Site menu |
|
|
Catalog categories |
|
|
Λέξεις κλειδιά | |
|
Κουτσομπολιό |
|
|
|
Άρθρα στην υποκατηγορία: 27 Βλέπεις άρθρα: 21-27 |
Σελίδες: « 1 2 3 |
Προβολή κατά:
Ημερομηνία ·
Σχόλια ·
Το διάβασαν
Πόσες φορές δεν συνέβη να έχουμε ανοίξει τον κατάλογο του εστιατορίου “πεθαμένοι” της πείνας και εκεί που είμαστε αποφασισμένοι να παραγγείλουμε τα πάντα ξαφνικά αντιλαμβανόμαστε ότι τα περισσότερα συστατικά ή και τα πιάτα μοιάζουν “κινέζικα”; Μόνη μας επιλογή να φωνάζουμε πανικόβλητοι τον σερβιτόρο και με ταπεινό βλέμμα όλο δέος να κρεμόμαστε από τα χείλη του όσο αυτός μας εξηγεί την σημασία των όσων διαβάζουμε. Μην ανησυχείτε! Ήρθε η ώρα αυτό το μαρτύριο να πάρει ένα τέλος.
|
Το καλοκαίρι είναι η εποχή του γκριλ. Όλοι μας έχουμε τη διάθεση και την όρεξη να απολαύσουμε με την παρέα και την οικογένειά μας ένα μπάρμπεκιου πάρτι στην αυλή ή στο εξοχικό μας. Γι' αυτό κι εμείς ερχόμαστε να σας βοηθήσουμε δίνοντάς σας κάποιες χρήσιμες συμβουλές για πετυχημένο ψήσιμο! - Το σωστό γκριλ πρέπει να είναι σταθερό και να προστατεύεται από την υγρασία του περιβάλλοντος. - Για να ανάψετε τα κάρβουνα ιδανικό είναι το υγρό προσάναμμα για γκριλ. - Προετοιμάζοντας την ψησταριά ρίξτε μερικές πιπεριές ή κρεμμύδια στη σχάρα. - Πριν ρίξετε τα ψητά, αλείψτε τη σχάρα με λάδι για να μην κολλάει.
|
Βράσιμο ζυμαρικών Να βράζετε τα ζυμαρικά πάντα σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώστε να μπορούν να γυρίζουν εύκολα και να μην κολλάνε. Περίπου 1 λίτρο νερό για κάθε 100 γρ. ζυμαρικών. Μυστικά νοστιμιάς Τα θαλασσινά ταιριάζουν πολύ με σάλτσα ντομάτας. Τα μύδια, οι γαρίδες, οι καραβίδες και ο αστακός είναι ιδανικά για γευστικές μακαρονάδες με λίγες θερμίδες.
|
Ένας καλός ζωμός είναι η βάση για μια υπέροχη σούπα. Μπορείτε να κάνετε τον δικό σας ζωμό, βράζοντας κόκαλα κρέατος, φτερούγες και λαιμούς κότας, μικρά κομματάκια ψαριού, μαζί με λαχανικά και διάφορα αρωματικά. Ο ζωμός έχει το προσόν όταν είναι ζεστός, και καταπραΰνει την πείνα...
|
Το μαγείρεμα μιας σούπας είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Διάφορα υλικά πρέπει να ανακατευτούν μαζί για να αποκτήσουν μια ξεχωριστή αλλά και ωραία γεύση. Στις σούπες μπορούν να προστεθούν όλα αυτά τα μικρά κομματάκια από κρέας, κότα ή ψάρι που σας έχουν περισσέψει από κάποιο άλλο φαγητό. Όπως και τα λαχανικά που έχουν μείνει πολλές μέρες στο ψυγείο σας.
|
Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι ιδανικά για γευστικούς πειραματισμούς και πρωτότυπους συνδυασμούς στην κουζίνα. Ένα από τα πιο γευστικά ψάρια είναι ο βακαλάος που έχει λεπτή και εύπεπτη σάρκα και ενδείκνυται για ελαφριές σούπες σε άφθονο ζωμό λαχανικών. Σε πολλές μεσογειακές κουζίνες τον μαγειρεύουν βραστό σε συμπυκνωμένο ζωμό ή ακόμα και στον ατμό. Περιέχει πολλές θρεπτικές ουσίες, το μόνο που στερείτε είναι το νερό.
|
Το πραγματικά υπέροχο άρωμα και η γευστικότητα μιας καλοφτιαγμένης σούπας, είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Οι σούπες είναι το φαγητό στο οποίο η νοικοκυρά μπορεί να δουλέψει με φαντασία και ν' ανακατέψει με ευκολία τα αρωματικά, τα λαχανικά ή τα κρέατα και να δημιουργήσει ένα υπέροχο πρώτο πιάτο ή ένα πλήρες γεύμα.
|
|
|
Login form |
Μπείτε στην παρέα μας! Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!
|
|
Αναζήτηση Άρθρων |
|
|
Χρήσιμοι σύνδεσμοι |
|
|
|