Κυριακή
14-08-2022
08:59
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Άντρας vs γυναίκα
Έρωτες και σχέσεις
Έγγαμος βίος
Γονείς και παιδιά
Φίλοι και κοινωνία

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Σχέσεις - Οικογένεια » Έγγαμος βίος

Καινούριος Μπαμπάς: οικογένεια απ'την αρχή (Μέρος IIΙ)
Στο πρώτο κεφάλαιο είδαμε ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε και να φέρνουμε τον πρώτο τυχόντα μέσα στο σπίτι. Επίσης αναλύσαμε το θέμα της γνωριμίας του παιδιού με τον "καινούριο μπαμπά". Στο δεύτερο κεφάλαιο μιλήσαμε για το πώς να βοηθήσουμε το παιδί να αποδεχθεί την κατάσταση και πώς να αποκαλεί τον πατριό του. Σήμερα θα δούμε μια εμπειρία ζωής και κάποιες συμβουλές για μια πραγματικά ευτυχισμένη οικογένεια.

Εμπειρία ζωής
Παράδεισος ή κόλαση...;

Η μαμά παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, όταν η Σόνια ήταν 15 ετών. Στην αρχή, ο πατριός ήταν καλός και γλυκός, αλλά σύντομα άρχισε να ταπεινώνει και να φέρεται άσχημα στην κοπέλα. Συνεχώς της θύμιζε σε βάρος ποιών ζει, σχολαστικά μετρούσε την ποσότητα τροφής που κατανάλωνε η και έλεγε προσβλητικά λόγια. Τον ενοχλούσαν σχεδόν τα πάντα: το ότι το κορίτσι κάθεται πολύ ώρα στο μπάνιο, στην τουαλέτα, βλέπει τηλεόραση, μιλά στο τηλέφωνο, καλεί φίλους στο σπίτι...

Η μαμά δεν έδινε σημασία στα λόγια και τα δάκρυα της Σόνιας, έλεγε μόνο: "Μην λες ανοησίες". Όλα τελείωσαν όταν ο πατριός χτύπησε την κόρη. Η μητέρα της δεν την πίστεψε και το κορίτσι άφησε το σπίτι και πήγε να ζήσει με τη γιαγιά.

Η Λία ήταν ευτυχισμένη που ο νέος σύζυγό της, φρόντιζε το γιο της από τον πρώτο γάμο. Έλεγχε τα μαθήματά του, τον μάλωνε όταν έπρεπε και του δίδαξε τη ζωή. Ωστόσο, όλα αυτά συνοδεύονταν από ύβρεις και προσβλητικά λόγια ενώ πολύ συχνά ο πατριός αποκαλούσε το παιδί "καθυστερημένο".

Ο εφτάχρονος Μπάμπης δεν ήθελε να δεχτεί τον καινούριο σύντροφο της μητέρας του. Προκλητικά έφευγε στο δωμάτιό του όταν εμφανιζόταν ο πατριός στο σπίτι και έκανε τα πάντα για να τον βλάψει: έκρυβε τα έγγραφα, τα κλειδιά του αυτοκινήτου, κατέστρεφε τα πράγματά του κλπ.

Ο καινούριος σύζυγος της Φωτεινής αγνοούσε την τρίχρονη κόρη της. Συνέχεια προσπαθούσε να οργανώσει τα πάντα έτσι, ώστε το κορίτσι να βρίσκετε μαζί τους όσο λιγότερο χρόνο γίνεται και θύμωνε, όταν η Φωτεινή έπαιζε με το μωρό.

Ενώ ο σύζυγος της Σταυρούλας, αντίθετα, δεν άφηνε ήσυχη την δεκαεπτάχρονη κόρη της. Συνέχεια της έκανε δώρα, επέμενε να κάνει διακοπές μαζί τους, ακόμη και καληνύχτα της έλεγε κάθε βράδυ μπαίνοντας στο δωμάτιό της. Η κοπέλα παραπονέθηκε στη μητέρα ότι φοβάται τον πατριό της. Η αντίδραση της μητέρας ήταν απροσδόκητη - αποκάλεσε την κόρη της πόρνη και της ζήτησε να φύγει και να μείνει μόνη της σε ξεχωριστό διαμέρισμα.

