Τετάρτη
26-01-2022
07:54
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Άντρας vs γυναίκα
Έρωτες και σχέσεις
Έγγαμος βίος
Γονείς και παιδιά
Φίλοι και κοινωνία

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Σχέσεις - Οικογένεια » Έγγαμος βίος

Τα ΤΟΠ-10 λάθη των γυναικών μετά το γάμο.
1. Μην χαλαρώνετε!
Πολλές κοπέλες πιστεύουν ότι ο γάμος είναι το τέλος του αγώνα μετά τον οποίο μπορούν να ξεχαστούν και να χαλαρώσουν. Η επιθυμία εκπληρώθηκε και τώρα ο αγαπημένος δεν θα πάει πουθενά. Ψηλά τακούνια, περιποιημένα χτενίσματα και ωραία φορέματα μπαίνουν στο ράφι και στην θέση τους έρχονται οι παντόφλες, οι ρόμπες, τα ρολά και η μάσκα προσώπου σε χρώμα χακί. Ναι, και βέβαια είναι πια δικός σου και του αρέσεις (ή πρέπει να του αρέσεις) όπως και να είσαι. Και το περίεργο είναι ότι κι αυτός δεν παραπονιέται.
Συμπέρασμα: με τον καιρό, δυστυχώς, θα μειωθεί το πάθος και θα χαθεί ο ρομαντισμός, το μυστήριο... Και τότε θα είναι έως και αδύνατον να τον γυρίσεις πίσω.

2. Σ’ ευχαριστώ mr. Bell
Απ’ ότι λένε οι ειδικοί, για να μπορέσεις να σταματήσεις κάποιον απ’ το να πηδήξει από μια γέφυρα, ένας καλός ψυχολόγος θα χρειαστεί από 15 έως 30 λεπτά.
Για να μπορέσεις να αποτρέψεις τη φίλη σου απ’ το να αγοράσει το ίδιο μπλουζάκι με το δικό σου καμιά φορά και οι 3 ώρες είναι λίγες.
Αλλά και ο άντρας σου θέλει καμιά φορά να μιλήσει, να επικοινωνήσει μαζί σου. Και δεν μπορεί να καταλάβει πώς εσύ μπορείς να ξοδεύεις τόσες ώρες στο τηλέφωνο. Θέλει να καταλάβει, αλλά δεν μπορεί. Ακόμα κι αν κρυφακούσει τη συζήτησή σου με τη φίλη σου. Αφού είναι σχεδόν απίθανο να ξέρει όλες τις τελευταίες τάσεις μόδας, πιο χρώμα είναι το must, και πώς εξελίσσετε η σχέση της Μαρίας και του Πέτρου.
Συμπέρασμα: Όσο «σοβαρά» κι αν είναι τα θέματα που πρέπει να συζητήσεις με τη φίλη σου, μην χάσεις τόσες ώρες άδικα, είναι προτιμότερο να τις περάσεις με τον άντρα σου.

