Κυριακή
29-05-2022
14:01
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Άντρας vs γυναίκα
Έρωτες και σχέσεις
Έγγαμος βίος
Γονείς και παιδιά
Φίλοι και κοινωνία

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Σχέσεις - Οικογένεια » Έγγαμος βίος

Άντρες στα πρόθυρα διαζυγίου
Παρ' όλο που η αιτία του διαζυγίου σας, μπορεί να ποικίλει, οι άντρες που έχετε πάρει διαζύγιο προέρχεστε από παρόμοιες μεταξύ τους περιπτώσεις και εκτός από τις δικαστικές διαμάχες, τις διατροφές και τους καυγάδες με τις πρώην συζύγους, έχετε και πολλά άλλα κοινά. Παρακάτω θα δείτε μερικά από αυτά που αφορούν όχι μόνο όσους είστε διαζευγμένοι αλλά και όσους είστε στα πρόθυρα!1. Εκπλήσσεστε
Αυτό συμβαίνει διότι στο 70% των περιπτώσεων, η σύζυγος είναι εκείνη που ζητάει διαζύγιο. Η οικογενειακή σύμβουλος Michelle Crosby λέει «Έρχονται οι γυναίκες στο γραφείο μου και λένε “Εδώ και χρόνια του ζητάω διαζύγιο” ενώ οι άντρες ισχυρίζονται ότι δεν το είχαν πάρει στα σοβαρά». Μην αφήνετε λοιπόν τα προβλήματα και το αρνητικό κλίμα να «περνάει» έτσι, διότι μια μέρα θα σας ζητήσουν διαζύγιο και θα εκπλαγείτε κι από πάνω. Το διαζύγιο κοστίζει περισσότερο από τον σύμβουλο γάμου. Στη θέση σας, θα προτιμούσαμε τον δεύτερο!

2. Αντί να μιλάτε με τη γυναίκα σας, μιλάτε στο κινητό
Πόσες φορές παίζετε με το κινητό σας, αγνοώντας τη γυναίκα σας; Άπειρες. Οι υπολογιστές και τα κινητά, δημιουργούν εκνευρισμό και απόσταση, ειδικά αν αντί να πάρετε τηλέφωνο, στέλνετε μηνύματα ή email. Πείτε στη σύζυγο, με ποιό τρόπο θέλετε να επικοινωνείτε και μην αφήνετε τη τεχνολογία να σας διακόπτει. Αφήστε τα gadgetάκια και τα κινητά έξω από τη κρεβατοκάμαρα εκτός αν έχετε βγεί και σας παίρνει η μπέιμπι σίτερ. Δίνοντας το 100% της προσοχής σας, στον άλλον, έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να κρατήσετε τον γάμο σας.

3. Σταματάτε να βγαίνετε μετά το γάμο
Συνήθως οι άντρες μετά το γάμο σταματάτε να βγαίνετε για ποτό ή φαγητό με τη γυναίκα σας. Ειδικά όταν στο προσκήνιο, μπαίνουν η καριέρα και τα παιδιά, τα πράγματα γίνονται πιο απαιτητικά. Ξεκινήστε να βγαίνετε πάλι οι δυο σας, ακόμη κι αν πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή. Πείτε στη γυναίκα σας «Θα βγείς μαζί μου απόψε;», φλερτάρετέ τη ξανά, στείλτε της λουλούδια στο γραφείο, περάστε να τη πάρετε από το σπίτι σας. Πέντε απλά πράγματα, μπορούν να σώσουν μια ολόκληρη οικογένεια.4. Δεν ισορροπείτε μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής
Οι άντρες που είστε παντρεμένοι με τη καριέρα σας, συνήθως καταλήγετε να έχετε στη ζωή σας μόνο αυτή και ούτε καν τα παιδιά σας. Φυσικά και η σύζυγος πρέπει να σας ενθαρρύνει να κάνετε ένα διάλειμμα, για παράδειγμα να σας προτείνει μια 10λεπτη βόλτα οι δυο σας αλλά μπορείτε κι εσείς να της προτείνετε να βγείτε κάπου κοντά στη δουλειά σας για φαγητό. Από την άλλη αν δεν γίνεται αλλιώς, ειδικά στις μέρες μας, ίσως και η σύζυγος θα πρέπει να βρεί κάποια ασχολία ή χόμπι να γεμίσει τη μέρα της πιο δημιουργικά, ώστε να μη ρίχνει το βάρος στη δική σας απουσία. Υπάρχει και η άλλη λύση, να της ζητήσετε να σας βοηθήσει με τη δουλειά σας. Αν για παράδειγμα έχετε μια επιχείρηση και η σύζυγος έχει διαπραγματευτικές ικανότητες, μπορεί να σας βοηθήσει με τις πωλήσεις.

