Συστατικά: 0,5 κιλό δαμάσκηνα 100 γραμμάρια ζάχαρη 2-2,5 λίτρα νερό 1 ξυλάκι κανέλας Μισό πορτοκάλι Μια χούφτα σταφίδες Προετοιμασία: 1. Κόβουμε τα δαμάσκηνα στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Το πορτοκάλια, μαζί με τη φλούδα, κόβουμε σε ροδέλες. 2. Πασπαλίζουμε τα φρούτα με ζάχαρη. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό. 3. Μόλις θερμανθεί η κομπόστα, προσθέτουμε ξυλάκι κανέλας και τις σταφίδες. 4. Περιμένουμε να βράσει και σβήνουμε την φωτιά. 5. Αφήνουμε την κομπόστα να κρυώσει για περίπου δύο ώρες και είμαστε έτοιμοι να την απολαύσουμε!
|