3. Παρέδωσα πόστο. Παρέλαβα πόστο.
Ένας από τους πιο σημαντικούς ρόλους που έχει ένας σύζυγος είναι – να βοηθάει τη γυναίκα του στις οικιακές δουλειές… πιστεύουν απόλυτα 99% γυναικών και 1% ανδρών.
Ο καλύτερος λόγος για να δημιουργηθούν προβλήματα και παρεξηγήσεις. Ο άντρας γυρνώντας από τη δουλειά, αφού αυτός συντηρεί την οικογένεια, πιστεύει πως αυτό που έπρεπε να κάνει, έκανε και τώρα αξίζει λίγη ξεκούραση την οποία πρέπει να του εξασφαλίσει η γυναίκα του. Ναι, πώς! Όλες οι δουλειές του σπιτιού είναι πάνω σου! Εσύ κάθεσαι με το παιδί, πηγαίνεις στα μαγαζιά, πλένεις, καθαρίζεις, σιδερώνεις, μαγειρεύεις! Και γι’ αυτό στο τέλος της ημέρας δε σου μένουν σωματικές ή ψυχικές δυνάμεις. Κι αυτός, αντί να σε βοηθήσει… καναπές, μπίρα, τηλεόραση. Καυγαδίζουμε?
Συνήθως, απ’ ότι λένε οι ψυχολόγοι, καυγάδες γίνονται λόγω χρημάτων. Τη δεύτερη και τρίτη θέση καταλαμβάνουν η ζήλια και η μη συμμετοχή των αντρών στης δουλειές του σπιτιού.
Συμπέρασμα: Ήρεμη και ήσυχη ζωή θα σου εξασφαλίσει η κατανόηση και η πλήρη αποδοχή του ρόλου σου στην οικογενειακή ζωή. Οι χειρότεροι καυγάδες εμφανίζονται όταν οι σύζυγοι βλέπουν διαφορετικά τους ρόλους του ενός και του άλλου. Γι’ αυτό συζητήστε, συνεννοηθείτε και αποφασίστε. Και κράτα τις σωματικές και ψυχικές δυνάμεις σου για όταν γυρίσει ο άντρας σου από τη δουλειά – και οι δύο σας θα έχετε όφελος απ’ αυτό.
Α ναι! Υπάρχει κι άλλος τρόπος. Φέρ’ του το τηγάνι στο κεφάλι αν είναι τόσο πια τεμπέλης. Απλά να θυμάσαι ότι αυτή είναι η έσχατη λύση και καμιά φορά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά… εξαρτάται από το βάρος του τηγανιού.

4. Κατανόηση κι αγάπη?
Ο κάθε άντρας κουβαλάει στο κεφάλι του τις δικές του «κατσαρίδες» και είναι καλύτερα να μην τις πειράζεις για να αποφύγεις… το απροσδόκητο. Ας πούμε ο ανδρικός εγωισμός και η αυτοεκτίμηση… είναι κάτι το ιερό.
Μάλλον όχι τόσο ο εγωισμός όσο το τι πιστεύουμε εμείς γι’ αυτόν. Για το λόγο αυτό αν σχολιάσεις αρνητικά και ταπεινώσεις, μπροστά στους φίλους σας, τα όσα λέει ή κάνει ο αγαπημένος σου… η βόμβα θα εκραγεί! Εντάξει, μπορεί να είναι και δυναμιτάκι. Εξαρτάται από το πόσο οξύθυμος είναι.
Συμπέρασμα: Μη δίνεις συμβουλές στον άντρα σου μπροστά στους άλλους, μην τον κριτικάρεις και μην σχολιάζεις αρνητικά τα όσα λέει και κάνει. Και γενικώς, για να σε προσέξουν οι άλλοι, δεν είναι ανάγκη να μιλάς αφού έχεις εντυπωσιακή εμφάνιση (βλ. 1. Μην χαλαρώνετε) !

5. Shop και shop
Τι πιο χειρότερο μπορεί να είναι απ’ το να χάσει η ομάδα του? Το να πάει μαζί σου για shopping!
Άσ’ τον στο σπίτι να αλλάξει καμιά λάμπα ή να κρεμάσει κάνα πίνακα. Έτσι θα είναι καλύτερα και για τους δυο σας.

6. Βρώμικη δουλειά.
Λίγα πράγματα μπορούν να τον νευριάσουν περισσότερο απ’ το να βλέπει να γίνεται μια γενική καθαριότητα σπιτιού. Και μόνο ο ήχος της ηλεκτρικής σκούπας αρκούν για να εξαφανιστεί απ’ το σπίτι. Κι εδώ το βασικό είναι να του αναθέσετε να κάνει κάτι χρήσιμο. Αν όλες οι λάμπες έχουν αλλαχθεί και οι πίνακες είναι κρεμασμένοι από πριν… στείλτε τον στην μαμά του να φτιάξει το σίδερό της που έχει χαλάσει.

