Σάββατο
23-11-2024
10:15
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Τα μυστικά του Σεφ
Σούπες - Ζωμοί
Σαλάτες - Ορεκτικά
Ροφήματα - Κοκτέιλ
Γλυκά - Επιδόρπια
Κρεατικά - Πουλερικά
Τέχνη Σερβιρίσματος

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Γέυση - Συνταγές » Τα μυστικά του Σεφ

Σούπες - Μικρά μυστικά και γαρνιρίσματα
Το μαγείρεμα μιας σούπας είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Διάφορα υλικά πρέπει να ανακατευτούν μαζί για να αποκτήσουν μια ξεχωριστή γεύση, ιδίως στις χορτόσουπες.
Στις σούπες μπορούν να προστεθούν όλα αυτά τα μικρά κομματάκια από κρέας, κότα ή ψάρι που σας έχουν περισσέψει από κάποιο άλλο φαγητό. Όπως και τα λαχανικά που έχουν μείνει πολλές μέρες στο ψυγείο σας.


Με το αργό βράσιμο, το άρωμά τους θα ξεχυθεί και θα πλουτίσει τη σούπα σας. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε ζυμαρικά της αρεσκείας σας, κρουτόν ή ντάμπλινγκ.

Μικρά μυστικά

  • Τα πολύ ψιλοκομμένα λαχανικά που βάζετε στο ζωμό μπορεί να φύγουν στο σούρωμα γι' αυτό να τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
  • Το κρέας και τα λαχανικά να ξεκινάτε να τα μαγειρεύετε πάντα με κρύο νερό για να βγει όλο το άρωμα και η γεύση τους.
  • Για καλύτερη γεύση να βράζετε τους ζωμούς σε χαμηλή φωτιά, δηλαδή οι φουσκάλες του βρασίματος να σβήνουν πριν φτάσουν στην επιφάνεια.
  • Όταν χρησιμοποιείτε λαχανικά κονσέρβας, μην τα στραγγίζετε. Να χρησιμοποιείτε και το ζουμί τους γιατί περιέχει θρεπτικά συστατικά.
  • Αντί για φρέσκα λαχανικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα κατεψυγμένα.
  • Για το ζωμό να προτιμάτε κομμάτια κρέατος που ανήκουν στην τρίτη κατηγορία. Δηλαδή στήθος, σβέρκος, πλευρές, κότσια. Και από κότα προτιμήστε φτερούγες και λαιμούς.
  • Βάζετε στην κατάψυξη όλα τα κομματάκια κρέατος που περισσεύουν ώστε να τα προσθέσετε στην σούπα σας παγωμένα. Να θυμάστε όμως ότι αν ξεπαγώσει το κρέας μια φορά, μετά δεν κάνει να το ξαναβάλετε στην κατάψυξη για να ξαναπαγώσει.
  • Μην βράζετε σούπες που έχουν αυγά γιατί μπορεί να κόψουν.

    Γαρνιρίσματα για σούπες

    Γαρνίρετε τη σούπα σας με ένα ή με περισσότερα από τα ακόλουθα συστατικά, για να δώσουν καλύτερη και δυνατότερη γεύση.

  • Κράκερς τυριού, πατάτες τσιπς ή πρετζέλ.
  • Τυρί τριμμένο, ψημένα αμύγδαλα, λουκάνικα σε λεπτές φέτες, μπέικον τηγανισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια, χοντροκομμένα φιστίκια, γιαούρτι ή ξινόγαλα.
  • Ψιλοκομμένα άνηθο, πράσινη πιπεριά, καρότο ξυσμένο ή κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους.
  • Φέτες από αγγούρι, πράσινο κρεμμυδάκι, λεμόνι ή αβοκάντο.
  • Κύμινο, φασκόμηλο, μαϊντανό, βασιλικό ή και μοσχοκάρυδο.

    © Woman-Life

  • Κατηγορία: Τα μυστικά του Σεφ | Έγραψε: woman-life (23-06-2008) | Το διάβασαν: 2288

    Άλλα άρθρα με θέμα μαγείρεμα:

    Καινούρια Άρθρα :

    · Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

    · 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

    · Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

    · Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

    · Δουλεύω στο σπίτι

    · Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

    · Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

    · 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

    · Η ζωή με σκύλο

    · 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

    · Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

    · 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

    · Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

    · 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

    Συνολικά σχόλια: 0

    Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

    [ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]



    Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    Αναζήτηση Άρθρων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
    Copyright MyCorp © 2024 - Site managed by uCoz
    website stats