Κυριακή
24-11-2024
15:19
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Ψυχολογία
Η διατροφή μας
Δίαιτα και βάρος
Υγεία πάνω απ' όλα
Άσκηση και γυμναστική

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Υγεία - Διατροφή » Υγεία πάνω απ' όλα

Γνωρίστε τους βιορυθμούς σας!
Μια καινούρια μέρα πλησιάζει και χρειάζεστε δυνάμεις για να αντεπεξέλθετε! Ακολουθήστε τους βιορυθμούς σας και… αναζωογονηθείτε. Τι ώρα δείχνει το ρολόι σας;

7 με 8 το πρωί;
Μη γυρνάτε από την άλλη πλευρά! Ξυπνήστε! 7 με 8 το πρωί είναι μια πολύ καλή ώρα για να σηκωθείτε από το κρεβάτι και να αρχίσετε να κινήστε. Λουστείτε στο ηλιακό φως, αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, διότι, σύμφωνα με έρευνες, επιταχύνει το βιολογικό μας «ρολόι». Φάτε ένα καλό πρωινό. Αποφύγετε κρουασάν, γλυκά και μαρμελάδες επειδή – αν δεν το έχετε είδη διαπιστώσει – σας κάνουν να πεινάσετε πολύ σύντομα. Φάτε όσο γίνεται πιο υγιεινά. Π.χ. μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης ή δημητριακά και φρούτα, ώστε να πάρετε την απαραίτητη ενέργεια και λίγο τυρί ή ένα αυγό για πρωτεΐνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για το σχηματισμό των μυών και των κοκάλων σας. Εάν θέλετε ετοιμάστε το πρωινό σας από το προηγούμενο βράδυ.

Πήγε 11;
Ώρα να γυμναστείτε, αν δεν εργάζεστε βέβαια. Τρεις ώρες αφότου φάγατε το πρωινό σας και έχετε πια χωνέψει, είναι η κατάλληλη ώρα για να γυμνάσετε το σώμα σας. Αν εργάζεστε προσπαθήστε να γυμναστείτε κάποια άλλη στιγμή της ημέρας πριν φάτε.

Δύο το μεσημέρι;
Μην το προσπερνάτε. Όπου κι αν είστε, φάτε! Αν δε φάτε τώρα θα καταλήξετε να φάτε πολύ περισσότερο το βράδυ και να μετατραπεί φυσικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ότι φάγατε σε λίπος. Φάτε ισορροπημένα. Φάτε σωστά. Φυσικές τροφές και μικρές ποσότητες. Μη σηκώνεστε από το τραπέζι με την αίσθηση ότι θα «σκάσετε» αλλά με την αίσθηση ότι… ψιλοπεινάτε. Φάτε σαλάτες, λαχανικά, ψάρι και κρέας. Μην κάνετε γυμναστική αυτήν την ώρα, αλλά ξεκουραστείτε. Δώστε στον οργανισμό σας τη δυνατότητα να χωνέψει με την ησυχία του.

Είναι 5 το απόγευμα:
Και εσείς πεθαίνετε για ένα γλυκό! Καθόλου παράξενο. Συμβαίνει σχεδόν σε όλους. Φάτε ένα μικρό κομματάκι σοκολάτα, ένα φρούτο ή λίγο γιαούρτι. Ο οργανισμός σας θα εκκρίνει μια ορμόνη χαλαρωτική, τη σερατονίνη, έτσι θα μειωθεί η νευρικότητά σας και επιπλέον θα σας «κρατήσει» ως το βράδυ χωρίς να χρειαστεί να τσιμπολογήσετε.

6.30 με 7.00 το απόγευμα:
Ώρα για γυμναστική! Επιλέξτε το είδος της άσκησης που σας αρέσει, αερόμπικ, τρέξιμο… και αφιερώστε ένα 45λεπτο. Αν έχετε αϋπνίες προσπαθήστε να γυμναστείτε όσο πιο νωρίς γίνεται, διότι με τη γυμναστική αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος και υπάρχει πιθανότητα να δυσκολευτείτε να κοιμηθείτε.

