Τετάρτη
26-01-2022
06:33
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Άντρας vs γυναίκα
Έρωτες και σχέσεις
Έγγαμος βίος
Γονείς και παιδιά
Φίλοι και κοινωνία

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Σχέσεις - Οικογένεια » Φίλοι και κοινωνία

Φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας - υπάρχει;
Πολλοί (μάλλον οι περισσότεροι) άντρες πιστεύουν ότι μια τέτοια σχέση είναι μύθος επειδή σχεδόν προς όλες τις γυναίκες νιώθουν σεξουαλική έλξη διαφορετικής δύναμης. Ωστόσο, πράγματι αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει αληθινή και αγνή φιλία μεταξύ μιας γυναίκας και έναν άντρα; Ή μήπως απλώς διαφέρει από την ετερόφυλη;

Υπάρχει μια επιστήμη – ψυχολογία σχέσεων – η οποία εξετάζει και αναλύει τις διάφορες μορφές ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης και της πιο ενδιαφέρουσας – την σεξουαλική. Από τη σκοπιά της επιστήμης λοιπόν, η φιλία ενός άντρα και μιας γυναίκας είναι μια μορφή "σεξουαλικής" σχέσης. Η ιστορία της είναι ένα άλλο θέμα. Εμείς θα εξετάσουμε την ουσία της.

Καταρχάς ας δούμε πώς εκφράζεται η φιλία μεταξύ δυο ατόμων ίδιου φύλου:

 • Οι φίλοι επικοινωνούν μεταξύ τους διότι έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Τους αρέσουν ίδια πράγματα ή να κάνουν κάτι από κοινού όπως για παράδειγμα να συλλέγουν γραμματόσημα, να παρακολουθούν και να συζητούν περί ποδοσφαίρου ή σήριαλ, να παίζουν μαζί κλπ.
 • Οι φίλοι εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο. Δεν φοβούνται να εμφανιστούν ο ένας μπροστά στον άλλο με "κάπως" ρούχα γιατί ξέρουν πως δε θα υποστούν ταπείνωση ή εξευτελισμό από τον άλλο. Ούτε σημειώνουν πόσα χρήματα τους χρωστάει ο φίλος για το κερασμένο παγωτό, για τον πληρωμένο καφέ, για το χαρισμένο μπλουζάκι κλπ.
 • Οι φίλοι δεν σκέφτονται ότι είναι "υποχρεωμένοι" ο ένας στον άλλο. Δε θα κάνει σκηνή ο ένας αν ο άλλος δεν μπόρεσε για κάποιο λόγο να του βοηθήσει, να βγει μαζί του, να τον συμβουλέψει κλπ. "Δεν μπορώ" και "δεν θέλω" είναι δικαιώματα που οι φίλοι αναγνωρίζουν και δέχονται ο ένας στον άλλο.
 • Οι φίλοι δεν ζηλεύουν ο ένας τον άλλο. Η επιτυχία του ενός δεν γίνεται ζήλια για τον άλλο. Συνήθως οι φίλοι είναι αυτοί που χαίρονται περισσότερο και ειλικρινά με τις επιτυχίες.
 • Οι φίλοι νιώθουν κάτι να τους ενώνει. Δεν μπορούν βέβαια να εξηγήσουν τη φύση αυτής της ένωσης αλλά είναι αυτό που αποκαλούμε "δεσμός". Αυτή η σχέση μοιάζει με οικογενειακή, συζυγική αλλά εξακολουθεί να διαφέρει από αυτές.
 • Οι φίλοι έχουν χωριστές ζωές. Οι ερωτευμένοι σχεδιάζουν τη ζωή και το μέλλον τους συνυπολογίζοντας ο ένας τον άλλο. Οι φίλοι έχουν ο καθένας τη δική του ζωή. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν έχουν κάποια κοινά σχέδια.
 • Οι φίλοι επικοινωνούν τακτικά. Μόνο η συνεχής επικοινωνία υποστηρίζει και κρατά τη σχέση τους. Διαφορετικά, δυστυχώς, εξαφανίζεται με τον καιρό.

  Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά μιας φιλίας μεταξύ δύο ατόμων ίδιου φίλου. Τα ίδια ισχύουν και στη φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας με μία πρόσθετη προϋπόθεση: ο ένας από τους δύο ή και οι δύο θέλουν τον άλλο, αλλά για κάποιο λόγο δεν σχεδιάζουν να κάνουν έρωτα μαζί. Κάτι σαν τον πλατωνικό έρωτα...

  Πώς εμφανίζεται;

  Ο συγγραφέας S. Chekmaen επισημαίνει ότι όταν ένας άντρας και μια γυναίκα ξέρουν ότι μεταξύ τους δε θα συμβεί τίποτα, η σχέση τους γίνεται ιδιαίτερα εμπιστευτική.

  Δηλαδή, η ετερόφυλη φιλία, ως μορφή σεξουαλικής σχέσης, προκύπτει όταν ένας άντρας θελήσει μια γυναίκα, παράλληλα αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα αλλά του αρέσει και η προσωπικότητά της, ώστε αποφασίζει να απολαμβάνει την επικοινωνία και την παρέας της. Σταδιακά ο δεσμός δυναμώνει και μεταμορφώνεται σε φιλία με όλα τα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβανομένης και του "ο φίλος πάντα θα βοηθήσει".

  Γιατί "ενεργός" αποδεικνύεται πάντα ο άντρας;

  Το θέμα είναι ότι η γυναίκα αντλεί χαρά από οποιαδήποτε επικοινωνία και γι' αυτό απολαμβάνει να συζητά με τον άντρα αξιολογώντας την προσωπικότητά του. Οι άντρες δεν αντλούν ευχαρίστηση από τις πολύπλοκες κοινωνικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένου και της σεξουαλικής. Δεδομένου ότι για να δημιουργηθεί μια "πλήρη" φιλική σχέση απαιτείται συμμετοχή και από τις δυο πλευρές, οι γυναίκες πρέπει να περιμένουν παθητικά μήπως βρεθεί στο περιβάλλον τους ένας άντρας με τα προαναφερθέντα προσόντα. Δηλαδή ο άντρας πρέπει να ενδιαφερθεί για μια γυναίκα σεξουαλικά και μετά φιλικά ώστε να ανεχτεί την στενή επικοινωνία μαζί της.

  Το βασικό είναι και οι δυο μεριές να κατανοούν ότι η έλξη που μπορεί να νιώθουν δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να έχουν φιλική σχέση. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια φυσική αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού που κάνει την ετερόφυλη φιλία να διαφέρει.

  © Woman-Life

 • Κατηγορία: Φίλοι και κοινωνία | Έγραψε: woman-life (19-05-2010) | Το διάβασαν: 8437

  Άλλα άρθρα με θέμα σχέση, φιλία:

  Καινούρια Άρθρα :

  · Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

  · 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

  · Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

  · Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

  · Δουλεύω στο σπίτι

  · Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

  · Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

  · 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

  · Η ζωή με σκύλο

  · 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

  · Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

  · 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

  · Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

  · 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

  Συνολικά σχόλια: 1
  31-01-2011
  1. martzak51

  Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει φιλία και μάλιστα πιο δυνατή ανάμεσα στον άνδρα και την γυναίκα. Μια φιλία σταθερή ,σίγουρη και δυνατή!!!!!!!!!!!! biggrin
  [Entry]


  Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

  [ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]  Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2022 - Site managed by uCoz
  website stats