Σάββατο
16-10-2021
08:19
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Χτίζουμε καριέρα
Η γωνιά του φοιτητή
Αυτό το ξέρατε?

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Καριέρα - Σπουδές » Η γωνιά του φοιτητή

Πού μπορώ να δουλέψω με το πτυχίο που θα αποκτήσω?
Αποτελεί πραγματικότητα ότι οι σπουδές που πραγματοποιεί κάποιος μπορούν να του δώσουν σημαντικά εφόδια για να τα αξιοποιήσει στην μετέπειτα επαγγελματική του σταδιοδρομία. Πραγματικότητα επίσης αποτελεί ότι - ειδικά στην Ελλάδα - δεν είναι απαραίτητο η επαγγελματική σταδιοδρομία κάποιου να έχει άμεση σχέση με τις σπουδές που έχει κάνει. Παρόλα αυτά, παρακάτω κάνουμε μια προσπάθεια να "συνδέσουμε" κάποιες "ομάδες επιστημών" με τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης. Καλό ωστόσο είναι να έχετε υπ' όψη σας ότι τα παρακάτω θα σας βοηθήσουν να έχετε απλά "μια ιδέα" για το τι μπορείτε να κάνετε μετά, γνωρίζοντας ότι η επαγγελματική σας αποκατάσταση θα είναι αποτέλεσμα όχι μόνο των σπουδών σας, αλλά και της προσωπικότητάς σας, των ενδιαφερόντων σας, των αναγκών της Αγοράς Εργασίας στην εκάστοτε χρονική στιγμή και της διάθεσής σας να εργαστείτε. Πιο αναλυτικά:

Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές & Πολιτικές Επιστήμες
Με το πτυχίο που θα αποκτήσετε από τον παραπάνω κλάδο θα μπορείτε να απασχοληθείτε ως πολιτικοί επιστήμονες, ακόλουθοι και γενικότερα υπάλληλοι πρεσβειών, κοινωνιολόγοι κ.α., ενώ θα μπορούσατε να δουλέψετε στον δημόσιο τομέα, σε διάφορους δημόσιους και μη οργανισμούς, σε δικηγορικά γραφεία, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.λπ.

Αρχιτεκτονική / Πολεοδομία / Χωροταξία
Με το πτυχίο που θα αποκτήσετε από τον παραπάνω κλάδο θα μπορείτε να απασχοληθείτε ως πολιτικός μηχανικός, αρχιτέκτονας, υπεύθυνος χωροταξίας, εκτιμητής ακινήτων, επιθεωρητής κτισμάτων, ενώ θα μπορούσατε να δουλέψετε σε κατασκευαστικές εταιρίες, μεσιτικά γραφεία, στο Δημόσιο κ.λπ.

Γεωπονία / Αγρονομία
Με το πτυχίο που θα αποκτήσετε από τον παραπάνω κλάδο θα μπορείτε να απασχοληθείτε ως γεωπόνοι, αγρονόμοι, υπεύθυνοι χωροταξίας, ενώ θα μπορούσατε να δουλέψετε σε χημικές εταιρίες, σε κατασκευαστικές εταιρίες, σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο, σε δικηγορικά γραφεία, σε δασαρχεία κ.λπ.

Εκπαίδευση
Με το πτυχίο που θα αποκτήσετε από τον παραπάνω κλάδο θα μπορείτε να απασχοληθείτε ως καθηγητές, δάσκαλοι και γενικότερα εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ενώ θα μπορούσατε να δουλέψετε σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε φροντιστήρια, σε εφημερίδες, περιοδικά κ.λπ.

Επιστήμες Γης & Περιβάλλοντος
Με το πτυχίο που θα αποκτήσετε από τον παραπάνω κλάδο θα μπορείτε να απασχοληθείτε ως περιβαλλοντολόγοι, καθηγητές, ερευνητές, ενώ θα μπορούσατε να δουλέψετε σε τεχνικά γραφεία, σε κατασκευαστικές εταιρίες, ερευνητικά κέντρα, σε γεωπονικά γραφεία, σε εταιρίες εξόρυξης μετάλλων κ.λπ.

Επιστήμες Μηχανικών
Με το πτυχίο που θα αποκτήσετε από τον παραπάνω κλάδο θα μπορείτε να απασχοληθείτε ως πολιτικοί μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανολόγοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, δομικοί μηχανικοί, ενώ θα μπορούσατε να δουλέψετε σε βιομηχανικές εταιρίες, κατασκευαστικές εταιρίες, εταιρίες συμβάσεων, σε διάφορες τοπικές αρχές, στο Δημόσιο και σε διάφορους οργανισμούς.

Επιστήμη Αθλητισμού
Με το πτυχίο που θα αποκτήσετε από τον παραπάνω κλάδο θα μπορείτε να απασχοληθείτε ως γυμναστές, καθηγητές, συνοδοί, ενώ θα μπορούσατε να δουλέψετε σε σχολεία και διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε γυμναστήρια, σε αθλητικές ομάδες, σε λέσχες κ.λπ.