7. Ξεκάθαρη νίκη
Είσαι – η καλύτερη! Αυτό είναι αξίωμα. Αποδείξεις δεν χρειάζονται. Γι’ αυτό – προσοχή!!! – ποτέ μην δείχνεις ότι είσαι ανώτερη και καλύτερη από τον άντρα σου. Είτε αυτό είναι να αλλάζεις λάμπες και να κρεμάς πίνακες είτε να πλέκεις. Επιπλέον, μην κάνεις το τραγικό λάθος να πεις και πόσο μάλλον να δείχνεις και να τονίζεις το γεγονός ότι είσαι καλύτερη στο οδήγημα!

8. Η φίλη μου η κολλητή
Και βέβαια έχεις κολλητή. Και καμιά τηλεφωνική συζήτηση δεν συγκρίνετε με μια τετ-α-τετ συζήτηση. Όμως κι εδώ, όπως και παντού, πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια. Να θυμάσαι πως οι πολύ συχνές επισκέψεις σε μια ανύπαντρη φίλη χωρίς τον άντρα σου (αλλά και μ’ αυτόν) μπορεί να ενοχλούν τον σύζυγο. Απλώς οι άντρες πιστεύουν (και όχι τίποτα άλλο, αλλά έχουν και δίκαιο) ότι οι ανύπαντρες κοπέλες μιλάνε συνέχεια για άντρες, αναλύοντας τα προτερήματα αλλά και τα μειονεκτήματά τους.

9. Φλερτ
Εννοείτε πώς σε θέλουν όλοι οι άντρες. Ή τουλάχιστον οι περισσότεροι. Μπαίνοντας στο γραφείο του άντρα σου (αλήθεια, γιατί πήγες εκεί?) βλέπεις πως όλοι οι συνάδελφοί του γυρίζουν και σε κοιτάνε με θαυμασμό, προσέχοντας την κάθε σου κίνηση.
Και σ’ αυτό το σημείο αξίζει να τονίσω πώς το φλερτ με τους γνωστούς του συζύγου σου είναι λάθος.
Φλερτ με μη γνωστούς του άντρα σου… είναι έγκλημα.

10. Και λίγο απ’ όλα
Τη δέκατη θέση λαμβάνουν πολλά μικρά ή μεγάλα (όπως το πάρει κανείς) λάθη τα οποία μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα στην σχέση σας και την οικογένειά σας: οποιαδήποτε άσχημη κριτική προς μεριά της μητέρας του, των φίλων του, των σεξουαλικών του ικανοτήτων και σεξουαλικών επιθυμιών του.

Η λίστα αυτή, εννοείτε πως δεν περιέχει όλα τα λάθη, αλλά νομίζω πως είναι αρκετά για να τα λάβεις υπ’ όψη σου και αν θέλεις να τα ακολουθήσεις κιόλας. Αλλά και επίτηδες να κάνεις όλα τα λάθη που προαναφέραμε δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο άντρας σου θα σε παρατήσει. Η στατιστική λέει πως οι άντρες ζητάνε διαζύγιο μόνο στις 9% των περιπτώσεων.

 • Κάθε τέταρτος χωρισμένος άντρας ξαναπαντρεύεται την πρώην γυναίκα του και κάθε τρίτος προσπαθεί να την ξαναπαντρευτεί.

  © Woman-Life • Κατηγορία: Έγγαμος βίος | Έγραψε: woman-life (11-06-2008) | Το διάβασαν: 5224

  Άλλα άρθρα με θέμα γάμος, οικογένεια:

  Καινούρια Άρθρα :

  · Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

  · 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

  · Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

  · Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

  · Δουλεύω στο σπίτι

  · Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

  · Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

  · 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

  · Η ζωή με σκύλο

  · 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

  · Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

  · 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

  · Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

  · 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

  Συνολικά σχόλια: 0

  Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

  [ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]  Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2022 - Site managed by uCoz
  website stats