορεί να προσαρμόζεται στο μεγαλύτερο φορτίο αίματος που απαιτείται στην εγκυμοσύνη και να επιστρέφει στις φυσιολογικές της διαστάσεις. Πράγματι, οι υγιείς γυναίκες μπορούν να γίνουν μητέρες περισσότερες φορές. Είναι ένα από τα προνόμιά τους σε σχέση με τους άντρες. Προσοχή όμως: μετά την εμμηνόπαυση, οι κίνδυνοι για την υγεία της γυναικείας καρδιάς αυξάνονται, ώσπου να φτάσουν ή ίσως και να ξεπεράσουν εκείνους των συντρόφων τους. Ο μόνος τρόπος να διατηρήσουν οι γυναίκες αυτό το προνόμιο είναι η πρόληψη: έλεγχος στην πίεση, το βάρος, τη χοληστερόλη, τη γλυκαιμία, καθόλου κάπνισμα και περισσότερη σωματική άσκηση.

6. Εκείνος ρυτίδες στο μέτωπο, εκείνη στις άκρες του στόματος και στο λαιμό
Μπορεί οι γυναίκες να περνούν το χρόνο τους φροντίζοντας το δέρμα τους, ωστόσο η πλειοψηφία των ανδρών έχουν λιγότερες ρυτίδες. Οι ρυτίδες των ανδρών είναι επικεντρωμένες σε διαφορετικές περιοχές, σύμφωνα με τους δερματολόγους. Είναι λιγότερο εμφανείς στο λαιμό και στο κάτω μέρος του προσώπου, καθώς με το ξύρισμα πραγματοποιούν ένα είδος μασάζ, και πιο έντονες στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια. Ένα άλλο πλεονέκτημα της ανδρικής επιδερμίδας είναι η μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος, που το κάνει πιο ανθεκτικό, πιο θρεμμένο κι έτοιμο να αντιμετωπίσει τυχόν προσβολές. Αντιθέτως, οι γυναίκες με την εμμηνόπαυση υφίστανται επιπλέον εξάντληση των οιστρογόνων που μειώνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, δηλαδή των φυσικών υποστηριγμάτων του δέρματος.

7. Στον πονοκέφαλο οι γυναίκες έχουν τα πρωτεία
Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο για τον πονοκέφαλο τα περιστατικά ημικρανίας εμφανίζονται περίπου 3 φορές περισσότερο στις γυναίκες απ' ότι στους άντρες. Αυτό οφείλεται στις ορμονικές διακυμάνσεις που υφίστανται κάθε μήνα οι γυναίκες στη γόνιμη ηλικία τους. Ειδικότερα, στις 100 γυναίκες που υποφέρουν από ημικρανία, περίπου οι 60 έχουν μία κρίση που σχετίζεται με τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Η απόδειξη είναι ότι από τον 4ο μήνα της κύησης τα οιστρογόνα σταθεροποιούνται και η ημικρανία εξαφανίζεται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις. Μία ακόμη απόδειξη το ότι πριν την εφηβεία (όπου αγόρια και κορίτσια είναι ορμονικά ίδια) δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στη συχνότητα εμφάνισης του προβλήματος. Το αντισυλληπτικό χάπι (κατόπιν εξετάσεων) μπορεί να είναι μία λύση. Όμως, πρώτα απ' όλα πρέπει να δοθεί σημασία στον τρόπο ζωής. Τις ημέρες που προηγούνται του κύκλου αποφύγετε το στρες, ξαπλώνετε νωρίς, περιορίστε αλκοόλ και τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν “διέγερση”. Αποφύγετε τη σοκολάτα, τα κίτρινα τυριά, τα καρύδια και τα οστρακοειδή, που αποτελούν κύριους υπεύθυνους για

