Σάββατο
22-01-2022
02:14
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Άντρας vs γυναίκα
Έρωτες και σχέσεις
Έγγαμος βίος
Γονείς και παιδιά
Φίλοι και κοινωνία

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Σχέσεις - Οικογένεια » Έγγαμος βίος

Ζωή μετά το γάμο
Αργά ή γρήγορα ο "μήνας του μέλιτος" τελειώνει. Και τότε εμφανίζεται το ζήτημα για την περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης. Υπάρχει ζωή μετά την τελετή; Αυτό το ερώτημα απασχολούσε και συνεχίζει να απασχολεί τους νέους ανθρώπους κάθε γενιάς. Και με σιγουριά μπορούμε να σας απαντήσουμε – Ναι, υπάρχει! Απλώς μετά την τελετή του γάμου η σχέση θα υποστεί σημαντικές αλλαγές, και για να είναι οι εν λόγο αλλαγές θετικές, είναι απαραίτητο να καταβληθούν προσπάθειες και από τις δυο πλευρές.

Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες αφού φορέσουν τις βέρες αισθάνονται ένα είδος χαλάρωσης. "Τώρα αυτός / αυτή είναι 'ιδιοκτησία' μου! Δε θα φύγει πια!". Και συγκεκριμένα από αυτήν την προσέγγιση ξεκινά η καταστροφή του γάμου. Με χαρά αναγνωρίζουμε και δεχόμαστε τον / την σύζυγο ως ιδιοκτησία μας αλλά δε θέλουμε να παραδεχτούμε πως και αυτός / αυτή έχει ακριβώς το ίδιο δικαίωμα πάνω μας. Πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε τέτοια λογική. Γι' αυτό αρκεί να τηρήσουμε κάποιους κανόνες. Σε κάποιους ίσως φανούν φυσιολογικοί και ως αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινής τους ζωής. Αλλά σε κάποιους άλλους μπορεί να προκαλέσουν έκπληξη: "Τι; Και όλα αυτά πρέπει να τα κάνω εγώ; Θα αστειεύεστε μάλλον!". Αλλά για να σώσετε την οικογένειά σας πρέπει να μάθετε τους κανόνες και να συμμορφωθείτε τουλάχιστον με τους μισούς από αυτούς.

Λοιπόν, τι πρέπει να κάνουμε για να υπάρχει πάντοτε αγάπη και σεβασμός μέσα στην οικογένεια;

Για τον άντρα:

1. Γράψτε επιτέλους στο κινητό σας τηλέφωνο τις “σημαντικές” ημερομηνίες. Οι δυο βασικότερες είναι τα γενέθλια της συζύγου και η επέτειος γάμου.
2. Ποτέ μα ποτέ μην κριτικάρετε τη γυναίκα σας μπροστά σε τρίτους. Ακόμα κι αν αυτοί οι “τρίτοι” είναι πάρα πολύ κοντινοί σας άνθρωποι ή συγγενείς.
3. Τουλάχιστον το μισό του ελεύθερου χρόνου σας να το αφιερώνετε στην οικογένειά σας.
4. Μην συγκρίνετε τις μαγειρικές ικανότητες της γυναίκας σας με αυτές της μητέρας σας, και το μάκρος των ποδιών της με αυτό της πρώην σας. Να απέχετε από οποιεσδήποτε συγκρίσεις αν δεν είναι υπέρ της συζύγου σας.
5. Δείξτε ενδιαφέρον όχι μόνο στα οικιακά ζητήματα. Το δεύτερο σας ήμισυ σίγουρα έχει και κάποια πνευματικά ενδιαφέροντα. Ναι, ναι! Έχετε εκπλαγεί; Ενδιαφερθείτε, ρωτήστε και σίγουρα θα μάθετε πολλά καινούρια πράγματα.
6. Μην ζηλεύετε χωρίς λόγο και αποδεχτείτε το γεγονός ότι ακόμα και οι γυναίκες έχουν πολλούς γνωστούς και ίσως και φίλους γένους αρσενικού.
7. Επαινείτε και θαυμάζετέ την πιο συχνά. Στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο δύσκολο όπως μπορεί να πιστεύουν ορισμένοι άντρες. Και δεν έχει σημασία για πιο πράγμα, το πιο σημαντικό είναι να το κάνετε με την ψυχή σας.
8. Περιστασιακά να την ευχαριστείτε για τις διάφορες "υπηρεσίες" που σας παρέχει καθημερινά και οι οποίες έχουν πια γίνει συνήθειο. Για παράδειγμα για το σιδερωμένο πουκάμισο, για το συμμαζεμένο γραφείο κλπ.
9. Να είστε πιο ανεκτικοί και υπομονετικοί με τα διάφορα μικρά καπρίτσια της γυναίκας σας. Δεν πειράζει αν μια φορά στο τόσο σας ζητήσει να της αγοράσετε εκείνο το όμορφο φορεματάκι.
10. Φροντίζετέ την και υποστηρίζετέ την όταν είναι κουρασμένη ή αγχωμένη. Και μην ξεχνάτε κάπου κάπου να τις κάνετε απρόσμενες, ευχάριστες εκπλήξεις. Χαρίστε της ένα λουλουδάκι, έτσι απλά, χωρίς λόγο.