Δεν είναι πάντα όλα μέλι-γάλα. Συχνά οι σχέσεις με τον καινούριο μπαμπά δεν είναι ομαλές. Μερικές φορές, μετά από μια περίοδο προσαρμογής όλα πηγαίνουν καλά, αλλά μερικές φορές η κατάσταση μεταμορφώνεται σε ένα πραγματικό αστυνομικό μυθιστόρημα. Οι λόγοι γι' αυτό είναι πολλοί.

Πρώτα απ' όλα, ο καθένας από εσάς έχει συνηθίσει να ζει με το δικό του τρόπο και δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τρόπο ζωής καθώς προσαρμόζεσαι σε έναν "ξένο" άνθρωπο. Το παιδί, το οποίο η μητέρα καλομάθαινε εδώ και πολλά χρόνια, μπορεί να γίνει τύραννος και να δημιουργεί τεταμένη ατμόσφαιρα μέσα στην οικογένεια, απαιτώντας προσοχή. Αλλά δεν είναι μόνο τα παιδιά που εκδηλώνουν εγωισμό. Ένας άνθρωπος, που έχει ζήσει για πολλά χρόνια σαν εργένης, πολλές φορές αδυνατεί να αποδεχτεί άλλα άτομα με διαφορετικό τρόπο ζωής, με τις συνήθειες και τους κανόνες τους.

Σε όλα τα οικογενειακά προβλήματα προσθέστε τη ζήλια από την πλευρά του παιδιού και το αίσθημα ενοχής του πατριού, που εμφανίζεται εάν στην πρώην οικογένειά του άφησε παιδιά - και θα έχετε ένα πραγματικό οικογενειακό δράμα. Εάν έχετε ζήσει για πολλά χρόνια χωρίς άνδρα, και τελικά παντρευτήκατε, μπορεί να σας φανεί ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για να αποκτήσετε ευτυχία.

Τυφλωμένη από το πάθος και κουρασμένη από τη μοναξιά, μπορεί να βάλετε στο βωμό της νέας αγάπης σας, ακόμη και τα συμφέροντα και την υγεία του παιδιού. Αυτές είναι οι γυναίκες, που ό,τι κι αν συμβαίνει, πάντα παίρνουν το μέρος τον άντρα αγνοώντας τα παράπονα του παιδιού.

Είναι δυνατό να επιλύσετε όλα αυτά τα προβλήματα και να ζήσετε ευτυχισμένοι ή είστε καταδικασμένοι να βρίσκεστε στη μέση των εχθροπραξιών;

Το δικαίωμα στην ευτυχία
Συμβουλές για ευτυχία στην οικογένεια...

Έχετε το δικαίωμα στην ευτυχία και το παιδί δεν πρέπει να παρεμβαίνει στην προσωπική σας ζωή. Αλλά την ίδια στιγμή, η ζωή του εξαρτάται από εσάς, γι 'αυτό εσείς έχετε την ευθύνη για το αν θα είναι καλές οι σχέσεις με τον πατριό και εσάς.

Μην κάνετε ριζικές αλλαγές στην καθιερωμένη οικογενειακή ζωή υπέρ του συζύγου. Μην του επιτρέπετε να καθιερώνει μόνο δικούς του κανόνες. Πρέπει να συζητήσετε, πριν από το γάμο, πως θα ζήσετε όλοι μαζί. Μερικοί άνθρωποι είναι τόσο εγωιστές στην οικογένεια, που η ζωή μαζί τους καθίσταται αδύνατη. Μάθετε όλα αυτά εκ των προτέρων.

Τον πρώτο καιρό να είστε ιδιαίτερα προσεκτική και με τον σύζυγο και με το παιδί, δείχνοντας πώς αγαπάτε εξίσου δυνατά και τους δύο. Το αρχικό στάδιο είναι πάντα το πιο δύσκολο, επειδή οι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν ο ένας στον άλλο.

Ακόμα κι αν είστε τυφλωμένοι από το πάθος, το παιδί σας πρέπει να είναι στην πρώτη θέση ενώ ο σύζυγος στη δεύτερη. Δυστυχώς, πολλές μητέρες κάνουν το ακριβός αντίθετο. Πιστεύουν ότι τα παιδιά τους είναι εχθροί, θεωρούν τα παράπονα αυτών αβάσιμα, κατηγορούν για ψέματα και εγωισμό. Ενώ οι ίδιες δίνονται εξ ολοκλήρου στο νέο σύζυγο, αγνοώντας τα συμφέροντα του παιδιού τους.

