Δευτέρα
27-05-2024
15:04
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Άντρας vs γυναίκα
Έρωτες και σχέσεις
Έγγαμος βίος
Γονείς και παιδιά
Φίλοι και κοινωνία

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Σχέσεις - Οικογένεια » Έγγαμος βίος

Καινούριος Μπαμπάς: οικογένεια απ'την αρχή (Μέρος I)
Στις τηλεοπτικές σειρές του σήμερα είναι πολύ δημοφιλές το θέμα της σχέσης μεταξύ πατέρα και παιδιού. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι σκηνές όπου λύνονται τα προβλήματα ανάμεσα στις/στους συζύγους και τα παιδιά από τον πρώτο γάμο. Στις ταινίες οι σχέσεις βελτιώνονται και φτιάχνουν με διασκέδαση και ευκολία μέσα σε μόλις μιάμιση ώρες.

Αλλά στην πραγματική ζωή μια τέτοια ιστορία δεν μπορεί να ονομάζεται κωμωδία, μάλλον, μπορεί να γίνει βάση για ένα θρίλερ, όπου μια γυναίκα βρίσκεται συνεχώς υπό την απειλή του χωρισμού με τον καινούριο αγαπημένο της ή με το παιδί της από τον πρώτο γάμο. Πώς μπορείτε να χτίσετε σωστές σχέσεις στο νέο γάμο; Οι ψυχολόγοι και σύμβουλοι απαντούν μέσω Woman-Life.

Μην βιαστείτε!
Μην επισπεύδετε τα πράγματα...

Η Γαλήνη πήρε διαζύγιο, μόλις το παιδί της έκλεισε ένα χρόνο. Ήταν νέα, όμορφη, και φυσικά, στα 25 της χρόνια, προσπαθούσε να φτιάξει την προσωπική της ζωή. Η κοπέλα ήταν πολύ δημοφιλής μεταξύ των ανδρών, καθώς η μία σχέση διαδεχόταν την άλλη. Ταυτόχρονα όμως, γνώριζε τον κάθε καινούριο σύντροφο στον εξάχρονο γιο της. Η Γαλήνη πίστευε ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να καταλάβει ποιος από τους άνδρες θα φερόταν σωστά και με σοβαρότητα στην ίδια και το παιδί της.

Δυστυχώς, οι σχέσεις δεν ήταν μακροχρόνιες και το αγόρι σιγά σιγά άρχισε να εκβιάζει την αμέριμνη μητέρα, λέγοντας ότι θα πει στον θείο Πέτρο για τον θείο Γιώργο και το αντίστροφο, αν δεν του αγοράσει καινούριο παιχνίδι.

Στα 30 της, η Λίνα είχε τον τίτλο "διαζευγμένη γυναίκα με δεκάχρονη κόρη". Μεγάλωνε το παιδί μόνη της και δεν ασχολιόταν καν με την προσωπική της ζωή. Αλλά κάποια στιγμή γνώρισε τον Μιχάλη. Ήταν διαζευγμένος, είχε μια κόρη από τον πρώτο γάμο και ήταν 15 χρόνια μεγαλύτερος από την Λίνα. Ο Μιχάλης της φάνηκε ώριμος, τακτοποιημένος και έμπιστος!

Πολύ σύντομα, η Λίνα γνώρισε στην κόρη της το νέο σύντροφο και εκείνοι έγιναν φίλοι. Το κοριτσάκι άρχισε να εμπιστεύεται τον Μιχάλη και κάθε φορά ανυπομονούσε να τον συναντήσει. Μια μέρα όμως η Λίνα είδε τον αγαπημένο της με μια άλλη γυναίκα. Δεν ήταν ούτε συνάδελφος, ούτε και η αδελφή του, αλλά μια πραγματική ερωμένη, με την οποία είχε σχέση εδώ και πέντε χρόνια! Η Λίνα ήταν σοκαρισμένη και με δυσκολία δέχτηκε να συζητήσει.

