Τετάρτη
29-06-2022
03:01
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Άντρας vs γυναίκα
Έρωτες και σχέσεις
Έγγαμος βίος
Γονείς και παιδιά
Φίλοι και κοινωνία

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Σχέσεις - Οικογένεια » Έγγαμος βίος

Οικογενειακή ζωή: σπάστε τη ρουτίνα
Η ρουτίνα της οικογενειακής ζωής θα ακουμπήσει όλους και πολύ σύντομα αυτούς που πορεύονται προς τα σκαλιά της εκκλησίας.

Για να μαγειρέψεις φαγητό αφού γυρίσεις από τη δουλειά, να δεις τηλεόραση μαζί με τον σύζυγο και να τον ρωτήσεις πως πάνε τα πράγματα στη δουλειά, δεν απαιτούνται μεγάλες δεξιότητες και φαντασία. Ωστόσο, αν συνειδητά αποφεύγετε τη μονοτονία και τη ρουτίνα της οικογενειακής ζωής, θα χρειαστείτε πολλές χρήσιμες γνώσεις, πλούσια φαντασία και αρκετή υπομονή. Αλλά ως αποτέλεσμα θα έχετε υπέροχη διάθεση και θα βιάζεστε να επιστρέψετε σπίτι.

 • Ας εκπληρωθούν οι επιθυμίες σας

  Η οικογενειακή ζωή μπορεί να διαφοροποιηθεί με μια πολύ σημαντική προϋπόθεση, δηλαδή με την όρεξη και θέληση και των δυο συζύγων να φέρουν ζωντάνια και χρώμα στη ζωή τους. Αν οι αξίες, οι αντιλήψεις και η διάθεση και των δύο μοιάζουν, τότε είναι πολύ εύκολο να κάνετε την ζωή σας πιο ενδιαφέρουσα, κι όχι μόνο μέσα στο σπίτι αλλά και εκτός αυτού. Να τονίσουμε ότι είναι πολύ σημαντικό και οι δύο σύζυγοι να είναι ενεργοί, εύκολοι και πρόθυμοι να ζήσουν ενδιαφέρουσες στιγμές.

 • Οικογενειακοί δείπνοι, γεύματα, πρωινά

  Πιστέψτε με, μια ευτυχισμένη οικογένεια βασίζεται σε παραδόσεις. Και ειδικά η περίοδος των νεόνυμφων με τον καλύτερο τρόπο ευνοεί την ανάπτυξη και τη διατήρηση των οικογενειακών παραδόσεων. Η πιο απλή αλλά παράλληλα και η πιο σημαντική παράδοση μπορεί να γίνει ο δείπνος από κοινού. Εάν το ωράριο της δουλειάς, σας αναγκάζει να ξυπνάτε περίπου την ίδια ώρα, σας συμβουλεύουμε να μην χάνετε την ευκαιρία και να πιείτε τσάι ή καφέ μαζί. Το πρωί μπορείτε να μοιραστείτε τα σχέδια σας για τη μέρα που ξημερώνει, να θυμηθείτε πως περάσατε το προηγούμενο βράδυ, να μοιραστείτε τις εντυπώσεις για την ταινία που είδατε ή βιβλίο που διαβάσατε, όπως και να ευχηθείτε ο ένας στον άλλο να έχετε καλή μέρα.

  Μπορείτε επίσης να φτιάξετε πρόγραμμα για τις πρωινές δουλειές στην κουζίνα. Για παράδειγμα να τις αναλαμβάνετε ανά μέρα. Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε πως να φτιάξει καφέ, να κόψει δυο φέτες ψωμί και κασέρι μπορεί ο κάθε άντρας, ακόμα κι αυτός που δεν γνωρίζει τίποτα από μαγειρική. Κάποιες οικογένειες έχουν χωρισμένα τα καθήκοντα αυτά ως εξής: γυναίκα τις καθημερινές και ο άντρας το Σαββατοκύριακο ή το αντίθετο. Στεφτείτε το, στο κάτω κάτω εσείς είστε οι δημιουργοί των οικογενειακών σας παραδόσεων.

  Τώρα σε ότι αφορά το μεσημεριανό το οποίο συνήθως είναι δύσκολο να γίνει από κοινού λόγω εργασίας. Μια φορά την εβδομάδα, αν είναι δυνατόν, φτιάξτε το πρόγραμμά σας έτσι ώστε να βρεθείτε κάπου για να φάτε μαζί, σ' ένα εστιατόριο, πιτσαρία ή όπου αλλού θέλετε. Αυτό θα ζεστάνει ακόμα περισσότερο τη σχέση σας. Όσο για το βραδινό, θα ήθελα να επισημάνω πως είναι πολύ σημαντικό να κάθεστε όλοι μαζί στο τραπέζι, να τρώτε και να συζητάτε έχοντας κλειστή την τηλεόραση.

 • Ικανότητα να κάνετε εκπλήξεις

  Ένας λόγος ύπαρξης της μονοτονίας μέσα στην οικογένεια μπορεί να είναι η προβλεψιμότητα των αντιδράσεων σε διάφορα συμβάντα, συμπεριφορές και λόγια. Είναι σημαντικό να μπορείτε να εκπλήσσετε ο ένας τον άλλο κάθε μέρα. Η ικανότητα να προκαλείτε έκπληξη μπορεί να βοηθήσει ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις όπως στις συγκρούσεις απόψεων, στις διαφωνίες και στις παρεξηγήσεις. Έχεις την εντύπωση ότι τώρα το ταίρι σου θα σηκωθεί και θα κλείσει την πόρτα πίσω του, έλα όμως που σε πλησιάζει, σε αγκαλιάζει και σου λέει πως όλα θα πάνε καλά παρά τις όλες δυσκολίες. Και κατευθείαν ο θυμός και η στεναχώρια γίνονται μικροσκοπικά κι ασήμαντα.

