Κυριακή
29-05-2022
13:45
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Ψυχολογία
Η διατροφή μας
Δίαιτα και βάρος
Υγεία πάνω απ' όλα
Άσκηση και γυμναστική

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Υγεία - Διατροφή » Υγεία πάνω απ' όλα

Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 1o)
Πώς θα ενισχύσουμε την υγεία μας, τη ζωτικότητα και την αντοχή μας; Με πoιο τρόπο θα αδυνατίσουμε φυσικά και μόνιμα; Πώς θα βελτιώσουμε την εμφάνιση, τη μνήμη, αλλά και την ερωτική μας διάθεση; Πώς θα σταματήσουμε την πρόωρη γήρανση και θα παραμείνουμε για όσο το δυνατόν περισσότερο νέοι, γόνιμοι και ακμαίοι;

Συνήθως η πραγματική (βιολογική) ηλικία των περισσότερων από εμάς είναι μεγαλύτερη από τη χρονολογική, κι αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε γεράσει πρόωρα, δηλαδή παθολογικά. Η ιατρική αντιγήρανσης έχει ως αποστολή να εμποδίσει την πρόωρη παθολογική φθορά και γήρανση και να μας βοηθήσει να βάλουμε χρόνια στη ζωή μας και ζωή στα χρόνια μας. Μιλάμε λοιπόν για την ιδανική υγεία με φυσικούς τρόπους θεραπείας.

Ακολουθώντας ένα προσωπικό πρόγραμμα αντιγήρανσης μπορούμε να χάσουμε έως και 30 χρόνια βιολογικής ηλικίας. Το ζητούμενο είναι να μένουμε συνεχώς στην πραγματική ηλικία των 35-45 ετών, με την αντίστοιχη λειτουργικότητα και ποιότητα ζωής.

Γήρανση είναι η χειροτέρευση της υγείας με το χρόνο. Συμβαίνει σιωπηλά χωρίς να το πολυκαταλάβουμε. Αν και θεωρείται κάτι φυσιολογικό, η πρόωρη γήρανση δεν είναι παρά μια χρόνια σιωπηλή αρρώστια που υποσκάπτει την υγεία μας και μπορεί έγκαιρα να ανιχνευτεί, να προληφθεί και να αναστραφεί.

Αν και υπάρχουν πολλές και περίπλοκες θεωρίες για τα αίτια και τους μηχανισμούς γήρανσης, τελικά ο άνθρωπος φθείρεται, γερνάει και αρρωσταίνει -σωματικά, ψυχικά και διανοητικά- επειδή του λείπουν όλο και περισσότερα θρεπτικά στοιχεία, από τα οποία κορυφαία είναι οι ορμόνες. Μη έχοντας αρκετά από αυτά τα θρεπτικά στοιχεία, ο οργανισμός μας δεν προλαβαίνει να ξαναχτίζει αυτά που γκρεμίζονται και έτσι δεν καταφέρνει να επανορθώνει τις ζημιές.

Η φυσική αυτή επανορθωτική ικανότητα του οργανισμού μας ιατρικά λέγεται ομοιόσταση. Η ιατρική αντιγήρανσης δίνει πίσω στον άνθρωπο τα θρεπτικά στοιχεία που του «κλάπηκαν» και τον βοηθάει να ανοικοδομήσει την υγεία του και να γερνάει πολύ βραδύτερα, δηλαδή φυσιολογικά.

Στην πράξη η αντιγήρανση θα έπρεπε να ξεκινάει από τη στιγμή που αρχίζει η φθορά, δηλαδή πριν καν γεννηθούμε! Ωστόσο, οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα αντιγήρανσης και να δούμε αισθητή βελτίωση στην υγεία και την εμφάνισή μας. Το πρόγραμμα αυτό βασίζεται σε βελτιώσεις στον τρόπο ζωής, σκέψης και διατροφής. Για τις συσσωρευμένες, όμως, αμαρτίες του παρελθόντος, οι βελτιώσεις αυτές από μόνες του δεν αρκούν: αυτό που χρειάζεται είναι μια συμπυκνωμένη θεραπεία, ώστε να διορθωθούν γρήγορα οι ανεπάρκειες του οργανισμού μας. Δηλαδή χρειάζεται να λάβουμε στοχευμένα φυσικά θρεπτικά θεραπευτικά.