8. Εκείνη μιλάει στο τηλέφωνο, ανακατεύοντας τη σάλτσα και αλλάζοντας παράλληλα το μωρό. Εκείνος... διαβάζει
Παρατηρήστε τους διπλανούς σας στην καφετέρια: εκείνη, κουβεντιάζει με τη φίλη της, ενώ με την άκρη του ματιού της προσέχει το γιο της που παίζει πιο κει. Ο σύζυγος; Με το ζόρι μένει συγκεντρωμένος στη σελίδα των αθλητικών. Από τους άντρες δεν πρέπει να απαιτείται πάνω από ένα πράγμα τη φορά λένε οι ειδικοί. Αντιθέτως, οι γυναίκες έπρεπε πάντα να δουλεύουν παράλληλα σε πολλά μέτωπα, από την εποχή που ήταν αναγκασμένες να αναζητούν τροφή, χωρίς να αφήσουν τη φωτιά να σβήσει, ως σήμερα που τηλεφωνούν, μαγειρεύουν και κάνουν τις δουλειές του σπιτιού ταυτόχρονα. Εκείνοι, το μόνο που όφειλαν ήταν να κυνηγήσουν το θήραμα και έπειτα κάθονταν και περίμεναν τις γυναίκες να το ετοιμάσουν και να το μαγειρέψουν. Αυτό διαπιστώνεται και από μελέτη που διεξήχθη στον αρσενικό εγκέφαλο, όπου αποδείχθηκε πως είναι χωρισμένος σε στεγανά τμήματα. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως όταν μιλά στο τηλέφωνο δεν ακούει που τον φωνάζετε ή όταν παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα πιθανότατα δεν θυμάται ούτε καν ότι είναι παντρεμένος.

9. Οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες στον πόνο, όμως δεν γίνονται πιστευτές
Σύμφωνα με πορίσματα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με τον πόνο, οι γυναίκες υποφέρουν περισσότερο από τους άνδρες στην περίπτωση ενός επώδυνου ερεθίσματος. Ωστόσο, εκείνες είναι που γίνονται και λιγότερο πιστευτές από τους άλλους (επειδή θεωρούνται μόνο παράπονα) και κατά συνέπεια φροντίζονται και λιγότερο. Σ' αυτό φταίνε και οι σεξουαλικές ορμόνες. Έχει αποδειχθεί μέσω ερευνών ότι μία αύξηση της τεστοστερόνης στις γυναίκες αυξάνει την ανοχή στον πόνο. Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το ότι οι οδοί διάδοσης του πόνου είναι διαφορετικές στις γυναίκες από τους άντρες. Όλα αυτά τα δεδομένα θα έπρεπε να δώσουν αφορμή για τη δημιουργία στο μέλλον αναλγητικών που είναι διαφορετικά για το κάθε φύλο.

10. Εκείνοι ερωτεύονται για να κάνουν έρωτα, εκείνες για να αγαπηθούν
Δεν πρόκειται για στερεότυπο, όμως ακόμη κι ο πιο ερωτευμένος άντρας κατά βάθος θέλει μόνο σεξ. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό εταιρείας προφυλακτικών, οι άντρες έχουν ένα μέσο όρο 10,2 ερωτικών συντρόφων στη ζωή τους, ενώ οι γυναίκες 6,9. Αν σκεφτεί κανείς ότι σε πολλά μέρη του κόσμου οι γυναίκες κάνουν έρωτα μόνο με το σύζυγό τους η διαφορά είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτη. Σύμφωνα με τη λογική της εξέλιξης, στην πράξη κανένας άντρας δεν θα έπρεπε να παντρεύεται και να “περιορίζεται” σε μία μόνο σύντροφο. Θα ήταν πιο βολικό να περνά από τη μία στην άλλη, προσπαθώντας να τις γονιμοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, για να «σπείρει» τα γονίδιά του. Από την άλλη, κάθε γυναίκα οφείλει να αποκτήσει έναν άντρα πλούσιο, όμορφο και ικανό και να του ζητήσει να την κρατήσει για πάντα, στηρίζοντας τις απιστίες του σαν αντάλλαγμα της σιγουριάς που της προσφέρει.


Εύη Σκλατινιώτη
www.ygeia-evexia.gr

Κατηγορία: Άντρας vs γυναίκα | Έγραψε: woman-life (10-11-2014) | Το διάβασαν: 1099

Άλλα άρθρα με θέμα ψυχολογία, κοινωνία:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2024 - Site managed by uCoz
  website stats