Το μαγείρεμα μιας σούπας είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Διάφορα υλικά πρέπει να ανακατευτούν μαζί για να αποκτήσουν μια ξεχωριστή γεύση, ιδίως στις χορτόσουπες. Στις σούπες μπορούν να προστεθούν όλα αυτά τα μικρά κομματάκια από κρέας, κότα ή ψάρι που σας έχουν περισσέψει από κάποιο άλλο φαγητό. Όπως και τα λαχανικά που έχουν μείνει πολλές μέρες στο ψυγείο σας. Με το αργό βράσιμο, το άρωμά τους θα ξεχυθεί και θα πλουτίσει τη σούπα σας. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε ζυμαρικά της αρεσκείας σας, κρουτόν ή ντάμπλινγκ. Μικρά μυστικά Τα πολύ ψιλοκομμένα λαχανικά που βάζετε στο ζωμό μπορεί να φύγουν στο σούρωμα γι' αυτό να τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Το κρέας και τα λαχανικά να ξεκινάτε να τα μαγειρεύετε πάντα με κρύο νερό για να βγει όλο το άρωμα και η γεύση τους. Για καλύτερη γεύση να βράζετε τους ζωμούς σε χαμηλή φωτιά, δηλαδή οι φουσκάλες του βρασίματος να σβήνουν πριν φτάσουν στην επιφάνεια. Όταν χρησιμοποιείτε λαχανικά κονσέρβας, μην τα στραγγίζετε. Να χρησιμοποιείτε και το ζουμί τους γιατί περιέχει θρεπτικά συστατικά. Αντί για φρέσκα λαχανικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα κατεψυγμένα. Για το ζωμό να προτιμάτε κομμάτια κρέατος που ανήκουν στην τρίτη κατηγορία. Δηλαδή στήθος, σβέρκος, πλευρές, κότσια. Και από κότα προτιμήστε φτερούγες και λαιμούς. Βάζετε στην κατάψυξη όλα τα κομματάκια κρέατος που περισσεύουν ώστε να τα προσθέσετε στην σούπα σας παγωμένα. Να θυμάστε όμως ότι αν ξεπαγώσει το κρέας μια φορά, μετά δεν κάνει να το ξαναβάλετε στην κατάψυξη για να ξαναπαγώσει. Μην βράζετε σούπες που έχουν αυγά γιατί μπορεί να κόψουν. Γαρνιρίσματα για σούπες
Γαρνίρετε τη σούπα σας με ένα ή με περισσότερα από τα ακόλουθα συστατικά, για να δώσουν καλύτερη και δυνατότερη γεύση. Κράκερς τυριού, πατάτες τσιπς ή πρετζέλ. Τυρί τριμμένο, ψημένα αμύγδαλα, λουκάνικα σε λεπτές φέτες, μπέικον τηγανισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια, χοντροκομμένα φιστίκια, γιαούρτι ή ξινόγαλα. Ψιλοκομμένα άνηθο, πράσινη πιπεριά, καρότο ξυσμένο ή κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους. Φέτες από αγγούρι, πράσινο κρεμμυδάκι, λεμόνι ή αβοκάντο. Κύμινο, φασκόμηλο, μαϊντανό, βασιλικό ή και μοσχοκάρυδο. © Woman-Life
|