Κυριακή
09-08-2020
19:49
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Χτίζουμε καριέρα
Η γωνιά του φοιτητή
Αυτό το ξέρατε?

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Καριέρα - Σπουδές » Αυτό το ξέρατε?

Υπάρχει ο Άγιος Βασίλης?
Να και η οριστική απόδειξη για το αν υπάρχει ή όχι ο Άγιος Βασίλης.
Επιστημονικές έρευνες που έγιναν από το περίφημο επιστημονικό περιοδικό "Spy" - Ιανουάριος 1990.

1. Κανένα γνωστό είδος ελαφιών δεν πετά. Αλλά υπάρχουν 300.000 είδη ζώντων οργανισμών που δεν έχουν ταξινομηθεί και εφόσον είναι έντομα και μικρόβια, αυτό δεν αποκλείει οριστικά ότι δεν υπάρχουν ιπτάμενα ελάφια τα οποία μόνο ο Άγιος Βασίλης έχει δει.

2. Υπάρχουν 2 δισεκατομμύρια παιδιά (άτομα κάτω των 18 ετών) στον κόσμο. Αλλά δεδομένου ότι ο Άγιος Βασίλης (προφανώς) δεν έχει σχέση με Μουσουλμάνους, Ινδουιστές, Εβραίους και Βουδιστές, αυτό ελαττώνει το φόρτο εργασίας στο 15% του συνόλου-378 εκατομμύρια σύμφωνα το το Γραφείο Παρακολούθησης του Πληθυσμού. Με μέσο όρο (απογραφή) 3,5 παιδιά ανά οικογένεια, έχουμε 91.8 εκατομμύρια σπίτια. Υποθέτουμε ότι στο καθένα υπάρχει ένα καλό παιδί.

3. Ο Άγιος Βασίλης έχει 31 ώρες τα Χριστούγεννα για να δουλέψει, χάρη στις διαφορετικές ωριαίες ζώνες και την περιστροφή της γης, υποθέτοντας ότι ταξιδεύει από την ανατολή προς τη δύση(πράγμα που φαίνεται λογικό). Έτσι έχουμε 822,6 επισκέψεις ανά δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε ένα χριστιανικό σπιτικό με καλά παιδιά, ο Άγιος Βασίλης έχει 1/1000 του δευτερολέπτου για να παρκάρει, να πηδήξει από το έλκηθρο, να μπει από την καμινάδα, να γεμίσει τις κάλτσες, να μοιράσει τα υπόλοιπα δώρα κάτω από το δένδρο, να φάει τα κεράσματά του, να ανέβει πάνω την καμινάδα, να μπει στο έλκηθρό του και να πάει στο επόμενο σπίτι. Υποθέτοντας ότι αυτές οι 91,8 εκατομμύρια στάσεις είναι εξίσου μοιρασμένες στη γη (το οποίο ξέρουμε ότι είναι λάθος αλλά για λόγους υπολογισμού θα το δεχτούμε), μιλάμε για περίπου 1,3 χιλιόμετρα ανά σπιτικό, ένα συνολικό ταξίδι 140 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, χωρίς να υπολογίζουμε τις στάσεις που οι περισσότεροι από μας πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον μια φορά στις 31 ώρες, συν το φαγητό και άλλα πράγματα.

4. Αυτό σημαίνει ότι το έλκηθρο του Αη-Βασίλη κινείται με 1.040 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, 12.500 φορές την ταχύτητα του ήχου. Για λόγους σύγκρισης, το ταχύτερο όχημα που έφτιαξε ο άνθρωπος στη γη, το διαστημόπλοιο Οδυσσεύς, κινείται με 27,4 μίλια το δευτερόλεπτο - ένα συνηθισμένο ελάφι μπορεί να τρέξει με 25χιλιόμετρα την ώρα.

5. Το φορτίο του έλκηθρου προσθέτει ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο. Αν υποθέσουμε ότι κάθε παιδί δεν παίρνει τίποτα παραπάνω από ένα μέσου μεγέθους σετ Lego (500 γραμμάρια), το έλκηθρο μεταφέρει 189.000 τόνους, χωρίς να λογαριάζουμε τον Αη-Βασίλη, που περιγράφεται ως υπέρβαρος. Στη Γη ένα συνηθισμένο ελάφι δεν μπορεί να σύρει παραπάνω από 140 κιλά. Ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι "το ιπτάμενο ελάφι" (βλέπε σημείο #1) θα μπορούσε να σύρει δέκα φορές το κανονικό ποσό, δεν μπορούν 8 ελάφια να κάνουν τη δουλειά ή ακόμη 9. Χρειαζόμαστε 135.000 ελάφια. Αυτό αυξάνει το φορτίο - χωρίς να υπολογίζουμε ακόμη το βάρος του έλκηθρου - στους 210.000 τόνους. Πάλι, γιά λόγους σύγκρισης - αυτό είναι τέσσερις φορές το βάρος του Queen Elizabeth.