5. Έχετε την αίσθηση ότι με τη γυναίκα σας, βαδίζετε χωριστά
Οι διαζευγμένοι άντρες πολύ συχνά ισχυρίζεστε ότι κατά τη διάρκεια του γάμου, αναπτύξατε δεξιότητες που οι γυναίκες σας δεν εκτιμούσαν. Αυτό συμβαίνει σε πολλά ζευγάρια και έχει ως συνέπεια, να χάνεται το δέσιμο μεταξύ τους. Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί η γυναίκα σας, να σας δώσει χώρο να κάνετε τα δικά σας πράγματα και εσείς από τη μεριά σας, να την «ανταμείψετε» κάνοντας άλλα πράγματα μαζί. Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάτε, πως το να έχει ο καθένας τα ενδιαφέροντά του, είναι παραπάνω από υγιές.

6. Το σεξ γίνεται βαρετό ή μειώνεται
Αυτό κυρίως συμβαίνει σε γάμους όπου το ζευγάρι είχε σεξουαλικά προβλήματα ή δεν έκανε πολύ σεξ, από πρίν παντρευτεί. Ένα άλλο θέμα είναι και η σεξουαλική ρουτίνα, δηλαδή οι ίδιες στάσεις, την ίδια ώρα, στο ίδιο μέρος. Μπορείτε να προτείνετε στη σύζυγο ή να σας προτείνει εκείνη, να κάνετε πράγματα με την προϋπόθεση να είστε και οι δύο ανοιχτοί!

7. Άντρες που σπαταλάτε τα χρήματά σας, σε αντρικά πράγματα
Κάνετε μαθήματα κατάδυσης. Παίρνετε το χιλιοστό gadget της εβδομάδος. Οι διαζευγμένοι άντρες τα κάνετε όλα και αυτό συμβαίνει συνήθως σε όσους, καταπιεστήκατε πολύ μέσα στο γάμο σας και περνάτε μία φάση που κάνετε όλα όσα δεν άρεσαν στις πρώην γυναίκες σας. Αυτού του είδους η «ανωριμότητα» προέρχεται από το γεγονός ότι οι γυναίκες σας, σας ντάντευαν. Ρυθμίστε καταρχάς τα οικονομικά σας ώστε να μπορείτε να κρατάτε κάτι και για εσάς και έχετε υπόψιν πως από τη στιγμή που είστε εντάξει με τις υποχρεώσεις σας, τα χρήματα που διαθέτετε για εσάς, μπορείτε να τα ξοδέψετε όπως θέλετε!8. Θέλετε να ακούτε ότι είστε ελκυστικοί
Πολλοί διαζευγμένοι άντρες διψάτε για κομπλιμέντα. Αυτό συνήθως οφείλεται σε γυναίκες που σας στερούσαν τα όμορφα λόγια και τις φιλοφρονήσεις για καιρό, κάτι που φυσικά κάνουν αντίστοιχα και οι άντρες μέσα στο γάμο τους. Μπορείτε κάθε φορά που πάτε σε κάποιο σημαντικό μήτινγκ να σταθείτε στη πόρτα και να ρωτήσετε τη γυναίκα σας, αν της αρέσει το ντύσιμό σας, δηλαδή να της δώσετε πάσα. Φυσικά από την άλλη μπορεί κι εκείνη να σας πεί πόσο όμορφοι είστε, χωρίς να της δώσετε πάσα.

9. Δυσκολεύεστε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας
Οι γυναίκες χρειάζονται άντρες που μοιράζονται μαζί τους, τις πιο κρυφές τους σκέψεις και η αντρική εσωστρέφεια είναι που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στους γάμους. Γι΄αυτό πολλοί ειδικοί προτείνουν στις γυναίκες να μην πιέζουν τους άντρες τους όταν τους βλέπουν να κλείνονται, υπενθυμίζοντας απλώς τη παρουσία τους με ένα «Θα είμαι εδώ αν θες να τα πούμε αργότερα». Αυτός ο χώρος θα σας βοηθήσει να ανοιχτείτε αλλά πρέπει κι εσείς από τη δική σας πλευρά, να προσπαθήσετε να εξωτερικεύεστε πιο συχνά. Πώς θα σας φαινόταν αν η γυναίκα σας είχε τσακωθεί με κάποιον στη δουλειά της, γυρνούσε στο σπίτι με κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα και αρνούνταν πεισματικά να σας πεί οτιδήποτε εις τους αιώνας των αιώνων; Θα σκεφτόσασταν ότι κάτι έχει μαζί σας, ναι ή όχι; (μην λέτε όχι, σας βλέπω).

10. Στοργή και ευγνωμοσύνη
«Ύστερα από χρόνια τσακωμών και εμπάθειας, πολλοί άντρες αρχίζουν με τον καιρό να εκτιμούν ξανά τις πρώην συζύγους τους» λέει ο ψυχολόγος και σύμβουλος οικογένειας Ken Druck. Κάντε την ευγνωμοσύνη και τη στοργή, μέρος της καθημερινότητάς σας και ευχαριστείστε ο ένας τον άλλον για οτιδήποτε καλό έκανε και ωφέλησε και τους δύο. Θα νιώσετε και οι δύο καλύτερα και το πιο σημαντικό: Θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να οδηγηθείτε στο διαζύγιο!


Πηγή: www.womansday.com

Κατηγορία: Έγγαμος βίος | Έγραψε: woman-life (04-03-2015) | Το διάβασαν: 1088

Άλλα άρθρα με θέμα σχέση, διαζύγιο, γάμος:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2022 - Site managed by uCoz
  website stats