Αν το παιδί ζηλεύει, εξηγήστε του ότι είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας και έτσι θα είναι πάντα. Δείξτε στο παιδί σας ότι το αγαπάτε το ίδιο δυνατά με το πριν. Να ενδιαφέρεστε για τη ζωή του, να του μιλάτε, να συζητάτε αυτά που τον κάνουν νευρικό και να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί του. Στον σύζυγο εξηγήστε ότι η αγάπη για το παιδί και η αγάπη για τον άντρα είναι δύο διαφορετικά πράγματα και η ζήλια δεν χωράει εδώ.

Βοηθήστε τους να γίνουν φίλοι: κοινά ενδιαφέροντα, κοινές δουλειές, βοήθεια στα σχολικά μαθήματα, κάποια χόμπι μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση των σχέσεων. Συχνά, να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο όλοι μαζί, αυτό θα ενδυναμώσει τα δεσμά της νέας οικογένειας και θα δείξετε ότι αγαπάτε και τους δύο.

Ποτέ μην υπερασπίζεστε έναν από τους δύο, αλλιώς θα σας χειραγωγούν. Να είναι αντικειμενικοί και να ακούτε και τις δύο απόψεις. Ιδανικό θα ήταν να γίνετε σύμμαχος και του ενός και του άλλου.

Μην αφήσετε ούτε το παιδί ούτε και τον σύζυγο να εκφράζουν αρνητικές παρατηρήσεις ο ένας για τον άλλον. Εξηγήστε τους ότι θα πρέπει να σέβονται τα ενδιαφέροντα του καθενός.

Πάρτε με τον σύζυγο μια ενιαία θέση στην ανατροφή του παιδιού. Αυτά τα ερωτήματα, θα πρέπει να τα συζητήσετε εκ των προτέρων, δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορές σ' αυτό το θέμα. Διαφορετικοί τρόποι ανατροφής και περίεργες απαιτήσεις μπορούν να καταστρέψουν την ευαίσθητη ψυχολογία του παιδιού, το οποίο ήδη βρίσκεται υπό πίεση.

Εάν το παιδί βλάπτει τον πατριό του, ξεκαθαρίστε τα πράγματα από την αρχή. Πρέπει να καταλάβει ότι για κάθε τι άσχημο κάνει θα τιμωρείται. Να καθοδηγείστε από πραγματικά περιστατικά κι όχι από τα συναισθήματα. Χάλασε επίτηδες κάποιο πράγμα του πατριού - δεν θα πάρει καινούριο παιχνίδι. Τα πράγματα κοστίζουν χρήματα, όπως και τα παιχνίδια, κι εφόσον η τιμωρία σχετίζεται με συγκεκριμένα πράγματα, γίνεται κατανοητό στο παιδί.

Μην αγνοείτε τα προειδοποιητικά σημάδια, που σας στέλνει το παιδί. Μπορεί να είστε τόσο τυφλωμένοι από το πάθος, που να μην δώσετε προσοχή στις εκκλήσεις για βοήθεια. Κι όταν γίνει η τραγωδία ... θα είναι πάρα πολύ αργά πια.

Μην χάσετε την αξιοπρέπειά σας και την αγάπη του παιδιού σας από φόβο μη μείνετε μόνη. Είναι αδύνατο να έχετε ευτυχισμένη ζωή με έναν άνθρωπο ο οποίος φέρεται άσχημα στο παιδί σας, διότι μια τέτοια συμπεριφορά μετά από λίγο θα εκδηλωθεί και σε εσάς, και τότε θα πικραθείτε πολύ που απομακρύνατε το παιδί.

Όσο ιδανικός και φιλότεκνος κι αν είναι ο σύντροφός σας, εσείς έχετε την ευθύνη για το πώς θα αναπτυχθούν οι σχέσεις στη νέα οικογένεια, όπου θα είστε ευτυχείς όχι μόνο εσείς αλλά και το παιδί σας.

* Διαβάστε στο 1ο κεφάλαιο: Μη βιάζετε τα πράγματα, Γνωριμία με τον "νέο μπαμπά"...
*Διαβάστε στο 2ο κεφάλαιο: Δύο μπαμπάδες για ένα παιδί, Πώς να αποκαλεί τον πατριό του;


Κατηγορία: Έγγαμος βίος | Έγραψε: woman-life (08-11-2010) | Το διάβασαν: 2084

Άλλα άρθρα με θέμα παιδί, οικογένεια:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2022 - Site managed by uCoz
  website stats