Σάββατο
22-01-2022
02:24
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Άντρας vs γυναίκα
Έρωτες και σχέσεις
Έγγαμος βίος
Γονείς και παιδιά
Φίλοι και κοινωνία

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Σχέσεις - Οικογένεια » Έγγαμος βίος

Η αδερφή του άντρα μου...
Είναι τρομακτικό! Είναι νέα και όμορφη, είναι σίγουρη για το δίκιο της και για τα θερμά αισθήματα του άντρα σου γι' αυτήν. Μονίμως σε επικρίνει μπροστά σε τρίτους, σχολιάζει την κάθε σου κίνηση και γενικώς σε προκαλεί. Ενώ εσύ δεν μπορείς να την πετάξεις έξω από το σπίτι σου ή να της απαγορεύσεις να εμφανίζεται μπροστά στα μάτια σου.

Ποια είναι αυτή; Πεθερά; Γειτόνισσα; Προϊστάμενη; Αντίπαλη; Όχι! Είναι η αδερφή του άντρα σου!

Έχει δικό της παιχνίδι και στόχους, για την επίτευξη των οποίων χωρίς συνείδηση και κατανόηση χρησιμοποιεί οποιοδήποτε όπλο πέσει στα χέρια της: κάποια ελαττώματά σου, διαφωνίες με τον σύζυγο, συγκρούσεις με την πεθερά...

Οι φίλες σου ομόφωνα δηλώνουν: σε ζηλεύει! Φοβάται να χάσει τον αδερφό της! Αφού αυτός εξακολουθεί να είναι γι' αυτήν η παρέα στα παιδικά τους παιχνίδια και χαζούλης τον οποίο μπορεί να μαγέψει η πρώτη barbie που θα συναντήσει στον δρόμο του. Αλλά η αδερφή του (ειδικά αν της έκατσες στραβά από την πρώτη ματιά) προσπαθεί να “προστατέψει” τον αδερφούλη της από την επίδραση “ξένου” γι' αυτήν ανθρώπου. Εξάλλου, ως εκπρόσωπος της οικογένειας, θέλει ο αδερφός της να δίνει περισσότερη σημασία σ' αυτήν και στους γονείς.

Να σημειώσουμε (για λόγους ισορροπίας) ότι κι εσύ δεν είσαι μια παθητική όμηρος σ' αυτή τη σύγκρουση. Πιθανόν επιτρέπεις στον εαυτό σου να την γελοιοποιείς αν όχι δημόσια, στα μάτια του συζύγου σου σίγουρα. Και μερικές φορές λες πράγματα που ο αέρας μεταξύ σας ηλεκτρίζεται. Οικογένειες όπου μεταξύ δυο νεαρών γυναικών υπάρχει ειρήνη και αρμονία, ή έστω σιωπηρή συμφωνία αποφυγής συγκρούσεων, σπανίζουν.

Φυσικά την ευθύνη για τη σύγκρουση μεταξύ αδερφής και νύφης (όπως και σε οποιαδήποτε άλλη σύγκρουση) φέρουν και οι δυο πλευρές. Ωστόσο μπορούμε να παραδεχτούν πως η αδερφή του έχει πιο βολική θέση – στο πλευρό της, κατά κανόνα, στέκονται οι γονείς του, αυτή γνωρίζει καλύτερα από σένα τον σύζυγό σου άρα και τα ευαίσθητα σημεία του με την βοήθεια των οποίων μπορεί να τον βάλει στο δικό της “στρατόπεδο”. Αλλά στη δική σου πλευρά υπάρχουν “υψηλότερες” απόψεις και σκέψεις για την αναγκαιότητα διατήρησης της ειρήνης στην οικογένεια και κατά συνέπεια είσαι πιο δυνατή ηθικά. Εδώ και θα βασιστούμε.

Υπάρχουν πολλές τακτικές για την εξουδετέρωση των επιβλαβών επιπτώσεων της αδερφής του στον μικρόκοσμό σου. Η πρώτη λέει – σε περίπτωση συγκρούσεων η νύφη να συναντιέται πιο σπάνια με την αδερφή του συζύγου στον χώρο (σπίτι, δουλειά) της δεύτερης. Οι οικείοι τοίχοι, όπως γνωρίζετε, δίνουν σιγουριά στην οικοδέσποινα. Την ίδια στιγμή, καλώντας την αδερφή του στο σπίτι σου, κινητοποίησε όλες τις εμφανείς ή κρυφές ευκαιρίες για να δείξεις ότι στο σπίτι σου όλα λειτουργούν σωστά, ομαλά και όπως πρέπει κι ας μην είναι έτσι όπως έχει συνηθίσει αυτή.

