Δευτέρα
13-07-2020
02:10
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Ψυχολογία
Η διατροφή μας
Δίαιτα και βάρος
Υγεία πάνω απ' όλα
Άσκηση και γυμναστική

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Υγεία - Διατροφή » Η διατροφή μας

Τσαι... Ασπίδα για τον οργανισμό
Αν και είναι κυρίως συνδεδεμένο με τις χώρες της Ανατολής, το τσάι έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλές και στην Ευρώπη. Περίπου 3 εκατομμύρια κιλά παράγονται και καταναλώνονται το χρόνο.
Η επεξεργασία των φύλλων είναι αυτή που χαρακτηρίζει το τσάι σε πράσινο ή μαύρο κι όχι το φυτό από το οποίο έχουν συλλεχθεί τα φύλλα. Η ποιότητα, το άρωμα, και η γεύση του τσαγιού διαφοροποιούνται ανάλογα με την χώρα προέλευσης και το τύπο του φύλλου.

Το τσάι είναι το παραδοσιακό ρόφημα στην Ιαπωνία, στην Κίνα και σε πολλές χώρες της Ανατολής. Σήμερα οι επιστήμονες μιλούν για το πράσινο τσάι όπως κάποτε οι φιλόσοφοι της Ανατολής :


"το πράσινο τσάι δεν είναι ένα απλό ρόφημα, αλλά ένα ρόφημα με ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας, σαν θαυματουργό φάρμακο, με την αξεπέραστη δύναμη να μακραίνει την ζωή".

Τσάι σημαίνει λιγότερες ασθένειες!

Επιστημονικές έρευνες αναφέρουν τις ευεργετικές επιδράσεις του πράσινου τσαγιού στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων και στον έλεγχο της χοληστερόλης, ενώ συμβάλλει και στην καλή υγεία του συκωτιού μειώνοντας τα επίπεδα των ενζύμων τα οποία αυξάνονται σε διάφορες ασθένειες του ήπατος. Επίσης το ρόφημα αυτό περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, που ονομάζονται φλαβονοειδή, όπως και θιαμίμη, αμινοξέα που είναι φύλακες άγγελοι του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Το τσάι αυξάνει την φυσική δράση της ινσουλίνης στο σώμα μας, γεγονός που βοηθάει στον καλύτερο έλεγχο του διαβήτη. Κάποιες μελέτες λένε ότι τα φλαβονοειδή του τσαγιού προστατεύουν από εγκεφαλικό και παθήσεις του ήπαρ, καθώς και μειώνει τον κίνδυνο για εμφάνιση οστεοπόρωσης.

Οι ευεργετικές ιδιότητες δεν σταματούν εδώ. Τα φυσικά συστατικά του τσαγιού συμβάλλουν στην διατήρηση της καλής στοματικής υγείας. Τα συστατικά του προλαμβάνουν την εμφάνιση τερηδόνας και παράλληλα η πλούσια σύστασή του σε φθόριο συμβάλλει στην καλή κατάσταση των δοντιών.

Ενδείκνυται για όποιον θέλει να μειώσει την κατανάλωση καφεΐνης διότι περιέχει τεΐνη η οποία απορροφάται πιο αργά από τον οργανισμό με αποτέλεσμα να μας τονώνει ευχάριστα και για περισσότερη ώρα. Ενώ η πνευματική κατάσταση διατηρείται σταθερή ακόμα και μετά από 12 ώρες.

Το τσάι είναι σύμμαχος ομορφιάς γιατί περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες. Αυτά συμβάλλουν στην διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και ταυτόχρονα το ενυδατώνουν.

Ένα φλιτζάνι τσάι...

  • Είναι τονωτικό ρόφημα χωρίς θερμίδες.
  • Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
  • Αναζωογονεί και βελτιώνει τη διάθεση.
  • Αυξάνει τη θερμοκρασία του δέρματος συμβάλλοντας στην χαλάρωση του οργανισμού.
  • Βελτιώνει τον μεταβολισμό και βοηθάει στην γρήγορη καύση λίπους.
  • Προστατεύει τα δόντια και την στοματική υγεία.
  • Περιέχει λιγότερη καφεΐνη σε σχέση με άλλα ροφήματα.
  • Συμβάλλει στην αναπλήρωση υγρών, που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.
  • Ταιριάζει απόλυτα με το λεμόνι το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C.

Απολαύστε το χωρίς τύψεις αρκεί να προσέξετε αυτά που το συμπληρώνουν, όπως ζάχαρη, μέλι, γλυκά ή διάφορα βουτήματα.

© Woman-Life


Μερικά φλιτζάνια πράσινου τσαγιού καθημερινά μπορεί να βοηθούν στην πρόληψη της καρδιακής νόσου, σύμφωνα με ελληνική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο European Journal of Cardiovascular Prevention and Rehabilitation.

Οι επιστήμονες έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 14 υγιείς εθελοντές που έπιναν πράσινο τσάι και στη συνέχεια μετρήθηκαν τα επίπεδα της ενδοθηλιακής κυτταρικής λειτουργίας στο κυκλοφορικό σύστημα. Τα συγκεκριμένα κύτταρα συντελούν στην χαλάρωση των αρτηριών και ομαλοποιούν την αιματική ροή.

Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι ότι οι επιδράσεις αυτές είναι προφανής σχετικά άμεσα, εντός 30 λεπτών. Μετρήσεις που έγιναν 30, 90 και 120 λεπτά μετά την κατανάλωση πράσινου τσαγιού έδειξαν σχεδόν άμεσο όφελος για τα άτομα που είχαν πιει το ρόφημα.

in.gr


Κατηγορία: Η διατροφή μας | Έγραψε: woman-life (01-06-2008) | Το διάβασαν: 1490

Άλλα άρθρα με θέμα ροφήματα, τσάι, υγεία, ποτά:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]



Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    Όνομα :
    Κωδικός :





    Αναζήτηση Άρθρων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
    Copyright MyCorp © 2020 - Site managed by uCoz
    website stats