Πέμπτη
25-04-2024
15:06
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Site menu

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » 2014 » Ιανουάριος » 5 » Μυρωδιές που προκαλούν ημικρανίες

Μυρωδιές που προκαλούν ημικρανίες
12:32
Περισσότερο από το 50% των ατόμων που υποφέρουν από ημικρανίες, είναι ευαίσθητα σε κάποια μυρωδιά, με το 70% αυτών να λένε πως, μια οσμή αποτελεί το έναυσμα της ταλαιπωρίας τους. Όμως, το ίδιο φαίνεται να έχει διαπιστωθεί και μέσα από μελέτες, όπου σημειώνεται ότι, αρκετές είναι οι μυρωδιές τροφίμων που μπορεί να προκαλέσουν ημικρανία, η οποία αντιμετωπίζεται με τη χρήση μέντας!

Τα κρεμμύδια δε μυρίζουν μόνο έντονα, αλλά μπορεί να είναι τελικά ένας πραγματικός πονοκέφαλος για μερικούς ανθρώπους, μια και στην πραγματικότητα είναι μια από τις πολλές μυρωδιές που μπορούν να προκαλέσουν μια ημικρανία. Οι ερευνητές λένε βέβαια, ότι, ακόμα και ένα απλό άρωμα (όχι απαραίτητα μέντας που προαναφέρθηκε), μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς την κατάσταση.

Περίπου το 15% των ενηλίκων ταλαιπωρείται από ημικρανίες, καθώς και από σοβαρές κεφαλαλγίες, με συμπτώματα όπως είναι η ναυτία και η ευαισθησία στο φως. Έχει διαπιστωθεί πως, γι αυτές τις «επιθέσεις» ευθύνονται οι αλλαγές σε φυσικές χημικές ουσίες του εγκεφάλου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις (75,9%), η αιτία που προκαλεί την ημικρανία είναι συνήθως γνωστή και αναγνωρίσιμη από το άτομο που υποφέρει. Το άγχος, οι ορμονικές διακυμάνσεις, ο καιρός, οι διαταραχές του ύπνου, η διατροφή και οι εικόνες με έντονες εναλλαγές φωτός, αποτελούν τις πιο κοινές αιτίες.

Περισσότερο από το 50% των πασχόντων είναι ευαίσθητο σε μια συγκεκριμένη οσμή, λέει νέα μελέτη, και ονοματίζει την κατάσταση αυτή σαν οσμοφοβία, με τις γυναίκες να είναι περισσότερο ευαίσθητες από τους άντρες. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι επιστήμονες, μόλις λίγα λεπτά έκθεσης αρκούν για να ξεκινήσει μια ημικρανία.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι, το κρεμμύδι και άλλες μυρωδιές, μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στα συναισθήματα, καθώς οι περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν την οσμή και τα συναισθήματα είναι στενά συνδεδεμένες.

Εναλλακτικά, η μυρωδιά μπορεί να διεγείρει το τρίδυμο νεύρο, οδηγώντας σε φλεγμονή, ή η ίδια η οσμή μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων, καταλήγοντας και πάλι σε πολύ δυνατό πονοκέφαλο.

Ο Δρ Nicholas Silver, Νευρολόγος στο Walton Centre for Neurology and Neurosurgery και επίτιμος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, είπε: «Έχουμε διαπιστώσει ότι, στα διεγερτικά ημικρανιών περιλαμβάνονται τα αρώματα, τα σπρέι, τα αποσμητικά χώρου και αυτοκινήτων, οι μυρωδιές του μαγειρέματος –ιδιαίτερα των τηγανητών ή των λιπαρών τροφίμων- ο καπνός του τσιγάρου, αλλά και τα προϊόντα καθαρισμού».


capital.gr

Άλλα άρθρα με θέμα υγεία:
Το διάβασαν: 627 | Έγραψε: woman-life

Τελευταίες Ειδήσεις

· Το κάπνισμα και το αλκοόλ γερνά νωρίτερα ...
· Ακόρεστα λιπαρά για υγιέστερη ζωή
· Γυναίκες με ημικρανίες αντιμετωπίζουν αυξ...
· Η ενδοοικογενειακή βία «κληροδοτείται» στ...
· Στην εξωσωματική χρειάζεται υπομονή
· Ετήσιο τεστ αίματος σώζει από τον καρκίνο...
· Μακριά οι αρνητικές σκέψεις και το... Αλτ...
· Ο εγκέφαλός μας είναι και ανδρικός και γυ...
· Η πολλή τηλεόραση γερνάει τον εγκέφαλο
· Tο πιο διαδεδομένο παιδικό όνομα στον κόσ...

Σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]

Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    Όνομα :
    Κωδικός :





    News calendar
    «  Ιανουάριος 2014  »
    ΚυρΔευΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Αναζήτηση Ειδήσεων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Copyright MyCorp © 2024
    Site managed by uCoz
    website stats