  Πιστεύουμε πως ακόμα και τις καθημερινές, όταν σας περιμένουν στο σπίτι να φέρετε μια φραντζόλα ψωμί και γάλα, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά αν απλά αγοράσετε την αγαπημένη σοκολάτα της συζύγου ή αντίστοιχα την αγαπημένη πίτσα του συζύγου.

  Μπορείτε να διακοσμήσετε το σπίτι σας πρωτότυπα, για παράδειγμα με μικρές αφίσες. Πάνω σ' ένα χαρτί Α4 τυπώστε διάφορες φράσεις και κολλήστε τα σε διάφορα μέρη του σπιτιού. Για παράδειγμα στην ντουλάπα με τα πανωφόρια μπορείτε να γράψετε "Στην οικογένεια όλα πρέπει να είναι δίκαια: γούνα για τη σύζυγο, γραβάτα για τον σύζυγο!" Για δύο-τρεις μέρες τέτοιες αφίσες, με τη σιωπηλή τους παρουσία, μπορούν να φέρουν μια διαφοροποίηση στην οικογενειακή σας ζωή. Και να θυμάστε: θα μάθετε να εκπλήσσετε τον άλλο όταν μάθετε να κάνετε εκπλήξεις στον εαυτό σας. Ένας σοφός είπε: πάρτε για κανόνα, σε καθημερινή βάση να κάνετε κάτι ασυνήθιστο, περίεργο, κάτι που εκπλήσσει εσάς τους ίδιους.

 • Απροσδόκητες εκπλήξεις

  Είναι πολύ σημαντικό να κανακεύετε ο ένας τον άλλο με δώρα, εκπλήξεις και απρόσμενα μικροπράγματα. Ίσως να μην το έχετε σκεφτεί ποτέ, πώς αυτές οι λεπτομέρειες μπορούν να καλυτερεύουν την οικογενειακή σας ζωή. Για παράδειγμα αγοράστε οτιδήποτε χρήσιμο, ας πούμε ένα σφουγγάρι μπάνιου. Τυλίξτε το σ' ένα πολύχρωμο χαρτί, κολλήστε μια καρτούλα με λόγια αγάπης και με χαμόγελο χαρίστε το στον αγαπημένο σας. Πολλοί άνθρωποι δεν χαρίζουν δώρα επειδή πιστεύουν ότι είναι άσκοπη σπατάλη χρημάτων και πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος, όπως πχ γενέθλια. Ένα μπουκάλι μπύρας σε ωραίο περιτύλιγμα για τον σύζυγο ή πέντε σοκολάτες για τη σύζυγο, εμπνέουν πολύ περισσότερο απ' ότι ένα κρύο διαμάντι που θα χαρίζετε ανά δέκα χρόνια.

 • Θεματικές εβδομάδες / μέρες της οικογένειας

  Μια ζωντανή ανάμνηση μπορεί να σας γίνει μια θεματική εβδομάδα: αθλητική, μουσική, λογοτεχνική, θεατρική, τουριστική, ανθοκομική, μαγειρική κλπ. Ένας από τους δύο σχεδιάζει τις μέρες μιας εβδομάδας, ετοιμάζεται ή και μαζί μπορείτε να προγραμματίζετε την θεματική εβδομάδα. Στο πλαίσιο της αθλητικής εβδομάδας, για παράδειγμα, μπορείτε μαζί να κάνετε τζόκινγκ τα πρωινά, να κάνετε διάφορες ερωτήσεις-κουίζ πάνω στο θέμα κατά τη διάρκεια όλων των ημερών, να πηγαίνετε μαζί στο γυμναστήριο, στο γήπεδο, να δείτε αθλητική εκπομπή, να διαβάσετε τη βιογραφία του Πελέ, να ανταλλάξετε τις εντυπώσεις σας κλπ.
  Επιπλέον, θα θέλαμε να προσέξετε και τις χρωματικές θεματικές μέρες. Για παράδειγμα κηρύξτε στην οικογένειά σας "ημέρα κόκκινου χρώματος". Δώστε στο κάθε μέλος την ελευθερία δράσης μέσα στην ημέρα. Μπορείτε και οι δύο να φορέσετε κάτι κόκκινο στη δουλειά, να φάτε το βραδινό σας υπό το φως κόκκινων κεριών ή όλη μέρα να τρώτε ντομάτες και μήλα και να πίνετε ερυθρό κρασί. Η φαντασία σας θα ομορφύνει και θα εμπλουτίσει αυτήν την ιδέα.

  PS: Η συγγραφέας του άρθρου φοράει βέρα εδώ και 10 χρόνια και εύχεται στους αναγνώστες να έχουν μια μοναδική και ενδιαφέρον οικογενειακή ζωή!


  mirsovetov.ru

 • Κατηγορία: Έγγαμος βίος | Έγραψε: woman-life (28-01-2013) | Το διάβασαν: 1131

  Άλλα άρθρα με θέμα σχέση, οικογένεια:

  Καινούρια Άρθρα :

  · Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

  · 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

  · Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

  · Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

  · Δουλεύω στο σπίτι

  · Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

  · Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

  · 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

  · Η ζωή με σκύλο

  · 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

  · Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

  · 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

  · Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

  · 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

  Συνολικά σχόλια: 0

  Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

  [ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]  Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2022 - Site managed by uCoz
  website stats