Ιατρική / Υγεία
Με το πτυχίο που θα αποκτήσετε από τον παραπάνω κλάδο θα μπορείτε να απασχοληθείτε ως γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό σε νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ θα μπορούσατε να δουλέψετε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σε διάφορες ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές, σε σχολεία, δήμους και άλλους φορείς, σε φαρμακευτικές εταιρίες κ.λπ.

Μαθηματικά / Στατιστική
Με το πτυχίο που θα αποκτήσετε από τον παραπάνω κλάδο θα μπορείτε να απασχοληθείτε ως μαθηματικοί και γενικότερα εκπαιδευτικοί, ως αναλυτές, ενώ θα μπορούσατε να δουλέψετε σε σχολεία, φροντιστήρια, σε οργανισμούς που ασχολούνται με τις στατιστικές, σε εταιρίες αναλύσεων, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κ.λπ.

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης / Επικοινωνία
Με το πτυχίο που θα αποκτήσετε από τον παραπάνω κλάδο θα μπορείτε να απασχοληθείτε ως δημοσιογράφοι, καθηγητές και συντάκτες, ενώ θα μπορούσατε να δουλέψετε σε εφημερίδες, περιοδικά, εκδοτικούς οίκους, στο Internet, σε διαφημιστικές εταιρίες κ.λπ.

Νομική
Με το πτυχίο που θα αποκτήσετε από τον παραπάνω κλάδο θα μπορείτε να απασχοληθείτε ως δικηγόροι, δικαστές και γενικότερα υπάλληλοι της Δικαιοσύνης, ενώ θα μπορούσατε να δουλέψετε σε δικηγορικά γραφεία, στην Αστυνομία, σε διάφορες επιχειρήσεις ως σύμβουλος κ.λπ.

Οικονομικά / Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων
Με το πτυχίο που θα αποκτήσετε από τον παραπάνω κλάδο θα μπορείτε να απασχοληθείτε ως οικονομολόγοι, διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ θα μπορούσατε να δουλέψετε σε διάφορες επιχειρήσεις, στο μάρκετινγκ, σε κρατικούς οργανισμούς, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.λπ.

Πληροφορική / Νέες Τεχνολογίες / Τηλεπικοινωνίες
Με το πτυχίο που θα αποκτήσετε από τον παραπάνω κλάδο θα μπορείτε να απασχοληθείτε ως μηχανικοί και τεχνικοί υπολογιστών, μηχανικοί δικτύων, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, ενώ θα μπορούσατε να δουλέψετε σε διάφορες τεχνικές εταιρίες, σε εταιρίες υπολογιστών, σε διάφορους κρατικούς ή μη οργανισμούς, σε εταιρίες πωλήσεων, σε γραμματείες, σε τηλεφωνικές εταιρίες κ.λπ.

Στρατιωτικές & Αστυνομικές Σχολές
Με το πτυχίο που θα αποκτήσετε από τον παραπάνω κλάδο θα μπορείτε να απασχοληθείτε κατά κόρον ως στρατιωτικοί, εκπαιδευτές, αστυνομικοί, ενώ θα μπορούσατε να δουλέψετε και σε διάφορες εταιρίες προστασίας και φύλαξης σημαντικών προσώπων και χώρων, σε μυστικές υπηρεσίες κ.λπ.

Τέχνες
Με το πτυχίο που θα αποκτήσετε από τον παραπάνω κλάδο θα μπορείτε να απασχοληθείτε ως ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές, ενώ θα μπορούσατε να δουλέψετε και για διάφορα ψυχαγωγικά θεάματα, στη βιομηχανία της μόδας, σε εφημερίδες, περιοδικά και κανάλια κ.λπ.

Τουριστικές & ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / Γαστρονομία
Με το πτυχίο που θα αποκτήσετε από τον παραπάνω κλάδο θα μπορείτε να απασχοληθείτε ως διευθυντές ξενοδοχείων, μουσείων και γκαλερί, ως υπάλληλοι σε εταιρίες που γενικότερα δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ενώ θα μπορούσατε να δουλέψετε και σε πωλήσεις, στον δημόσιο τομέα, σε διάφορους οργανισμούς με δραστηριότητες για τον ελεύθερο χρόνο κ.λπ.

Φιλολογικά / Λογοτεχνία / Μετάφραση
Με το πτυχίο που θα αποκτήσετε από τον παραπάνω κλάδο θα μπορείτε να απασχοληθείτε ως διδάσκαλοι, μεταφραστές, κειμενογράφοι, ιστορικοί, ξεναγοί, ενώ θα μπορούσατε να δουλέψετε σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, φροντιστήρια, σε εφημερίδες, περιοδικά, εκδοτικούς οίκους

Φυσικές Επιστήμες
Με το πτυχίο που θα αποκτήσετε από τον παραπάνω κλάδο θα μπορείτε να απασχοληθείτε ως εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ θα μπορούσατε να δουλέψετε σε φροντιστήρια, σχολεία, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ερευνητικούς οργανισμούς κ.λπ.

Πηγή : www.look4studies.com

Κατηγορία: Η γωνιά του φοιτητή | Έγραψε: woman-life (05-05-2009) | Το διάβασαν: 2412

Άλλα άρθρα με θέμα καριέρα, σπουδές, φοιτητές:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2021 - Site managed by uCoz
  website stats