Ο Μιχάλης πραγματικά εξεπλάγη με την αντίδραση της Λίνας: "Δεν έχω την πρόθεση να παντρευτώ ποτέ ξανά. Είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος και μου αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής!"- απάντησε. Η Λίνα αποφάσισε να χωρίσει με αυτό το άτομο, κάτι που ήταν μεγάλη τραγωδία για την κόρη της.

Ήταν δύσκολο να εξηγήσεις στο κοριτσάκι ότι ο άνθρωπος, τον οποίο αγάπησε τόσο πολύ, αγαπάει πολύ τα παιδιά, αλλά δεν είναι διατεθειμένος να δεσμευτεί.

Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να κρύβεις για πολύ καιρό τη σχέση σου από το παιδί σου, και ξαφνικά να του πεις: "Αυτός είναι ο θείος Γιώργος ο οποίος τώρα θα ζει μαζί μας". Ο μικρός Παύλος έζησε μια παρόμοια εμπειρία.

Το αγόρι ήταν δέκα ετών όταν η μητέρα του ερωτεύτηκε και πήγε να ζήσει με τον εραστή της. Ο Παύλος έμεινε με τη γιαγιά του. Ήταν πολύ θυμωμένος με τη μητέρα του επειδή θεώρησε ότι εκείνη τον πρόδωσε. Όταν οι εραστές αποφάσισαν να παντρευτούν, και η μητέρα, χωρίς καμία προειδοποίηση σύστησε στο αγόρι το μελλοντικό σύζυγό της, ο μικρός Παύλος θύμωσε και είπε: "Έχω συνηθίσει να ζω χωρίς εσένα, δεν χρειάζομαι ούτε εσένα ούτε και τον άντρα σου. Δεν θέλω να ζείτε εδώ, μπορείτε να γυρίσετε πίσω!".

Η οικογενειακή ζωή δεν ξεκίνησε καλά από την αρχή και ο Παύλος ποτέ δεν δέχτηκε τον πατριό του. Λίγα χρόνια αργότερα, όταν το αγόρι μεγάλωσε, μεταξύ τους υπήρχαν όχι μόνο διαφωνίες, φωνές και σκάνδαλα, αλλά άρχισαν να σηκώνουν χέρι ο ένας στον άλλο.

Γνωρίζουμε στο παιδί τον σύντροφο
Γνωριμία με τον "νέο μπαμπά"...

► Βγαίνετε με όποιον θέλετε, φτιάχνετε την προσωπική σας ζωή, αλλά ποτέ μην γνωρίζετε στο παιδί σας έναν άνθρωπο, αν δεν είστε σίγουρες ότι σας βλέπει σοβαρά και έχει μελλοντικά σχέδια για εσάς. Οι σκέψεις περί του γάμου πρέπει να υπάρχουν όχι μόνο στα όνειρά σας, αλλά και να εκφράζονται λεκτικά από τον άνδρα. Διαφορετικά, το παιδί παρακολουθώντας τη σειρά θαυμαστών της μητέρας του, αποκτά μια ανεπαρκή κατανόηση της έννοιας "αγάπη και οικογένεια", και μερικές φορές καταντά στην επίμονη άρνηση των αξιών αυτών.

Το παιδί δεν είναι παιχνίδι! Γι 'αυτόν, το να συνηθίσει σε ένα νέο πρόσωπο μπορεί να γίνει πολύ περίπλοκη διαδικασία. Και αν η σχέση σας δεν προχωρήσει, το παιδί μπορεί να χάσει την εμπιστοσύνη όχι μόνο σε εσάς, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους, γιατί στην πραγματικότητα, είναι μία ακόμα προδοσία στη ζωή του μετά από το διαζύγιο των γονιών του.

► Μάθετε περισσότερα για τον σύντροφό σας. Πώς και γιατί χώρισε με τη γυναίκα του; Πως τελείωσαν οι προηγούμενες σχέσεις του; Ποιες είναι οι σχέσεις του με τα παιδιά του (αν υπάρχουν) και με την πρώην σύζυγό του; Πόσο συχνά βλέπει τα παιδιά του; Περνάει τις διακοπές του μαζί τους;

Αν δεν υπήρξε παντρεμένος, μάθετε περισσότερα για την οικογένεια των γονιών του, για τα παιδικά του χρόνια και τη σχέση του με τα παιδιά και την ανατροφή αυτών. Αυτές οι πληροφορίες θα σας επιτρέψουν να βγάλετε συμπεράσματα για την προσωπικότητα του άνδρα, καθώς και για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε στην οικογενειακή σας ζωή.