Για τη γυναίκα:

1. Δώστε του πλήρη ελευθερία στην δουλειά του. Μην κριτικάρετε τους συναδέλφους του, τον μισθό του και την θέση του.
2. Μεταμορφώστε το σπίτι σας σε άνετη, ζεστή, ευχάριστη και ενδιαφέρον φωλιά ώστε ο σύζηγος να θέλει να γυρίζει σπίτι του, στον "παράδεισό" του.
3. Μην μαγειρεύετε τα ίδια και τα ίδια συνέχεια. Ακόμα και στις μέρες μας ισχύει η φράση «ο δρόμος για την καρδιά του άντρα περνάει απ' το στομάχι».
4. Δείξτε ενδιαφέρον για τη δουλειά του. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε έστω λίγα πράγματα για τον τομέα με τον οποίο ασχολείται. Μην ξεχνάτε πως είναι η πηγή χρημάτων με τα οποία ζει η οικογένειά σας.
5. Μην συγκρίνετε τον σύζυγό σας με άλλους πιο τυχερούς ή πετυχημένους συναδέλφους και φίλους του. Και μην τον κριτικάρετε για τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχει. Αυτό θα χτυπήσει δυνατά τον αντρικό του εγωισμό και την υπερηφάνειά του.
6. Προσπαθήστε επιτέλους να τα πάτε καλά με τη μητέρα του.
7. Πριν κάνετε τα επόμενα ψώνια σας μάθετε ποια χρώματα και στιλ ρούχων θα του αρέσει να βλέπει πάνω σας.
8. Προσπαθήστε να μοιραστείτε τα πάθη του και τις ασχολίες του ώστε να έχετε πιο πολλές πιθανότητες να περνάτε περισσότερο ελεύθερο χρόνο μαζί.
9. Προσέχετε την εμφάνισή σας και φροντίζετε τον εαυτό σας. Μην έχετε την αυταπάτη ότι επειδή είναι πια σύζυγός σας μπορείτε κάθε μέρα να τριγυρνάτε στο σπίτι με το look "βασανισμένη και ταλαιπωρημένη νοικοκυρά".
10. Σε μικρές διαφωνίες δεν είναι ούτε προσβλητικό ούτε και ταπεινωτικό μερικές φορές να κάνετε πίσω και να του αποδίδετε το δίκαιο.

Και ο πιο σημαντικός ίσως κανόνας, που αφορά όσο τους άντρες άλλο τόσο και τις γυναίκες: Αγαπάτε ο ένας τον άλλο και ποτέ μην πάτε για ύπνο χωρίς να συμφιλιωθείτε.

© Woman-life

Κατηγορία: Έγγαμος βίος | Έγραψε: woman-life (19-07-2009) | Το διάβασαν: 2409

Άλλα άρθρα με θέμα γάμος, οικογένεια:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2022 - Site managed by uCoz
  website stats