Παρασκευή
22-11-2024
15:11
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Site menu

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » 2014 » Φεβρουάριος » 7 » Η κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη

Η κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη
01:02
Οι άνθρωποι που τρώνε πολύ γιαούρτι, κινδυνεύουν λιγότερο από διαβήτη, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές της Σχολής Κιλινικής Ιατρικής του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, με επικεφαλής την επιδημιολόγο δρα Νίτα Φορούχι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Diabetologia" της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Μελέτη του Διαβήτη, διαπίστωσαν ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει κατά 28% τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με αυτούς που δεν τρώνε καθόλου γιαούρτι.

Η μείωση του κινδύνου αφορά όλα τα είδη του γιαουρτιού, καθώς και μερικά τυριά με χαμηλά λιπαρά. «Η έρευνά μας δείχνει ότι συγκεκριμένες τροφές μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 και είναι σημαντικά για τη δημόσια υγεία», δήλωσε η Νίτα Φορούχι.

Προηγούμενες μελέτες αναφορικά με τη σχέση γαλακτοκομικών και διαβήτη είχαν καταλήξει σε ανάμικτα και ασαφή συμπεράσματα. Η νέα αναλυτικότερη έρευνα έγινε σε πάνω από 3.500 άνδρες και γυναίκες, από τους οποίους οι 753 εμφάνισαν διαβήτη σε χρονικό διάστημα 11 ετών. Οι ερευνητές ανέλυσαν εξονυχιστικά τη διατροφή των ατόμων αυτών.

Το συμπέρασμα ήταν όσοι έτρωγαν τα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά (κυρίως γιαούρτι, αλλά επίσης ελαφρά τυριά τύπου «κότατζ») είχαν κατά μέσο όρο 24% μικρότερη πιθανότητα να αναπτύξουν διαβήτη. Ειδικά η κατανάλωση γιαουρτιού με λίγα λιπαρά (κατά μέσο όρο τέσσερις έως πέντε κεσέδες γιαουρτιού των 125 γραμμαρίων) μείωνε κατά 28% τον κίνδυνο.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως τα γιαούρτια και γενικότερα τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν ευεργετικά για την υγεία συστατικά, όπως η βιταμίνη D, το ασβέστιο και το μαγνήσιο, καθώς επίσης προβιοτικά βακτήρια.

Ο διαβήτης τύπου 2 εμφανίζει αυξητική τάση σε κάθε χώρα και η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη εκτιμά ότι 382 εκατ. άνθρωποι έπασχαν από την εν λόγω νόσο το 2013, αριθμός που αναμένεται να έχει αυξηθεί στα 592 εκατ. το 2035.


www.skai.gr

Άλλα άρθρα με θέμα διατροφή, υγεία:
Το διάβασαν: 1137 | Έγραψε: woman-life

Τελευταίες Ειδήσεις

· Το κάπνισμα και το αλκοόλ γερνά νωρίτερα ...
· Ακόρεστα λιπαρά για υγιέστερη ζωή
· Γυναίκες με ημικρανίες αντιμετωπίζουν αυξ...
· Η ενδοοικογενειακή βία «κληροδοτείται» στ...
· Στην εξωσωματική χρειάζεται υπομονή
· Ετήσιο τεστ αίματος σώζει από τον καρκίνο...
· Μακριά οι αρνητικές σκέψεις και το... Αλτ...
· Ο εγκέφαλός μας είναι και ανδρικός και γυ...
· Η πολλή τηλεόραση γερνάει τον εγκέφαλο
· Tο πιο διαδεδομένο παιδικό όνομα στον κόσ...

Σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]

Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    News calendar
    «  Φεβρουάριος 2014  »
    ΚυρΔευΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    232425262728

    Αναζήτηση Ειδήσεων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Copyright MyCorp © 2024
    Site managed by uCoz
    website stats