Οκτώ με εννέα το βράδυ:
Η ευκαιρία για το δείπνο που λέγαμε. Εάν σας έρχεται στο μυαλό ένα τεράστιο τραπέζι με λιχουδιές και τεράστιες ποσότητες, καλύτερα να το ξεχάσετε. Αυτό που θα σας εξασφαλίσει έναν ωραίο ύπνο είναι ένα δείπνο ελαφρύ. Όχι γύρο, πίτσα κ.λπ., αλλά κάποια σαλάτα, λίγο ρύζι, μια σούπα κάτι τέτοιο, τέλος πάντων. Άλλωστε, το βράδυ είναι πιο δύσκολο να «κάψετε» αυτό που φάγατε.

Είναι 11.30 το βράδυ:
Ώρα για ύπνο. Προσπαθήστε να κοιμάστε νωρίς. Αν θέλετε κάντε ένα ελαφρύ μασάζ στα πόδια σας, που ταλαιπωρούνται τόσο πολύ καθημερινά, για να χαλαρώσετε. Ξαπλώστε, πάρτε χαλαρές αναπνοές και όνειρα γλυκά!

© Woman-Life


Ο καθυστερημένος ύπνος επηρεάζει το βιολογικό ρολόι

Τα παιδιά, που οι γονείς τους τα αφήνουν να κοιμούνται αργά, παρακολουθώντας τηλεόραση ή παίζοντας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, κινδυνεύουν με αϋπνία για την υπόλοιπη ζωή τους ή έστω να αποκτήσει ο οργανισμός τους τη συνήθεια να κοιμάται πάντα πολύ αργά.

Ο καθυστερημένος ύπνος, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, επηρεάζει το βιολογικό «ρολόι» των παιδιών πολύ περισσότερο από ό,τι των ενηλίκων και οι συνέπειες είναι δυστυχώς δύσκολο να αντιστραφούν σε έναν ενήλικο, που έχει αποκτήσει από παιδί την κακή συνήθεια να κοιμάται αργά.

Η έρευνα μελέτησε τους λεγόμενους «κιρκαδιανούς» ρυθμούς, που αναφέρονται στο βιολογικό ρυθμό ενός οργανισμού με βάση το 24ωρο, και οι οποίοι «κυβερνούν» τον ύπνο και το ξύπνημα ενός ανθρώπου.

Οι κιρκαδιανοί ρυθμοί ελέγχονται από ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου, το οποίο, μεταξύ άλλων, λαμβάνει μηνύματα από την ποσότητα του φωτός που εισέρχεται από τα μάτια.

Όταν τα παιδιά μένουν μέχρι αργά ξύπνια, το τεχνητό φως της λάμπας οδηγεί σε σύγχυση τον εγκέφαλο για το πότε ξεκινά η μέρα και πότε τελειώνει, οδηγώντας σε μονιμότερη διαταραχή τους κιρκαδιανούς ρυθμούς του παιδιού, ακόμα και όταν πια αυτό έχει μεγαλώσει.

Η ιαπωνική έρευνα επισημαίνει ότι πάνω από τα μισά παιδιά άνω του ενός έτους στην εποχή μας πάνε για ύπνο μετά τις 10 το βράδυ, ενώ άλλες έρευνες από τη Βρετανία έχουν δείξει ότι έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός παιδιών κάτω των 11 ετών που προσέρχονται σε γιατρούς για διάφορες διαταραχές του ύπνου.

skai.gr


Κατηγορία: Υγεία πάνω απ' όλα | Έγραψε: woman-life (02-07-2008) | Το διάβασαν: 1417

Άλλα άρθρα με θέμα υγεία:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]



Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    Αναζήτηση Άρθρων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
    Copyright MyCorp © 2024 - Site managed by uCoz
    website stats