Άλλος ένας κανόνας: όλα όσα μπορούν να ειπωθούν, πρέπει να ειπωθούν. Όσο πιο πολλά θα πείτε, τόσο πιο απλή θα γίνει η σχέση σας. Το σημαντικό είναι να μιλάς φυσικά χωρίς πολλές συγκινήσεις. Μην υποβιβάζεις τη συζήτηση έως την υστερία. Ακόμα κι αν νιώθεις άβολα να εκφράσεις κάποια πράγματα, σκέψου – είναι καλύτερα όταν όλα σφίγγονται μέσα σου από τα νεύρα (“πάλι χώνεται στη σχέση μας” ή “πάλι πάω σ' αυτό το σπίτι σαν να ανεβαίνω Γολγοθά”);

Ακόμα κι αν απεχθάνεσαι την ιδέα και μόνο, κάπου κάπου δείχνε ότι ακούς τις απόψεις της και λαμβάνεις υπόψη κάποιες συμβουλές της. Είναι πολύ απλό να δείξεις περιφρόνηση στην αδερφή του συζύγου σου. Ξεφύσα και σήκωσε τα μάτια σου προς τα πάνω – και θα της δώσεις να καταλάβει ότι είναι καλύτερα να μην χώνεται εκεί που δεν πρέπει. Λοιπόν, τι πήρες; Βαθιά εσωτερική ικανοποίηση; Αλλά αργά ή γρήγορα θα βρεθείς κι εσύ αντιμέτωπη μ' αυτό. Μετά από τέτοια συμπεριφορά θα χάσεις κάθε δικαίωμα να ζητήσεις βοήθεια όταν πραγματικά την χρειαστείς. Η ζωή είναι μακρά και απρόβλεπτη, μπορεί να συμβεί ότι μόνο η αδερφή του θα μπορεί να παίξει το ρόλο του βασικού σου βοηθού σε κάτι.

Σεβασμός – πάνω απ' όλα. Με τη στάση σου απέναντι στην αδερφή και άλλους συγγενείς του συζύγου σου, του δείχνεις πως μπορεί ο ίδιος να συμπεριφέρεται στους δικούς σου ή ακόμα και σε σένα. Επιπλέον τα ίδια μαθήματα θα απορροφά και το παιδί σου διότι τα παιδιά είναι πολύ δεκτικά και ευαίσθητα στις ιδιαιτερότητες των οικογενειακών σχέσεων. Σκέψου, γιατί η αδερφή του σε αντιπαθεί και κριτικάρει την νοικοκυροσύνη σου; Μήπως απλώς “μεταφέρει” τα παράπονα της μητέρας της, τις οποίες η ίδια η πεθερά δεν θέλει ή δεν έχει τη δυνατότητα να τις εκφράσει προσωπικά σε σένα; Μήπως πράγματι δεν προσέχεις αρκετά τον σύζυγό σου (φοράει π.χ. τσαλακωμένο παντελόνι); Γίνε πιο σοφή, τουλάχιστον δημόσια να δείχνεις ότι τον αγαπάς τρελά, ότι τον σέβεσαι και είσαι έτοιμη να κάνεις τα πάντα γι' αυτόν. Μην ξεχνάς πως για την οικογένειά του, ο σύζυγός σου είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου, ενώ εσύ μια “ξένη” (μέχρι στιγμής τουλάχιστον)...

Γίνε φίλη με την αδερφή του, βάλ' την στα ενδιαφέροντά σου, γνώρισέ της την παρέα σου. Ακόμα καλύτερα, βρες της ταίρι. Τότε θα μπορεί να “ξεσπά” αλλού και να σκέφτεται άλλα πράγματα. Χαμογέλασέ της, προσκάλεσέ την σ' ένα σημαντικό για σένα γεγονός και αφιέρωσε χρόνο σ' αυτήν. Υπάρχει πιθανότητα να σου ανταποδώσει το χαμόγελο.

Και τέλος, μην διαμαρτύρεσαι συνέχεια στον άντρα σου. Τη σύζυγο μπορείς να την αντικαταστήσεις, την αδερφή όμως όχι.

© Woman-Life

Κατηγορία: Έγγαμος βίος | Έγραψε: woman-life (11-05-2010) | Το διάβασαν: 8537

Άλλα άρθρα με θέμα σχέση, γάμος, οικογένεια:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2022 - Site managed by uCoz
  website stats