Τρίτη
23-04-2024
22:30
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Τα μυστικά του Σεφ
Σούπες - Ζωμοί
Σαλάτες - Ορεκτικά
Ροφήματα - Κοκτέιλ
Γλυκά - Επιδόρπια
Κρεατικά - Πουλερικά
Τέχνη Σερβιρίσματος

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Γέυση - Συνταγές » Τα μυστικά του Σεφ

Μαγειρεύοντας βακαλάο
Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι ιδανικά για γευστικούς πειραματισμούς και πρωτότυπους συνδυασμούς στην κουζίνα.

Ένα από τα πιο γευστικά ψάρια είναι ο βακαλάος που έχει λεπτή και εύπεπτη σάρκα και ενδείκνυται για ελαφριές σούπες σε άφθονο ζωμό λαχανικών και μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους. Σε πολλές μεσογειακές κουζίνες τον μαγειρεύουν βραστό σε συμπυκνωμένο ζωμό ή ακόμα και στον ατμό. Περιέχει πολλές θρεπτικές ουσίες, το μόνο που στερείτε είναι το νερό. Περιέχει ελάχιστα λιπαρά και είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, βιταμίνη Β, σίδηρο και ασβέστιο.

Μαγειρεμένος θεωρείται εκλεκτό φαγητό, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία είναι το πιο συνηθισμένο ψάρι στο δημοφιλές έδεσμα "fish and chips".

Προετοιμασία: γρήγορα και εύκολα
Πότε είναι έτοιμο το ψάρι;

Πολλές συνταγές προτείνουν να ψή- νετε το ψάρι μέχρι να ξεφλουδιστεί.
Στην πραγματικό- τητα πρέπει να το κατεβάζετε από τη φωτιά λίγο πριν ξεφλουδιστεί.
Αν το ψάρι ξε- φλουδιστεί σημαί- νει ότι έχει παρα- ψηθεί.

- Ξεπλύνετε ολόκληρο το κομμάτι βακαλάου με άφθονο νερό για να μην "λερώσετε" την κουζίνα σας.

- Τεμαχίστε το ψάρι σε κομμάτια αρεσκείας σας.

- Βάλτε τα κομμάτια σε βαθύ σκεύος με κρύο νερό για 24 ώρες, φροντίζοντας να αλλάζετε το νερό κάθε 7-8 ώρες.

- Μετά το ξαλμύρισμα το δέρμα του βακαλάου θα βγαίνει πιο εύκολα.

- Όσο πιο μεγάλο και παχύ είναι το ψάρι τόσο περισσότερο πρέπει να παραμείνει για ξαλμύρισμα.

- Αν ο βακαλάος προορίζετε για τηγάνισμα, τότε θα πρέπει να τον ξαλμυρίσετε περισσότερο.

- Όμως η γεύση του πρέπει να παραμείνει ελαφρώς αλμυρή.

- Ο ξαλμυρισμένος βακαλάος μπορεί άνετα να φυλαχθεί στην κατάψυξη.

- Όσο περισσότερο βακαλάο ξαλμυρίσετε τόσο πιο εύκολα θα έχετε έτοιμο ψάρι για μαγείρεμα.

- Το μεγάλο σε μέγεθος βακαλάο, είναι προτιμότερο, να το μαγειρέψετε πλακί στο φούρνο με σκόρδο και ντομάτες.

- Τα φιλέτα βακαλάου είναι εξαιρετικά πλακί, με πράσα, με σταφίδες και ρύζι ή μαριναρισμένο σε κρασί.

Πόση ώρα ψήνουμε το ψάρι

Για να δείτε πόση ώρα πρέπει να ψήσετε το ψάρι, μετρήστε το στο πιο φαρδύ σημείο και ψήστε το 5 λεπτά για κάθε εκατοστό. Η τεχνική αυτή ισχύει για όλες τις τεχνικές μαγειρέματος όπως το ψήσιμο, το τηγάνισμα, στα κάρβουνα και στον ατμό.

© Woman-Life



Κατηγορία: Τα μυστικά του Σεφ | Έγραψε: woman-life (06-06-2008) | Το διάβασαν: 7762

Άλλα άρθρα με θέμα μαγείρεμα, θαλασσινά, ψαρικά:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]



Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    Όνομα :
    Κωδικός :





    Αναζήτηση Άρθρων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
    Copyright MyCorp © 2024 - Site managed by uCoz
    website stats