Τρίτη
28-06-2022
16:47
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Εκδρομές και Ταξίδια
Δώρα και Εκπλήξεις
Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά
Πάσχα - Ανάσταση
Άλλες γιορτές

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Δώρα - Γιορτές » Άλλες γιορτές

10 περίεργες γιορτές ανά τον κόσμο
Πόσο παράξενη μπορεί να είναι μια γιορτή ή μια εκδήλωση?
Δείτε στην παρακάτω λίστα 10 από τις πιο παράξενες και περίεργες γιορτές ανά τον κόσμο.

1. Holi
Το Φεστιβάλ των Χρωμάτων γιορτάζεται τη μέρα μετά την πρώτη πανσέληνο του Μαρτίου στη Βόρεια Ινδία και το Νεπάλ. Γυναίκες και άντρες ξεχύνονται στους δρόμους με νεροπίστολα, σακουλάκια μπογιάς και χρώματα σε σκόνη με ένα και μόνο σκοπό: Να βάψουν όποιον βρουν μπροστά τους στα χρώματα της άνοιξης.

Τα παλιά τα χρόνια, τα χρώματα τα έφτιαχναν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες από κόκκινα και πορτοκαλί άνθη που εμποτίζονταν σε νερό μέχρι να εκχειλιστούν οι χρωστικές. Σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν το aabir, ένα φυσικά χρωματισμένο ταλκ.

Σε μια Ινδία με έντονες κοινωνικές στρωματώσεις, η γιορτή των χρωμάτων είναι η μοναδική φορά που άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου και κάστας βρίσκονται μαζί για να γιορτάσουν.

2. La Tomatina
Η Μάχη της Τομάτας δεν έχει νικητές, δεν έχει χαμένου, αλλά μόνο συμμετέχοντες που περνούν δύο ώρες καταιγιστικής δράσης και διασκέδασης. Το κέντρο του Buniol (έξω από τη Valencia) μετατρέπεται την τελευταία Τετάρτη κάθε Αυγούστου στο πιο «κόκκινο» πεδίο μάχης.

140 τόνοι τομάτας μεταφέρονται για αυτό το σκοπό με φορτηγά από όλη την Ισπανία. Το σύνθημα της επίθεσης δίνει στις 11 το πρωί ένα πυροτέχνημα και για δύο ώρες ακολουθεί ένα πραγματικό «μακελειό».

3. Βattaglia delle Αrance
Ελάχιστοι στον κόσμο γνωρίζουν την Ivrea, τουλάχιστον για κάτι άλλο εκτός από τη Μάχη των Πορτοκαλιών. Οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται το Φεβρουάριο στα πλαίσια του Καρναβαλιού και έχουν τις ρίζες τους στο Μεσαίωνα.

Σύμφωνα με το μύθο, ο Κόμης Ranieri του Biandrate αποκεφάλισε την κόρη ενός μυλωνά όταν του αρνήθηκε το δικαίωμα της πρώτης νύχτας (Prime Noctis). Σήμερα μια άμαξα αναπαριστά τη φρουρά του Κόμη και οι συμμετέχοντες χωρισμένοι σε εννιά ομάδες τους εξεγερμένους κατοίκους.

Οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να συμμετάσχουν στη γιορτή αν γραφτούν σε κάποια από τις ομάδες, αλλιώς δεν τους επιτρέπεται να πετάξουν πορτοκάλια. Αυτοί που δεν συμμετέχουν φορούν κόκκινα φουλάρια και καπέλα για να μη γίνουν στόχος αλλά σπάνια κάποιος θα αποφύγει τα πυρά!

4. Summer Redneck Games
Τα Θερινοί Χωρικοί Αγώνες διεξάγονται κάθε Ιούλιο στο ανατολικό Δουβλίνο και τα αγωνίσματα περιλαμβάνουν το φτύσιμο κουκουτσιών, βουτιές σε μια γούβα με την κοιλιά, διαγωνισμό για το πιο μακριά μαλλιά κ.α.

Η μασκότ και αυτός που ανάβει τη φλόγα των αγώνων είναι ο L-Bow, ένας τοπικός εργάτης που έχει χάσει όλα του τα δόντια.

5. Hounen Matsuri
Ιερείς Σίντο που παίζουν τοπικά μουσικά όργανα, μια παρέλαση με παραδοσιακά ντυμένους άντρες, άφθονο σάκε και ένας φαλλός 2,5 μέτρων και 280 κιλών που σκαλίζεται σε ένα κορμό κέδρου. Αυτό είναι το σκηνικό της Γιορτής της Γονιμότητας που γίνεται κάθε χρόνο στο Κομάκι της Ιαπωνίας (έξω από τη Ναγκόγια) κάθε 15 Μαρτίου.