6. 210.000 τόνοι που ταξιδεύουν με 1040 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο δημιουργούν μια τεράστια αντίσταση αέρος - αυτή θα θέρμαινε τα ελάφια στο ίδιο βαθμό μ΄ένα διαστημόπλοιο που εισέρχεται στην γήινη ατμόσφαιρα. Το πρώτο ζευγάρι των ελαφιών θα απορροφούσε 14,3 τετράκις εκατομμύρια joule ενέργειας. Ανά δευτερόλεπτο. Το καθένα. Σε συντομία, θα φλεγόταν άμεσα, προκαλώντας έκρηξη σ΄αυτά που ήταν πίσω τους και θα δημιουργούσαν εκκωφαντικές εκρήξεις στο πέρασμα τους. Όλη η ομάδα των ελαφιών θα εξαερωνόταν μέσα σε 4,26 εκατοστά του δευτερολέπτου. Ο Άγιος Βασίλης εν τω μεταξύ θα υφίστατο σε μια φυγόκεντρο δύναμη 17.500,06 φορές μεγαλύτερη της βαρύτητας. Ένας Αη-Βασίλης 120 κιλών (που είναι σχετικά αδύνατος) θα κολλούσε στην πλάτη του έλκηθρου με μια δύναμη 1.959.016 κιλών.

Σαν συμπέρασμα ...

Αν ο Αη-Βασίλης κάποτε παρέδιδε δώρα την παραμονή των Χριστουγέννων, τώρα είναι νεκρός. Γιατί; Γι' αυτό:


Κατηγορία: Αυτό το ξέρατε? | Έγραψε: woman-life (02-12-2008) | Το διάβασαν: 2928

Άλλα άρθρα με θέμα γιορτές, Χριστούγεννα:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 4
15-12-2008
1. nostalgia

Πλέον ζούμε σε μια ωμή πραγματικότητα και ξεχνάμε πως κάποτε είμασταν παιδιά,με τη ξεχνάμε τη μεγάλη λαχτάρα περιμέναμε τον Άγιο-Βασίλη και το κακό είναι ότι ξεχνάμε να το περάσουμε στα παιδιά μας γι'αυτό πέθανε ο Άγιος-Βασίλης από μας εξαρτάτε να τον ξαναζωντανέψουμε.
[Entry]


15-12-2008
2. woman-life

Δυστυχώς αυτά που γράφεις είναι πικρή αλήθεια. Έχουμε ξεχάσει πια τι θα πει "Πνεύμα Εορτών" και δεν έχουμε πια εκείνα τα πανέμορφα, μαγικά συναισθήματα που νιώθαμε όταν ήμασταν παιδιά ... τότε που περιμέναμε τον Άγιο Βασίλη...
Άνοιξα και μια συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα: Χριστούγεννα - Τότε που ήμασταν παιδιά...
[Entry]


09-03-2009
3. Phil

Σοκαριστικά τα στοιχεια και πολυ τεκμηριωμενα!
Το βιντεάκι τα σπάει biggrin
[Entry]


07-05-2011
4. bladerunner

Λυπάμαι που βλέπω το θεματάκι "κατόπιν εορτής".Θέλω να σας πω ότι δεν με νοιάζει αν υπάρχει ο Αι-Βασίλης ή όχι.Με νοιάζει που το πιστεύω εγώ πως υπάρει.Κι αυτό γιατί αν το καλοσκεφτείτε παιδιά,κάθε φορά που κάνουμε μια καλή πράξη,βοηθάαμε ένα συνάνθρωπο,χαρίζουμε ένα αληθινό χαμόγελο,τότε εμείς οι ίδιοι είμαστε το πνεύμα τον χριστουγέννων και κατ'επέκταση,η προσωποποίηση της καλοσύνης και της αλληλεγγύης..Μακάρι να το θυμόμαστε όλη τη χρονιά κι όχι μόνοο τις άγιες μέρες..
[Entry]


Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2020 - Site managed by uCoz
  website stats