Το να προσπαθούμε, τώρα, να φτιάξουμε την εμφάνισή μας χωρίς να βελτιώσουμε την εσωτερική μας υγεία είναι ματαιοπονία. Η εξωτερική υγεία (η καλή εμφάνιση) είναι ο καθρέπτης και το αποτέλεσμα της εσωτερικής μας υγείας. Δείχνουμε νεότεροι διότι πρώτα γινόμαστε και νοιώθουμε νεότεροι από κάθε άποψη. Από την άλλη, η εξωτερική μας εμφάνιση δείχνει πολλά για την ποιότητα των αγγείων, των οστών, των αρθρώσεων και των εσωτερικών οργάνων μας.

Επομένως η ιατρική αντιγήρανσης βελτιώνει μεν την εξωτερική μας εμφάνιση αρχίζοντας όμως πρώτα από την εσωτερική μας υγεία. Επίσης δεν είναι κάτι αόριστο και νεφελώδες. Αφορά τα συγκεκριμένα ζητήματα της υγείας μας και χρησιμοποιεί συμπεράσματα που είναι ερευνητικώς τεκμηριωμένα.

Η αποτελεσματικότητά της ισχύει για τα καρδιαγγειακά, την παχυσαρκία, το διαβήτη, την πρόληψη καρκίνου, την κατάθλιψη, την αρθρίτιδα, την υπογονιμότητα, τις γυναικολογικές διαταραχές, τα αυτοάνοσα νοσήματα και τις χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες που μπορούν να θεραπευτούν με έξυπνες προηγμένες εξετάσεις, βελτίωση των συνηθειών, του τρόπου σκέψης μας, με ορμονικά έξυπνη διατροφή, με φυσικά θρεπτικά θεραπευτικά, με ορμονικά έξυπνη άσκηση και άλλες στρατηγικές κινήσεις νέας ζωής.

Πώς ξέρω αν γερνάω πρόωρα;

Υπάρχει μια σειρά κριτηρίων που ο ιατρός αντιγήρανσης χρησιμοποιεί για να συμπεράνει τη βιολογική ηλικία του οργανισμού κατά συστήματα και με προηγμένες έξυπνες εξετάσεις. Όμως να ξέρετε ότι ήδη έχετε μπει σε τροχιά επιταχυνόμενης γήρανσης αν βλέπετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα: συχνές λοιμώξεις, κόπωση, σταθερά κακή διάθεση, δυσκαμψία, ευαισθησία στο κρύο, διαταραγμένο ύπνο, ελαφρά αστάθεια, ελάττωση της μυικής μάζας και της δύναμης ιδιαίτερα στα πόδια, πεσμένη ερωτική διάθεση, εξασθένιση μνήμης/συγκέντρωσης, τριχόπτωση, ξηρό δέρμα και μαλλιά, αδύναμα νύχια, ακατάσχετη επιθυμία για γλυκά, ψωμί, ζύμες, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά και φρούτα, συσσώρευση λίπους στη μέση ή την κοιλιά, χρόνιο αμβλύ πόνο στις αρθρώσεις ή πονοκεφάλους/ημικρανίες, έντονες προεμμηνορυσιακές ενοχλήσεις , μικρή αντοχή στην άσκηση, έντερο ή στομάχι που σταθερά αρνείται να συνεργαστεί, δυσκολία στην ούρηση ή ακράτεια ούρων.

Πηγή:skai.gr


Διαβάστε επίσης:

 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 2o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 3o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 4o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 5o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 6o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 7o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 8o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 9o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 10o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 11o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 12o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 13o) • Κατηγορία: Υγεία πάνω απ' όλα | Έγραψε: woman-life (10-10-2009) | Το διάβασαν: 2987

  Άλλα άρθρα με θέμα μακροζωία, υγεία:

  Καινούρια Άρθρα :

  · Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

  · 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

  · Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

  · Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

  · Δουλεύω στο σπίτι

  · Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

  · Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

  · 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

  · Η ζωή με σκύλο

  · 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

  · Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

  · 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

  · Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

  · 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

  Συνολικά σχόλια: 0

  Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

  [ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]  Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2022 - Site managed by uCoz
  website stats