Όλοι οι άντρες που συμμετέχουν είναι 42 ετών και όλες οι γυναίκες 36, ηλικίες που για κάθε φύλο θεωρούνται γρουσούζικες και χρήζουν πνευματικής παρέμβασης. Εξού και όλοι κρατούν ξύλινους φαλλούς 60 εκατοστών.

6. Hadaka Matsuri
Η Γιορτή των Γυμνών διεξάγεται κάθε Φεβρουάριο στη Ιαπωνία και δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο άντρες όλων των ηλικιών. Η μάχη περιλαμβάνει στολή Fundoshi (δηλαδή παραδοσιακά στριγκάκια), λασπομαχίες σε παγωμένους βούρκους με σκοπό να εξασφαλίσει μια καλή σοδειά και να φέρει τύχη στους διαγωνιζομένους.

Υπάρχει και baby κατηγορία όπου οι γονείς παραδίδουν τα μωρά στους μαχητές του βούρκου και αυτοί τα βάφουν στο πρόσωπο με λάσπη.

7. Cannabis Cup
Περισσότερο μια συνεδρία γευσιγνωσίας παρά αθλητική διοργάνωση, το Cannabis Cup είναι ένα πενταήμερο αφιερωμένο στην κάνναβη και τα προϊόντα της. Ειδικοί από όλο τον κόσμο έρχονται στο 'Αμστερνταμ από τις 18 μέχρι τις 22 Νοεμβρίου για να δοκιμάσουν τις τελευταίες ποικιλίες μαριχουάνα και χασίς και να ψηφίσουν την καλύτερη.
8. Los Dias de Los Muertos
Οι Μέρες των Νεκρών δεν είναι μέρες πένθους αλλά μέρες μνήμης και χαράς όπου κάθε οικογένεια μαζεύεται για να γιορτάσει την επίσκεψη των προγόνων της. Πριν την εισβολή των Ισπανών αποικιστών, οι εορτασμοί περιλάμβαναν θυσίες και γεύματα αλλά στη συνέχεια ενσωματώθηκαν στη καθολική Γιορτή των Πνευμάτων και απέκτησαν πιο «δυτικό» χαρακτήρα.

Οι προετοιμασίες ξεκινούν βδομάδες πριν με την αγορά πλαστικών σκελετών, κρανίων και την παρασκευή σοκολατοειδών σε αντίστοιχα σχήματα. Η πρώτη μέρα του Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στα νεκρά παιδιά και η δεύτερη στους εορτασμούς με παρελάσεις στους δρόμους και διάφορες άλλες εκδηλώσεις.

9. La Rapa Das Bestas
Σε διάφορα μέρη της Ισπανίας και ειδικότερα στη Sierra da Capelada η εκτροφή αλόγων είναι μια σημαντική υπόθεση. Όπως και η εξημέρωση τους που έχει τη μέρα της. H Rapa das Bestas πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε Ιουλίου εκτός όταν αυτή συμπίπτει με την πρώτη Ιουλίου οπότε και γίνεται την επόμενη Κυριακή.

Παραδοσιακά, τα ζώα κουρεύονται, στιγματίζονται με σφραγίδες και αφήνονται ελεύθερα με τους συμμετέχοντες να προσπαθούν να τα δαμάσουν.

10. Cooper's Hill Annual Cheese Rolling
Άλλη μια τελετή γονιμότητας με ρίζες στη Ρωμαική περίοδο λαμβάνει χώρα στα τέλη Μαΐου στο Cooper's Hill του Gloucester. Ένα τυρί αφήνεται να κυλίσει σε μια πλαγιά και οι συμετέχοντες κατεβαίνουν το λόφο τρέχοντας, συχνότερα κουτρουβαλώντας, για να το πιάσουν.

Ο νικητής παίρνει το τυρί και ο δεύτερος με τον τρίτο χρηματικά έπαθλα 10 και 5 λίρες Αγγλίας αντίστοιχα. Σημειωτέον, οι γυναίκες τρέχουν σε ξεχωριστή κούρσα ενώ υπάρχουν κατηγορίες για όλες τις ηλικίες. Και όλοι οι συμμετέχοντες άφθονες ταινίες επιδέσμων!


Πηγή: men24.gr

Κατηγορία: Άλλες γιορτές | Έγραψε: woman-life (18-05-2010) | Το διάβασαν: 2202

Άλλα άρθρα με θέμα γιορτές:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2022 - Site managed by uCoz
  website stats