► Πριν τη γνωριμία, οπωσδήποτε μιλήστε στο παιδί σας για τον σύντροφό σας. Αυτές οι πληροφορίες θα βοηθήσουν στο παιδί να συνηθίσει στην ιδέα ότι κάποιος μπήκε στη ζωή της μητέρας του και θα βοηθήσει την συνάντηση να κυλήσει ομαλά. Επίσης, θα πρέπει να ενημερώσετε τον αγαπημένο σας για το παιδί σας ώστε να μπορέσει πιο εύκολα να επικοινωνήσει μαζί του.

► Η γνωριμία πρέπει να γίνει σε ουδέτερο έδαφος. Η συνάντηση στον χώρο του μέλλοντος συζύγου μπορεί να επιφέρει στο παιδί βαθύ άγχος, ενώ η συνάντηση στο δικό σας χώρο - δεν είναι η καλύτερη επιλογή, επειδή το παιδί ίσως το αντιληφθεί ως παραβίαση των συνόρων του. Η πρώτη γνωριμία δεν πρέπει να είναι χρονοβόρα και κουραστική. Διαλέξτε ένα χώρο, λαμβάνοντας υπόψη τα ενδιαφέροντα του παιδιού.

► Μη βιαστείτε να καλέσετε τον άντρα μέσα στο σπίτι. Αφήστε το παιδί πρώτα να εξοικειωθεί με τις συναντήσεις σε ουδέτερο έδαφος και διασκέδαση με τον σύντροφο. Μόνο όταν αναπτυχθεί η κατανόηση, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο - όπως οι συναντήσεις μέσα στο σπίτι όπου σκοπεύετε να ζήσετε.

► Οπωσδήποτε συζητήστε με το παιδί σας για το πώς θα αλλάξει η οικογενειακή σας ζωή όταν παντρευτείτε. Όπου κι αν σκοπεύετε να ζήσετε, στο δικό σας σπίτι ή στο διαμέρισμα του άντρα, η αλλαγή του συνήθη τρόπο ζωής είναι μεγάλο στρες για το παιδί. Γι' αυτό, αν σκοπεύετε να μετακομίσετε, μην το κάνετε αμέσως. Στην αρχή, μείνετε για μια νύχτα, μετά για ένα Σαββατοκύριακο. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε αυτά που συμβαίνουν και με τον σύντροφο και με το παιδί, και να καταλάβετε πώς να επιλύσετε τα προβλήματα, πριν οδηγηθεί η κατάσταση σε σύγκρουση.

► Ποτέ μην ξεχνάτε το παιδί σας, ακόμα κι αν έχετε τρελαθεί από τον έρωτα. Όσο περισσότερο θα εξαφανίζεστε με τον αγαπημένο σας, παραμελώντας την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση με το παιδί σας, τόσο πιο αρνητικά θα αντιμετωπίζει το παιδί σας τον "καινούριο μπαμπά" και εσάς, και η γνωριμία θα ξεκινήσει με άσχημα αισθήματα. Αν υπόσχεστε κάτι στο παιδί σας, να κρατάτε τον λόγο σας πάντα.

*Διαβάστε στο 2ο κεφάλαιο: Δύο μπαμπάδες για ένα παιδί, Πώς να αποκαλεί τον πατριό του;
*Διαβάστε στο 3ο κεφάλαιο: Παράδεισος ή κόλαση;, Συμβουλές για ευτυχία στην οικογένεια...

Κατηγορία: Έγγαμος βίος | Έγραψε: woman-life (27-10-2010) | Το διάβασαν: 1776

Άλλα άρθρα με θέμα παιδί, οικογένεια:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2024 - Site managed by uCoz
  website stats